Přejít na obsah


Fotka

Geotrapasy


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
29 odpovědí na toto téma

#21 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2013 - 18:17

Jo na Trebonskem kaprovi. Pekne jsem si ho odlovil na kole a myslel jsem si, ze az udolam posledni krabicku, tak pujdu sbirat boruvky. Ale jako na potvoru nikde ani boruvka, tak jsem to zkusil kousek dal a zas nic. Ale vedel jsem, ze u jedne krabicky byly mraky boruvek a tak jsem se tam vydal. Pekne jsem se motal na dohled od krabicky a tu vidim, jak zastavi cyklista a ocividne lelkuje a ceka az zmizim z dohledu. Tak jsem sel k nemu a zeptal jsem se ho: "Jsi kacer?", aby nemusel cekat a ja prchat z boruvkovych plantazi. Dostalo se mi misto odpovedi je nechapaveho pohledu a mily cyklista radsi rychle nasedl a prchnul, ja si v tu chvili pripadal jako uchyl. No za chvili jsem radsi taky zmizel.

 

Jo infocentra to je kapitola sama pro sebe, vetsinou to je vpohode, neb jsou zasveceni. Ale v Kromerizi na dotaz slecny z IC co potrebuji, jsem bez zavahani rekl: "Potrebuji kes" a nastalo asi 5-ti sekundove ticho, kdyz jsem na sebe jen koukali. Nacez to asi slecne doslo a najednou se rozzarila a rekla: " Jo vy chcete tu krabicku! ". Netusim, o cem v tech 5-ti sekundach premyslela, ale bylo to hodne usilovne.

 

Na hrade Jezeri jsem zas zjistil, ze mluvim jinym jazykem. Neb tam jsem tez chtel cache, ale dostal jsem na to otazku, zda chci jit na maly okruh? Ja ze ne, ze chci krabicku a tak zas jsem dostal otazku zda tedy na velky okruh. Ja ze ne a zacal jsem premyslet jak dal a tu jsem tu krabicku uvidel a tak jsem ukazal, ze chci tamhleto. Pokladni se ohlidla a rekla, jo vy chcete poklad! A podala mi ho. No neni lehke se nekdy domluvit.

Tak "Potřebuji keš" zní pro nezasvěceného nejspíš dost vtipně. Téměř jako přepadení.:)


Tento příspěvek byl upraven od frettie: 20 prosinec 2013 - 18:17

  • 0
:)

#22 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 075 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2013 - 22:07

Když už se tu probírají ty hospodské http://coord.info/GL8MNFK0 - perfektní turnovská keš, bohužel už archivovaná, protože putika šla taky do archivu... Vyrazil jsem s instrukcemi od turnováka, že to je jedna z nejhorších tur. hospod. Příjemně mě překvapilo prostředí nefalšované hospody IV,5 cenové kategorie. "Vytahaný rukáv" a "malé" pivo...a keška s kódovým zámkem...i po vypití jsem na to stále nemohl přijít. Přišel pan hostinský (obrovský fousatý chlap) a povídá: "Že vy jste vysokoškolák?? Vy nad tím moc přemejšlíte". Pod chvilce byl zámek odemknutý a já si v euforii objednal velkej rum...ten měl v místních mírách objem jedné deci...za obdivného mručení místních štamgastuů jsem ho exnul a vyrazil do potemnělých turnovských uliček za dalšími krabičkami....

Jo jo, na tu si vzpominam velmi dobre, tez jsem si dal jen "male" pivo a s obavami jsem jsem se zeptal na vytahany rukav. No nastesti jsem o kodovem zamku moc nepremyslel a tak jsem odemkl rychleji, nez prinesl to pivo. Ale pak jsem se zeptal, zda maji neco k jidlu a to jsem nemel delat, neb mi bylo nabidnuto varene koleno a ja to prijal. Nacez mi bylo prineseno alespon kilo kolena na prkenku a fura chleba k tomu. No snedl jsem to, neb zbytky nenechavam, ale mel jsem pak co delat abych dosel na nadrazi a jakekoliv pomysleni na dalsi krabicky jsem rychle zapudil.


  • 0

GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp


#23 XaoS

XaoS

    XaoS.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2013 - 22:10

Taky jsem pár podobných zážitků potkal. Jeden byl na právě archivované Samurajově pomstě. Po delší době byla loni obnovená a mi tam měli zrovna akci. Tak jsem se zastavil v hospodě na oběd. Byla tam mladá servírka, nejspíš ne moc dlouho. Když jsem měl objednáno, zeptal jsem se jí, jestli tam nemají poklad. Podivně se na mě podívala, myslela si nejspíš, jestli mi nemá zavolat pro odvoz do Bohnic a odpověděla, že asi ne. Pak odešla, ale po chvilce se vrátila, že prý jo, a krabičku mi donesla.

 

Další zážitek byl trochu krušnější. Byl jsem podruhý v Budapešti. Jsem byl na cestě z pařby a zkusil se podívat na jednu kešku, na který se mi rok předtím nezadařilo. A měl jsem štěstí nanovku jsem viděl hned při cestě, tak jsem si poblíž sednul a zalogoval. Roluju logbook zpátky a přisedla si ke mně taková přítulná slečna. A jestli něco nechci ... třeba sex. Tak jsem odmítl, bohužel ji to neodradilo, a za nenápadného šacování kapes mé bundy se snažila dál. Když jsem pořád odmítal a začal o policii najednou zapoměnla anglicky a něco na mě mluvila nejspíš v maďarštině. Už jsem byl dost nervózní, kešku vrátit moc nešlo, tak jsem zmizel za rohem a doufal, že ji to přejde. Naštěstí po čtvrt hodince už tam nebyla a já mohl v klidu vrátit.

 

Nejnovější zážitek byl v Německu, kde jsem si před výletem vyluštitl jednu mysterku. Vycházelo to někam k lékárně, odlov byl psaný jen na otevírací dobu. Bohužel listing jen v němčině, kterou nevládnu. Zkusil jsem se tam zastavit deset minut před zavíračkou, jestli třeba nebudu mít štěstí. Samozřejmě, sám v prázdným obchodě, takže se mě tam na něco začla obsluha ptát, tak jsem jim odpověděl, že hledám něco - řekl jsem jméno keše. Jasně, že výslovnosti nemohla rozumět, anglicky se zeptala, jestli to nemá najít v počítači, to už jsem se raděj pakoval z obchodu.


  • 0

#24 Xork42

Xork42

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2013 - 15:38

Taky přidám jednu. Jeli jsme zpět ze severu přes Německo. Už byla tma, měli jsme dost, ale keš měla výborné hodnoceni tak že ji dáme. Parkování nebylo úplně jednoduché, ale vyrážíme s čelovkami. Podle navigace na miste krabice, keš měla být vetší to jo ... ale proc z ni trčí tolik drátů ? Owner přece psal něco o baterii ...

Pak se zleva mihlo další světlo a zazněla němčina. Mno nebyli to kačeři, byla to dálniční policie a mi jim právě skoušeli logovat radar.

Po trapné chvilce jsme jim lámaně vysvětlili že tu hrajem hru, tak nás nasměřovali k o dost větší krabici 2 metry vedle a vrátili se do dodávky ukryté za křovím.

Keš veliká a opravdu obsahovala baterii, protože po otevření hrála :oF

Pak jsme se k policajtům ještě vrátili a donesli jim pivo, vzali si ho a dal koukali v dodávce na fotbal na přenosné televizi.


  • 22

NOTE2 - Android - online Locus - offline Locus :oF

moje DRACI zbirka

muj WEB
 


#25 jessie.r

jessie.r

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2013 - 18:09

"... My jsme jim právě zkoušeli logovat radar..."

 

Tak teď jsem si smíchy poprskala monitor :D :D :D!


  • 2

#26 St&nda

St&nda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2013 - 23:46

....jooo, radar.... :lol: ještě že ty policajti nechtěli vytrhnout z "logbooku" papírek a napsat vám na něj pokutu...

 

Ženské v práci mi říkaly, že prý mám takové gynekologické prstíky... ale proč to říkám - hledal jsem kešku, která měla být v trubce/zábradlí. Bylo léto, děsnej hic, opodál seděla slečna na lavičce a já hrozně nenápadně šacoval to zábradlí, a dostal žihadlo od vosy, které se nelíbilo, že jí strkám prostředníček do obýváku ;) Keška nakonec byla na druhé straně...

 

A ještě jeden trapásek přímo při (ne)zalogování keše... našel jsem krabičku a logbook v ní nebyl, tak jsem tam dal papírek jakože nalezeno, na netu jsem taky dal FI-log s informací, že z ní někdo ukradl logbook. Pak jsem se ale dozvěděl, že to byl chyták a logbook tam nebyl schválně, resp. byl ještě trochu jinde, šikovně ukrytý... takže jsem si dal opáčko a mohl zalogovat až na druhý pokus.


  • 0

#27 MUSOVI

MUSOVI

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2014 - 20:28

V létě jsme si odjeli k moři do Caorle. U hotelu několik kešek, tak jsem při siestách začal lovit. Hned u první se to stalo.

Byla to magnetická mikrovka u památníků námořníků. Obhlížím památník a zábrádlí a nikde nic. Po chvilce kouknu kolem sebe a vidím velký kovový plot s několika cedulama v Italštině (tu neumím, tak nevím co tam je napsáno). Dojdu k plotu a prvně hledám ze země, nic. Vylezu teda na betonový taras a hledám ve výšce na plotě a cedulích. Po chvilce vidím jak ke mě jede nějaká dodávka, než stačím seskočit, tak dodávka prudce brzdí a ještě za jízdy vyskakují tři zakuklení borci a každý má samopal. Rychle mě chytli a naložili dovnitř. V tu chvíli jsem nevěděl vo co de a co se bude dít, jen mě bylo dost ouzko. Dodávka objela objekt a za rohem byla brána a nad ní nápis Carabinieri. V tu chvíli mě to došlo, lezl jsem po policejním plotě a hledal keš.

Po chvíli jsem uvnitř budovy a stále pod dohledem zakuklenců a samopalů. Něco na mě stále mluví, ale já mluvím jen česky. Jen stále odpovídám taliano nou. Po chvíli si berou zrcadlovku co mám na krku a prohlížejí co jsem fotil. Potom jsem pochopil,že chtějí pas, ten byl na hotelu, dála si všimli oregona a hned ho zkoumají, ničemu nerozumí oni ani já. Po chvíli mě dva vedou do místnosti, kde stojí na stativu foťák a vedou mě ke zdi, kde je metr a u toho mě fotí. Stále se na něco ptají a já nerozumím a jen krčím rameny. Najednou jsem si vzpoměl na jedno anglické spojení dvou slov "internet please" chvíli si mezi sebou něco povídají a pak mě jeden vede k pc a dva na mě dál míří.

Dojdeme do místnosti kde je pc a tam vidím asi dvacet monitorů a na nich kamerama sledovali skoro celé město a najednou vidím i ten plot, kde jsem lezl.

Sednu ke klávesnici a třesoucí se rukou vyťukám geocaching.com. Přisedne si jeden a chvíli to luští a pak s velkým smíchem asi vysvětloval kolegům o co jde.

Po té, už přestali mířit a sundali mundur, sedli si ke mě a jen mě poplácali po raměni a řekli sorry. Vyprovodili mě ven z budovy až za plot a pokynuli pravicí.

Tu keš jsem nenašel, ale pak jinou ano (samo, že pod dohledu kamery, do které jsem jim zamával) a ještě jednu v Benátkách.


  • 17

#28 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2014 - 16:57

Jo, na Kaprovi u Borůvek jsem taky něco zažil. Hledal jsem asi hodinu a nic. To jsem ještě neměl navigaci a turistická značka tam je nakreslená jinde než ve skutečnosti, jinak bych to našel. Až jsem uviděl někoho značně nenápadného s čímsi v ruce. Na dotaz jestli hledá Borůvky odpověděl zmateně, že tu žádné nejsou (a bylo jich tam dost...). Tak nic, podíval jsem se kam jde, za chvíli jsem vyrazil tím směrem a krabičku jsem našel. Takže to byl hraný geotrapas. Dodnes nevím, kdo to byl.


  • 1

#29 puczmeloun

puczmeloun

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2014 - 17:21

Jenom zvědavost mi nedala, co že to bylo za cedule :) Tak se podělím...

 

https://maps.google....,201.73,,2,0.96

 

 


(...) Obhlížím památník a zábrádlí a nikde nic. Po chvilce kouknu kolem sebe a vidím velký kovový plot s několika cedulama v Italštině (tu neumím, tak nevím co tam je napsáno). Dojdu k plotu a prvně hledám ze země, nic. Vylezu teda na betonový taras a hledám ve výšce na plotě a cedulích. Po chvilce vidím jak ke mě jede nějaká dodávka, než stačím seskočit, tak dodávka prudce brzdí a ještě za jízdy vyskakují tři zakuklení borci a každý má samopal. Rychle mě chytli a naložili dovnitř. V tu chvíli jsem nevěděl vo co de a co se bude dít, jen mě bylo dost ouzko. Dodávka objela objekt a za rohem byla brána a nad ní nápis Carabinieri. V tu chvíli mě to došlo, lezl jsem po policejním plotě a hledal keš. (...)

  • 2
Užívej života...

#30 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 564 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2014 - 17:42

Taky přidám jednu. Jeli jsme zpět ze severu přes Německo. Už byla tma, měli jsme dost, ale keš měla výborné hodnoceni tak že ji dáme. Parkování nebylo úplně jednoduché, ale vyrážíme s čelovkami. Podle navigace na miste krabice, keš měla být vetší to jo ... ale proc z ni trčí tolik drátů ? Owner přece psal něco o baterii ...

Pak se zleva mihlo další světlo a zazněla němčina. Mno nebyli to kačeři, byla to dálniční policie a mi jim právě skoušeli logovat radar.

Po trapné chvilce jsme jim lámaně vysvětlili že tu hrajem hru, tak nás nasměřovali k o dost větší krabici 2 metry vedle a vrátili se do dodávky ukryté za křovím.

Keš veliká a opravdu obsahovala baterii, protože po otevření hrála :oF

Pak jsme se k policajtům ještě vrátili a donesli jim pivo, vzali si ho a dal koukali v dodávce na fotbal na přenosné televizi.

 

ty brdo, uplne stejnej zazitek mame i my :-))


  • 2




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama