Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#1121 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 9:02

hordik napsal/a:
jj, dekuji, a omlouvám se za problemy :D

Ahoj hordiku,

žádný problém :-) :-)

HQ GeoSpy
  • 0

#1122 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 11:09

hordik napsal/a:
no me se to prave orizlo, ale nemam to dulezity v zlatem rezu , protoze mam spojeny ctyri obrazky do obdelniku, ale treba haggaeus ukol plavidlo (http://beta.geospy.org/object/1337), tak jemu se to tam vlezlo cely (je mozne ze ma uplne jinou velikost ...

Ten muj ilustracni obrazek s lodma byl 900x1200, jestli to pomuze.

Jinak diky HQ za osrdickovani mych nebunkrovych objektu v Akci Bunkr. Stejne mi prjide, ze v tom hodnoceni je trochu zmatek: chapu hvezdicky 0-100% za naucny listing, srdicko u fotky, jako ze se mi libi, ale srdicko u objektu mi prijde trochu nadbytecne, jaky ma mit smysl?
Mozna by se v budoucnu hodilo mit zvlast hodnoceni jen od spionu, kteri dany objekt navstivili, neco jako FP na gc.com?
  • 0

#1123 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 11:18

haggaeus napsal/a:

hordik napsal/a:
no me se to prave orizlo, ale nemam to dulezity v zlatem rezu , protoze mam spojeny ctyri obrazky do obdelniku, ale treba haggaeus ukol plavidlo (http://beta.geospy.org/object/1337), tak jemu se to tam vlezlo cely (je mozne ze ma uplne jinou velikost ...

Ten muj ilustracni obrazek s lodma byl 900x1200, jestli to pomuze.

Jinak diky HQ za osrdickovani mych nebunkrovych objektu v Akci Bunkr. Stejne mi prjide, ze v tom hodnoceni je trochu zmatek: chapu hvezdicky 0-100% za naucny listing, srdicko u fotky, jako ze se mi libi, ale srdicko u objektu mi prijde trochu nadbytecne, jaky ma mit smysl?
Mozna by se v budoucnu hodilo mit zvlast hodnoceni jen od spionu, kteri dany objekt navstivili, neco jako FP na gc.com?

Ahoj haggaeusi,

like u objektů a srdíčka jsou pokročilejší formou Favorite Pointu z geocachingu.
Zatím chybí jejich seznam (všech přidělených likes a procent).

Jaký má význam to či ono hodnocení je popsáno v otazníčku právě u těchto prvků. Mrkni na to.

Popis jednotlivých prvků a jejich význam:

Nadpis: "Oblíbenost a hodnocení objektů, fotografií"
http://www.beta.geos...elp/description

HQ GeoSpy
  • 0

#1124 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 11:33

danecek napsal/a:
like u objektů a srdíčka jsou pokročilejší formou Favorite Pointu z geocachingu.

Jaký má význam to či ono hodnocení je popsáno v otazníčku právě u těchto prvků. Mrkni na to.

HQ GeoSpy

No, otaznicek je jen u hvezdicek - viz screenshot, a v linku na napovedu ctu

Navštívil jsi objekt? Líbil se Ti? V tomto případě použij srdíčko.

ale osrdickovat muzu i nenavstiveny objekt, v cem je to pokrocilejsi nez FP?

Přiložené miniatury

• napoveda.jpg

• 0

#1125 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 11:38

Aha, uz jsem se dohrabal ke spravne napovede k srdickum: U každého nevlastního objektu můžeš uvést, zda se Ti objekt v reálném světě líbí výběrem srdíčka - takze soudim, ze srdickovani objektu by melo byt umozneno jn spionum, kteri je zajistili (pripadne nabidnout ve formulari Zpravy o zajisteni). To se mi ta srdicka pekne prodrazi, kdyz budu muset navstevnikum kupovat letenky :)
  • 0

#1126 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 11:40

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:

HQ GeoSpy

No, otaznicek je jen u hvezdicek - viz screenshot, a v linku na napovedu ctu

Navštívil jsi objekt? Líbil se Ti? V tomto případě použij srdíčko.

ale osrdickovat muzu i nenavstiveny objekt, v cem je to pokrocilejsi nez FP?

Ahoj haggaeusi,

v možnosti jemnějšího rozdělení (srdíčko a procenta).
U FP si lidé stěžovali a stěžují, že není možno ocenit zvlášť listing (procenta), zvlášť provedení kešky, či "kouzelnost" a nebo "zajímavost" objektu (srdíčko) místa, kde je umístěna.

Srdíčko jsme nechali možné likovat i proto, aby i člověk, který objekt nenavštívil a líbí se mu ho mohl olajkovat.
A procenta může udělit také - pokud se mu líbí stylistika, popis, atp.

HQ GeoSpy
  • 0

#1127 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 11:45

haggaeus napsal/a:

- takze soudim, ze srdickovani objektu by melo byt umozneno jn spionum, kteri je zajistili (pripadne nabidnout ve formulari Zpravy o zajisteni). To se mi ta srdicka pekne prodrazi, kdyz budu muset navstevnikum kupovat letenky :)

Ahoj haggaeusi,

jsi bystrý :-)
Ale myšlenka byla taková, že jsme chtěli umožnit lajkovat i těm, kteří nenavštívili fyzicky objekt jako takový (armchairs likers).

Je tam napsáno:
"U každého nevlastního objektu můžeš uvést, zda se Ti objekt v reálném světě líbí výběrem srdíčka "
To ale nutně neznamená, že jsem ho musel navštívit...

Tvoje bóje na moři se mi líbila. Vidím, že je v zajímavém prostředí, fyzicky je tam a vše sedí :)
Takže jsi dostal like :) A přitom jsem ji nemusel navštívit. A pro mne je to rozhodně neobvyklý objekt. A kdyby byla ještě rádiová, to by byla pecka :) Ale třeba je :)

Chápeme, že lidé často hledají černou, nebo bílou. Buď nulu, nebo jedničku.
Život tak jednoduchý není, není černobílý :-)
A proto jsme dali v tomto benevolneci a necháváme opět na špionech, jak si to navzájem olajkují :)

HQ GeoSpy
  • 0

#1128 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 12:04

danecek napsal/a:
Ale myšlenka byla taková, že jsme chtěli umožnit lajkovat i těm, kteří nenavštívili fyzicky objekt jako takový (armchairs likers).

ok, napadlo me jen, ze by hodnocrni mohlo mit vetsi vahu, kdyby bylo od opravdovych navstevniku - jako zminene FP.

Tvoje bóje na moři se mi líbila. Vidím, že je v zajímavém prostředí, fyzicky je tam a vše sedí :)
Takže jsi dostal like :) A přitom jsem ji nemusel navštívit. A pro mne je to rozhodně neobvyklý objekt. A kdyby byla ještě rádiová, to by byla pecka :) Ale třeba je :)

To je jezero uprostred Irska, ale vlny se tam delaji jak na mori, docela legrace s focenim a zamerovanim z kajaku. Radiova nebude, vypada plechove a antena zadna.
  • 0

#1129 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 12:25

Ahoj haggaeusi,

[/quote]
ok, napadlo me jen, ze by hodnocrni mohlo mit vetsi vahu, kdyby bylo od opravdovych navstevniku - jako zminene FP.
[quote]

to je naprosto správná myšlenka. My ji jen prostě trochu pomodifikovali. U tohoto se opět nezavděčíme všem, to je jasné. Budou vždy dvě hlavní skupiny. Kedni budou chtít lajkovat od PC a druzí budou zastánci návštěvy objektu.
Je to správná připomínka.

[/quote]
To je jezero uprostred Irska, ale vlny se tam delaji jak na mori, docela legrace s focenim a zamerovanim z kajaku. Radiova nebude, vypada plechove a antena zadna.[/quote]

Ony bývají často anténky (obrácený Ground Plane) pod bójí. A ano, často bývá anténa i uvnitř, ale jestli je kovová, tak uvnitř anténa rozhodně nebude. Tak vidíme, že jsi provedl přímo hloubkový půzkum bóje :D

Jo, jezero, máš pravdu. :-)

HQ GeoSpy
  • 0

#1130 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 12:36

OT k radiobojim - odebiras QRP Info? Na obalce posledniho cisla byl OK1JRA (geocacher Ponik) s APRS boji a pekny clanek uvnitr. Ta antenu mela :)
  • 0

#1131 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 12:44

haggaeus napsal/a:
OT k radiobojim - odebiras QRP Info? Na obalce posledniho cisla byl OK1JRA (geocacher Ponik) s APRS boji a pekny clanek uvnitr. Ta antenu mela :)

Ahoj haggaeusi,

ha, tak to je ještě jiné provedení, než jsem měl na mysli. No to je roztomilá bombička :-) :-)

QRP info neodebírám. Ale znám ho.
Už předtím jsem zaregistroval, že máš sklony ke QRP. To je takový radioamatérský sadomasochismus :-)
Klobouk dolů.
To už chce určitou povahu. Na to nemá každý, aby s minimálním výkonem někoho trpělivě naháněl, či byl naháněn :-)

Koukám, že na obalu jednoho je DDS syntéza o kterou jsem měl kdysi zájem:

Vložený obrázek
Bohužel její vývoj nějak upadnul (již před delší dobou).

Dan
HQ GeoSpy
  • 0

#1132 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 18:30

Ahoj špioni.

Aktuální počet foto-úkolů k publikaci na příští týden je – 4 úkoly od:
Jaroslava, DrakMrak, Veruli147, hordik.

Pokud se přidají i další špioni, budeme rádi :).

Pravidla pro zakládání úkolů jsou zde:
http://beta.geospy.org/object/1297

S přáním pěkného večera
HQ Geospy
  • 0

#1133 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2013 - 22:33

Tak zase mi jednou něco chybí v kategoriich co by tam asi být mohlo a to: Civilní objekty / infocentra, turistické základny, turistické zázemí… nebo turistic resort to by být mohlo :)
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#1134 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 01 August 2013 - 8:58

DrakMrak napsal/a:
Tak zase mi jednou něco chybí v kategoriich co by tam asi být mohlo a to:
Civilní objekty / infocentra, turistické základny, turistické zázemí… nebo turistic resort

to by být mohlo :)

Ahoj DrakuMraku.
Děkujeme za připomínku. :)
Nicméně kategorie turistické centrum už spadá spíše do oblasti turistiky než do oblasti zajímavého objektu pro fotografování.
Proto bychom tyto objekty, pokud budou zajímavé, řadili buď do Civilní / architektonicky zajímavá budova nebo / jiné.

Děkujeme za pochopení
HQ GeoSpy
  • 0

#1135 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 01 August 2013 - 9:12

jo jasně do JINÉ se vejde ledacos to je fakt :)
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#1136 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 01 August 2013 - 19:47

Vážení špioni.

Zítra budou uzavřeny foto-úkoly z aktuálně probíhající soutěže.

1. U dvou úkolů je stále ještě možno bojovat o xTR:
Plavidlo - TTR
http://beta.geospy.org/object/1337

Vyfotografuj PP(Přírodní památku), PR(Přírodní rezervaci) nebo NPR(Národní přírodní rezervaci)
http://beta.geospy.org/object/1335

Opět nezapomeňte ohodnotit nejkrásnější fotografie ať zvítězí nejlepší záběry :).

2. Stále je možno také založit si foto-úkol vlastní dle těchto pravidel:
http://beta.geospy.org/object/1297

Aktuálně jsou našimi špiony založeny 4 fotoúkoly

Těšíme se na vaše počiny :)

S přáním pěkného večera
HQ GeoSpy
  • 0

#1137 Veruli147

Veruli147

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 02 August 2013 - 13:18

Budete přidávat nějaký úkol místo bunkru?
  • 0
Nová keška? Na co čekám?!

#1138 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 02 August 2013 - 13:26

Ahoj Veruli147. Určitě budeme zase přidávat nějaký „bunkr“ úkol. Nicméně plánujeme tyto úkoly zadávat spíše akčně, aby se špioni mohli v pátek soustředit na zajišťování foto-úkolů a měli i nějaká překvapení :) Pokud bys samozřejmě měla nějaký nápad / požadavek na úkol zaměřený na zakládání objektů či úplně jiný, tak nám dej určitě vědět. Rádi ho vyzkoušíme. Pokud by Tě napadla nějaká tajná akce, kterou by se měli dovědět všichni špioni až po zveřejnění, tak nás neváhej kontaktovat emailem. Nápady na to, co by špioni rádi hráli nás velmi zajímají :) S přáním pěkného dne HQ GeoSpy
  • 0

#1139 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 02 August 2013 - 14:20

Vážení špioni.

Aktuálně je přibyly další 2 foto-úkoly od Alf Gang a biylda.
Celkem je tedy k dispozici 6 foto-úkolů založených našimi špiony :).

Za přípravu úkolů všem špionům děkujeme
HQ GeoSpy
  • 0

#1140 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 02 August 2013 - 17:04

Vážení špioni.

Dovolujeme si upozornit, že foto-úkoly do nové soutěže č. 11 byly právě publikovány.

Jejich zadání můžete nalézt zde:
http://beta.geospy.o...0429394533&z=10

Při zajišťování nových foto-úkolů přejeme hodně zábavy a pěkných fotek :)
HQ GeoSpy
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama