Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#2941 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2015 - 16:07

No ja bych to videl jinak. Teploty nad 38°C spolehlive vyzenou mudly z lesu a otevrenych ploch, stejne tak jako teploty pod -10°C, a vsichni se soustredi okolo vody nebo nevylezaji z klimatizovanych aut. Sucho zas vyhnalo houbare. A my mame klid na loveni v lese :P . A uprostred takove pekne velke betonove plochy taktez nepotkas nikoho. Zel se zas neda lovit okolo vody, neb je zamudleno :unsure: .

Nabídnu zde svůj subjektivní dojem, ale hlavní slovo by měla mít samozřejmě statistika.Teploty pod -10°C jsem zažil poslední dva roky, o víkendech kdy vyrážím velmi málo a jestli vůbec.Teploty nad 35°C bych řekl, že naopak přibývají.

Je to zajímavá úvaha o teplotě, leč nemohu souhlasit. S vyšší teplotou bych nedoporučil ani koketovat. Lidský organismus se příliš neliší od organismu kačera a může se lehce stát, že dojde ke kolapsu. Nevěříte? Pak vězte, že mluvím z vlastní zkušenosti. Myslel jsem, že mám vše pod kontrolou. Dostatečně jsem pil, atd., ale tělo bylo proti. Byl jsem velmi rád, že jsem byl zrovna u silnice (a ne v lese při výstupu na nedalekou rozhlednu.), že všichni lidé nejsou u vody a že u mě zastavili a se mnou počkali než přijede RZ kterou jsem si stačil přivolat.

Toto horké počasí bych doporučil k luštění mysterek a přípravě na další výlety a nikoliv na geocaching v terénu. ;)

• 5

#2942 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 22 červenec 2015 - 16:42

Tak jsme se vrátili z Francie, kde se nám podařilo "upéct" SD kartu v Oregonu

tak v tomto článku bych možná viděl vysvětlení, proč se nám ztratila data z SD karty v Oregonu. Přeci jen venkovní teploty přes 40° a topící baterky hned nad tou SD kartou asi udělaly svoje http://diit.cz/clane...snizuje-teplota
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#2943 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2015 - 17:00

Dá se to i spojit ;) : http://www.geocachin...8d-035e70e87354

Mno, já mám třeba dva roky fotku mého O450 u pískoven u Veselí nad Lužnicí, která by se měla odeslat k EC. Letos jsem se tam byla koupat nejmíň 8X, ale.... ale zastavit se tam znovu u tabule, kterou jsem četla už kdysi před gc, se nějak nedokopu stejně jako dojít se zalogovat do tradičky u známé duny. Vždycky jsem ráda, že u auta nafouknu lehátko a doplížím se k vodě, z které skoro nevylezu. To víš, vy se Schongutem jste stále odolní kluci, kdežto já občas už jen "líná ryba". Dokud se neochladí, jinam než k vodě jen v nejnutnějších případech jako je doplnění zásob, především ovoce, zeleniny a pití. 

• 0

#2944 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2015 - 20:46

No tak vám nevím, ale ve fyzice jsme se učili, že se zvyšující se teplotou dochází k rychlejšímu pohybu čehosi. Takže by se asi měl člověk pohybovat rychleji a tím tedy odlovit více kešek. Takže na základě této teorie se chystáme v sobotu na PWT, hlavně aby to počasí vydrželo.

• 0

#2945 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2015 - 20:58

Je to tři neděle, kdy jsme lovili 3 dny od rána do večera a přežili. Tak prosím žádné výmluvy. [:)]
  • 0

#2946 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 7:08

Ne každý má rád taková vedra...

Dnešní noc byla u nás hrozná... Doufali jsme, že zaprší - a ono vůbec nic.

v 11 večer - 27°C

Ve 3 v noci - 23°C

v 6 ráno - 24°C

Proboha, ať už se ochladí! Takhle už se nedá skoro ani v noci spát...

• 0

#2947 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 7:45

Určitě se ochladí a bude pršet. Budu mít dovolenou.

• 6

#2948 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 7:59

Ne každý má rád taková vedra...

Dnešní noc byla u nás hrozná... Doufali jsme, že zaprší - a ono vůbec nic.

v 11 večer - 27°C

Ve 3 v noci - 23°C

v 6 ráno - 24°C

Hele, buď rád za to, co máš. Byla jsem několik měsíců v klášteře v severní Itálii. Od půlky června do půlky září jsem téměř nespala - maximálně 2-3 hodiny denně. Ve dne jako tady teď, ale ve 3 v noci bylo ještě kolem 30 a v 6 ráno zase. A to jsem ze zahrady viděla Alpy, nechci ani vědět, jak bylo na jihu. Tady jsou sice vedra, ale v 9 večer už se dá i vyjít z baráku a v 6 ráno je celkem příjemně. Onehdá jsem se vzbudila v 5, ranní modlitba začínala až v 7 (neděle) a tak jsem vážně uvažovala, jestli nevstat a nejít na kolo :D. Lenost ale zvítězila. Sranada v tý Itálii byla, že když ty teploty konečně v září trošičku opadly (večer pouhých 20°), většina sester vytáhla vlněný svetr :D :D :D.  U mě nastala změna v tom, že jsem přes den přestala máčet racovní závoj co půl hodiny do studený vody a začala ho nosit suchej :D.

• 1

#2949 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 8:03

Klatovy: zatáhlo se a ochladilo (a možná i zaprší). Třeba to na severovýchod republiky dojde taky.

Taky vedra nemusím, ale nadáváním počasí nezměním...

• 0

#2950 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 23 červenec 2015 - 8:14

Kladno - v noci déšť a teď příjemných 19°C

• 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#2951 Solim

Solim

Šolim

• Members
  • PipPipPip
  • 1 075 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 8:58

Šolime, nejsi ty masochista?

...

Neee nejsem, jen funguju od -20°C do +40°C :) a povazuji se za suchozemce a tak se s vodou kamaradim jen v obdobi kdy je dostatecnou dobu teplota pod -10°C a pak voda tvrdne a neni mokra :wub: . Jak jsem zjistil, tak okolo -17°C se dokazu zapotit a tak pri techto teplotach nenosim rukavice abych mel alespon nejakou ochlazovaci plochu :wacko: . Pri teplotach od +30 do +40 zas zpomaluji, a to tak ze pri +40 se ma rychlost blizi 0 :( a to uz nema cenu nekam chodit, neb clovek vlastne stale stoji na jednom miste. Navic kdyz do sebe kopnu jedno pivo, tak se mi na hlave objevi skoro okamzite podobne mnozstvi tekutiny  :angry:  a tak obcas premyslim zda by nebylo efektivnejsi to pivo rovnou nalit na hlavu :rolleyes: .

Tento příspěvek byl upraven od Solim: 23 červenec 2015 - 8:59

• 5

GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp

#2952 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 8:59

Tohle teď ukazuje in-počasí pro Budějovice.

Teplota: 25.1 °C (stoupá)
Dnes nejvyšší teplota: 27 °C (01:29)

Dnes nejnižší teplota: 22.8 °C (04:59)

Fakt, že večer bylo jak v prádelně.

• 0

#2953 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 9:18

Tady v Holešově je 27°C a přichází bouřka... aspoň něco. :)

EDIT: a hergot, tříská to hodně blízko! :o

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 23 červenec 2015 - 9:28

• 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#2954 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 9:44

V Kroměříži už je po bouřce, ale že by se nějak výrazně ochladilo... :huh:

• 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#2955 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 10:14

Tak jsem cestou na oběd a z oběda zmokl. Sice prší jen tak nesměle, ale lepší něco než nic.

• 0

#2956 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 11:48

Závidím ti... Nevím, kde mají meteorologové to "výrazné ochlazení". U nás stále pařák. Nevím tedy, kolik je venku, ale i když máme otevřené okna, potím se stejně jako včera.

• 0

#2957 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 11:55

U nas je to lepsi nez vcera: http://portal.chmi.c...reni&last=false

• 0

#2958 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 12:41

Praha zataženo už od rána, furt to vypadá, že už už začne lejt a furt nic. Každopádně teplota minimálně o 10°nižší než včera, přesně to nevim, jsem líná jít se kouknout o patro níž na teploměr. V noci začalo pršet, ale spadlo tak 5 kapek, ráno všude sucho.

• -1

#2959 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 15:33

Pres obed jsem videl i nejakou pani s destnikem. Na Florenci spadlo totiz asi 5 kapek. Asi aby neprisla o tu zrudnost na hlave. :)
  • 0

#2960 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2015 - 17:03

Deprese z tropického počasí se rozpustila, včerejšek byl sice kritický, ale v noci na dnešek  konečně v Písku od půl druhé pršelo a to tak, že už to bylo znát a ráno bylo pouhých 20°C, hurá! :wub:  Pod mrakem a poměrně "chladno" bylo i po většinu dne. :)

V minulých dnech mě déšť opakovaně vyhnal právě z koupání, záviděla jsem Táboru, že u nich jsem déšť po okrese na různých místech potkala opakovaně, zatímco u nás nekáplo. Jak tak vidím, tak zřejmě opačně do dešťové deprese se dostanu v sobotu, na pochoďákový event a plánovanou noční keš nám má pršet pěkně -  to si jeden fakt nevybere, z extrému do extrému. Kde je dřívější letní počasí, kdy teploty neskákaly jak splašená koza, ale stoupaly a klesaly plynule? 

• 1

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama