Dnes našel jeden kačer v blízkosti mé keše oběšeného člověka. A shodou okolností tam mám hint "kardiaci pozor".
Geodepresivní koutek III
Publikováno 21 březen 2014 - 17:40
*
Publikováno 21 březen 2014 - 18:26
...tak jsem dneska chtěl využít krásného počasí, dát dvě BF a konečně se ve WBFS posunout o odznáček výše. Bohužel, BF se povedlo jen jedno, k tomu ještě u ownera, který mi log neustále maže jelikož jsem tam prý
a, nebyl v noci
b, neznám heslo co bylo v jedné ze stagí
c, nejsem v druhém logbooku v jedné stagi
Hlavně že (zrovna) mě chce poučovat o pravidlech geocachingu...
Publikováno 21 březen 2014 - 18:36
...... Další lovci nenacházejí a dávají tam svoji krabičku......
Můj názor je... že dávání náhradních krabiček se mně nelíbí. Nenajdu keš, no tak jdu domů a zaloguju DNF, basta fidli. Už se to tu řešilo mockrát, já vím. Dovedu si představit, že udělám servis ownerovi, kterého znám, zavolám mu.... V takových specifických případech. Mně se nelíbí ani to, že někde byla keš, owner pět let na geocaching kašle, a kačeři si keš udržují náhradními filmovkami, v horším případě sáčkem s papírkem, nebo se logují do nějaké zhnilé plesnivé zrůdnosti. To totiž degraduje úroveň, mně nálezy všelikých náhradních polokrabiček a logování na jízdenky nebaví. Taková keš má jit do archivu pro špatný stav. Vždy je možnost zkusit adopci. V případě archivace se uvolní místo, které, když za to stojí, si nového ownera najde a ten jistě založí něco hezčího, než krabičku od cigaret s jízdenkou. Keší je okolo desetitisíce a ten bod opravdu tak nutně nepotřebuji, abych logoval tyhle ubohé náhražky. A to včetně sérií a powertrailů, nezlobte se, ale takové to vemte si petky s sebou nebo támhle v krabici a nahrazujte to.... Mně tohle nebere. No tak nemám ze série 25 keší, ale 22, no a? Keš má být označená, keš má mít označený logbook. Převážení keší na sérii dál a dál pro urychlení, no to už je totální humus. Nelíbí se mi, když nacházím na místě zároveň originál keš a náhradní keš. Tomu prvnímu bych v takovém případě s gustem smazal log A teď ještě přiliju, nejsem zrovna zastáncem ani logování archivovaných keší, i když nebudu lhát, že jsem nezalogoval nikdy ani jednu. Archivovaná keš podle mne patří odnést.
Tak prostě chci říci, že jsem zastáncem trochu řádu; je mi jasné, že se mnou mnozí nebudou souhlasit, ale jen říkám svůj pocit.
Publikováno 21 březen 2014 - 20:58
Dnes našel jeden kačer v blízkosti mé keše oběšeného člověka. A shodou okolností tam mám hint "kardiaci pozor".
No jeste, ze tam nemas hint "visi"...
Martin > Madbin > Voyager Reviewer
Publikováno 21 březen 2014 - 23:55
No nekecej ...
Publikováno 22 březen 2014 - 7:50
No nekecej ...
Ročně u nás dochází zhruba ke 1400 sebevraždám, průměrná hustota je 0,5 keše/km2 a dále roste, takže je velmi pravděpodobné, že k sebevraždám poblíž keše bude docházet stále častěji. K nejvíce sebevraždám statisticky dochází od března do června (a úplně nejvíce právě v březnu), a to v pondělí (následně poměr až do neděle výrazně klesá). Tím nesnižuji tragédii zmařeného lidského života ani šok ownera (samozřejmě bych to u své keše zažít nechtěl, u jedné "stihli" najít tělo pár měsíců před publikací), ale těchto případů zkrátka bude přibývat ... tak si zvykejte.
Publikováno 22 březen 2014 - 7:58
... případů zkrátka bude přibývat ... tak si zvykejte.
Možná lepší než si zvykat by bylo začít víc koukat kolem sebe. Samozřejmě nikdo z nás není žádnej spasitel, ale občas stačí málo, trochu zájmu a naslouchání ze strany druhýho člověka, aby se ten pomyslnej jazýček na vahách nepřevážil kam nemá.
Publikováno 22 březen 2014 - 12:32
Dneska jsem byl na citu a docela jsem koukal, jak lidi makají. Kolem dvacítky lidí neustále postávalo kolem kontejneru, vyměňovali cwgčka, opisovali si navzájem trackovací kódy, zalogovali se a šli po svých :-( Někteří až ke konci šli do lesíka a něco málo přinesli, ale i tak bych je nejraději vyhnal.
Publikováno 22 březen 2014 - 18:48
Ach jo, co je to za hloupy zvyk cpat krabicky do hnusnych, mokrych, zablacenych, roztrhanych, eklhaft igelitek? A to dokonce i v pohode tesnici Lock'n'Lock. Z dnesnich ctyr kesi byly dve v takovemto fujtajblu...
- I don't care what your name is. Don't walk on the water while I am fishing.
- http://www.sadman.biz
Publikováno 22 březen 2014 - 19:00
Ach jo, co je to za hloupy zvyk cpat krabicky do hnusnych, mokrych, zablacenych, roztrhanych, eklhaft igelitek? A to dokonce i v pohode tesnici Lock'n'Lock. Z dnesnich ctyr kesi byly dve v takovemto fujtajblu...
Přece kvůli tomu, aby keš měla příjemné mikroklima a po dešti byla udržována v sympatické vlhké atmosféře i tehdy, když kolem je všechno jako troud. Je to ekologické - tvoří se tak útočiště pro slimáčky!
Publikováno 22 březen 2014 - 20:32
Dneska jsem byl na citu a docela jsem koukal, jak lidi makají. Kolem dvacítky lidí neustále postávalo kolem kontejneru, vyměňovali cwgčka, opisovali si navzájem trackovací kódy, zalogovali se a šli po svých :-( Někteří až ke konci šli do lesíka a něco málo přinesli, ale i tak bych je nejraději vyhnal.
to je důvod, proč na Cita už nechodíme
Publikováno 22 březen 2014 - 21:13
To mluvíš jakože o GC4Z7Y0 ? Dívám se na fotky a řekl bych, že toho naopak zmákli hodně. Případnejma příživníkama (těma na debordelizační straně barikády) se nenech rozhodit.
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.
Publikováno 25 březen 2014 - 22:11
Mám depresi. V sobotu jsem vyrazil na kole na obhlídku svých keší na pláních pod Sněžníkem. Všude se mohutně těží dřevo a pár indicií vzalo za své. První půlka byla v pohodě. Pak jsem si řekl, že otestuji novou verzi wiga Buď fit, dělal jsem tam drobné úpravy a docela mě zajímalo, jak si s tím poradí Apple. Jedu jedu a najednou koukám v lese nějakejch 15 auťáků a u nich starej dědek v lesnické zelené. A že dál nesmím, ža je tam hon. No dobrá, broky do kožichu nechci a moje vlastní koule mi stačí. Jen tak vytáhnu foťák tedy iPhouna a dám se do focení těch aut. Dědek hned na mne co to dělám. Fotím, jsme v zákazu vjezdu a kromě lesní techniky sem nido jezdit nesmí. To jsem si dal. Dostal jsem pojeb jako hrom a když tomu nerozumím, tak co se do toho pletu a bla a bla .... Fakt mě to vzalo, vždycky když jdu kontrolovat keše, nosím velkou tašku na bordel a vždy je při návratu plná. Celej nakrnutej jsem se otočil a vrátil se zpět na silnici. Podotýkám, že auta v lese byla max 250 metrů od parkoviště. Otočil jsem to směr Tisá a po chvilce narazil na auto policajtů, stojí tam dost často. Ty mě oznámili, že je to vůbec nezajímá a ať se starám raději o sebe. To, že se hon konal přímo u hnízdiště orla je všem jedno. Dva dny jsem tyto nové informace vydejchával. Dnes je mi jasné, že slušnej člověk je tady všeobecně za čur...... Sbírání odpadků nechám jiným a začal jsem shánět na inzerát terénní motorku. Určitě to bude větší zábava, než jezdit po lese na kole jak debil.
Udělátka na kešky, GEO díly: www.geotools.cz
Publikováno 25 březen 2014 - 22:47
Tak to se ti vůbec nedivím, že máš depku. Keše Buď fit se mi líbí, hlavně wiga, ale tohle by mi celou výpravu jistě dost otrávilo...
A ještě já přispěju svou blbostí. STF!! Proč na mě nepočkalo o ty dvě minuty FTF... Ještě jsem si zničil klidnej večer a asi uhnal kašel... Žádný další FTF hon nedělám, tohle šaškování přenechávám jiným.
Publikováno 25 březen 2014 - 23:17
Kolik vás v tom Žatci je ? Na mě teď během 14 dnů počkalo u Nýrska dvakrát TTF skoro týden .
Publikováno 25 březen 2014 - 23:44
Kolik vás v tom Žatci je ? Na mě teď během 14 dnů počkalo u Nýrska dvakrát TTF skoro týden .
Neřekl bych, že by nás tu bylo hodně, ale když člověku na druhé straně města pípne keš, tak je to lákavý si pro ní dojít (ber to tak, že vzduškou čarou je to vzdálenost 1,8 km, takže nic extra daleko). Ale zase na druhou stranu jsem si ušetřil pohled za dne - místo znám a je to takový průměr.
My tu hlavně máme vyhlášené lovce FTF, tak proto je zde bedne rychle obsazená.
Publikováno 26 březen 2014 - 0:24
To my taky, ale jejich aktivita výrazně klesá s délkou nutné pěší chůze
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů