Roman_Jaromer napsal/a:....
Je pravda, že teď nevím, jestli se myslí zajišťování či zakládání objektů...
Zajišťování objektů - mě osobně baví, protože si zavzpomínám na to, kde jsem všude byl. Už jsem takhle zajistil i mnoho objektů předtím, než k tomu byla soutěž. Asi bych našel i nějakých 5-10 dalších objektů (možná i víc), ale bohužel teď nemám čas...
A v mém rozsáhlém fotoarchivu je to docela zábava hledat :-) Konečně se jednou zúročí léta snahy fotit vše a všude ;-). Jen škoda, že je tolik obyčejných objektů někde na Moravě :-(
Zakládání objektů stylem té 8-čky - je určitě lepší než styl "Založ co nejvíce mostů", který tu byl předtím. Myslím, že tu vznikly pěkné objekty. I když hodnocení je podle mě velice subjektivní a místo kvality popisu se hodnotí spíše ten objekt jako celek (trochu se obojím pak smazává rozdíl mezi % a srdíčky).
Docela mě zaujalo, že vyhrály objekty bez formátování, jen s vloženými velkými obrázky mezi text, bez obtékání, bez odkazů na stránky, odkud se čerpalo atp.
Krom toho koukám, že, kdybych si dal srdíčko jsem klidně mohl mít první místo, kdybych použil to, co někteří ostatní... Asi byste měli opravdu odečítat ty srdíčka od zakladatelů toho objektu alespoň ručně... Koukal jsem, že si je tam dalo docela spousta lidí...
Jak tak koukám, tak mě už nějací FTR kaři dohání v počtu dní... Je znát, že už v těch závodech nestíhám, hlavně když jsem byl na táboře a teď budu rád, když doženu všechny své jiné povinnosti... Jsem rád, že už nevypadám tak divně, jako ještě před 14-ti dny, kdy jsem díky tomu, že jsem na začátku zajistil pár objektů po 2 dnech FTRky atp. získal docela slušný náskok ;-)
Mimochodem - ty fotografické soutěže - vyfoť tohle, vyfoť támhleto a to KDEKOLIV se mi osobně moc nezamlouvají... Pro mně osobně je přitažlivější hledat a nalézat objekty na určitých místech, ne kdekoliv... Kdyby to bylo alespoň focení nějakého objektu, který se musí založit... Třeba vyfoť smírčí kříž a ten založ... Ale nějakou květinu... Sice jsem to kvůli tomu bodu ještě ochotnej udělat, ale už se mi to nelíbí tolik, jako to zajišťování a zakládání nových objektů pevných, které tu budou stále a které může navštívit i někdo jiný!
Reakce na Romana
Celkově se mi zatím koncepce líbí i já mám různé problémy semo tamo stíhat neb prázdniny jsou rozlítané ale to patří k věci o to víc bude fotek (zrovna sem trochu luxoval Josefov ikdyž zcela bezcílně neb jsem byl vázán rodiči)...
Souhlasím, že ta 8-akce byla fakt povedená a založilo se plno parádních objektů a doufám, že i nějaké zase přidám snad jestli to stihnu
- objekty bez formátování: to je problém jak to hodnotit je to čistě subjektivní záležitost ... je lepší kvalitní text a žádné formátování nebo leporelo s obrázky... osobně má zatím spíše textové tím ale neříkám, že se pak nevyřádím v nějaké grafice spíš si zatím člověk hledá způsoby a občas trochu bojuje s editorem a obtékáním ale to se asi časem poddá (možná to má i souvislost s tím, že o tyto založené objekty nakonec přijdeme a začne se na čistém stole - ta lenost je někdy potfora a dostatek času taky není)
- hodnocení fakt nevím to je vždycky problematické rozhodně ale určitě nemožnost hodnotit svoje objekty a obrázky je základ...
- fotografické soutěže - já tak úplně nesouhlasím bylo to zábavné bleskem vyrazit něco někde ulovit... (lovit čmeláka v letu na zahradě byla fakt zábava)... jen někdy ta kvalita byla fakt tristní.... problém těch soutěží je jejich krátkodobost prostě první tři fleky jsou ucpány téměř bleskurychle ber kde ber kvalita nekvalita to je na zamyšlenou...
nicméně souhlasím s Romanem asi by se to mělo více směřovat na objekty a jejich zakládání čímž by se určitě podpořilo zakládání objektů...
osobní postřeh z editace zatím jsem trochu boxoval s těmi obrázky v editoru nakonec jsem to nějak usadil ale je to občas psina... když se obrázek zdrcna na bod a není ho pořádně jak lapit a podobné jiné asi bych uvítal nějaký nástroj na rozměry obrázku popř vlastnosti obtečení... ale po chvíli boje se to dá a zase tak moc jsem to nezkoušel.... určitě ještě budu testovat a dám lepší rezult...
trošku mi vadí, že nejde obrázky obracet občas se některé obrázky natočí jinak než bych chtěl
a pak když dám obrázek smáznout ta hláška o nahrávání dat je zajímavá (mělo by tam být spíše mažu data)...
další uvidím až si zase trochu zatestuju editaci něco mám připravené tak uvidím jak to večer stihnu