Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#1441 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 7:19

Roman_Jaromer napsal/a:

hordik napsal/a:
jeste bych navazla na RoKra ... urcite, podle me, by byla lepsi moznost davat do objektu pri zakladani vice jak 5 fotografovani ... a dale pri zajistovani mozna taky, tedy alespon u BM, 1 fotografie, tam nejde skoro nic z objektuvidet .. :) je to jako jen muj nazor, ale nebylo by to spatny

Jsem rád, že nejsem jediný, kdo to tu od začátku říká :-)
Krom toho ty ořezy fotek na výšku vypadají u serveru, který se chce specializovat na fotky (viz soutěže o foto) hodně blbě...

Ahoj Romane,

velmi rádi Ti poskytneme číslu účtu k pravidlené platbě.
Určitě díky Tvému pravidelnému finančnímu přispění rádi počet fotografií zvýšíme :-)

Ořez jsme vysvětlovali také nekolikrát.

HQ GeoSpy
  • 0

#1442 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 10:53

danecek napsal/a:

V tom 70+ strankovem vlaknu se spatne hleda, davam sem link - tj. nahledy fotografii na vysku nejsou a nebudou. No ale blbe to vypada porad, zvlast u soch a krizu.
Zkus waymarking (kdyz uz jsme ve WM foru :) ) tam fotky na vysku jakztakz funguji, a nejsi omezen poctem fotek.
  • 0

#1443 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 11:01

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:

V tom 70+ strankovem vlaknu se spatne hleda, davam sem link - tj. nahledy fotografii na vysku nejsou a nebudou. No ale blbe to vypada porad, zvlast u soch a krizu.
Zkus waymarking (kdyz uz jsme ve WM foru :) ) tam fotky na vysku jakztakz funguji, a nejsi omezen poctem fotek.

Ahoj haggaeusi,

Romanovi jsme již na jeho dotaz (přesně ten samý) odpovídali asi 10x. Vždy velmi promptně. Na po 11x již opravdu musí použít textbox "hledat" naprosto sám :-)

Ořez - důvody jeho použití jsou sepsány právě v linku, který jsi uvedl.
Pokud se to Romanovi nelíbí, tak to bohužel, nemůžeme již sloužit.
Opravdu to již předělávat nebudeme.

Pro nás je určitě lepší dělat to jako http://500px.com, než WM.

HQ GeoSpy
  • 0

#1444 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 12:32

danecek napsal/a:

500px pekne, ale tam aspon orezavaji portrait na zajimavou cast fotky, nevim jestli rucne, nebo nejakym algoritmem. Nahledy na geospy jsou mechanicky oriznute na stred, viz treba GS2BL vs. WMHZJ7:

Vložený obrázek

Vložený obrázek
  • 0

#1445 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 13:04

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:

500px pekne, ale tam aspon orezavaji portrait na zajimavou cast fotky, nevim jestli rucne, nebo nejakym algoritmem. Nahledy na geospy jsou mechanicky oriznute na stred, viz treba GS2BL vs. WMHZJ7:

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Ahoj haggaeusi,

správně jsi odhalil, že ořezáváme "mechanicky".
Neděláme žádnou pokročilou heuristiku fotografie. Na to zatím opravdu nejsou prostředky.

HQ GeoSpy
  • 0

#1446 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 15:28

Vážení špioni.

Právě byl publikován nový úkol s krycím názvem Příroda zaměřeným na zakládání strategických objektů.

Podrobnější informace naleznete zde:
http://beta.geospy.org/object/1639

S přáním pěkné zábavy :)
HQ GeoSpy
  • 0

#1447 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 15:31

Omlouvám se, že do toho autorům moc "šťourám". Myslel jsem si, že jste chtěli naše názory. Původně jsem si myslel, že jsem jediný, komu se zdá omezení počtu fotografií a ořezávání fotek blbé, ale když vidím, že jediný nejsem, tak jsem "píchnul do vosího hnízda". Asi jsem jen doufal, že to s vámi pohne, když nás je více, kdo se ozve. Chápu, jsou to prostředky na místo co se týče počtu fotek (to bych relativně přežil těch 5 fotek), ale u BM 1 fotka je hodně málo. Ovšem osobně bych alespoň ty fotky na výšku prostě dával neořezané, aby bylo vidět, co na nich je. Potom i pěkně provedená fotka na výšku nemá tolik šanci na hodnocení, protože bude z ní na náhledu vidět půlka a tolik nezaujme. A jak ukázal Haggaeus - vypadá to hrozně... Alespoň podle mého názoru. Co jsem viděl, většina fotogalerií co jsem používal zobrazovala celou velikost obrázku, neoříznutou a vždy mi to tak vyhovovalo, kdyby mi to takhle ořezávala, určitě bych si ji nevybral...
  • 0

#1448 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 17:00

Roman_Jaromer napsal/a:
Omlouvám se, že do toho autorům moc "šťourám". Myslel jsem si, že jste chtěli naše názory. Původně jsem si myslel, že jsem jediný, komu se zdá omezení počtu fotografií a ořezávání fotek blbé, ale když vidím, že jediný nejsem, tak jsem "píchnul do vosího hnízda". Asi jsem jen doufal, že to s vámi pohne, když nás je více, kdo se ozve.
Chápu, jsou to prostředky na místo co se týče počtu fotek (to bych relativně přežil těch 5 fotek), ale u BM 1 fotka je hodně málo.
Ovšem osobně bych alespoň ty fotky na výšku prostě dával neořezané, aby bylo vidět, co na nich je. Potom i pěkně provedená fotka na výšku nemá tolik šanci na hodnocení, protože bude z ní na náhledu vidět půlka a tolik nezaujme. A jak ukázal Haggaeus - vypadá to hrozně... Alespoň podle mého názoru.
Co jsem viděl, většina fotogalerií co jsem používal zobrazovala celou velikost obrázku, neoříznutou a vždy mi to tak vyhovovalo, kdyby mi to takhle ořezávala, určitě bych si ji nevybral...

Ahoj Romane,

Nějak nerozumíme, z čeho vyvozuješ, že nás názory nezajímají?
Ke všemu jsme se Ti vyjádřili jednou, jednoznačně a srozumitelně.
Všechny podklady z betatestu jsou zpracované a vycházeli právě z názorů betatesterů.
Promiň, ale to spíše na Tvé straně identifikujeme problémy s nepochopením těchto rozhodnutí a jednoznačnou a konstruktivní komunikací.

Sám jsi zde zveřejnil, že s vývojem v IT nemáš žádné zkušenosti.
Nemáš tedy žádný základ pro hodnocení složitostí a logiky práce.
Nicméně argumenty o složitosti vývoje podkládáš svoje tvrzení ;-).

Již jsme pochopili z Tvého jednání, že odbornou práci rád nemáš.
My máme přístup opačný :). Co dodat… ?

K ořezům: Stačí pouze použít hlavu a napsat jednoduchý skriptík na úpravu fotografií, abys měl fotografie v našem systému dle své představy. :) Takže směle do toho... .

Řešení problému s malým počtem fotografií máš možnost zajistit (viz náš příspěvek výše).
Takže nám prosím nepiš zda bude nebo ne, ale konej… .

P. S.: Pokud haggaeus uvedl A je třeba uvést i B. K příkladu s ořezem nepřidal i příklad se zmenšením.
Náš systém se snažíme dělat i pro starší lidi :). Ti na tom malém obrázku neuvidí nic... .

HQ GeoSpy

Přiložené miniatury

• postavy_small.jpg

• 0

#1449 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 17:05

Pokud do diskuse můžu taky něco přidat, tak ořezávání fotek je grafická hrůza. To už by bylo lepší fotky na výšku zakázat. Vím o co jde. Taky jsem vybíral fotky do kalendáře a ty co jsem měl na výšku se buď použít nedaly, nebo se musely hodně oříznout. Proti jedné fotce u BM bych ani tak nebyl. Pokud tam bude moc fotek, nikdo je všechny prohlížet nebude.
  • 0

#1450 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 18:16

danecek napsal/a:
P. S.: Pokud haggaeus uvedl A je třeba uvést i B. K příkladu s ořezem nepřidal i příklad se zmenšením.
Náš systém se snažíme dělat i pro starší lidi :). Ti na tom malém obrázku neuvidí nic... .

A = nahled na GeoSpy
B = nahled na WM
Diky za C = zmenseny nahled, prijde mi lepsi nez bricho od sochy, ale pro me za me si treba zakazte vertikalni objekty. Ostatne v mem prispevku vyse jsou linky na stejny objekt na GS i WM, tak si kazdy muze vybrat, kam dodavat obsah.
  • 0

#1451 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 159 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 18:25

Taky mi to ořezávání nesedí.
Až se projekt rozběhne a bude aspoň pár stovek aktivních uživatelů, mohlo by být zajímavé dát na titulní stránku anketu, ať uživatelé sdělí, jestli jim vyhovuje víc

tohle:Vložený obrázek nebo tohle: Vložený obrázek

Nebo podporovat obě možnosti a umožnit si to v uživatelských nastaveních vybrat a uložit. Jasně, nějaký sádlo by to stálo, ale určitě míň, než implementovat nějaký algoritmus inteligentního ořezávání obrázku podle obsahu.
  • 0

#1452 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 18:32

RoKro napsal/a:
Taky mi to ořezávání nesedí.
Až se projekt rozběhne a bude aspoň pár stovek aktivních uživatelů, mohlo by být zajímavé dát na titulní stránku anketu, ať uživatelé sdělí, jestli jim vyhovuje víc

tohle:Vložený obrázek nebo tohle: Vložený obrázek

Nebo podporovat obě možnosti a umožnit si to v uživatelských nastaveních vybrat a uložit. Jasně, nějaký sádlo by to stálo, ale určitě míň, než implementovat nějaký algoritmus inteligentního ořezávání obrázku podle obsahu.

Ahoj RoKro (LordeRosomaku),

to je slovo do pranice.
Asi nejlepší by bylo zapracovat možnost volby v profilu. Uživatel si pak může vybrat.

Nicméně nyní to opravdu zapracovávat nebudeme, ale evidujeme si.

Děkujeme za velmi pěkně napsaný a konstruktivní příspěvek :-)
Jsi první, kdo k problému přišel s rozumným nápadem.

HQ GeoSpy
  • 0

#1453 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 18:46

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:

A = nahled na GeoSpy
B = nahled na WM
Diky za C = zmenseny nahled, prijde mi lepsi nez bricho od sochy, ale pro me za me si treba zakazte vertikalni objekty. Ostatne v mem prispevku vyse jsou linky na stejny objekt na GS i WM, tak si kazdy muze vybrat, kam dodavat obsah.

Ahoj haggaeusi.

Děkujeme za sesumírování.
Ať koukáme na WM, jak koukáme, tak tam vidíme ještě menší náhledy a úplně stejné ořezy v galeriích jako u nás ... .
(viz přílohy)

Vertikální objekty zakazovat nebudeme. Spíše zvažujeme konstruktivní nápad od RoKro.
Samozřejmě je na každém uživateli, jakou aplikaci bude používat raději :)

HQ GeoSpy

Přiložené miniatury

• nahledy_wm2.jpg

• 0

#1454 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 18:48

Ještě přidáváme druhou přílohu z WM :) HQ GeoSpy

Přiložené miniatury

• nahledy_wm.jpg

• 0

#1455 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 19:13

danecek napsal/a:
Ať koukáme na WM, jak koukáme, tak tam vidíme ještě menší náhledy a úplně stejné ořezy v galeriích jako u nás ... .
(viz přílohy)

Vertikalni nahled v seznamu WM viz treba
http://www.waymarkin...n=-6.283367&t=6
nebo titulni foto v detailu WM, nebo prejeti mysi nad obrazkem v galeri. Na GS musi to bricho sochy navstevnika hodne zaujmout, aby se proklikl na detail.
  • 0

#1456 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 22:11

Ha, konstruktivni napad - co takhle orezavat vertikalni fotky ne v 1/2, ale v 1/3 vysky (shora)? Socham s oblicejem by to pomohlo, krizum taky, vysilacum a rozhlednam je to asi jedno. Schvalne, jestli tretinove pravidlo plati i pro vertikalni kompozici :)
  • 0

#1457 biylda

biylda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 66 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 22:18

Nad způsobem ořezávání už jsem se také párkrát pozastavil. Stalo se mi dokonce, že jsem uploadnul fotku, a když jsem se koukal na ty miniatury, zhrozil jsem se, co jsem to vlastně uploadnul :D

Podle mě je asi lepší to neořezávat a ani není potřeba tam dávat okolo ty černé pruhy (viz obrázek). Sice to není tak hezky ucelené, když jsou mezi obrázky prázdné mezery, nicméně člověk alespoň ví, na co se kouká.

První dojem z obrázku mohu získat právě pomocí miniatury. Pokud se mi zamlouvá, otevřu si detail. Ořezané miniatury způsobí, že si budu MUSET otevřít detail pro získání kompletní informace (anebo si pomyslím, že fotograf je idiot a u Eiffelovky vyfotil jen prostředek :D). Na jednu stranu to ve výsledku dané fotografii může pomoci, na druhou stranu tím uživatelé mohou být frustrováni a na nějaké otevírání se vykašlou a udělají si o obrázku horší dojem. Fotografie na šířku a ořezané fotografie na výšku tak nemají stejné soutěžní podmínky.

Co se týče starších lidí a lidí s horším zrakem, ti neuvidí nic ani v jednom případě. U neořezané verze protože je moc malá, u ořezané verze protože nepoznají, na co se vlastně koukají. I zde si myslím, že neořezaná verze je lepším řešením, protože z obrysu malého obrázku získám větší povědomí o objektu, než přímým pohledem doprostřed "čehosi". Koneckonců ani to zmenšení u neořezané verze není nikterak rapidní.

Vložený obrázek
  • 0

#1458 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 22:32

Tolik fotek protidrogoveho pomniku u kostela na jedne strance :) OT: dorazil pohled?
  • 0

#1459 biylda

biylda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 66 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 22:54

haggaeus: Jo, dorazil. Díky :-)
  • 0

#1460 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2013 - 23:26

Ještě mě napadla jedna věc. Jak by dopadla panoramatická fotka? A jak panoramatická fotka na výšku? Já vím, nic se nemá přehánět. Prostě když nahrávám atypickou fotku do jakékoli galerie, musím počítat s tím, že nevyjde jak bych chtěl. Většina galerií udělá z náhledu panoramatické fotky nečitelnou nudli. Ale řešením asi opravdu je udělat větší náhled viditelný onmouseover, tj. po najetí myší. Co se týče vývoje webu, vím, že použitá knihovna to třeba neumí. Ale lze to obyčejnými prostředky javaskriptu.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama