Outdoor hra na špiony
Publikováno 03 červen 2013 - 10:45
Publikováno 03 červen 2013 - 10:59
Publikováno 03 červen 2013 - 11:07
hodnosti a questy určitě zvýší to zajímavost hry, i nějaké fyzické štítky by se hodily lidi prostě rádi hledají poklady to už je takový naturel... a děti obzvlášť
Je zajímavé, že ikdyž v tak 90% (odhad) krabiček geocachingu není nic zajímavého přesto se krabičky drží jako dobrý bonus... je to prostě KEŠ... něco co mohu uchopit a někam schovat a pak zase hledat... virtuální keše (waymarky) prostě tolik netáhnou... úspěch Munzee vidím v tomtéž je potřeba něco najít... fyzicky to někde je a u některých štítků jsou zážitky fakt luxusní prostě ty nápady stojí za to
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 03 červen 2013 - 11:12
Díky za sumarizaci dní PRO a zprávu z testu. Jsem moc zvědavá na další vývoj a hlavně na výslednou podobu při spuštění ostré verze.
Zatím mám první připomínku k dalšímu úkolu, jen nevím, jestli to mám sem psát hned, nebo čekat až na poslední den, kdy se bude zasílat zpráva.;)
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 03 červen 2013 - 11:15
Publikováno 03 červen 2013 - 11:17
Já myslím, že použití starších fotek by v některých případech možné být mohlo. Třeba jen u některých úkolů, kde by to výslovně bylo povoleno. Já třeba nedávno prohlížela svoje složky s fotkami od roku 2004 a jsou tam zajímavé kousky, určitě každý najde ve svém archivu pěkné fotky, které by stálo za to ukázat.homole napsal/a:
Což by v ostré verzi hry zamezilo i užití starších fotografií. Tedy nevím, jestli se mohou starší fotky použít, ale asi proč ne? V tom případě hra ztrácí význam a toho bojovného ducha, kdy jsem nucen jít někam a vyfotit to.
Napadá mě např. úkol, kde by se jeden a ten samý objekt vkládal v průběhu let.
Nebo úkol, kdo najde nejstarší foto toho kterého objektu.
Prostě staré fotky bych vyloženě nezavrhovala, možností je určitě spousta.
Jinak samozřejmě pro soutěživost nové, aktuální fotky rozhodně nezavrhuji.
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 03 červen 2013 - 11:19
Publikováno 03 červen 2013 - 11:21
Taky si to myslím. Založím jeden objekt a mám zabrané poměrně velké území. Asi bych to víc rozkouskovala.homole napsal/a:
1. Nezabírají lokátory přeci jen velké území? Když si představím, že kupříkladu v Praze může být na 200x200m i 20 bodů k zajištění, tak je to dost velké území.
Publikováno 03 červen 2013 - 11:24
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 03 červen 2013 - 11:26
Tak tohle pojetí se mi zamlouvá nejvíc. Nemám potřebu závodit, předhánět se, neustále hlídat PC, abych něco neprošvihla. Ráda si k tomu sednu, když mám volnou chvíli, v klidu si projdu fotky, přidám, ohodnotím...Tiskar94 napsal/a:
... či pouze jako volnočasová aktivita, kde ve volném čase půjdu něco zajistit a kolik má kdo čeho mi bude úplně jedno.
Publikováno 03 červen 2013 - 11:32
Publikováno 03 červen 2013 - 12:19
Alf Gang napsal/a:
Já myslím, že použití starších fotek by v některých případech možné být mohlo. Třeba jen u některých úkolů, kde by to výslovně bylo povoleno. Já třeba nedávno prohlížela svoje složky s fotkami od roku 2004 a jsou tam zajímavé kousky, určitě každý najde ve svém archivu pěkné fotky, které by stálo za to ukázat.homole napsal/a:
Což by v ostré verzi hry zamezilo i užití starších fotografií. Tedy nevím, jestli se mohou starší fotky použít, ale asi proč ne? V tom případě hra ztrácí význam a toho bojovného ducha, kdy jsem nucen jít někam a vyfotit to.
Napadá mě např. úkol, kde by se jeden a ten samý objekt vkládal v průběhu let.
Nebo úkol, kdo najde nejstarší foto toho kterého objektu.
Prostě staré fotky bych vyloženě nezavrhovala, možností je určitě spousta.
Jinak samozřejmě pro soutěživost nové, aktuální fotky rozhodně nezavrhuji.
Hmm. Takový časový průřez jedním místem by nebyl špatný, počkáme 300 let a podíváme se na betaspy, jak to vypadalo za mladých časů :p:p
Publikováno 03 červen 2013 - 12:26
Publikováno 03 červen 2013 - 12:32
homole napsal/a:
Hmm. Takový časový průřez jedním místem by nebyl špatný, počkáme 300 let a podíváme se na betaspy, jak to vypadalo za mladých časů :p:p
:D:D
(Já to spíš myslela tak, že někdo má fotku z roku 1950, jiný z roku 1972, další z roku 1987, 2002... ale vždy ten samý objekt... - pravda, ty staré by se musely skenovat, ... no nic, blbost, zapomeňte na to...:D:D )
Za 300 let se já osobně na Geospy asi už nepodívám.:D
Publikováno 03 červen 2013 - 12:49
My zíráme, co to tu přibylo příspěvků :-). Za všechny vám velmi děkujeme.
Pokusíme se v kostce a v krátkosti odpovědět alespoň na základní body z vaší diskuse.
1) Soutěživost. Hodláme v GeoSpy podporovat. V ostré verzi bude připraven základ, který chceme dále rozvíjet (souvisí s utajovanými funkcionalitami – viz 1. betatest).
V dalších etapách chceme zapracovávat další funkcionality v závislosti na vašich reakcích.
2) Lokátory. Samozřejmě menší velikosti lokátorů problém nejsou. Vybrali jsme ale velikost takovou, která není ani velká, ani malá. Chápeme, že špioni působící ve velkém městě mají lokátory obsazeny téměř okamžitě. Bohužel pak ale okolí měst, nebo třeba Nevadu v USA by nebylo možné zajistit s tak malými velikostmi lokátorů. Proto jsme zvolili jakýsi "kompromis". Šestimístný lokátor je také nejčastěji využíván např. v radioamatérství (takže je jeho velikost i ověřená dlouhými roky v praxi).
Více o lokátorech v naší nápovědě, nebo Wikipedia: http://en.wikipedia...._Locator_System
3) Starší fotografie. Tvorba objektů a jejich logování je samozřejmě možno i se staršími fotografiemi :-)
http://www.beta.geos...elp/description -> Nadpis: Mohu použít i staré fotografie?
Klidně i oskenovat. Nebo papírovou fotografii vyfotit fotoaparátem a k objektu přiložit. Nás zajímá (a mnoho dalších také), jak vypadalo to či ono nádraží před 100 lety...
V ostré verzi půjde defaultně u xTR u objektů o to, kdo první dokáže objekt zajistit bez ohledu na stáří fotografie. Podporu pro RealTime úkoly musíme teprve zanalyzovat. Opět musíme poprosit o trpělivost... .
4) Podvádění. Podvádět se dá vždy. Částečně je podvádění hlídané při publikaci objektu členem HQ. U objektů bude mít možnost xTR hlídat vlastník objektu. Ošulit se dá opravdu vše. Předpokládáme, že ze začátku budeme tento problém řešit minimálně. Nicméně zapsat se dá i keška jako "Found It" i když na ní geokešer nebyl. Zde je to podobné. Dobrá zpráva je, že to většinou pak lidi nebaví hrát a tak kešku raději naleznou. Podobně to bude i na GeoSpy. Velmi neradi bychom přistupovali k znehodnocování fotografií focením GPS a podobně. Budeme soutěžit i o nejpěknější fotografie. Prozatím je to tedy na poctivosti hráčů.
Samozřejmě pokud bude k dispozici možnost, jak tomu nějak zamezit, tak se pokusíme o její implementaci. A jak jsme psali viz výše – RealTime soutěže zatím analyzujeme (zda a jak implementovat).
Další výhodou je, že vlastník objektu může podvodníkovy fotografie smazat (celý jeho LOG). Takže, pokud špion z Olomouce zajistí 20 objektů v jednom dni a to v nejrůznějších částech světa, vzbudí to pozornost a obvykle si ho komunita dříve, či později "proklepne". Stejně, jako v geocachingu je obvykle velmi rychle jasno odkud vítr vane... Naši špioni jsou bystří :-)
5) Fyzické hledání. Zde tedy půjdeme s kůží na trh. Rozhodujeme se o zapracování funkčnosti – hledání tajných kódů. Jednalo by se v podstatě o hru, kdy špionovi vlastníkovi se vygeneruje tajný kód a ten musí někam umístit (třeba na štítek někam ven). Tento kód bude pak muset cizí špion vyhledat a k danému veřejnému kódu v aplikaci přiřadit. Princip je obdobný jako u TB nicméně kódy budou umístěny napevno venku (podobně jako kešky).
Funkčnost by byla zapracována v některé z následujících etap (nebude v etapě 1 = ostré verzi - nestihneme to).
Potřebujeme také zpětnou odezvu na nové typy úkolů - objektové. Budeme rádi za to, pokud se někdo další přihlásí do betatestu č. 3 abychom měli k dispozici zpětnou vazbu.
Zájemci o zadání beatestu, prosím kontaktujte nás: http://www.beta.geos...rg/help/contact
Alf Gang:
Prosíme všechny připomínky do jedné zprávy a zaslat poté najednou :-). Připomínky se nám pak lépe a rychleji zpracovávají.
Velmi oceňujeme nápady a snahu řešit zkvalitnění GeoSpy.
HQ GeoSpy
Publikováno 03 červen 2013 - 13:44
superAlf Gang napsal/a:
DrakMrak - myslím si totéž, jen jsem to asi jinak napsala. Prostě to chce pestrost.
Publikováno 03 červen 2013 - 14:21
1. Koukali jsme na BadgeGen II doporučený DrakemMrakem a zatím to pro nás vypadá zajímavě (z hlediska náplně). I my chceme stanovit podmínky, jaké by špion musel splňovat (kolik objektů zajištěných, založených, jak daleko od domovských souřadnic, kolik v zahraničí, atd. atd,), aby mohl být třeba podporučík.
2. Další plán: V souvislosti se získáváním hodností by byly udělovány různá vyznamenání, medaile (třeba za určitý počet objektů v cizí zemi dostane medaili rozvědky 1. stupně, 2. stupně,... atp., atd.).
3. Dále zvažujeme, že pro vysoké důstojnické hodnosti by bylo povinností špiona k získání této hodnosti zapotřebí, aby vedl tým špionů s určitými hodnostmi (nižšími, než na kterou aspiruje) a plnili různé úkoly, atd.
Tedy... Major opravdu nemůže být ten, kdo zajistí 200 objektů. To by bylo nedostačující a za chvíli by tu pobíhala hromada generálů :-)
Nápadů je daleko více. Uvidíme, jak a kam se GeoSpy vydá a jak se bude vyvíjet a zda bude dostatek finančních prostředků. Již teď víme, že některé funkčnosti, které jsme nachystali do dalších verzí nebudou zřejmě realizovány.
Jsme však velice rádi, že vy, sami špioni jste přišli s lepšími návrhy.
P. S.: Hodnocení vlastních fotografií / objektů bude v ostré verzi odstraněno
Děkujeme za spolupráci
HQ GeoSpy
Publikováno 03 červen 2013 - 14:35
Publikováno 03 červen 2013 - 14:45
Dobrá poznámka - když projedu fotky za posledních 10 let bude toho taky mraky... netvrdím, že všechnohomole napsal/a:
Ještě si neodpustím jedno, naši republiku mám nafotografovanou docela dobře. Tedy zatím publikované objekty. Ale má cenu sedět u kompu a vytahovat staré fotky jen abych měl zajištěno? Proto jsem položil ten dotaz o aktuálnosti fotek. Teoreticky se mohu stát supermegašpionem přes noc díky databázi svých fotek za posledních 30 let. A že tam je co k vidění. To nepočítám rodinné album ještě po prababičce, kde je převážně Brno.
Tak mám dilema, logovat takto? Bude mě to takhle bavit? Půjde-li spíše o zdokumentování objektu, pak to smysl má, ale pak čím starší fotograf tím víc úspěchu.
Publikováno 03 červen 2013 - 15:16
homole napsal/a:
Ještě si neodpustím jedno, naši republiku mám nafotografovanou docela dobře. Tedy zatím publikované objekty. Ale má cenu sedět u kompu a vytahovat staré fotky jen abych měl zajištěno? Proto jsem položil ten dotaz o aktuálnosti fotek. Teoreticky se mohu stát supermegašpionem přes noc díky databázi svých fotek za posledních 30 let. A že tam je co k vidění. To nepočítám rodinné album ještě po prababičce, kde je převážně Brno.
Tak mám dilema, logovat takto? Bude mě to takhle bavit? Půjde-li spíše o zdokumentování objektu, pak to smysl má, ale pak čím starší fotograf tím víc úspěchu.
Ahoj homole.
1. Obecně: nyní dáváme k dispozici základ hry, na kterém chceme stavět. Ke směrování dalšího vývoje nám slouží právě výstupy z betatestů. Obecný plán GeoSpy je tento:
2. Hra pro deštivé dny: Můžeš si na GeoSpy udělat databázi již navštívených míst. Zde dáváme přednost vložení i starých fotografií. Sám pro sebe to můžeš samozřejmě pojmout jako potřebu navštívit a zajišťovat pouze budoucí objekty. Nicméně na GeoSpy chceme vytvořit databázi objektů u kterých budou i starší fotografie. Fotografie je pak možno procházet dle datumu vyfotografování. Je zde podporováno i xTR. Toto je spíš hraní pro deštivé dny.
3. RealTime úkoly: Pokud bude krásně chceme podpořit i nutnost špiona provádět akce v terénu. Tzn. bude třeba vyběhnout a něco vyfotit. K zjištění možností a zájmu nám slouží právě uvedené betatestovací úkoly. Již nyní vidíme, že o takovéto úkoly a běhání v terénu je zájem. Proto budou další aktivity vývoje na GeoSpy směřovat / směřují tímto směrem.
Tzn. kromě defaultních objektů budeme podporovat také RealTime úkoly.
4. Hledání tajných kódů: plánujeme zapracovat hru – hledání tajných kódů v terénu a zde již nebude možnost zajišťovat zpětně :-)
Nicméně pro kvalitní zapracování uvedených funkčností potřebujeme dostatek času.
Doufáme proto, že je toto čekání špionům dostatečně zpříjemněno aktuálními soutěžemi a úkoly :-)
HQ GeoSpy
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů