Outdoor hra na špiony
Publikováno 14 July 2013 - 15:07
Publikováno 14 July 2013 - 15:15
Lukass2 napsal/a:
Díky. To jsem se teda o GeoSpy dozvěděl ve správnou chvíli :-)
Pro Lukass2,
můžeš se také zúčastnit soutěží s ostatními špiony
http://beta.geospy.o...0429394533&z=10
Jsou vydávány a uzavírány každý pátek v 18:00.
Ještě jednou zdravíme a přejeme hodně úspěchů.
HQ GeoSpy
Publikováno 14 July 2013 - 20:41
Publikováno 14 July 2013 - 21:33
Veruli147 napsal/a:
Jo, web - projectnoah.org
Předpokládám, že česká obdoba tohoto je Biolib.cz, pár obrázků jsem tam už přispěl.
Publikováno 14 July 2013 - 21:44
danecek napsal/a:
Ahoj špioni.
Chtěli jsme požádat o nějaké zpětné reakce na úkol – Zajišťování strategických objektů.
Jedná se o poslední vyhodnocený úkol:
http://beta.geospy.org/object/1071
Případně zda byste měli zájem o vypsání dalšího podobného úkolu.
Na Vaše reakce se těšíme
HQ GeoSpy
V příspěvku píšeš "Zajišťování", ale odkaz vede na "Zakládání" strategických objektů. Asi překlep, ale na kterém z míst?
Úkol "Zajišťování" - jako stimulace špionu k činnosti předhozenou vidinou PRO dnů je to fajn. Ale asi většina bude spíš postupně zajišťovat aktuálně navštěvované objekty. Prohrabávat se v tisících fotek v archivu se málokomu chce. To ještě tak v blátivém a deštivém listopadu, ale teď? :-)
Úkol "Zakládání" - taky OK, zatím se nezdá, že by to vedlo k devalvaci kvality zakládaných objektů z důvodu honby za kvantitou na úkor kvality. A potenciální odměna pomůže jako další závažíčko na miskách vah líného špiona, který si říká: "Tohle by stálo za založení objektu, třeba to časem, až se mi bude jednou chtít, udělám." :-)
Jinak největší zpětnou reakcí pro vás je asi počet nově založených a nově zajištěných objektů, ne?
Publikováno 15 July 2013 - 9:20
RoKro napsal/a:
danecek napsal/a:
Ahoj špioni.
Chtěli jsme požádat o nějaké zpětné reakce na úkol – Zajišťování strategických objektů.
Na Vaše reakce se těšíme
HQ GeoSpy
V příspěvku píšeš "Zajišťování", ale odkaz vede na "Zakládání" strategických objektů. Asi překlep, ale na kterém z míst?
Úkol "Zajišťování" - jako stimulace špionu k činnosti předhozenou vidinou PRO dnů je to fajn. Ale asi většina bude spíš postupně zajišťovat aktuálně navštěvované objekty. Prohrabávat se v tisících fotek v archivu se málokomu chce. To ještě tak v blátivém a deštivém listopadu, ale teď? :-)
Úkol "Zakládání" - taky OK, zatím se nezdá, že by to vedlo k devalvaci kvality zakládaných objektů z důvodu honby za kvantitou na úkor kvality. A potenciální odměna pomůže jako další závažíčko na miskách vah líného špiona, který si říká: "Tohle by stálo za založení objektu, třeba to časem, až se mi bude jednou chtít, udělám." :-)
Jinak největší zpětnou reakcí pro vás je asi počet nově založených a nově zajištěných objektů, ne?
Ahoj RoKro.
Děkujeme za upozornění. Jedná se o úkol - "Zakládání strategických objektů". Chybu jsme opravili.
Také velmi děkujeme za vyjádření k dotazu.
Ano, počet založených objektů od špionů se zvýšil. Nicméně nás zajímají i nějaké konkrétnější reakce .
Například srovnání s jinými úkoly. Nápady na vylepšení apod.
Snažíme se maximálně využít toho, že máme aktuálně betaverzi.
Můžeme tedy s úkoly více experimentovat.
S přáním pěkného dne
HQ GeoSpy
Publikováno 15 July 2013 - 10:36
RoKro napsal/a:
danecek napsal/a:
Ahoj špioni.
Na Vaše reakce se těšíme
HQ GeoSpy
Je pravda, že teď nevím, jestli se myslí zajišťování či zakládání objektů...
Zajišťování objektů - mě osobně baví, protože si zavzpomínám na to, kde jsem všude byl. Už jsem takhle zajistil i mnoho objektů předtím, než k tomu byla soutěž. Asi bych našel i nějakých 5-10 dalších objektů (možná i víc), ale bohužel teď nemám čas...
A v mém rozsáhlém fotoarchivu je to docela zábava hledat :-) Konečně se jednou zúročí léta snahy fotit vše a všude ;-). Jen škoda, že je tolik obyčejných objektů někde na Moravě :-(
Zakládání objektů stylem té 8-čky - je určitě lepší než styl "Založ co nejvíce mostů", který tu byl předtím. Myslím, že tu vznikly pěkné objekty. I když hodnocení je podle mě velice subjektivní a místo kvality popisu se hodnotí spíše ten objekt jako celek (trochu se obojím pak smazává rozdíl mezi % a srdíčky).
Docela mě zaujalo, že vyhrály objekty bez formátování, jen s vloženými velkými obrázky mezi text, bez obtékání, bez odkazů na stránky, odkud se čerpalo atp.
Krom toho koukám, že, kdybych si dal srdíčko jsem klidně mohl mít první místo, kdybych použil to, co někteří ostatní... Asi byste měli opravdu odečítat ty srdíčka od zakladatelů toho objektu alespoň ručně... Koukal jsem, že si je tam dalo docela spousta lidí...
Jak tak koukám, tak mě už nějací FTR kaři dohání v počtu dní... Je znát, že už v těch závodech nestíhám, hlavně když jsem byl na táboře a teď budu rád, když doženu všechny své jiné povinnosti... Jsem rád, že už nevypadám tak divně, jako ještě před 14-ti dny, kdy jsem díky tomu, že jsem na začátku zajistil pár objektů po 2 dnech FTRky atp. získal docela slušný náskok ;-)
Mimochodem - ty fotografické soutěže - vyfoť tohle, vyfoť támhleto a to KDEKOLIV se mi osobně moc nezamlouvají... Pro mně osobně je přitažlivější hledat a nalézat objekty na určitých místech, ne kdekoliv... Kdyby to bylo alespoň focení nějakého objektu, který se musí založit... Třeba vyfoť smírčí kříž a ten založ... Ale nějakou květinu... Sice jsem to kvůli tomu bodu ještě ochotnej udělat, ale už se mi to nelíbí tolik, jako to zajišťování a zakládání nových objektů pevných, které tu budou stále a které může navštívit i někdo jiný!
Publikováno 15 July 2013 - 14:13
Roman_Jaromer napsal/a:
RoKro napsal/a:
danecek napsal/a:
Ahoj špioni.
Na Vaše reakce se těšíme
HQ GeoSpy
Je pravda, že teď nevím, jestli se myslí zajišťování či zakládání objektů...
Zajišťování objektů - mě osobně baví, protože si zavzpomínám na to, kde jsem všude byl. Už jsem takhle zajistil i mnoho objektů předtím, než k tomu byla soutěž. Asi bych našel i nějakých 5-10 dalších objektů (možná i víc), ale bohužel teď nemám čas...
A v mém rozsáhlém fotoarchivu je to docela zábava hledat :-) Konečně se jednou zúročí léta snahy fotit vše a všude ;-). Jen škoda, že je tolik obyčejných objektů někde na Moravě :-(
Zakládání objektů stylem té 8-čky - je určitě lepší než styl "Založ co nejvíce mostů", který tu byl předtím. Myslím, že tu vznikly pěkné objekty. I když hodnocení je podle mě velice subjektivní a místo kvality popisu se hodnotí spíše ten objekt jako celek (trochu se obojím pak smazává rozdíl mezi % a srdíčky).
Docela mě zaujalo, že vyhrály objekty bez formátování, jen s vloženými velkými obrázky mezi text, bez obtékání, bez odkazů na stránky, odkud se čerpalo atp.
Krom toho koukám, že, kdybych si dal srdíčko jsem klidně mohl mít první místo, kdybych použil to, co někteří ostatní... Asi byste měli opravdu odečítat ty srdíčka od zakladatelů toho objektu alespoň ručně... Koukal jsem, že si je tam dalo docela spousta lidí...
Jak tak koukám, tak mě už nějací FTR kaři dohání v počtu dní... Je znát, že už v těch závodech nestíhám, hlavně když jsem byl na táboře a teď budu rád, když doženu všechny své jiné povinnosti... Jsem rád, že už nevypadám tak divně, jako ještě před 14-ti dny, kdy jsem díky tomu, že jsem na začátku zajistil pár objektů po 2 dnech FTRky atp. získal docela slušný náskok ;-)
Mimochodem - ty fotografické soutěže - vyfoť tohle, vyfoť támhleto a to KDEKOLIV se mi osobně moc nezamlouvají... Pro mně osobně je přitažlivější hledat a nalézat objekty na určitých místech, ne kdekoliv... Kdyby to bylo alespoň focení nějakého objektu, který se musí založit... Třeba vyfoť smírčí kříž a ten založ... Ale nějakou květinu... Sice jsem to kvůli tomu bodu ještě ochotnej udělat, ale už se mi to nelíbí tolik, jako to zajišťování a zakládání nových objektů pevných, které tu budou stále a které může navštívit i někdo jiný!
Ahoj Romane.
Děkujeme za postřehy v podstatě ke všem úkolům .
Co se týká možnosti hodnocení vlastních objektů / fotografií, aktuálně toto ponecháváme na cti špionů betatesterů.
V ostré verzi již tato možnost nebude k dispozici.
A ano je problém, že objekty jsou zatím málo vzájemně hodnocené.
Opět očekáváme, že se toto na ostré verzi zlepší.
Co se týká boje o FTR, tak jsme rádi, že se špionům tyto soutěže převážně líbí.
A samozřejmě očekáváme, že se nemusí líbit každému špionovi.
K obyčejnosti objektů – každému se líbí něco jiného. Někomu BTSky, někomu hrady, někomu bunkry atd. A jiný nemá moc možnosti dostat se dál po okolí tak zkusí fotit školu se zajímavou architekturou. Od toho pak máme like, abychom mohli odlišit, které objekty jsou pro špiony více zajímavé a které méně. Nicméně i „obyčejný objekt“ je možno vyfotit zajímavě a nestandardně a naopak .
Přejeme, abys stihl vše, co je potřeba … .
HQ GeoSpy
Publikováno 15 July 2013 - 15:20
Právě byla vyhlášena akce „Bunkr“:
http://beta.geospy.org/object/1262
Jedná se o úkol, ve kterém máte založit co nejzajímavější a nejlépe popsaný vojenský nebo technický objekt.
Uzavření úkolu proběhne 30. 7. v 18 h.
Při plnění úkolu přejeme hodně štěstí
HQ GeoSpy
Publikováno 15 July 2013 - 20:01
Publikováno 15 July 2013 - 20:21
RoKro napsal/a:
Ahoj, hlásím cosi, co považuji za bug:
Když jsem v prohlížeči přihlášen v GeoSpy a v jiném panelu prohlížeče kliknu v emailové zprávě ve své schránce na hyperlink vedoucí na GeoSpy, otevře se mi v novém panelu stránka GeoSpy v režimu "nepřihlášen". nepomůže ani F5.
Ahoj RoKro.
Děkujeme za informaci. Zde víme o problému s použitím URL s www a bez, kde se generují 2x různé session a tedy vzniká problém s přihlášením / odhlásením.
Můžeš prosím ověřit, že se jedná o uvedený odkaz.
Tzn. pracuješ na http://beta.geospy.org a problém je na http://www.beta.geospy.org ?
Případně nám poslat problematický odkaz, případně, kde je odkaz k dispozici?
Za spolupráci velmi děkujeme
HQ GeoSpy
Publikováno 15 July 2013 - 20:30
Publikováno 15 July 2013 - 20:35
Publikováno 15 July 2013 - 20:48
Roman_Jaromer napsal/a:
No, nevím jak ostatním, ale mně se od včerejška či dneška začaly objevovat některé chyby, které mi dříve nedělalo (rozhození grafiky u Chrome, načítání zvolených obrázků 2x, tzn. označím 2 obrázky, načtou se mi 4 obrázky, vždy 2 a 2 stejné) a to jak v Chrome tak v IE... Docela by mě zajímalo, jestli to dělá i jiným...
V Chromu jsem dnes nahrával dvojici fotek najednou, tu holubí, a vše OK. Ale bylo to přidávání k existujícímu zajištění, možná je to jiné, když jde o nové zajištění. U nového zajištění s jednou fotkou mi to dnes ale taky zafungovalo správně.
Publikováno 16 July 2013 - 7:07
http://rokrofoto.blo...u-berounky.html
Velmi děkujeme za zmínku :-)
HQ GeoSpy
Publikováno 16 July 2013 - 7:15
Publikováno 16 July 2013 - 7:45
Roman_Jaromer napsal/a:
Hmm, tak asi chyba na mém PC :-( To dvojí nahrávání mi dělá i IE... A ještě k tomu Chrome hrozně kazí grafiku. Přitom v práci na velkém PC je to v Chrome v pořádku... Tak nevím...
Ale už dlouho uvažuji o přeinstalaci W7 :-(
Ahoj Romane,
IE není v BETA verzi podporované.
Grafika - nemáš stránky zmenšené / zvětšené? Zoom = 100 %?
S pozdravem
HQ GeoSpy
Publikováno 16 July 2013 - 7:49
danecek napsal/a:
Roman_Jaromer napsal/a:
Hmm, tak asi chyba na mém PC :-( To dvojí nahrávání mi dělá i IE... A ještě k tomu Chrome hrozně kazí grafiku. Přitom v práci na velkém PC je to v Chrome v pořádku... Tak nevím...
Ahoj Romane,
S pozdravem
HQ GeoSpy
Neboj, to bylo první, co jsem zkoušel (potom, co jsem si stěžoval na mnohem menší problémy)... Pokud to je jen u mě, tak to vypadá na nějaké rozhašení celého systému, když se jen mě nahrávají obrázky 2x i v IE :-(
Posílal jsem obrázky, jak to vypadá, ale nevím, jestli to pomůže... Pošlu ještě to nahrávání obrázků dvojmo...
Publikováno 16 July 2013 - 7:53
Roman_Jaromer napsal/a:
danecek napsal/a:
Roman_Jaromer napsal/a:
Ahoj Romane,
S pozdravem
HQ GeoSpy
Neboj, to bylo první, co jsem zkoušel (potom, co jsem si stěžoval na mnohem menší problémy)... Pokud to je jen u mě, tak to vypadá na nějaké rozhašení celého systému, když se jen mě nahrávají obrázky 2x i v IE :-(
Posílal jsem obrázky, jak to vypadá, ale nevím, jestli to pomůže... Pošlu ještě to nahrávání obrázků dvojmo...
Ahoj Romane,
obrázky vypadaly věru zajímavě. Ještě jsme se nedostali k odpovědi na Tvůj e-mail.
- Zkus CTRL+F5.
- V jiných prohlížečích je grafika OK? Třeba FireFox, Opera. V nepodporovaném IE je to OK?
- Máš ještě nějaký jiný počítač, na kterém bys toto chování vyloučil a vyzkoušel?
Děkujeme
HQ GeoSpy
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů