Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#301 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 11:36

danecek napsal/a:

v 5 úkolech založených členem GeoSpy HQ poblíž severního Grónska:

No pekne vlaky a kachny maj v severnim Gronsku. Hned jsem vyuzil nespecifickeho zadani u 5. ukolu a nahral jednu fotku ze vcerejska.
Chapu to jako ohnuti stavajicich moznosti aplikace, doufam ze v ostre verzi budou takovehle "challenge" podporovany lepe - aspon moct nahrat souradnice k zajisteni, kdyz jsem nevyfotil kachnu v Gronsku, ale lvici ve Skotsku :)
  • 0

#302 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 12:02

No, původně jsem si říkal, že nebudu zvyšovat šance ostatních na plnění těchto "Grónských" úkolů... Je to škoda, protože jsem nemocný a 4 z 5-ti úkolů bych mohl mít za odpoledne splněné (tedy, ze zásob bych mohl mít splněny všechny, stačilo by vymazat EXIF data a trochu si pohrát a nikdo by to nepoznal ;-) ). Krom toho takovou kašnu v Josefově jsem si fotil 30.4. naposledy ;-). Popravdě řečeno nepochopil jsem při zadání, že se jedná o focení kdekoliv, nejen v tom Grónsku, takže jsem se tam nejdříve ani nedíval. Pak jsem se ze zvědavosti na jeden objekt podíval a zjistím, že - objekt je mimo pevninu... Když jsem ho ze zvědavosti rozklikl zjistím, že se vlastně jedná o něco "DIVNÉHO" To podobných objektů za chvíli může být plná verze plná a popravdě řečeno se mi to moc nelíbí. Já osobně bych to dělal tyto úkoly jinak... 1) Když jsem viděl na webu oddíl "mise" myslel jsem, že podobné úkoly budou "plánovány" právě tady... To stahování údajů přes Mise mi stejně nevyhovuje... Případně bych podobným úkolům přiřadil speciální odkaz a nedával je do mapky 2) V případě, že se jedná o jakékoliv objekty, vypsal bych soutěž na ZAKLÁDÁNÍ nových objektů, ne na zajišťování objektů, které jsou bez souřadnic 3) V případě že chcete zajišťovat nějaké objekty, za speciální počet bodů, tak bych dal určité už založené objekty (třeba obtížně přístupné, pěkné, nebo něco podobného), ale které MAJÍ SOUŘADNICE, které lidi musí navštívit... Ne místa Bez souřadnic...
  • 0

#303 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 12:10

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:

No pekne vlaky a kachny maj v severnim Gronsku. Hned jsem vyuzil nespecifickeho zadani u 5. ukolu a nahral jednu fotku ze vcerejska.
Chapu to jako ohnuti stavajicich moznosti aplikace, doufam ze v ostre verzi budou takovehle "challenge" podporovany lepe - aspon moct nahrat souradnice k zajisteni, kdyz jsem nevyfotil kachnu v Gronsku, ale lvici ve Skotsku :)

Ahoj haggeusi.

Vzhledem k tomu, že jde o betatest, tak jsme si dovolili trochu zaimprovizovat :). Chceme, aby hra byla co nejzajímavější.
Souhlasíme, že co není zakázáno, je povoleno. Takže máš FTR u úkolu č. 5. Fotky nás velmi pobavily :D.
Určitě nás velmi zajímají reakce všech špionů na, jak píšeš, pokusnou „challenge“ :). Zda stihneme zapracovat větší podporu takovýchto úkolů do 1 etapy ostré verze musíme ještě rozhodnout… .

Špionáži zdar :)
HQ GeoSpy
  • 0

#304 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 12:23

Roman_Jaromer napsal/a:
No, původně jsem si říkal, že nebudu zvyšovat šance ostatních na plnění těchto "Grónských" úkolů... Je to škoda, protože jsem nemocný a 4 z 5-ti úkolů bych mohl mít za odpoledne splněné (tedy, ze zásob bych mohl mít splněny všechny, stačilo by vymazat EXIF data a trochu si pohrát a nikdo by to nepoznal ;-) ). Krom toho takovou kašnu v Josefově jsem si fotil 30.4. naposledy ;-).

Popravdě řečeno nepochopil jsem při zadání, že se jedná o focení kdekoliv, nejen v tom Grónsku, takže jsem se tam nejdříve ani nedíval. Pak jsem se ze zvědavosti na jeden objekt podíval a zjistím, že - objekt je mimo pevninu... Když jsem ho ze zvědavosti rozklikl zjistím, že se vlastně jedná o něco "DIVNÉHO" To podobných objektů za chvíli může být plná verze plná a popravdě řečeno se mi to moc nelíbí.

Já osobně bych to dělal tyto úkoly jinak...
1) Když jsem viděl na webu oddíl "mise" myslel jsem, že podobné úkoly budou "plánovány" právě tady... To stahování údajů přes Mise mi stejně nevyhovuje... Případně bych podobným úkolům přiřadil speciální odkaz a nedával je do mapky
2) V případě, že se jedná o jakékoliv objekty, vypsal bych soutěž na ZAKLÁDÁNÍ nových objektů, ne na zajišťování objektů, které jsou bez souřadnic
3) V případě že chcete zajišťovat nějaké objekty, za speciální počet bodů, tak bych dal určité už založené objekty (třeba obtížně přístupné, pěkné, nebo něco podobného), ale které MAJÍ SOUŘADNICE, které lidi musí navštívit... Ne místa Bez souřadnic...

Ahoj Romane.

Souhlasíme, že pro takovéto úkoly by to chtělo lepší podporu v aplikaci.

Nyní jde pouze o pokus, zda je o něco takového zájem.
A ano, je to nyní ohnutí aplikace, jak psal haggeus.
Co se týká vymazání a změny dat v EXIFech – hrát podle pravidel nebo mimo pravidla jde v podstatě u čehokoliv.
Kešky si také můžeš zapisovat, aniž bys je navštívil a pravděpodobně to nikdo nezjistí.
Ale bavilo by tě to potom? :)

HQ GeoSpy
  • 0

#305 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 13:41

Mimochodem, při tom jsem teď koukal, že jsem v uložených fotkách nenašel vůbec vložená EXIF data. Podle podmínek na GeoSpy jestli jsem je dobře pochopil, tak jsou obrázky stále majetkem těch, co je tam vloží. Tudíž i s EXIF daty. Většinou do EXIF dat vkládám údaje o objektu (pokud to stíhám) a taky údaje o tom, kdo to fotografoval... Tak bych byl popravdě řečeno rád, aby ty EXIF údaje ve fotkách zůstaly. (A to jsme se přitom bavili o tom, že z těch EXIF dat se zjišťují data, které se vyplňují do data pořízení fotografie - bohužel stále to bere údaj z poslední změny souboru a ne pořízení fotografie, ale to prý bude zapracováno do ostré verze ;-) ).
  • 0

#306 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 14:13

Roman_Jaromer napsal/a:
Mimochodem, při tom jsem teď koukal, že jsem v uložených fotkách nenašel vůbec vložená EXIF data.
Podle podmínek na GeoSpy jestli jsem je dobře pochopil, tak jsou obrázky stále majetkem těch, co je tam vloží. Tudíž i s EXIF daty. Většinou do EXIF dat vkládám údaje o objektu (pokud to stíhám) a taky údaje o tom, kdo to fotografoval... Tak bych byl popravdě řečeno rád, aby ty EXIF údaje ve fotkách zůstaly.

(A to jsme se přitom bavili o tom, že z těch EXIF dat se zjišťují data, které se vyplňují do data pořízení fotografie - bohužel stále to bere údaj z poslední změny souboru a ne pořízení fotografie, ale to prý bude zapracováno do ostré verze ;-) ).

Ahoj Romane.

Do aplikace neukládáme originální fotografie, ale jejich verze s nižším rozlišením.
Při procesu zmenšování a generování náhledů dochází ke ztrátě dat EXIFu z fotografie.
Tzn. „zachování“ dat EXIFu u fotografie řešíme vložením dat z EXIFu do db.

Chybu, kterou jsi zreprodukoval - zobrazování datumu pořízení fotografie místo datumu pořízení fotografie musíme tedy opravit v db.
Autorství fotografie je tedy řešeno uvedením nicku u každé fotografie.
Nicméně, jak jsi sám uvedl, data EXIFu je možno upravovat a nejsou tudíž 100% zárukou určení autorství fotografie.

Dle věty v pravidlech je hlavně míněno, že GeoSpy nehodlá fotografie špionů předávat / prodávat třetím stranám.

Zda je možno zachovávat data EXIFu ve fotografii i po kompresi zkusíme zjistit.

HQ GeoSpy
  • 0

#307 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 14:20

Ahoj Romane Ještě nás napadla jedna věc k ochraně práv fotografií. Pokud si chceš svoje fotografie chránit, což chápeme, některé Tvé fotografie jsou opravdu velmi pěkné, doporučujeme použít vodoznak. :) S pozdravem HQ GeoSpy
  • 0

#308 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2013 - 11:45

Souhrnná zpráva z betatestu GeoSpy.org

Celkem se vyhodnocení betatestu zúčastnilo 16 betatesterů:
1. bartusko
2. dain
3. DrakMrak
4. gord
5. haggaeus
6. jaroslava
7. jindoo
8. Krky
9. klisteak
10. milanoxteam
11. mpik
12. Nekra
13. paulhunter
14. plavcik
15. Roman z Jaroměře
16. ssva

Všem uvedeným špionům dokončení 1. úkolu velmi děkujeme.
Jako odměnu za pomoc při zkoumání hry si evidujeme u každého nicku 30 dnů PRO.
Všechny dny PRO, které špioni během příprav ostré verze získaly, budou po přihlášení na ostrou verzi na vyžádání přiděleny.

1. Líbilo se
Hra se většině špionům betatesterům líbila.
Nejčastěji se líbilo:
• pěkná grafika,
• jednoduché ovládání,
• snadné zakládání objektů
• práce s mapou.

2. Nelíbilo se, chybí mi, dotazy, chyby
Části nelíbilo se, chybí mi nebo dotazy jsou rozepsány do bodů níže a budeme na nich pracovat. Jedná se o rozpis, který budeme v případě potřeby aktualizovat.

Opakovaně byla ve zprávách zmíněno, že by špioni uvítali při hraní větší možnosti - rozsah.
HQ GeoSpy nyní pracuje na 1. etapě GeoSpy. Jedná se o základní verzi, kterou chceme dále rozvíjet.

Do 1. etapy ostré verze GeoSpy kromě výstupů z betatestu zapracujeme ještě některé funkčnosti plánované členy HQ GeoSpy.
Rozvoj v dalších etapách bude realizován dle zájmu o hru, podnětů od špionů a získaných prostředků.

3. Mrtvé schránky
Většinou betatesterů nemá zájem hrát na GeoSpy mrtvé schránky.

4. Cena za členství PRO
Dle výstupů z betatestu jsme rozhodli snížit cenu za členství PRO na rok na:
předběžně na 12.99 USD
Čeští špioni budou mít možnost platit po domluvě převodem.
  • 0

#309 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2013 - 12:04

Špioni betatesteři kladli různé otázky. Na nejčastější otázky v krátkosti odpovídáme.
Vše níže uvedné bude přidáno do nápovědy GeoSpy.org.

1. Český jazyk při výběru EN
Problém: v aplikaci mám nastaven anglický jazyk, ale je zobrazena čeština.
Odpověď: Překlad do anglického jazyka bude zapracován až po betatestu. Nejprve zapracujeme připomínky z betatestů a pak budou zapracovány překlady. EN jazyk bude na ostré verzi defaultním jazykem, proto je takto přednastaven i nyní na betatestu.

2. Fotografie / ořezy fotek v náhledech
Problém: v aplikaci jsou v náhledech oříznuté fotografie.
Odpověď: Všechny fotografie je možno prohlížet bez ořezu ve fullscreenu a stejně tak i vkládat do popisu objektů.
Při práci s fotografiemi při malých rozlišeních je nutno udělat kompromis:
1. Můžeme zobrazovat fotografii celou. V tomto případě nebude nic vidět z panoramatických fotografií. Nebo jakýchkoliv jiných fotografií s velkými rozdíly mezi délkami stran fotografie.
2. Nebo je možno fotografii pro malá rozlišení oříznout. Tuto variantu jsme upřednostnili.
U malých rozlišení využíváme toho, že většina důležitých informací bude ve zlatém řezu.

Tzn. záměr je ten, že do titulních fotografií je třeba vkládat fotografie na šířku. V popisech fotografií je možno vložit fotografii neoříznutou.
V ostatních náhledech s malým rozlišením je možno všechny fotografie prohlédnout ve fullscreenu.

3. Fotografie – hromadné nahrávání
Problém: je možno v aplikaci hromadně nahrávat fotografie?
Odpověď: Ano. Stačí po kliknutí na tlačítko“ Nahraj fotografie“ vybrat fotografií více :-).
Stiskni:
• tl. Ctrl + výběru fotografií myší nebo
• tl. Shift + výběru fotografií myší

4. Fotografie v popisu objektu – nastavování / zjištění velikosti
Problém: Je možno nějak zjistit / nastavit velikost fotografie v popisu objektu?
Odpověď: Ano. Při označení fotografie a potažení za některý z rohů se zobrazí délky stran fotografie. Tímto způsobem je tedy možno nastavit u vložených fotografií např. stejnou výšku. Popis objektu (včetně práce s fotografiemi) je vytvářen v produktu třetí strany TinyMCE.

5. Fotografie popisu objektu – nastavení možnosti obtékání
Problém: je možno použít v editoru obtékání fotografie?
Odpověď: Ano. Pro zpracování popisů objektu používáme produkt 3. strany – TinyMCE.
• Klikni na fotografii - a v menu editoru dej zarovnat vlevo nebo vpravo.

6. Objekty - zadávání typů a podtypů u objektů
Problém: Je možno u objektu zadat podtypy z různých z typů objektu např.: Civilní a Přírodní?
Odpověď: Ano u objektu je možno zadávat více podtypů a to i k různým hlavním typům objektu. Stačí potřebné podtypy zaškrtnout.
Např. Ještěd je možno zařadit jako
• Přírodní – geologický útvar, scenerie, rozhled,
• Technický – signální a navigační zařízení
Hlavní typ je pak možno vybrat pouze jeden (Přírodní, Technický…) – dle hlavní podstaty objektu. V prohlížen objektu a na mapě je totiž možno zobrazit pouze jednu ikonku. Ta je nastavena právě dle vybraného hlavního typu.

7. Platba přes PayPal
Problém: nechci si zřizovat paypal. Bude umožněna platba převodem?
Odpověď: Ano pro špiony z České Republiky. Pokud nám napíše český špion, tak se můžeme individuálně domluvit na platbě bankovním převodem.
Platbu bankovním převodem jsme také chtěli zapracovat systmeticky. Bylo to však komplikovanější a daleko dražší, než jsme očekávali (oproti PayPalu). Převod trvá také až 3 dny. U PayPalu je převod okamžitý.
  • 0

#310 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2013 - 12:12

Špioni nalezli v betaverzi GeoSpy.org několik chyb. V systému, který používáme pro reportování chyb (MantisBT) pro GeoSpy.org jsou uvedeny pod následujícími ID a pokusíme se je opravit: 1. (ID 1491) Lokátory na mapě - neobarvují se některé obsazené lokátory na mapě 2. (ID 1502) Fullscreen - při malém rozlišení se nezobrazují ovládací prvky pod panoramatickou fotografií 3. (ID 1501) Zadávání datumu – při přechodu TAB a pokusu o zápis čísla pomocí klávesnice se zobrazují textové znaky místo čísel 4. (ID1505) Fotografie - při nahrávání fotografii je zobrazen z EXIFu datum poslední úpravy fotografie místo datumu vyfocení. 5. (ID1511) Nápověda - v Popisu hry v části Stavy objektů je duplicitní popis ikonky se zelenou vlaječkou 6. (ID 1514) Zakládání objektu - po výběru kraje Sweden/Norrbotten county neukazuje mapa do tohoto kraje. 7. (ID 1517) Obecná - v menu je nad domečkem tooltipe "blank"
  • 0

#311 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2013 - 12:15

Změny, které budou realizovány do ostré verze - pokusíme se o to :) :)

1. Obecné – americký formát data
Co: umožnit nastavit evropský formát data dd/mm/rrrr

2. Obecné - šipky nahoru a dolů vedle zadávání datumů
Co: Šipky - evokují, že při zmáčknutí se posune datum o 1 nahoru či dolů, místo toho se rozbalí nabídka.

3. Obecně – stránkování

Co: Při přechodu v galerii fotek na další stranu zůstane nyní zobrazena spodní část stránky. Měla by se zobrazit horní část stránky, aby uživatel nemusel scrolovat nahoru.

4. Zprávy o zajištění – pamatování posledního data
Co: Předvyplňovat stejné datum jako u předchozí zadané zprávy.

5. Hodnocení vlastních objektů a fotografií
Co: znemožnit hodnocení vlastních objektů a fotografií

6. Hodnocení fotografií v kartotéce
Co: umožnit hodnotit fotografie přímo v kartotéce

7. Výhody PRO
Co: Odstranit možnost přednostní komunikace s uživateli PRO

8. Archivované objekty
Co: odstranit možnost zadávání zpráv o zajištění k archivovanému objektu

9. Profil – filtrování notifikací
Co: Snížit počet zasílaných notifikací. Umožnit podrobnějí nastavovat, jaké notifikace může špion dostávat.

10. Notifikace – v předmětu uvádět typ zprávy
Co: V předmětu notifikace uvádět typ zprávy jako například – publikace, zpráva o zajištění apod.

11. Texty v aplikaci
Co: obecně úpravy překlepů a chyb v aplikaci, nepřesných výrazů apod.

12. Lokátory – použít vyplněnou ikonku
Co: U ikonky lokátorů vyplnit vnitřní obdélník

13. Zakládání objektu
Co: Po změně kraje upozornit na nutnost opravit souřadnice.

14. Deník špiona
Co: Informaci o blokování špiona uvádět nikoliv přes celý deník, ale pouze do jeho profilu

15. Možnost otáčet fotografie
Co: možnost otočit fotografii dle nastavení v EXIFu. V exifu je to položka Orientation, na výšku má obsah Right-upper, na šířku Upper-left.

16. Textový editor
Co: Možnost upravovat HTML popisu v textovém editoru.

Nové funkčnosti
1. Kartotéka – filtrování
2. FTR, STR, TTR
  • 0

#312 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2013 - 12:19

Špioni také přišli s návrhy, které zkusíme promyslet a případně zapracovat do dalších verzí GeoSpy.org, pokud se hra uchytí:

1. Kartotéka / objekty
Co: Umožnit seřadit objekty dle vzdálenosti od domovských souřadnice

2. Obecná – komunikace mezi špiony (2x)
Co: umožnit zasílání zpráv mezi špiony

3. Úkoly pro špiony – Úkoly špionů z velení apod
Co: Velení by vymýšlelo a zadávalo zajímavé úkoly a hodnotilo špiony dle jejich splnění. Např.: Je velké sucho, docházejí zásoby vody... je
potřeba zajistit a prozkoumat vodohospodářské objekty v okolí, máte na to 48 hodin, založte
nebo zajistěte min. 5 takových objektů (nebo co nejvíce...). Úspěšní špioni by byli odměněni
– hodnost, body... Dalo by se to vždycky naroubovat na nějakou konkrétní situaci, vymyslet
příběh, zajímavé zadání úkolu, cokoliv...

Úkoly by mohly být nejen dynamické (zadávané pro všechny zároveň z HQ), ale třeba statické. Existoval by třeba seznam úkolů, Jméno, obtížnost … a jakmile by ho někdo rozkliknul, tak by zjistil, co má udělat a kolik na to má času (třeba ty
vodárny, do 48 hodin zajistit 10 objektů apod.) Když by to stihnul, dostal by nějakou
odměnu. Každý by mohl třeba plnit jeden úkol týdně apod. To samozřejmě předpokládá
velké množství úkolů v zásobě...
• Další druhy - nejenom vkládání obrázků např.:
• Veřejné akce - Např. otevření naučné stezky nebo Pochod

4. Zprovoznit pro mobilní zařízení (tablety mobily)
Nyní aplikace nefunguje v Opera mobile. Nefunguje mapa a upload fotografií. V mobilním chrome je funkčnost trochu lepší.
Chtělo by to něco jednoduchého, co mi stáhne do mobilu x nejbližších míst, bude to umět načíst nějaký gpx vygenerovaný portálem a bude to umět upload logu a fotek.
Zprovoznit nějaké API.

5. Úvodní stránka
Zpracovat obrázky na úvodní stránce tak, aby na ně bylo možno kliknout.

6. Mapa – výběr ikonek
Co:Ve filtru - umožnit označit ve filtru všechny typy objektů najednou

7. Mise – možnost zakládat více misí / možnost hromadně vkládat do mise
Co: Umožnit zakládat více misí a konkrétní misi si pojmenovat.
Co: Chybí hromadné stahování dat podle souřadnic, trasy atp.,

8. Zakládání objektů
Co: usnadnit identifikovat kolize (založení duplicitního objektu).
Při možném vzniku kolize napsat, že do 100/200 metru je už založený objekt, který je ve stejné kategorii a ukáže na ho v náhledu.

9. Profil
Co: Možnost vložit fotografii do vlastního profilu špiona

10. Zprávy – ikonka archivace
Co: Byl bych pro, aby se ikonka archivace podobala ikonce odarchivace - podobný význam

11. Zakládání objektů – typy objektů
Co: do kategorie jiné dodělat pole s možností dospecifikovat co tím jiným špion myslí.

12. Zakládání objektů – podtypy objektů
Co: Možná bych zvolil možnost více popisků u kategorií (aby bylo jasné kam objet zařadit), a také malé piktogramy v podkategoriích - bylo dobře viditelné, když je objekt zařazen do více kategorií - např. vysílač (technická stavba) + historická památka + hora.
  • 0

#313 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2013 - 12:30

Co zvažujeme zapracovat do některých z dalších verzí GeoSpy.org, pokud se hra uchytí:

1. Menu - zapracovat ikonky

2. Opět FAQ „Jak GeoSpy vznikl?“
Co: Upravit popis tak, aby lépe odpovídal aktuálnímu stavu GeoSpy.

3. EXIFy
Co: zjistit, zda je možno uchovávat data EXIFů ve fotografiích.

4. Název objektu
Co: povolit více znaků

5. Fyzická práce v terénu
Co: Jestli pracovat v terénu s něčím fyzickým, tak třeba se
značkami (samolepka (štítek) s logem a kódem, informací... cokoliv).

6. Další práce s lokátory
Další rozvinutí myšlenky s lokátory, obsazování ucelených území (více lokátorů pohromadě
= výhoda...), kontrola měst, dopravních uzlů, absolutní kontrola (nejvíc objektů ze všech
špionů v jednom lokátoru) apod. - propojení s misema viz. bod 1.

7. Objekt - připravovaný
Co: Umožnit uložit do přípravy rozpracovaný objekt. Bez vyplnění některých částí.

8. Titulní fotografie automatizace vkládání
Co: Vložit jako titulní fotografii první nahranou fotografii

9. Likes a hodnocení
Co: Výrazněji rozlišit, co přesně špion hodnotí. Rozlišit více, zda jde o popis, celek, fotografii.

10. Podtyp objektu „Architektonicky zajímavá stavba“
Co: nelíbí se název kategorie – změnit?

11. Podtypy objektů – rozšíření podtypů / ikonek
Co: Zapracovat rozšíření podtypů objektů, možnost získávání více ikonek

12. Objekty – vkládání tagů
Co: možnost vkládání tagů k objektům. Například (tag:baroko) , (tag:bunkry_orlicke_hory).

13. Fotografie – popis fotografie
Co: přidat možnost popisovat fotografie

14. Fotografie – počet shlédnutí
Co: Počet shlédnutí fotografie – změnit z počtů refreshe stránky na počet unikátních přístupů (IP)

15. Fotografie - komentáře
Co: možnost komentovat fotografie
  • 0

#314 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2013 - 12:30

1) Toto hlášení bude rozesláno všem betatesterům.

2) Některé budoucí funkce zde neuvádíme. Jsou Přísně tajné. Budou špionům odtajněny až po spuštění ostré verze.
  • 0

#315 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 13:06

Spustili jsme BETA verzi GeoSpy.org pro širší špionskou veřejnost.

Můžeš si zahrát, vše vyzkoušet a porovnat se s ostatními špiony.
http://beta.geospy.org

1. Soutěž o členství PRO
Vyhlašujeme pokračování soutěž o členství PRO v kategoriích:
1) nejvyšší počet bodů za objekty (za založené a zajištěné objekty)
2) nejvyšší počet lokátorů

3) FTR, STR, TTR
4) nejlepší fotografie (má nejvíce like = srdíčko)

Úkol 1: http://www.beta.geospy.org/object/369
Úkol 2: http://www.beta.geospy.org/object/370
Úkol 3: http://www.beta.geospy.org/object/371
Úkol 4: http://www.beta.geospy.org/object/372
Úkol 5: http://www.beta.geospy.org/object/373
Uzavření soutěže je 31. května v 18:00

V kategoriích 1) a 2):
Do soutěže se započítávají i body za již založené a zajištěné objekty i za již obsazené lokátory.

Ceny (PROfesionální členství)

1. místo = 30 dnů
2. místo = 20 dnů
3. místo = 10 dnů

2. Vypršení PRO v průběhu hry
Špioni, kterým vyprší PRO v průběhu hry nás mohou kontaktovat.
Členství PRO na žádost navýšíme.

3. Technické poznámky
1) Všechna data budou před vystavením ostré verze SMAZÁNA (za několik měsíců).
2) http://beta.geospy.org je prozatím jen v češtině.
3) Podporované prohlížeče: FireFox, Opera, Chrome.

Přejeme Ti hodně zábavy při plnění cílů a úkolů
HQ GeoSpy
  • 0

#316 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 18:27

Vážení špioni betatesteři.

Dovolujeme si opět oslovit špiony betatestery s dalším úkolem pro získání zpětné vazby na http://beta.geospy.org

V případě zájmu nás prosím opět kontaktujte zde na fóru, případně přes kontaktní formulář http://beta.geospy.org/help/contact pro zaslání podrobnějších instrukcí.

Na vaše ohlasy se těší

HQ GeoSpy
  • 0

#317 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 18:37

Hlásím se... ;)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#318 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 18:44

Alf Gang napsal/a:
Hlásím se... ;)

Ahoj AlfGang.

Děkujeme za téměř okamžitou reakci :).

Píšeme si tě do seznamu betatesterů pro úkol č. 2. Zadání úkolu zašleme nejpozději v průběhu zítřka.

S pozdravem
HQ GeoSpy
  • 0

#319 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 18:53

Budu se těšit.:)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#320 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 19:23

Nevím jak ostatní, ale já občas testování stále pokračuji ;-) Viz. poslední zpráva, co jsem před chvílí poslal ohledně jedné chybičky a jednoho vylepšení :-)
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka