Tak jsem přesně o půlnoci strčila bramborku do trouby ( Přece nepojedu na event s prázdným košíkem, že? Jak je takový košík důležitý pro kačery, co netušili, že je poblíž event, se ukázalo na Čerchově. ) a mohu si pořádně počíst. Sice jsem několikrát denně byla telefonem průběžně dotazována, jestli už jsem četla....a občas jsem nakoukla a bavila se, ale reagovat nebyl čas.
Začínám mít obavy, jestli nás všechny alespoň umístí do jednoho ústavu a jestli už mají speciální geo oddělení. Takové Dobřany by nemusely být marné, keší je okolo dost a možná by se slitoval i někdo z místních kačerů a půjčil na vycházky GPSku nebo mobil. I když je otázka, jestli by tak těžké případy jako jsme my, dostaly vycházky.
Když se podívám zpátky, tak celé dohazování rozjela Jacka se Zvěřincem a tak by se sestrami na plánovanou svatbu mohly napéct, jeden recept hned přikládám. Je to žravé, na přípravu lehké, ale piplačka, říkám tomu rohlíčky od Lidušky:
Těsto:
50 dkg hladké mouky
20 dkg cukru
1 Hera
2 vejce
lžička cukrářských kvasnic ( amonium, ke koupení v drogerii )
Tence ( pozor, těsto hodně vyběhne ) naplníme formičky velkých rohlíčků, upečeme jako cukroví a plníme pudingovým krémem. Kdo by neznal, tak uvaříme puding z 1/2 litru mléka a 1,5 pudingového prášku, aby byl tužší a hezky smícháme s kostkou kvalitního másla ( jihočeského ) a cukrem podle chuti, přiměřeně vylepšíme rumem. A teď je na řadě zdobička, na jeden rohlíček esteticky nastříkat krém, druhým přiklopit, pocukrovat a nechat nejlépe přes noc rozležet. Pekla jsem tento týden ze dvou dávek a moc mi toho nezbylo - jen co jsem jako veverka schovala. Tady vidíte, jaká budu tchýně ( skoro ideální) - napeču a zmizím někam dost daleko s GPS v košíku. Americké babičky jsou můj vzor, hezky si žijí svůj život a dětem se do života moc nepletou, s vnoučaty se pomazlí, ale moc nehlídají, protože nestíhají své koníčky....Nevím, co pořád všichni mají proti tchýním , když jsou dostatečně daleko.
A teď opět chvíli vážně, Jacky texty spolu s plány na hudební provedení v osvědčené sestavě s Jesiie.r už jen volají přizvat Wetu a spol., aby dílko bylo náležitě zachyceno pro budoucí generace kačerů. Kdo ví, jestli by nezískalo za velkou louží i nějakou tu cenu.
Jo a boty ani auto na věno nee - to spíš nějaký ten pozemeček a zahradní nářadí. To je nápad, hned budu mít víc času na keše a eventy.