Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#381 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 03 červen 2013 - 15:24

Super...tak tedy hurá za objekty B)
  • 0

#382 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 15:33

Předpokládám, že do 3. kola testování se někteří ani hlásit nemusí :-) Pokud chcete opravdu připomínky až najednou - v tom případě bych asi většinu myšlenek do té doby zapomněl, proto raději pošlu náměty raději v průběhu testování... Možná by stálo za to zvážit udělat nějakou anketu pro betatestery přímo v systému a oslovit je, aby to vyplnily. Mně osobně se moc nelíbí možnost hledat přímo v terénu nějaké kódy. to už jsem mohl hledat Munzee nebo něco podobného. I když chápu snahu hru co nejvíce zpříjemnit, ale aby to nebylo moc přeplácané. Logování fotek s kartičkami - mně osobně se to nelíbí, raději bych měl obecnější pravidla s možností logování starých fotek. Kvůli opětovnému navštěvování míst často chodím v geokešingu několikrát na jedno místo, někdy i třeba 10x na skoro to samé místo a tohle by to ještě více. Mně by právě vyhovoval ten způsob logování i zpětně těch fotek. Hlavně když ty fotky mohou být daleko hezčí, než ty nově pořízené... Zmiňované + Možnost plnit úkol kdekoliv - tohle se mi moc nelíbilo, u těch nalezení nového místa a zalogování někde jako zajištění se mi právě nelíbilo. Zde bych bral pouze buď zalogovat jako zajištění existující místo na pevných souřadnicích (ne umístěné někde v Grónsku), nebo založit nový objekt (kde bych povolil i staré fotografie - v případě nutnosti vyfotit první "anténu" s novou fotkou to bude mít za následek vznik spousty nekvalitních míst v rámci jen soutěže, aby byl člověk první... Přitom ze starých fotek by člověk měl možnost vybírat. Nově aby byl první udělá první fotku a je to... Hledání něčeho fyzického - pro toto mám Geokešing. Osobně bych měl raději pouze původní myšlenku a nepřekombinovával to. Potvrzování návštěv - chápu snahu "potvrdit" návštěvu. Osobně u starších fotek těžko budu dělat potvrzení. Na druhou stranu nerad se někde fotím a mít krom 10 fotek objektu ještě další s nějakou kartičkou se mi moc nechce... Na druhou stranu kvůli tomu, že mohou vznikat "podvody" to plně chápu. I proto jsem na to upozornil ve svých lozích (i kvůli tomu, že systém bere čas a datum zajištění z EXIF dat o změně souboru ne o pořízení dat, takže při hromadné změně fotek např. na menší velikost se automaticky nastaví dnešní datum a pak se automaticky určí dnešní datum u fotky) I když osobně bych to nechal asi na poctivosti, v případě zakládání a zajišťování, pokud by to bylo jen na statistiky. Pokud by to bylo i na něco víc, tak to bude horší (na nějaké odměny). Bohužel i já jsem včera vypadal jako podvodník, když jsem u posledních úkolů nepochopil, že třeba u založených pokladů musí být i nově pořízené fotografie u vytvořených objektů. A myslel jsem, že se jedná jen o zajištění těch objektů... Bohužel jsem teď trochu znechucený vývojem zde v jiných vlkáknech fóra, která se netýkají GeoSpy atp. a tím, jak jsou lidé se schopni pohádat kvůli tomu, že si myslí, že druhý udělal něco blbě. Proto se bojím, aby i tady se někdo nepohádal kvůli tomu, že si bude myslet, že druhý tu fotku určitě udělal jindy, že podvádí a druhý přitom podvádět vůbec nemusel, jen třeba změnil velikost fotky a tak má fotka trochu jiné EXIF data... Bojím se, aby se časem neobjevili podobní rejpalové :-( Pardon za mou skepsi... Zatím vypadá projekt moc dobře, jen si ho nesmíme dát znechutit některými blbci :-)
  • 0

#383 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 15:48

No, já se teď asi testování aktivně účastnit nebudu. Ale celé mi to už začíná připomínat mé pokusy s učením cizích jazyků, kde jsem skončil jako věčný začátečník. Groundspeak dělá opačný postup. Něco vymyslí, plácne, ono se to neujme a po půl roce to zruší, nebo se vykašle na další vývoj. Tady se zřejmě bude tak dlouho vyvíjet, až to postupně odradí betatestery i samotné autory. A nakonec pokud se to dočká ostré verze, stejně se to bude ladit za pochodu, protože jisté věci se prostě v omezeném vzorku neprojeví.
  • 0

#384 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 03 červen 2013 - 16:05

A je to tady náčelníku....trudomyslnost, a to já mám právě tu písničku.:D:D:D
  • 0

#385 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 16:07

danecek napsal/a:
Již nyní vidíme, že o takovéto úkoly a běhání v terénu je zájem.

Přesně tak, déšť nám sice překazil keškovací výlet, ale na druhou stranu nic nebránilo tomu, vyštvat rodinku alespoň po nejbližším okolí a plnit úkoly.:D

Např. u pramene jsme se nestačili divit, jak se tam lesem prohání voda!
Foto je nekvalitní, bylo už dost šero a ve foťáku došly baterky, takže foceno mobilem:

Vložený obrázek
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#386 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 16:13

Roman_Jaromer napsal/a:
.... v případě nutnosti vyfotit první "anténu" s novou fotkou to bude mít za následek vznik spousty nekvalitních míst v rámci jen soutěže, aby byl člověk první... Přitom ze starých fotek by člověk měl možnost vybírat. Nově aby byl první udělá první fotku a je to...

Tohle je zajímavý poznatek. Musím říct, že jsme v neděli nafotili několik míst pro aktuální soutěž a betatest č. 3, přičemž dvě místa jsem pak rovnou vypustila a nezveřejnila, protože fotky byly příšerné. Deštivé počasí, podvečer... prostě se to nepovedlo a než bych to tam dala za každou cenu, abych byla první, tak jsem to hodila do koše.;)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#387 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 16:25

Alf Gang napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:
.... v případě nutnosti vyfotit první "anténu" s novou fotkou to bude mít za následek vznik spousty nekvalitních míst v rámci jen soutěže, aby byl člověk první... Přitom ze starých fotek by člověk měl možnost vybírat. Nově aby byl první udělá první fotku a je to...

Tohle je zajímavý poznatek. Musím říct, že jsme v neděli nafotili několik míst pro aktuální soutěž a betatest č. 3, přičemž dvě místa jsem pak rovnou vypustila a nezveřejnila, protože fotky byly příšerné. Deštivé počasí, podvečer... prostě se to nepovedlo a než bych to tam dala za každou cenu, abych byla první, tak jsem to hodila do koše.;)

No, taky jsem si včera vyfotil kostel při západu slunce, který díky mrakům nebyl moc vidět, jen mraky okolo... A nakonec jsem ho tam nedal. Ale teoreticky to možné je... Stačí se podívat na některé fotky vznikajících objektů.
Když si vezmu příklad, že jsem zakládal Sv. Kopeček u Olomouce, nevšiml jsem si, že krátce předtím ho založil Daneček... Ovšem je otázka jak pak s kvalitou fotek třeba u objektů:
http://beta.geospy.org/object/474
a
http://beta.geospy.org/object/475
  • 0

#388 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 17:27

Ahoj špioni :-)

Pro Roman_Jaromer:
Nedej se zviklat. Je to velmi jednoduché se nechat někým / něčím otrávit. U nás se určitě nikdo nezmiňoval o tom, že bys ty podváděl. Naopak jsme si z Tvé reakce vzali ten postřeh, že je třeba lépe upravit zadání, za což jsme byli rádi. Takže hlavu vzhůru.

Zvláště u hraní je to škoda se durdit :-)
Tvou zprávu ve fóru jsme si zaevidovali.

Pro špiony:
K problému spravedlnost při zajišťování:

Již nyní máme v aplikaci zapracovánu možnost blokace uživatele. Pro případ, že by chtěl některý uživatel aplikaci záměrně poškozovat.

Nechceme jít cestou degradace fotek focením GPS a podobných podmínek.

Proto jsme se rozhodli realizovat toto řešení (opět až v dalších etapách, nečekáme, že bychom řešili zásadní problém ze začátku):

Komunita většinou pozná, pokud nějaký uživatel nehraje fér. Pokud se tak stane, což výsledně zhodnotí HQ GeoSpy zapracujeme možnost označit tohoto špiona speciální ikonkou. Ikonku, bude moci nastavit člen HQ GeoSpy. Půjde o ikonku, která se objeví před nikem špiona (stejně jako PRO). Bude ovšem jinak graficky provedena a bude z ní vidět, že je špion degradován z nějakého důvodu (nejčastěji to bude asi podvod). Tedy, třeba rok mu tu ikonku dle posouzení závažnosti přestupku necháme před nikem. A to ať je PRO, nebo není. Každý tak ihned bude vědět, že s tímto špionem může být problém.

Lepší řešení už pravděpodobně k dispozici nebude...

Anketa:
Nyní nemáme prostředky na zapracovávání ankety do projektu. Máme plné ruce práce s vývojem ostré verze a to už se někteří ohrazují, že to nedokončíme, což určitě dokončíme :-). Proto volíme pro nás rychlejší a jednodušší cestu - vyplnění skrze e-mail a nikoliv online formulář.

Přejeme hodně optimismu i při deštivém počasí :-)
HQ GeoSpy
  • 0

#389 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 17:29

homole napsal/a:
A je to tady náčelníku....trudomyslnost, a to já mám právě tu písničku.:D:D:D

Navrhuji sníst psy. :)
  • 0

#390 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 17:51

Nechci to nijak shazovat. Jen se mi zdálo, že je to nějak moc rozjeté směrem k vývoji ostré verze a že se to pak stejně bude muset dodělávat. Ale je to asi proto, že je to betatest, tj. vidím to, co hráči už neuvidí, protože už to bude hotové. A moje chuť-nechuť k dalšímu testování má jen pracovní příčiny, prostě na to teď nemám čas, ale do testování např. vzhledu se zapojit můžu. Nechtěl jsem jako fotku zvířete fotit naši kočku, nebo čekat, až pojede vlak, což bych si při ostré hře určitě počkal.
  • 0

#391 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 17:59

mpik napsal/a:
Nechci to nijak shazovat. Jen se mi zdálo, že je to nějak moc rozjeté směrem k vývoji ostré verze a že se to pak stejně bude muset dodělávat. Ale je to asi proto, že je to betatest, tj. vidím to, co hráči už neuvidí, protože už to bude hotové.
A moje chuť-nechuť k dalšímu testování má jen pracovní příčiny, prostě na to teď nemám čas, ale do testování např. vzhledu se zapojit můžu. Nechtěl jsem jako fotku zvířete fotit naši kočku, nebo čekat, až pojede vlak, což bych si při ostré hře určitě počkal.

Ahoj mpiku.

Pokud na hraní nemáš náladu, tak se určitě nic neděje. Je jasné, že se hra nemusí líbit každému.
Až se budeš chtít zapojit, tak se na Tebe budeme velmi těšit :).
K dodělávání: jsou plánovány ostrá verze (etapa1) a následně další etapy, což je standardní postup.

Ať se daří v práci
HQ GeoSpy
  • 0

#392 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2013 - 21:48

Teď by mohl být úkol Vyfoťte velkou vodu. V roce 2002 jsem fotil. Letos ne. Ale tady u nás jsme ještě v pohodě, vody v řece hodně, ale pokud vím, tak do města neteče. Pokud vím. Někde možná jo. Praha je na tom podstatně hůř. Co se týká drag&drop vkládání fotek, které jsem vehementně prosazoval, tak se omlouvám, ale přešel jsem z CoolNova na Chrome, je to skoro totéž, ale tohle tam teď nejde. Štve mě to dost, z jiných důvodů. Možná mám jen něco jinak nastaveno, ale vidím, že tuhle fíčuru, závislou na prohlížeči, chtít nemůžu.
  • 0

#393 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2013 - 7:52

mpik napsal/a:
Teď by mohl být úkol Vyfoťte velkou vodu. V roce 2002 jsem fotil. Letos ne. Ale tady u nás jsme ještě v pohodě, vody v řece hodně, ale pokud vím, tak do města neteče. Pokud vím. Někde možná jo. Praha je na tom podstatně hůř.
Co se týká drag&drop vkládání fotek, které jsem vehementně prosazoval, tak se omlouvám, ale přešel jsem z CoolNova na Chrome, je to skoro totéž, ale tohle tam teď nejde. Štve mě to dost, z jiných důvodů. Možná mám jen něco jinak nastaveno, ale vidím, že tuhle fíčuru, závislou na prohlížeči, chtít nemůžu.

Ahoj mpiku.

Dobrý nápad. Na úkolu na vyfocení velké vody se pracuje :).
Držíme palce, aby sis poradil s Chrome. Určitě se není za co omlouvat. Jsme rádi za každý názor s cílem vylepšit GeoSpy ;-).

HQ GeoSpy
  • 0

#394 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2013 - 8:23

Mpik měl dobrý nápad s úkolem na povodně 2013.

Úkol č. 6. je dostupný zde:
http://beta.geospy.o...9030468752&z=10

HQ GeoSpy
  • 0

#395 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2013 - 8:26

Ahoj špioni.

S radostí oznamujeme, že u všech úkolů jsou již všechna xTR obsazena.
Pokračují soutěže o nejoblíbenější fotografii (úkoly 1. - 6.) a nějvětší počet objektů (úkoly A. – D.).

Úkoly jsou k dispozici zde:
http://beta.geospy.o...9030468752&z=10

Nejlépe zatím špioni hodnotili úkoly s fotografiemi:
3. Vyfotografuj houbu
5. Dřevěná stavba

Děkujeme za tyto ohlasy a těšíme se na další vaše příspěvky :).

HQ GeoSpy
geospy.org
beta.geospy.org
  • 0

#396 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2013 - 9:08

Přejeme všem špionům i geocacherům, aby zvládli záplavy a dlouhodobé deštivé počasí co nejlépe. S přáním již konečně slunečného počasí HQ GeoSpy
  • 0

#397 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2013 - 14:32

Ahoj DrakuMraku, chtěli jsme se Tě zeptat, zda Ti chybí u Munzee velikost kartičky (kódu)? Přivítal bys takový atribut? Příklad: Size 1 - rozměr QR kódu 1*1 cm Size 2 - rozměr QR kódu 2*2 cm Size 3 - rozměr QR kódu 3*3 cm Size 4 - rozměr QR kódu 4*4 cm Size 5 - rozměr QR kódu 5*5 cm Jde nám o to, zda při těchto rozměrech bys jako hledající tuto informaci přivítal. Protože se asi snadněji hledá QR kód o velikosti 5*5 cm než 1*1 cm. Velmi Ti děkujeme za názor :-) HQ GeoSpy
  • 0

#398 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2013 - 15:08

Přiznám se narovinu, že jsem nad tím moc nepřemýšlel většinou vyrábím 3x3 a větší... ty úplně pidi jsou někdy problematické ale spíš technologii (kdyby byly kvalitní asi to bude fungovat) ale odpověď je spíše NE - nechybí
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#399 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2013 - 15:29

DrakMrak napsal/a:
Přiznám se narovinu, že jsem nad tím moc nepřemýšlel většinou vyrábím 3x3 a větší... ty úplně pidi jsou někdy problematické ale spíš technologii (kdyby byly kvalitní asi to bude fungovat)

ale odpověď je spíše NE - nechybí

Ahoj DrakuMraku.

Děkujeme za rychlou reakci od zkušeného outdoor hráče :-).
Zapracujeme tedy pravděpodobně bez evidence velikosti.

HQ GeoSpy
  • 0

#400 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2013 - 10:31

Zdravím,
ptal jsem se u jednoho z úkolů (geodetické body), zda je možné vkládat do soutěže o největší počet úkolů i starší fotky.

Protože to je v jednom z objektů a ostatní si to nemusí přečíst, raději to píšu i sem, protože přece jen by bylo lepší, aby si přečetli to, co teď napíšu všichni... Taky nechci stále psát diskuzi k tomu dotyčnému objektu :-) Možná by to chtělo udělat nějakou diskuzi přímo na GeoSpy.

Viz:

j-spy
| 102
Poznámka operátora Vloženo 06/07/2013
Pro Roman_Jaromer
Do soutěže o počet objektů patří jen ty vyfocené po založení úkolu, tedy 1.6.2013.
Děkujeme za pochopení :-).

Tzn. pro tuto kategorii Ti platí tyto tři objekty:
http://beta.geospy.org/object/704
http://beta.geospy.org/object/726
http://beta.geospy.org/object/761
------------------------------------------
Roman_Jaromer
| 106
Poznámka Vloženo 06/06/2013
Jestli jsem to dobře pochopil, tak v soutěži o největší počet objektů s písmenným označením už není podmínka, že musí být foceny po 1.6.2013!
Takže v této kategorii už mám vlastně založeny tři objekty:-)
TTRko
http://beta.geospy.org/object/726
a pak tyhle dva:
http://beta.geospy.org/object/761
http://beta.geospy.org/object/727

Nebo se pletu a do soutěže o největší počet objektů patří jen ty vyfocené po vyhlášení soutěže?

Při boji o xTR jsem si špatně přečetl zadání a zadal jeden z výše zmíněných objektů, ovšem s fotkami staršími... Daneček pak napsal tohle:

danecek
| 331
Poznámka operátora Vloženo 06/02/2013
Ahoj Romane,
velmi děkujeme za objekt.

Odpovíme na Tvůj dotaz:
"Jo, taky nevím, jestli se má psát v těchto případech zajištění, nebo jen zpráva jako poznámka..."

Jde o třetí větu pod nadpisem v popisu úkolu:
"...vždy vlož do poznámky k tomuto objektu."

Obáváme se také, že splnění nemůžeme uznat, neboť v nadpisu č. 2 je uvedeno:
"2. xTR (první, druhý, třetí vyreportovaný) - pouze nové objekty --->> s novými fotografiemi <<---".

S pozdravem
HQ GeoSpy

Takže, trochu delší úvod, ale o co mi jde:
1) už jsem říkal, že by to asi chtělo udělat opravdu jednoznačná pravidla (já osobně, když jsem si po xTFku přečetl znovu pravidla, pochopil jsem, že pro další objekty v kategorii nemusí být nové fotky...)

2) Kdybych to nechal tak, jak to je, byly by mi uznány 3 objekty, i když po publikaci úkolu jsem vyfotil jediný. Protože jsem neměnil pořízení fotky (Hrozně to zdržuje a pro betatest to je celkem jedno)... Jedná se o chybu, kterou jsem už psal, že systém bere údaje o vzniku fotky z EXIF dat o "změně souboru" ne o "datu pořízení" fotografie (krom toho datum a čas je vidět po rozkliknutí mé fotky, mám ve zvyku všechny fotky pojmenovávat "RR_MM_DD hh.mm.ss") Doufám, že v plné verzi opravdu bude fungovat to braní data fotky z EXIF dat z data pořízení fotografie, ne z její poslední úpravy (fotku upravuji tím, že ji zmenšuji, abych nezatěžoval tolik data a server při jejich úpravách).
Stejně jako bych uvítal, kdyby ty EXIF informace tam ve fotografii zůstaly.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama