Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#1581 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 13:37

Jaky mate nazor na toto?

http://coord.info/GC4ZA4X

http://coord.info/GC4XNN2

Tak se pojdme ucit u nas na jihu Cech holandsky...

Hele, možná můžem bejt rádi, že tomu listingu neni rozumět :D! Vzhledem k tomu, že ten holandskej kemp, jehož majitelé ty keše založili (Mléčná dráha), je nudistickej, tak kdo ví, co se v tam píše :D :D :D!

Jinak na první stránce kempu mají například toto:

Wij zijn nu in het voorjaar bezig met het uitzetten van geocaches om voor U een aantal mooie wandelingen uit te zetten die U via Uw smartphone of GPS kunt lopen. Dit om U te helpen om dit mooie gebied te ontdekken.

• 0

#1582 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 13:52

No holandsky neumím, ale píše se tam asi něco o tom, že těch kešek bude víc, aby měli kam chodit na pěkné procházky s GPSkama. Jinak to, že cizinci si zakládají kešky v místech, kam jezdí na dovolené, není nic neobvyklého. Uváděl jsem třeba případ našinci založené kešky v Bulharsku, u Němců je to též časté. Takže záleží jen na reviewerovi, zdali to pustí, neb by měla stále platit podmínka, že cizozemec musí doložit, kdo se mu o kešku bude starat.

• 0

#1583 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 14:00

Todle založili majitelé toho nudikempu, který tam zřejmě bydlej nastálo. Nic proti, ale když už nem.žou ten listing napsat česky, tak by se mohli obtěžovat aspoň s angličtinou, že. Stránky kempu mají čtyřjazyčný.

• 1

#1584 ewwwe

ewwwe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 14:05

:)  tak to je dobre - aspon budu mit taky kam chodit na pekne prochazky s GPSkou - jen doufam - ze nebudu potkavat nejake nahate Holandany... Jeste by mi chteli ukazovat nejake mikro.

Kdyz jsem byla na Krete - byly tam kesky zalozene prakticky jenom Nemci - ale meli bud anglicky nebo nemecky listing - proti tomu nic nemam...

• 3

#1585 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 401 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 14:29

Todle založili majitelé toho nudikempu, který tam zřejmě bydlej nastálo. Nic proti, ale když už nem.žou ten listing napsat česky, tak by se mohli obtěžovat aspoň s angličtinou, že. Stránky kempu mají čtyřjazyčný.

To mas jedno. Stejne listing u tradicky nikdo necte, tak je jedno jesli si to neprectou holandsky nebo papuansky.

• 0

#1586 Worfsson

Worfsson

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 15:39

Tož mi to nedá a také si tu musím trochu povzdychnout a to kvůli neochotě některých lidí jakkoli reagovat na zaslané zprávy či dotazy. Ownery o radu k luštění jejich mysterek nežádám a nikdy jsem to nedělal; výjimku však někdy učiním, když se mi keš podaří ulovit BF.

Troufám si říct, že jsem slušný; pozdravím, poprosím a předem poděkuji, pravopis a úpravu si zkontroluji - a co myslíte? Odpoví tak polovina... Budiž, mají na to právo. Ale dost mě zklamalo, že podobným způsobem (neza)reagoval i takové eso jako Niximor, když jsem se ptal, zda by v jeho CWG kolekci nešla přidat ještě jedna možnost exportu z databáze. Jeden mail zaslaný přímo, druhý s odstupem doby přes profil - a nic. Chápal bych, kdyby mi dopověděl, že to nejde, je to náročné, nebo na to zkrátka nemá čas. Ale žádná reakce? Ach jo... :(

• 0

#1587 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 15:30

V Holandsku jsem byl, psanou holandštinu jsem vždycky podle trosek své němčiny přelouskal. Mluvená zní strašně. Ale všichni tam uměli anglicky nebo (a) německy, tohle mi připadá, že dělají keše pro ubytované ve svém kempu. Holandských kempů je tu víc, jeden má keš založenou Čechy ale s listingem i v holandštině a angličtině GC1ENN2. Proti holandštině jako takové nic nemám, jen když si chci přečíst i listing, mám z tradičky mysterku. Oni ty listingy mají ale hodně stručné.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 05 březen 2014 - 15:30

• 1

#1588 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 15:48

Nemá někdo možnost zkusit založit v Holandsku keš jen s českým listingem? A pokud možno mysterku nebo earthku, ať máme navrch  :D

• 0

#1589 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 18:59

Nemá někdo možnost zkusit založit v Holandsku keš jen s českým listingem? A pokud možno mysterku nebo earthku, ať máme navrch  :D

Ta earthka by měla výhodu, že nemusíš revírníkovi vysvětlovat, kdo o ni bude pečovat, ale obávám se, že holandskej earthrevírník by ti to hodil na hlavu, že nerozumí listingu. Leda bys ukecal Geowarecze. Co třeba pouze česky psanou multinu s úvodkama v Holandsku a finálkou v Čechách? :D

• 0

#1590 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 20:52

Tak ji dá každý Holanďan na ignore list, protože je finálka moc daleko, a do Holandska se vydají kolony českých lovců.

• 1

#1591 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 21:59

Myslím že stačí, že holandskému ownerovi budou chodit logy psané česky.

• 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#1592 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 22:18

Ech, copak holandská tradička od Holanďanů, ale co teprve, když člověku před nosem mává holandskou mysterkou krajan z vlastního města (GC4A8P8Heb jij m'n piek gezien), to je pak legrace... :-) Jak je zadání přes youtube, to je pro mě technicko-organizačně porod hrozný,  investovat čas a úsilí do nejisté konverze a ukládání, ale na tuhle si zatím celkem věřím - až budu mít kolem příslušné čtvrti cestu v nějakou šikovnou hodinu, bohdá se snad vzdá na brutál. Šemíku, ne abys ji po přečtení tohohle odstavečku mezitím někam přehazoval! :-) :-) :-)

Ale jak jsem se ráno radoval z vysvobozených TB, teď večer nálada pod psa - před setměním jsem prostřihával další kousek cesty, celkem se postup dařil, v terénu jsem žádné problémy necítil, jenže bohužel, po návratu domů mě zúčastněná packa tak rozbolela, že i na tohle psaní bych se bez analgetika nezmohl. Tedy, v menší míře už to nebylo dobré po víkendu, ale doufal jsem, že několik dní klidu na zotavení postačí. A očividně nestačilo - je to k vzteku a breku, pomyšlení, že nedokážu pro ty tři na tehle měsích chystané keše terén osobně připravit  ale prostě si volky nevolky musím od hrátek se zahradnickými nůžkami a pilkou dát pohov o dost delší, šlachy neukecám. :-(

Tento příspěvek byl upraven od Toniczech: 05 březen 2014 - 22:22

• 0

#1593 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 6:18

O víkendu jsem byl kontrolovat dvě své kešky. Předposlední kačer tam dal dvě CWG, poslední Peggy's GeoTeam logoval jen datumem a razítkem, CWGčka fuč a nebylo tam ani nic jiného. Napsal jsem tomu geoteamu dva maily, jestli náhodou nezapomněli zalogovat ta dvě CWGčka, ale reakce žádná :-(

• 0

#1594 mikelord

mikelord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2014 - 11:48

tady nekomu nevadi ani to, ze ten bod smrdi dvojnasob :) u tech novejch to clovek pochopi...

http://www.geocachin...nikle-holicky-2

• 0

#1595 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2014 - 12:38

Ta earthka by měla výhodu, že nemusíš revírníkovi vysvětlovat, kdo o ni bude pečovat, ale obávám se, že holandskej earthrevírník by ti to hodil na hlavu, že nerozumí listingu. Leda bys ukecal Geowarecze. Co třeba pouze česky psanou multinu s úvodkama v Holandsku a finálkou v Čechách?

Listing u EC musí být primárně v lokálním jazyce. Ale jedna kamarádka holandštinu studovala. Tak by třeba pomohla s překladem  :)

• 0

#1596 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2014 - 13:06

Listing u EC musí být primárně v lokálním jazyce. Ale jedna kamarádka holandštinu studovala. Tak by třeba pomohla s překladem  :)

Jenže pak by ta keš nesplnila účel "pomsta za keše s listingem jen v holandštině v jižních Čechách", jak tu původně byo ve srandě navrženo.

• 1

#1597 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2014 - 15:09

ne prostě :D v praze ftf, stf a ttf nemají žádný smysl, i na archivované mysterce, která je o desítky metrů jinde nevydrží ani pár hodin, grrr :)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy

#1598 frettie

frettie

Frettie

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2014 - 15:23

Drastak, ne? :)

• 0
:)

#1599 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2014 - 21:13

Ach jo tak zase nějakej umělec grabnul můj coin z keše aniž by počkal než ten co ho tam dal tu keš zaloguje a coin tam vloží :(

• 0

#1600 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2014 - 7:27

To je lepší varianta, než aby ho tam vložil a už ho nikdo nenašel.

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama