Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#1061 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2013 - 17:35

blind_clown napsal/a:
Mám jen takovou malou poznámku pro vedení GS:
Jelikož jde předně o projekt zaměřený na fotografie, tak mi detaily fotografií přijdou žalostně malé, viz např.: http://beta.geospy.o...e=o.id&limit=10

Nebylo by lepší dát všechny informace (název, autor, počet srdíček apod.) na pravou stranu a trochu rozměry fotografií roztáhnout? Takhle je tam zbytečně moc nevyužitého místa. Chápu, že se dá fotografie roztáhnout na orig. velikost (nebo alespoň velikost limitovanou GS), každopádně se přimlouvám za změnu. Nevím, zdali ji někdo už nenavrhoval..

Ahoj blind_clown,

vycházeli jsme ze statistiky.
Na zobrazení fullscreenu je nutný monitor o rozlišení 1280*1024. Protože aktivní plocha - obrázek + ovládaí prvky mají aktivní oblast: 900x750.

Větší monitory než 1280*1024 se používají, ale jsou již v minoritě.
Dokonce, kdybychom použili větší fotografie pro monitor 1600*1200, tak si moc nepomůžeme. Jenom trochu a to je na zvážení.
Vycházeli jsme také s dalšími informacemi při rozhodování:

- rychlost načítání obrázku (čím větší, tím větší datová velikost -> zatížení připojení uživatele, serveru, počítače uživatele, ne každý má doma broadband a SSD disky -> upřednostnili jsme vyšší rychlost načítání -> snažíme se myslet kupříkladu i na Rusko, Kazachstán a spol.)

Větší obrázek tam samozřejmě dát můžeme. GeoSpy však není zaměřen pouze na fotografie - jsou jen prostředkem, stejně, jako u Waymarkingu.

Každopádně Tvůj návrh zvažujeme.
Pravděpodobně ale nebude zapracován do ostré verze.

S pozdravem
HQ GeoSpy
  • 0

#1062 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 8:15

Ahoj špioni, přemýšleli jsme nad exportem do GPX. Pro nás nejjednodušší je asi zapracování tlačítka "export GPX" přímo na hlavní mapu. - na mapě si nastavíte přiblížení a místo, které chcete - vyfiltrujete objekty, které chcete mít v GPX (dle kategorií - náboženské, technické...) - stisknete tlačítko "Export GPX" a vygeneruje se vám GPX soubor - zároveň by seznam těchto objektů byl v misi - umožnili bychom rovnou uložit objekty jako geokešky (pro snadnější práci - změna TAGu uvnitř GPX) Napadá někoho ještě něco jiného? Tato funkcionalita by nebyla dostupná v první ostré verzi, ale nejspíše až v další. HQ GeoSpy
  • 0

#1063 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 18:59

danecek napsal/a:
Ahoj špioni,

přemýšleli jsme nad exportem do GPX.

Pro nás nejjednodušší je asi zapracování tlačítka "export GPX" přímo na hlavní mapu.
- na mapě si nastavíte přiblížení a místo, které chcete
- vyfiltrujete objekty, které chcete mít v GPX (dle kategorií - náboženské, technické...)
- stisknete tlačítko "Export GPX" a vygeneruje se vám GPX soubor
- zároveň by seznam těchto objektů byl v misi
- umožnili bychom rovnou uložit objekty jako geokešky (pro snadnější práci - změna TAGu uvnitř GPX)

Napadá někoho ještě něco jiného?

Tato funkcionalita by nebyla dostupná v první ostré verzi, ale nejspíše až v další.
HQ GeoSpy

Ahoj Špioni,

prozatím jsme to vymysleli tak, že na mapě pod filtry? přibude tlačítko se závorkami.
- v závorkách se bude zobrazovat aktuální očet zobrazených objektů na mapě
- tlačítko ponese asi nápis "Do plánu"

Po stisku tlačítka se nahrnou všechny tyto zobrazené objekty do Plánu (nynější mise). A na stránce Plán již bude možno i případně nějaký objekt ze seznamu odstranit. Dále pak exportovat do GPX a pak bychom také chtěli tlačítko "Exportuj jako Geocache".

Taková je zatím velmi rachlá představa.
zatím se nám to jeví jako relativně jednoduchá a elegantní úprava. A není pak potřeba řešit a zadávat vzdálenost od domovských souřadnic, atd.

Nebude zapracováno v ostré verzi (to bychom to nikdy nedodělali).

HQ GeoSpy
  • 0

#1064 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 19:10

Právě jsem zaznamenala milou novinku - nahrávala jsem starší fotku, z roku 2004, chtěla jsem nastavit datum, kdy byla focena a ejhle - ono už tam správné datum bylo! Tleskám!!:) Jen mi to bude asi dělat občas neplechu u fotek, kde jsem datum vyfocení v aparátu nenastavila, např. při výměně baterií z nedostatku času... :-)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#1065 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 19:25

danecek napsal/a:
...

checkboxy pro dalsi filtrovani:
- bez vlastnich objektu
- bez mnou navstivenych objektu
- jen nikym nenavstivene objekty
- jen nikym nenavstivene objekty, u kterych je vypsana cena za FTR
  • 0

#1066 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 20:03

Nevím, jestli se to tu už řešila (nestíhám vše sledovat :(), ale dělala jsem nový objekt, uložila ho bez publikace a když jsem se k němu vrátila, všechny fotky, které jsem měla označené správným datem vyfotografování jsem měla jednotně s dnešním aktuálním datem.:o
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#1067 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 20:22

Alf Gang napsal/a:
Právě jsem zaznamenala milou novinku - nahrávala jsem starší fotku, z roku 2004, chtěla jsem nastavit datum, kdy byla focena a ejhle - ono už tam správné datum bylo! Tleskám!!:)

Jen mi to bude asi dělat občas neplechu u fotek, kde jsem datum vyfocení v aparátu nenastavila, např. při výměně baterií z nedostatku času... :-)

Ahoj Alf Gang,

děkujeme za pochvalu. Datum přebíráme z EXIF dat.
Jsme rádi, že Tě funkčnost potěšila :)

HQ GeoSpy
  • 0

#1068 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 20:26

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:
...

checkboxy pro dalsi filtrovani:
- bez vlastnich objektu
- bez mnou navstivenych objektu
- jen nikym nenavstivene objekty
- jen nikym nenavstivene objekty, u kterych je vypsana cena za FTR

Ahoj haggaeusi,

asi myslíš jen mapu nebo i Misi?

- bez vlastnich objektu - toto je zapracováno na stávající mapě
- bez mnou navstivenych objektu - toto je zapracováno
- jen nikym nenavstivene objekty - toto je zapracováno
- jen nikym nenavstivene objekty, u kterych je vypsana cena za FTR - nad tímto uvažujeme

V plánu vývoje GeoSpy:
Co by se týkalo GPX, tak pokud bys zafiltroval mapu, tak se exportují poté jen tyto vyfiltrované objekty do GPX (do Mise).

Velmi děkujeme za tipy :)
HQ GeoSpy
  • 0

#1069 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 20:28

Alf Gang napsal/a:
Nevím, jestli se to tu už řešila (nestíhám vše sledovat :(), ale dělala jsem nový objekt, uložila ho bez publikace a když jsem se k němu vrátila, všechny fotky, které jsem měla označené správným datem vyfotografování jsem měla jednotně s dnešním aktuálním datem.:o

Ahoj Alf Gang

Toto prověříme. Děkujeme za upozornění :)
Tato situace mohla také nastat po úpravě objektu po kliknutí na tl. Storno.

HQ GeoSpy
  • 0

#1070 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 23:29

danecek napsal/a:
Ahoj haggaeusi,

- jen nikym nenavstivene objekty, u kterych je vypsana cena za FTR - nad tímto uvažujeme

V plánu vývoje GeoSpy:
Co by se týkalo GPX, tak pokud bys zafiltroval mapu, tak se exportují poté jen tyto vyfiltrované objekty do GPX (do Mise).

Jo vlastne, ty prvni dve moznosti tam jsou uz ted, treti bude zapracovana do ostre verze?
Generovani GPX z mapy je asi nejintuitivnejsi, pokrocile moznosti jako v PQ by se hodily tem, kdo si udrzuji vlastni databazi a inkrementalne ji aktualizuji (tady se zkusenostmi neporadim, pred kesovacim vyletem naklikam v mape kese do bookmark listu a vygeneruju PQ z nej).
  • 0

#1071 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 5:39

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:
Ahoj haggaeusi,

V plánu vývoje GeoSpy:

Jo vlastne, ty prvni dve moznosti tam jsou uz ted, treti bude zapracovana do ostre verze?
Generovani GPX z mapy je asi nejintuitivnejsi, pokrocile moznosti jako v PQ by se hodily tem, kdo si udrzuji vlastni databazi a inkrementalne ji aktualizuji (tady se zkusenostmi neporadim, pred kesovacim vyletem naklikam v mape kese do bookmark listu a vygeneruju PQ z nej).

Ahoj Haggaeusi,

suplují to xTR. Více prozradit nemůžeme, je to v utajovaných fukčnostech :-)

A také máš pravdu, že by tyto filtry měly být i v Misi. Hodně by to mohlo pomoci.

HQ GeoSpy
  • 0

#1072 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 6:39

musím zkusit mise zatím jsem to netestoval :) ale podle mě z mise určitě ano protože o to v principu jde... někam jedu tak to tam naklikám a chci i GPX nebp POI a mapa určitě je to nejvíce intuitivní - kor až budou filtry i na podkategorie tak pak už se s tím bude dát dělat ledacos a pak má smysl i GPX
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#1073 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 7:38

DrakMrak napsal/a:
musím zkusit mise zatím jsem to netestoval :)
ale podle mě z mise určitě ano protože o to v principu jde... někam jedu tak to tam naklikám a chci i GPX nebp POI

a mapa určitě je to nejvíce intuitivní - kor až budou filtry i na podkategorie tak pak už se s tím bude dát dělat ledacos a pak má smysl i GPX

Ahoj DrakuMraku a haggaeusi,

zatím první nejjednodušší a graficky nijak neupravný návrh.

-> (253) = počet zobrazených viditelných objektů na mapě (třeba i vyfiltrovaných)
-> po stisku tlačítka by se objekty vložily do mise
-> pak je možno jít do mise a dále tam pracovat (filtry tam také přibydou), atd.

HQ GeoSpy

Vložený obrázek
  • 0

#1074 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 8:48

Jo to vypadá dobře :) předpokládám, že to GPX na čudlíku značí, že to buď hodím do mise a nebo vygeneruju GPX ??
  • 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#1075 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 9:18

DrakMrak napsal/a:
Jo to vypadá dobře :)

předpokládám, že to GPX na čudlíku značí, že to buď hodím do mise a nebo vygeneruju GPX ??

Ahoj DrakuMraku,

vzhled - tlačítko a úpravu hlavně neřešit, je to spíchlé od ruky. neprošlo to grafickou úpravou. Je to jen kvůli lepší představě :-)

To je dobrý dotaz.
Tohle nás také napadlo. Provést tlačítko jako DropDown list. Na který, kdyby se kliklo, tak buď rovnou vyexportuje GPX a nebo hodí do Mise.

Máš pravdu, provedeme to tak.... :-)
Bude to další návrh na zamyšlení :-)

HQ GeoSpy
  • 0

#1076 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 9:22

vzhled neřeším .... ikdyž jo řeším s grafikou jsem kamarád takže voko furt šilhá... ta funkcionalita k tomu mě dokoplo to GPX co je tam napsaný... když mi stačí co mám na mapě ve filtru tak proč ne rovnou do GPX pokud ne tak do mise a tam si to vyházet a upravit jak je třeba
  • 0

#1077 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 11:36

DrakMrak napsal/a:
vzhled neřeším .... ikdyž jo řeším s grafikou jsem kamarád takže voko furt šilhá...

ta funkcionalita k tomu mě dokoplo to GPX co je tam napsaný... když mi stačí co mám na mapě ve filtru tak proč ne rovnou do GPX pokud ne tak do mise a tam si to vyházet a upravit jak je třeba

Ahoj DrakuMraku,

ano :-)

Další návrh níže. Opravdu spíchnutý jen jako podklad pro grafika.

HQ GeoSpy

Vložený obrázek
  • 0

#1078 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 11:51

jasný jo to vypadá dobře :) a bude to dobře ovladatelný z mapy… což je fajn nebude se to zbytečně rozlejzat mimo… druhý místo budou mise a šlus. Čím jednodušší tím lepší :)
  • 0

#1079 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 7:32

Ahoj špioni.

Hlásíme se vám v již konečně chladnějších dnech, pro špionážní činnost jistě příznivějších :).

Dovolujeme si upozornit na následující akce:

1. Akce bunkr - ukončení
Dovolujeme si vás upozornit, že dnes v 18 hodin bude ukončena akce bunkr.
Do úkolu je možno vkládat všechny objektu z kategorií vojenský a technický.
Nezapomeňte, prosím, ohodnotit objekty, které jsou do úkolu zařazeny.
Kdo ještě nestihl přidat svůj objekt má možnost :).

http://beta.geospy.org/object/1262

2. Foto-úkoly – pokračování
Akce foto-úkoly pokračuje.
Je možno připravovat foto-úkoly na další týden.
Část textu s datumy, kterou je potřeba do vašeho úkolu vložit, byla aktualizována.

http://beta.geospy.org/object/1297

První úkol již pro vás připravila špionka jaroslava :)

S přáním pěkného špionážního dne
HQ GeoSpy
  • 0

#1080 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 7:42

Vážení špioni.

Dovolujeme si upozornit, že byly operativně připraveny dva další foto-úkoly.
http://beta.geospy.org/object/1375
http://beta.geospy.org/object/1376

Na vaše akční snímky se těší :)
HQ GeoSpy
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama