K otázce nefčního přihlášení do wiki: Za poslední dva dny jsem strávil dost času zkoumáním Speciálních stránek, zkoušením "všeho na všechno" a pro jistotu i prověřováním nastavení i u sebe. A musím říct, že podstata problému je pro mě nejasná, byť z toho, kdy problém nastal, lze na souvislost s překlopením systému usuzovat.
Hádal jsem, že by na vidě mohlo být odlišné zpracování velkých a malých písmen v nicku: Když totiž jsem zadával nick 4206-Toniczech (tedy korektní variantu), dostávám chybovou hlášku o nesprávném hesle ("Chyba při přihlašování
Vámi uvedené heslo nesouhlasí. Zkuste to znovu."). Stejnou hlášku ovšem dostanu i na "nesprávně", tj s malým t napsaný nick 4206-toniczech, zatímco když zadám zde "nepřípustný" holý nick bez číselného id, tj. Toniczech, chybová hláška už směřuje k němu ("Chyba při přihlašování
Neexistuje uživatel se jménem „Toniczech“. Zkontrolujte zápis."). Za situace, kdy já, Blexa i Marazd máme nicky s velkým písmenem, zatímco úspěšný dr.vota s písmenem malým, jsem tomu přikládal význam. Jestliže se ale nemůže přihlásit ani petulinka1, pak nevím, ale u té může problém dělat číslo. Ale dr.vota tam má tu tečku, tak proč by nedělala problém i ona?
Pokud jde o délku hesla, není v mém případě vysloveně krátké, ale ani nějak extrémně dlouhé., v tom bych problém neviděl. Zkusilk jsem schválně ořezávat znak po znaku z konce (a pak i naopak od začátku). Výsledek se nemění, stejná chybová hláška o špatném hesle.
Jinak podotýkám, že přestože mám posledních několik měsíců nějak rozhozené dlouhodobé zapamatování (s každým restartem se musím všude přihlašovat, i když jsem do té doby využíval (a nadále bych rád) dlouhodobého přihlášení, nemělo to vliv na funkčnost přihlášení do geowiki. Naopak právě "díky" téhle obtěžující "vadě", jsem měl koncem léta několikrát příležitost/nutnost se do gwowiki přihlašovat - a proto bezpečně vím, že mi přihlášení fungovalo (čehož jsou provedené editace svědectvím). A po několikatýdenní pauze, během níž došlo k "webotřesení", ale naprosto žádným změnám nastavení na mé straně, už totéž přihlášení nefunguje.