Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#401 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2013 - 13:35

Ahoj Romane. Ad diskuze / fórum na GeoSpy) Aktuálně věnujeme všechny prostředky a síly do vývoje ostré verze. Mít k dispozici vlastní fórum je vhodné až při dostatečném počtu špionů. Aktuálně neumíme odhadnou, zda a za jakou dobu se nám podaří vybudovat dostatečně rozsáhlou špiónskou síť :). Proto si zatím dovolíme setrvat v tomto vlákně a řešit zde i případné problémy. Děkujeme za pochopení. Ad 1) Velmi děkujeme za upozornění. V úkolech A. až D. jsme upravili zadání pro soutěže tak, aby bylo zřejmé, že je třeba vkládat nové objekty i fotografie k těmto objektům. Jsme rádi, že nám na betě pomáháte vyladit tyto problémy. Díky vám betatesterům získáváme lepší představu a tím i možnost zapracovat to, co vás bude bavit. Zároveň i my se naučíme zadávat úkoly a vyladíme případné nedostatky. V případě betatesterů oceňujeme právě vaši trpělivost i konkrétní nalézaní a označení chyb. Včetně upozornění na možné obcházení. Také jsme rádi, že k případným problémům přistupujete se správnou špiónskou ctí. Nezneužíváte toho, pokud my jako HQ GeoSpy něco špatně vyhodnotíme. Tohoto přístupu si také velmi ceníme a chceme tento přístup podporovat i na ostré verzi. Ad 2) U tohoto komentáře se j-spy nevšimla, že máš v názvu fotografie uvedeno jiné správné datum. Samozřejmě platí pravidlo – vložení nových fotografií. A děkujeme, tedy, že toto pravidlo uvádíš i do názvů fotografií. A ano nyní nám v soutěžích zlobí to zobrazování špatného data z EXIFu. Jak jsme již psali, na ostré verzi bude toto opraveno. Určitě chceme, aby byla data pořízení fotografie správná. Problém uchovávání dat z EXIFu ve fotografii - je zatím ve frontě ke zpracování. Aktuálně zpracováváme funkčnosti třídění v kartotéce. Jakmile zjistíme řešení / informace k problému s uchováváním dat v EXIFu dáme vědět. S přáním mnoha slunečných dnů HQ GeoSpy geospy.org beta.geospy.org
  • 0

#402 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2013 - 22:21

Takže, po "pracovním" dni doma jsem se dostal schválně i k publikaci pár objektů, abych mohl ukázat menší příklad :-)

Do sekci mostů jsem přidal pár objektů:
A)
http://beta.geospy.org/object/765
http://beta.geospy.org/object/771

B )
http://beta.geospy.org/object/772
http://beta.geospy.org/object/773
http://beta.geospy.org/object/774
http://beta.geospy.org/object/775

U všech objektů se jedná o mosty (viz. soutěž o nejvíce mostů). Samozřejmě do soutěže patří jen za B). Sekce A) je focená loni v červenci...
Ovšem přišlo mi, že pokud by nám šlo spíše o pěkná místa, bylo by lépe neomezovat jen na úplně nové fotky. Přece jen většina z nás asi má nějakou zásobu i starších fotek a třeba ho podobná soutěž (jako mě) bude motivovat, aby trochu času věnoval tomu je konečně dotlačit na web (např. u Waymarkingu bych to rád udělal, jen prostě na to není absolutně čas...). Jenže pokud se motivace omezí jen na nové fotky, nebudou lidé moc motivováni, aby dávali nové objekty s pěknými fotkami a spíše dají to co zrovna přijde pod ruku a bude vyhovovat zadání soutěže (třeba to zadání antén mi přijde dost blbé - antény máme na každém rohu). Sice pak možná dojde ke zmapování všech mostů (můstků, mostečků), ale aby pak nedošlo k moc velké inflaci... K zvážení jsem proto založil pár objektů - z pár svých fotek z mých cest (viz. sekce A) a pár fotek, které jsem udělal poslední dobou - během povodní ve Dvoře a pak při rychlém průjezdu Josefovem 2 mostů... (viz. sekce B - pouze ta by měla být "soutěžní").
Jinak u posledního objektu http://beta.geospy.org/object/775 je to zvlášť markantní - obsahuje i odkaz na jednu historickou fotku http://beta.geospy.o...e=o.id&limit=10
focenou v r. 2003. Přestože je nejhezčí, nedal jsem ji jako výchozí, protože by pak objekt neodpovídal soutěži - nebyla udělaná po zveřejnění soutěže, jako ostatní 4 fotografie...

Proto bych byl rád, abyste zvážili soutěže spíše jako motivaci k zakládání dalších "pěkných" objektů. Pokud budou soutěže o zakládání nových objektů podmíněny novými fotkami, trochu se bojím, že prostě nevznikne spoustu krásných objektů, které by mohly vzniknout...

I když vím, že můj názor je tak trochu subjektivní a každý může říct, že to dělám kvůli tomu, že mám velký archiv fotek, tak mám větší šanci na soutěže, když si prosadím soutěže se zpětnou účinností, mám větší šanci...
  • 0

#403 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2013 - 22:55

Roman_Jaromer napsal/a:
....
Proto bych byl rád, abyste zvážili soutěže spíše jako motivaci k zakládání dalších "pěkných" objektů. Pokud budou soutěže o zakládání nových objektů podmíněny novými fotkami, trochu se bojím, že prostě nevznikne spoustu krásných objektů, které by mohly vzniknout...

Ja bych ponechal vse - souteze v pohotovosti (jen nove fotky), ve vytrvalosti (nejvic objektu daneho typu), v krase (nejhezci fotky), ve zcestovalosti (nejvic lokatoru), a kdyz se nasbira dost soutezicich, tak treba nejvic kamennych mostu z 18-19. stoleti focenych z kajaku :)

Stejne je to jen beta k vyzkouseni moznosti - jak tam hraci zacnou cpat sve fotoarchivy, tak by pomalu stalo za to umoznit export a nasledne import do budouci ostre verze.
  • 0

#404 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2013 - 16:57

Pro Roman_Jaromer a haggaeus.

Děkujeme za vaše odezvy na soutěže.
Definitivní závěry k vyhodnocení soutěžních úkolů chceme nechat až po obdržení zpráv z posledního betatestu.

Romanův argument k tomu, že pokud bude zakládání nových objektů podporováno soutěžemi, pak budou zakládány objekty nekvalitní – s nekvalitními fotografiemi je pro nás důležitý.

Předběžně tedy sestavujeme návrh, který tento argument zohledňuje.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Etapa 1. – ostrá verze.
Zakládání objektů
zůstane standardní bez potřeby vkládat nové fotografie. Pro FTR, STR, TTR nebudou vyžadovány nové fotografie.
U netypických objektů budou muset špioni tento objekt stejně navštívit nově.

Etapa 2. – (za několik měsíců po ostré verzi)
Zavedeme fotografické úkoly
Fotografické úkoly budou bez zeměpisného umístění – bez zobrazování na mapě.
U úkolů zůstane nutnost vložení nové fotografie (i soutěž FTR, STR, TTR). Fotografie nebudou vázány na objekty.
Pro fotografie z fotografických úkolů bude zapracována samostatná fotogalerie (oddělená od fotogalerie objektů).

Zavedeme kódy
Kódy budou soutěže pro špiony, kteří budou chtít soutěžit na akcích v terénu.
Podmínkou zajištění zde nebudou fotografie a tudíž nebude docházet k zakládání „rychlých“ objektů s nepěknými fotografiemi.

Objektové úkoly
O zavedení bude rozhodnuto dle reakce ostatních špionů.
Nicméně zde je platný Romanův argument se zanášením rychle vytvořených nekvalitních objektů.
V aplikaci klademe vysoký důraz na líbivost. Tzn. měla by podporovat i vkládání kvalitního obsahu.

+++++++++++++++++++++++++++++++

K převodu na ostrou verzi.
Opravdu musíme trvat na tom, že objekty převádět nebudeme. Věřte tomu, že my jsme první, kdo se na spuštění ostré verze brutálně těší :).
A nejraději bychom už hraní rozjeli naplno.
A publikovali a kochali se fotografiemi z celého světa :).

Možnost převodu objektů jsme ještě jednou projednali.
Nicméně argumenty – nespravedlivý náskok v soutěžích (které spadají do přísně tajné) a v získávání FTR, STR, TTR, včetně některých chybějících údajů stále trvají.
Zde tedy velmi děkujeme za pochopení a za trpělivost.

A doufáme, že aktuální soutěže nám společně čekání na dokončení ostré verze vynahradí.

Děkujeme že hrajete a testujete i přes uvedené překážky.
Z toho máme opravdu velikou radost a doslova se těšíme na každý vložený příspěvek :).

Hodně slunečných dní na focení a procházky přeje
HQ GeoSpy
  • 0

#405 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 8:32

Když to tak pročítám, tak se bojím, jestli jsem neudělal se svým názorem spíše medvědí službu... jsem jedním z těch, co tu píšou sice nejvíc, ale můj názor nemusí být ten nejdůležitější, nezapomeňte, že máte taky ostatní ;-)

K tomu co jsem říkal ohledně nových objektů - já jsem původně bojoval jen za možnost použít i dříve nafocené objekty (nejen ty nafocené po dni publikace úkolu). Přece jen spousta lidí určitě má fotky z dovolených a může pak vytvořit pěkný nový objekt i "zpětně". Samozřejmě nechat tam soutěž o xTF vytvoření objektu, tak by asi nějaké nekvalitní objekty i tak vznikaly, ale nemuselo by jich být tolik. Stejně jako při soutěžích o největší počet založených objektů v té dané kategorii by určitě bylo několik méně kvalitních...
Schválně jsem udělal ještě pár takových objektů, které dokládají tento příklad:
http://beta.geospy.org/object/800
a
http://beta.geospy.org/object/801
které by mě soutěž v Beta verzi nemotivovala založit, za to most:
http://beta.geospy.org/object/793
jsem podjížděl včera, tak jsem ho kvůli soutěži vyfotil a založil... Bohužel obyčejný most, kterých jsou u nás stovky... Jen byl prostě k dispozici zrovna teď během soutěže.

Na druhou stranu podobné soutěže budou podporovat zakládání objektů v systému (bude to člověka motivovat více , než třeba Waymarking). Napadlo mě spíše udělat vždy hlasování o nejhezčí objekt ze založených, ale spíše nějakou viditelnější formou, třeba vždy na konci zakládání třeba anketkou ze založených objektů na jeden týden... Bohužel dnes na hodnocení objektů docela kašle... Přiznám se, že já vlastně taky.
  • 0

#406 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 8:41

K těm kódům - byl bych raději, kdyby se nezaváděly. Pokud ano, tak by se mi líbily max. u už existujících objektů, kam by je dávali autoři těchto objektů. Ale i tak si myslím, že už je to trochu lezení do zelí Munzee atp. a kdo chce, může si zkusit to... Ohledně převodu na ostrou verzi a ostré verze - už víte zhruba horizont, nebo beta verze bude ještě rok či dva? Vím, že se to už tu řešilo, ale jsem línej to hledat a mohlo se to změnit. Ostatně původně měla být krátká beta verze začátkem května a už je měsíc pryč a beta 3 :-)
  • 0

#407 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 8:46

Jo, a ještě něco - do úkolu B. Kříže: http://beta.geospy.org/object/683 jsem přidal odkaz na křížovou cestu, kterou jsem našel náhodou v lese... To jen tak pro otázku do pranice, jak volné mají být mantinely soutěží a hlavně kategorií - křížová cesta měla 15 zastavení - 15 obrázků s kříži, které mám zaměřené a nafocené - každý jiný :-). Že bych měl hned takový malý křížkový powertrail? ;-). Viz. můj příspěvek tam... I proto bych uvítal podrobnější kategorie a třídění podle nich... Jo, taky mi chybí odkazy na všechny mé poznámky, které jsem do systému poslal (např. u úkolů, jako je tento).
  • 0

#408 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 9:50

Ahoj Romane.

Opět děkujeme za reakce.

Ad objektové úkoly:
U objektových úkolů budeme ještě rozhodovat i dle reakcí, které obdržíme od ostatních betatesterů.
xTR budou u objektů zapracována automaticky. To je přesná realizace toho, co si přeješ ty. Jeden špion tak založí objekt a první tři špioni, kteří ho zajistí budou mít xTR. Zajišťovat objekty je možno i se starými fotografiemi.

Soutěže týkající se hlasování o nejhezčí objekt (jsou součástí přísně tajných funkčností).
Vy to z nás takto vytaháte ještě před ostrou verzí :-D.

Doufáme, že zakládání objektů bude podpořeno získáváním bodů za objekty. I možností jejich hodnocení.

Ad Kódy
Kódy bude hra v podstatě oddělená od objektů a fotografických soutěží. Oddělené bude i bodování. Můžeš tedy být i špionem, který se specializuje pouze na fotografické soutěže. Co se týká obdoby s jinými outdoor hrami, přijde nám pro uživatele přívětivější, pokud fyzické i fotografické hry mohou uživatelé hrát na jednom serveru v jedné hře.

Ad Přechod na ostrou verzi:
Na ostrou verzi přejdeme tento rok. Přesnější údaj zatím uvádět nechceme.

Aktuálně dokončujeme vývoj 1. balíku změnových požadavků.

Následně bude probíhat testování a sestavení dalšího (menšího) balíku změnových požadavků s cílem verzi vyladit.
Provádíme velmi podrobné testy tak, abychom minimalizovali riziko výskytu chyb v ostré verzi.

Po zapracování všech změn budou zapracovány překlady. Bude probíhat současně s fází testování.

Ad Úkol kříže
Úkol kříže je opět zadán volně. Pokud sis dal tu práci, že máš zaměřený a vyfotografovaný každý kříž, pak jsou tyto objekty platnými soutěžními objekty. Samozřejmě pokud je založíš.
Ke kategorizaci objektů – jednoduchými kategoriemi se chceme odlišit od WM, kde nám přijde hledání, do které kategorie objekt patří spíše jako náročná administrativa než zábava. Nicméně požadavky na kategorizaci od špionů evidujeme. Chápeme, že hrát na ikonky špiony baví.

Ad odkazy na vlastní poznámky
Děkujeme za připomínku. Evidujeme si ji jako návrh na zlepšení.

S přáním pěkného dne a zábavy při soutěžích
HQ GeoSpy
  • 0

#409 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 13:42

Roman_Jaromer napsal/a:
jsem jedním z těch, co tu píšou sice nejvíc, ale můj názor nemusí být ten nejdůležitější, nezapomeňte, že máte taky ostatní ;-)

On je trochu problém to, že píšeš svoje postřehy sem. Já se tady na to právě ptala, jestli mám psát sem, nebo pak najednou jako zprávu z betatestu.
Takže některé moje názory se shodují s tvými, ale když už je tu vidím napsané, tak mi je tak nějak divné je pak sepisovat a posílat v rámci betatestu znovu, když už to tady proběhlo. ;)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#410 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 13:50

Alf Gang napsal/a:
On je trochu problém to, že píšeš svoje postřehy sem. Já se tady na to právě ptala, jestli mám psát sem, nebo pak najednou jako zprávu z betatestu.
Takže některé moje názory se shodují s tvými, ale když už je tu vidím napsané, tak mi je tak nějak divné je pak sepisovat a posílat v rámci betatestu znovu, když už to tady proběhlo. ;)

Aha, to by mi bylo zase líto... Já se na druhou stranu bojím, že to co teď sepíšu bych při závěrečné zprávě zapomněl, protože při posílání těch objektů a procházení objektů je toho tolik :-). Tak to raději napíšu sem. Ale dobře, už raději budu mlčet...

PS.: Na druhou stranu vždy jsem myslel, že se má právě vyjádřit každý, takže každý má napsat vše, co si myslí. A když už je něco napsané, tak alespoň může trochu reagovat a rozvíjet tu myšlenku... Ať už říct argumenty že je pro či proti.
  • 0

#411 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 14:12

Roman_Jaromer napsal/a:
PS.: Na druhou stranu vždy jsem myslel, že se má právě vyjádřit každý, takže každý má napsat vše, co si myslí. A když už je něco napsané, tak alespoň může trochu reagovat a rozvíjet tu myšlenku... Ať už říct argumenty že je pro či proti.

Šmankote, žádné právo ti neupírám!!! :o Já to třeba řeším tak, že když na něco narazím, napíšu si to do dokumentu ve složce v počítači, když mě napadne něco dalšího, připíšu si to tam a pak to pošlu najednou.

Diskuze je samozřejmě vhodná, ale možná by stačilo diskutovat až pak po vyhodnocení toho, kdo měl jaké připomínky...

Mně je to fakt jedno, že to píšeš sem rovnou, jen jsem prostě chtěla říct, že to samé mi pak přijde zbytečné psát do své zprávy o betatestu.
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#412 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 14:15

Roman_Jaromer napsal/a:
Napadlo mě spíše udělat vždy hlasování o nejhezčí objekt ze založených, ale spíše nějakou viditelnější formou, třeba vždy na konci zakládání třeba anketkou ze založených objektů na jeden týden... Bohužel dnes na hodnocení objektů docela kašle... Přiznám se, že já vlastně taky.

Tohle je zajímavý nápad. Já už při minulém betatestu psala, že se mi zdá, že hodnocení fotek vázne, že by to chtělo špiony nějak motivovat. Když jsem koukala naposledy koncem minulého týdne, tak fotky ze soutěžních úkolů měly minimum srdíček. Zdá se mi, že málokdo fotky hodnotí. Je to škoda.:(
  • 0

#413 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 15:45

Ahoj Alf Gang a Romane.

Betatest x komunikace na fóru:
Zprávy z betatestu chceme od více uživatelů proto, že pak víme, že o danou funkčnost má / nemá zájem více uživatelů.

Pokud napíše nějaký nápad Roman do fóra, pak zase ostatní špiony mohou napadnou další argumenty. Takže ani tato varianta není od věci.
Tzn. jednotně sestavené informace ve zprávě se nám lépe zpracovávají. Z nápadů v příspěvcích na fóru můžeme zase získat nové myšlenky :). Více hlav více vymyslí. Tyto nápady si „zpracováváme“také.

Tzn. oba způsoby komunikace pro nás mají přínos a jsme za ně rádi :).

Hodnocení fotografií / objektů:
Hodnocení objektů a fotografií špiony navzájem je nyní nízké. Pro ostrou verzi zapracováváme funkčnost, která by vzájemné hodnocení měla podpořit.

S přáním pěkného dne
HQ GeoSpy
  • 0

#414 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 12:04

Ahoj špioni.

Předáváme informace k zachovávání dat EXIFů ve fotografiích.
Podařilo se nám najít teoretické řešení.
Pokud se nevyskytne problém při praktickém řešení, budou data EXIFů ve fotografiích na ostré verzi k dispozici :).

HQ GeoSpy

• 0

#415 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 17:43

Ahoj špioni.

Blíží se uzavření aktuálních úkolů (sobota 15. 6.) a zadání úkolů nových.
Zajímá nás, zda byste se chtěli podílet na zadání do nových fotografických úkolů.

Cokoliv by se Vám líbilo jako zadání do fotografických úkolů nám napište
- zde do fóra nebo
- přes kontaktní formulář na:
beta.geospy.org.

Těšíme se na vaše nápady :)
HQ GeoSpy
geospy.org
beta.geospy.org
  • 0

#416 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 17:45

No tentokrát jsem nějak nestíhal :) takže beze mě... tak snad další kolo
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#417 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 18:45

DrakMrak napsal/a:
No tentokrát jsem nějak nestíhal :) takže beze mě... tak snad další kolo

Ahoj DrakuMraku.

Nevadí, až budeš mít čas, tak se budeme těšit.

Nyní nám však šlo i o výzvu pro špiony, zda by nám chtěli dát nějaké návrhy na zadání těchto úkolů :).

Uzavření aktuálních úkolů proběhne až za 3 dny.

HQ GeoSpy
  • 0

#418 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2013 - 13:28

Ahoj špioni.
Na betatestu geospy.org se nám právě podařilo dosáhnout krásného výsledku 3000 fotografií a 800 objektů.
V taková čísla jsme na betě ani nedoufali a máme z nich obrovskou radost :).

Všem špionům zakladatelům děkujeme za příkladný špiónský přístup.
HQ GeoSpy
  • 0

#419 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2013 - 14:46

Vždyť to pak stejně zas všechno smažete, ne?
  • 0

#420 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2013 - 14:50

Tiskar94 napsal/a:
Vždyť to pak stejně zas všechno smažete, ne?

Ahoj Tiskaři94
Ano ostrou verzi vystavíme čistou. Nicméně i tak máme z daných čísel radost. Znamená to, že se špioni baví alespoň prozatímními soutěžemi a my tak máme z čeho vycházet při rozhodování o dalším vývoji GeoSpy :-).

HQ GeoSpy
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka