Citace
MedoMys napsal/a:
Citace
Aviatik napsal/a:
Já bych to zase tak černě neviděl. Cache jako GC1JPG3, GC14Q6B, GC13GX5 nebo GCKJTC nejsou pořád nic proti ničemu.
Problémem psaných pravidel je jejich striktnost a svým způsobem necitlivost k tomu kterému případu. Vzpomínám si na pár pěkných cachí, které jsem odlovil a které nejsou podle aktualizovaných pravidel v pořádku ale u kterých platilo, že kde není žalobce, není ani soudce. Například cache pod železničním mostkem v polích, kam není vidět podle nových pravidel nelze schválit, i když by nemusela nikomu vadit (srovnejte ovšem naše a americká pravidla cachí u železničních tratí, u nás je to ještě zlaté!). Na druhou stranu si vzpomínám, že už před delší dobou reviewer odmítl schválit cache na mostním pilíři, kde by cacher slaňující k cachi byl všem na očích.
To jistě, ale není po republice tolik příhodných terénů, aby tam šly vytvořit keše tohoto typu. Masovost se projeví hlavně kolem velkých měst, a tam takové terény nejsou, takže owneři využívají všechny nevšední věci, které jsou po ruce. Čímž zákonitě muselo dojít k tak velkým restrikcím. Ano, keše mimo civilizaci lze často vytvořit zajímavě, když se tam vyskytne nějaká skála, jeskyně a pod. Nicméně většina kačerů se vyskytuje kolem měst, takže tam se nějaká originální akce už nebude dát podniknout. Tam žádné přírodní terény nejsou a ty industriální byly zapovězeny.
Těch míst, kde se i adrenalinové keše dají vytvořit je stále habaděj... Holt ubývá pěkných míst v blízkosti velkých měst - ale to je normální... U všech kešek jsou pěkná místa na nové kešky často rozebraná...
A popravdě řečeno pravidla o pohybu třeba v NP platí pro všechny, jen to teď holt dali RW na papír...
Ohledně těch T5-kových keší - občas si taky na nějaké vylezu, ale stejně mi přijde, že už jich je habaděj... Kdo chce, tak si určitě nějakou najde a pokud je to horolezec, nic mu nebrání lézt na skály či stromy i bez krabiček... Vždyť je to taky zážitek... A pro zpestření geokešingu v pohodě stačí i to procento, které je už nyní...
Takže nechápu tu hysterii ohledně vyjasnění si pravidel... Celkem je docela chápu, i když se všemi taky úplně nesouhlasím, ale holt když je něco hra velké skupiny lidí, nedá se hrát živelně, jako když ji hraje 10 kamarádů...
Takže bychom se tu všichni měli trochu zklidnit... Nejvíc mě tu štve všechna ta hysterie okolo...