Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#481 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2013 - 20:22

Ja se do tretiho kola betatestu nehlasil a zpravu neposilal - naposled druhou a pak par mimoradnych drobnosti koncem kvetna.
Co se tyce zminenych bezpecnostnich der, to byly takove bezprostredni napady, jak jsou v aplikaci osetrene nejake ty jednoduche nestandartni situace. Na komplexni test aplikacni bezpecnosti si najmete DCIT nebo Tiskare :)
  • 0

#482 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2013 - 20:29

haggaeus napsal/a:
Ja se do tretiho kola betatestu nehlasil a zpravu neposilal - naposled druhou a pak par mimoradnych drobnosti koncem kvetna.
Co se tyce zminenych bezpecnostnich der, to byly takove bezprostredni napady, jak jsou v aplikaci osetrene nejake ty jednoduche nestandartni situace. Na komplexni test aplikacni bezpecnosti si najmete DCIT nebo Tiskare :)

K úkolům jsi se vyjádřil do fóra.
Což započítáváme jako Tvůj výstup z betatestu.
Jednalo se konkrétně o Tvoji reakci, že bys v GeoSpy nechal všechny úkoly atd ... , což jsme zahrnuli do výsledné zprávy :).

Zvýšení bezpečnosti budeme řešit.
Děkujeme za doporučení DCIT.

S přáním pěkného večera
HQ GeoSpy
  • 0

#483 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2013 - 21:26

danecek napsal/a:
Betatest č. 3 - Obecné vyhodnocení

HQ GeoSpy

Zdravím,
koukám, že tu nejsou některé věci, které jsem psal do zprávy, jako např.:
- ošetření prohlížečů na mobilech
- vyhledávání (filtrování) v systému podle jednotlivých kategorií (nejen v mapě, ale i v seznamu objektů, možno zobrazit jen nenalezené atp.)
- seznam objektů podle umístění (nejbližší od místa, v kraji, v zemi...)
- rušení nahrávání fotografií, když se člověk při čekání na nahrání překlikne do jiného okna (nahrání se zruší bez chyby, člověk si ani nevšimne).

To je jen to základní, co mě teď napadlo a co jsem tu nenašel. Je pravda, že je to možná zahrnuté v nějaké předchozí zprávě... Ale myslím, že už jsem tyhle věci někdy zmiňoval. Bohužel teď večer si už nevzpomenu, které drobné vychytávky mi ještě chyběly...
  • 0

#484 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2013 - 7:57

Roman_Jaromer napsal/a:

danecek napsal/a:
Betatest č. 3 - Obecné vyhodnocení

HQ GeoSpy

Zdravím,
koukám, že tu nejsou některé věci, které jsem psal do zprávy, jako např.:
- ošetření prohlížečů na mobilech
- vyhledávání (filtrování) v systému podle jednotlivých kategorií (nejen v mapě, ale i v seznamu objektů, možno zobrazit jen nenalezené atp.)
- seznam objektů podle umístění (nejbližší od místa, v kraji, v zemi...)
- rušení nahrávání fotografií, když se člověk při čekání na nahrání překlikne do jiného okna (nahrání se zruší bez chyby, člověk si ani nevšimne).

To je jen to základní, co mě teď napadlo a co jsem tu nenašel. Je pravda, že je to možná zahrnuté v nějaké předchozí zprávě... Ale myslím, že už jsem tyhle věci někdy zmiňoval. Bohužel teď večer si už nevzpomenu, které drobné vychytávky mi ještě chyběly...

Ahoj Romane.

Některé připomínky jsou již řešeny (jak Ty sám zmiňuješ) v předchozích výstupech z betatestů.
Proto nejsou opakovaně zmiňovány v aktuálním výstupu (viz poznámka v úvodu vyhodnocení ze zpráv).
Například filtrování v kartotéce.

K ošetření prohlížečů – plánujeme zapracovat API, pomocí kterého bude možno zprovoznit aplikaci v mobilech.

Chyba s rušením fotografií byla, dle Tvého popisu, způsobena chybou samovolného odhlašování.
Viz ID 1526 – ta je ve zprávě uvedena. V aplikaci jsme ještě zreprodukovali druhou chybu, která by toto mohla způsobovat.
Chyba s ID 1562, která způsobí problém s nahráváním fotografií, pokud například souběžně v jiné stránce hodnotíš objekt.

S přáním hezkého dne
HQ GeoSpy
  • 0

#485 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2013 - 8:25

Ahoj špioni.

Právě je třeba akčně splnit 2 další nově publikované úkoly:
http://beta.geospy.o...2638867189&z=10
:)

U obou úkolů je datum uzavření 30. 6.

Mnoho zdaru při jejích plnění přeje
HQ GeoSpy

• 0

#486 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2013 - 9:36

danecek napsal/a:

Ahoj Romane.

Některé připomínky jsou již řešeny (jak Ty sám zmiňuješ) v předchozích výstupech z betatestů.
Proto nejsou opakovaně zmiňovány v aktuálním výstupu (viz poznámka v úvodu vyhodnocení ze zpráv).

Chyba s rušením fotografií byla, dle Tvého popisu, způsobena chybou samovolného odhlašování.
Viz ID 1526 – ta je ve zprávě uvedena. V aplikaci jsme ještě zreprodukovali druhou chybu, která by toto mohla způsobovat.
Chyba s ID 1562, která způsobí problém s nahráváním fotografií, pokud například souběžně v jiné stránce hodnotíš objekt.

S přáním hezkého dne
HQ GeoSpy

Jinak vím, že do toho moc možná vrtám, jen jsem nechtěl, aby se na něco zapomnělo :-). Vím, že jste mi odpověděli, čím je to způsobeno (např. to rušení nahrávání fotografií), ale přijde mi to docela špatné, že při nechání nahrávání fotografií nejde na serveru dělat nic jiného, pokud trvá nahrávání déle...

A ohledně toho rušení nahrávání fotografie - samovolným odhlašováním to asi nebude, protože přihlašovat znovu jsem se nemusel - myslím, že to opravdu bylo tou činností jinde na serveru.
  • 0

#487 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2013 - 10:12

Roman_Jaromer napsal/a:

danecek napsal/a:

Ahoj Romane.

S přáním hezkého dne
HQ GeoSpy

Jinak vím, že do toho moc možná vrtám, jen jsem nechtěl, aby se na něco zapomnělo :-). Vím, že jste mi odpověděli, čím je to způsobeno (např. to rušení nahrávání fotografií), ale přijde mi to docela špatné, že při nechání nahrávání fotografií nejde na serveru dělat nic jiného, pokud trvá nahrávání déle...

A ohledně toho rušení nahrávání fotografie - samovolným odhlašováním to asi nebude, protože přihlašovat znovu jsem se nemusel - myslím, že to opravdu bylo tou činností jinde na serveru.

Ahoj Romane.

Pokud se nám podaří odhalit co nejvíce problémů na betě, tak budeme rádi.
Určitě je špatné, že při nahrávání fotografií se část fotografií nenahraje. Byť je to způsobeno nějakou konkrétní souběžně akcí na jiné stránce.

Kromě betatestu probíhá paralelně ještě testování naše, interní.
Při tomto testování reportujeme ještě další problémy (chyby, změny, úkoly apod), které také interně zpracováváme.

Za Tvoje komentáře a připomínky jsme rádi. Také nechceme, aby se na něco zapomnělo :).
S přáním pěkného dne
HQ GeoSpy
  • 0

#488 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2013 - 15:21

ahoj, konečně jsme se sem dostal :D mám taky dvě připomínky, ale ty tu už byli řečeny: náhrávání - chyba a pak že by se u úkolů mohlo dávat i starší fotky :) ;)
  • 0

#489 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2013 - 15:51

hordik napsal/a:
ahoj, konečně jsme se sem dostal :D

mám taky dvě připomínky, ale ty tu už byli řečeny: náhrávání - chyba a pak že by se u úkolů mohlo dávat i starší fotky :) ;)

Ahoj hordiku.

Jsme rádi, že jsi nás našel :)
Děkujeme za připomínky. Zatím je možno vkládat zpětně fotografie pouze do úkolu s cedulemi. Zadání některých dalších úkolů s fotografiemi zpětně zvážíme ... .
Chybu s nahráváním fotografií budeme řešit do ostré verze.

S přáním pěkného dne
HQ GeoSpy
  • 0

#490 Veruli147

Veruli147

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2013 - 17:32

Co se týče nahrávání starších fotografií - nechala bych to tak. O to přece jde - kdo nejrychleji něco vyfotí. starší fotografie můžete dávat do normálních objektů.
  • 0
Nová keška? Na co čekám?!

#491 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2013 - 20:48

Dovolujeme si špiony opětně upozornit, že včera byly vloženy další 2 úkoly.

Vyfotografovat:
8. blesk
http://beta.geospy.org/object/938

9. slunéčko sedmitečné
http://beta.geospy.org/object/939

Těšíme se na akční fotografie.
Aktuálně je zatím zajištěn 1. úkolu č.9 špionkou Veruli147, která díky bleskové akci obsadila FTR.

Přejeme hodně blesků a sluníček při plnění úkolů :).
HQ GeoSpy
  • 0

#492 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 15:28

Podařilo se nám vyšpionovat, že si nás Veruli147 přidala na svoje stránky.
Za rozšiřování povědomí o GeoSpy a získání možnosti potencionálního rozšíření naší špiónské sítě přidělujeme Veruli 20 dnů PRO ;-) a velký dík :).

Veruli se také omlouváme za odstranění jednoho komentáře na Facebooku, který jsme chybně upravili. Pardon.

S přáním pěkného dne
HQ GeoSpy
  • 0

#493 Veruli147

Veruli147

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 14:22

V pořádku :) A moc díky, to jsem nečekala ;)
  • 0

#494 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 16:39

Musím poděkovat a gratulovat špionovi LordRosomak, protože jeho fotky jsou fakt užasně, chtěl bych tak taky fotit :) :D možná je to fotákem, možná rukama .. envím .. možná oběma :D ale i tak jsou užasne :D
  • 0
Lovu Zdar !! :D :P

#495 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 21:43

Tyjo docela problem s tim slunickovym ukolem, tam nezaboduju.
Mely by tu byt, ale nejak se mi vyhybaji. Taky jste mohli zadat nejake rozsirenejsi zvire, treba tulene :)
Vložený obrázek
  • 0

#496 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 8:58

haggaeus napsal/a:
Tyjo docela problem s tim slunickovym ukolem, tam nezaboduju.
Mely by tu byt, ale nejak se mi vyhybaji. Taky jste mohli zadat nejake rozsirenejsi zvire, treba tulene :)
Vložený obrázek

Ahoj haggaeusi

Dnes bychom chtěli vyhodnotit stávající úkoly a vydat další. Tak třeba se Ti zadaří u jiných.

Tuleně jsme v našich říčkách v ČR ještě nezahlédli :D To by byl zase problém pro nás :D

Uznáváme, že ne všechny úkoly je možno plnit globálně. Proto jich raději dáváme více.

HQ GeoSpy
  • 0

#497 Veruli147

Veruli147

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 11:39

Zdravím a přeji pěknou sobotu. Mám tu několik dotazů a návrhů: 1) Napíšete sem na fórum potom zprávu o ukončení bety apod., ať mohu sepsat všechny své objekty a tak, nebo to mám dělat průběžně? 2) Budete nabírat nějaké lidi, kteří budou publikovat apod.? 3) Chystáte fórum jako je toto ohledně geospy? Návrhy: 1) Starý/velký strom - podmínkou by bylo, že musí mít určitý obvod kmene, dokázat by se to dalo tak, že budou dvě fotky - jedna soutěžní a druhá, u které bude metr okolo obvodu nebo lidi, kteří jej obejmou - to už je na autorovi. 2) Exotické zvíře/rostlina - zkrátka vše co neroste nebo nežije volně v přírodě u nás (zatím asi pro betaverzi, protože samozžejmě pro zahraniční je exotické zvíře nebo rostlina jiné)
  • 0

#498 Veruli147

Veruli147

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 12:05

Ještě jsem si všimla, tady: http://beta.geospy.o...elp/description Základní informace - vyhledávání objektů - mapa jsou prohozené znaky pro zajištěný a vložený objekt :)
  • 0

#499 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 12:20

Veruli147 napsal/a:
Zdravím a přeji pěknou sobotu. Mám tu několik dotazů a návrhů:

1) Napíšete sem na fórum potom zprávu o ukončení bety apod., ať mohu sepsat všechny své objekty a tak, nebo to mám dělat průběžně?

2) Budete nabírat nějaké lidi, kteří budou publikovat apod.?

3) Chystáte fórum jako je toto ohledně geospy?

Návrhy:
1) Starý/velký strom
- podmínkou by bylo, že musí mít určitý obvod kmene, dokázat by se to dalo tak, že budou dvě fotky - jedna soutěžní a druhá, u které bude metr okolo obvodu nebo lidi, kteří jej obejmou - to už je na autorovi.

2) Exotické zvíře/rostlina
- zkrátka vše co neroste nebo nežije volně v přírodě u nás (zatím asi pro betaverzi, protože samozžejmě pro zahraniční je exotické zvíře nebo rostlina jiné)

Ahoj Veruli147.
I Tobě přejeme pěknou sobotu. K Tvým dotazům a návrhům:

Ad 1)
Určitě napíšeme sem na fórum, jakmile se bude dokončení bety blížit.
Nicméně velmi doporučujeme zálohovat si objekty průběžně. Budeš s tím mít při přechodu na ostrou verzi méně práce.

Ad 2)
Ze začátku etapa1 – ostré verze budeme publikování řešit vlastními silami (potřebujeme zjisti, co všechno to bude obnášet).
Pokud se špiónská síť dostatečně rozšíří, budeme se snažit publikování delegovat. Špiony bychom delegovali do role operátora. Opět o této akci bychom informovali s dostatečným předstihem.

Ad 3)
Ze začátku etapa1 – budeme komunikovat na tomto fóru. Je jasné, že GeoSpy s námi budou rozjíždět čeští špioni.
Komunikaci s ostatními špiony budeme řešit přes kontaktní formulář.

Vznik vlastního fóra budeme opět řešit dle potřeby. Opět je to podmíněno dostatečným počtem špionů, kteří budou chtít na GeoSpy komunikovat.

Ad návrhy na úkoly)
Návrhy jsme si opět zapsali do seznamu. Jejich publikace bude zvolena náhodně :).

Děkujeme za návrhy a těšíme se na Tvoje případné další fotografické úlovky, nápady a připomínky.
HQ GeoSpy
  • 0

#500 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 12:22

Veruli147 napsal/a:
Ještě jsem si všimla, tady: http://beta.geospy.o...elp/description
Základní informace - vyhledávání objektů - mapa jsou prohozené znaky pro zajištěný a vložený objekt :)

Ahoj Veruli.
Děkujeme za upozornění a za dobrý postřeh :).
Evidujeme ho jako chybu k opravě.

HQ GeoSpy
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama