Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 5 Hlasů

Silvestrovský/novoroční a:Drake

android

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
532 odpovědí na toto téma

#261 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 14:03

Na GC vím, jak zalogovat trackables. Nevím, jak je připojit k logu v a:Drake.

Logování trasantů je možné pouze v a:Drake Plus verzi (tj. příspěvkové placené). Tam se to loguje tak jak popisoval Luděk

• 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#262 Rozic

Rozic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 14:19

A proč si je nepošleš na web jako fieldnotes? Pokud je necháš rovnou publikovat, FP se přidělí automaticky, pokud je pošleš jen jako FN s tím, že je dopíšeš na PC, máš v textu logu napsané, že tu kešku chceš přidat do oblíbených.

Není důvod opisovat to ručně.

Jasně, jsem blbec a jdu klečet do kouta.

Na field notes jsem úplně zapomněl. :-D

Takže je tedy vše vyřešeno. :)

• 0

#263 napipy

napipy

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 22:41

Mám verzi plus. Chyba byla nevím kde. Z nějakého záhadného důvodu se nenačetl trackabl do toho tb&gc, co je dole jako třetí ikonka, když se píše log. Trackabl jsem vymazala a znovu načetla a už je to vpořádku.

Každopádně díky za rady.

• 0

#264 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2014 - 0:08

Když v mobilu vypnu GPS, připojím BT GPS, v a:drake se spustí automaticky GPS telefonu.

Toto byla jediná funkce, která mě v Locusu opravdu zaujala (jinak mě nezaujal právě pro svou složitost).

Uvítala bych ji i v a:Drake. Ale životně důležité to samozřejmě není.

Já BT modul používal a určitě adrake používal souřadnice z něho. Na připojení modulu jsem používal https://play.google....oid.btgps&hl=cs.

• 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#265 napipy

napipy

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2014 - 19:08

Když v mobilu vypnu GPS, připojím BT GPS, v a:drake se spustí automaticky GPS telefonu.
Toto byla jediná funkce, která mě v Locusu opravdu zaujala (jinak mě nezaujal právě pro svou složitost).
 Uvítala bych ji i v a:Drake. Ale životně důležité to samozřejmě není.

Já BT modul používal a určitě adrake používal souřadnice z něho. Na připojení modulu jsem používal https://play.google....oid.btgps&hl=cs.

Perfektní. Funguje to. Díky moc.
  • 0

#266 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 771 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2014 - 21:05

... a pokud byste svoje zkušenosti napsali na wiki, bylo by to naprosto skvělé ;)

• 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
PocketDrake - vše potřebné pro (offline) geocaching na PDA (WindowsMobile)

#267 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2014 - 21:20

Ludku, ten muj dlouhej elaborat na predchozi strane jsi cet? :)

• 0

#268 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 771 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2014 - 21:59

Ludku, ten muj dlouhej elaborat na predchozi strane jsi cet? :)

Snažil jsem se, ale máš tam moc písmenek a už nezbyla energie na to, abych to pochopil :)

• 0

#269 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2014 - 22:38

Tak to zkus znovu a ptej se :D

• 0

#270 Sindy_a_Lenas

Sindy_a_Lenas

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2014 - 23:09

To je nějaké zmatené. Co to znamená "v jiných databázích"?  Pokud se bavíme o databázi keší, a:Drake použivá v daném okamžiku vždy právě jednu, takže ti nemůže ovlivnit obsah jiných databází, které případně v telefonu máš. Nějak nechápu, co myslíš tím množným číslem.

Zálohy a:Drake neřeší, o to se musíš postarat sám. Při doporučeném spojení s GeoGetem máš zálohu automaticky v PC.

Pokud máš v nastavení vyplněnou přezdívku, nálezy se automaticky poznají při importu (pokud je v datech tvůj log nebo je to přes GC Live, kde je nález označený). Pokud se přepneš na jinou databázi ve které nálezy označené nemáš, tak samořejmě a:Drake nemůže vědět, co jsi našel.

Laboroval jsem s importem přes GC-live a měl jsem vybranou databázi cachedb.db3, abych něco nezapisoval jinam a právě se mi stalo to, že ve dvou jiných databázích, kde bylo v každě cca 400 keší a cca v každé 20 nálezů, tak v jedné zbylo pouze 8 nálezů, v druhé podobn, filtr vyčištěn...

Vím ale, že na 100% jsem tam měl jednu virtual cache a teď jí nevidím, když ale ve filtru zvolím jen virtual cache, tak ji vídím!!!

v souhrnu filtru je pouze "referenční bod  Pozicez GPS" i po vyčištění...

tak vyřešeno, v základu je tam pouze 100 keší ve filtru, který se berou automaticky, já myslel, že když je vyčištěn filtr, tak se neberou žádný omezení z filtru!

Šindy...

• 0

#271 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2014 - 7:48

Měl bych takový laický dotaz. Nešlo by třeba přidat vyhledávání ve vektorové mapě, např. podle měst, řek, vrcholů? Ale fakt netuším, zda je to možné.

• 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)

#272 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 771 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2014 - 11:39

Vektorová mapa je optimalizovaná pro vykreslování, nikoli prohledávání. Existuje řešení s další databází míst, nicméně to jsem zatím nijak nezkoumal a nemám v plánu ho implementovat.

• 0

#273 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2014 - 12:00

Vektorová mapa je optimalizovaná pro vykreslování, nikoli prohledávání. Existuje řešení s další databází míst, nicméně to jsem zatím nijak nezkoumal a nemám v plánu ho implementovat.

Díky za informaci.

• 0

#274 lusk665

lusk665

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2014 - 21:27

Co funguje do toho se nema vrtat, tak to jsem porusil...

Udelal jsem upgrade androidu na 4.4. KitKat a prestal fungovat a:drake. Databaze na SDkarte nejde otevrit. Pokud databazi presunu do vnitrniho uloziste tak a:drake bezi, ale vzhledem k velikosti slozky attach zabira dost mista a jeste budu muset resit problematickou synchronizaci s GG. Jsem prvni s timto problemem? Zatim jsem nenasel, ze by se to nejak resilo. 

Nejake restrikce se zapisem na SDkarty jsem nasel na http://forum.xperia....hp?f=41&t=10218.

• 0

62st - Sony Xperia T  XPERIA Z1 Compact - a.Drake - GeoGet

#275 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 16:58

Tak se pomalu seznamuju s novým železem - kromě tabletu Galaxy Note 8.0 tu mám o něco menší potvoru - Nexus 5.

Na obou se mi a:drake chová trochu jinak.

Na tabletu se v mapě zobrazuje šipečka která by měla ukazovat směr pohybu, ale točí se úplně náhodně. A obdobně náhodně ukazuje i přibližovací kompas. Ještě že jsou tam metry.

Na Nexusu je přibližovací kompas v pořádku, ale pro změnu šipka v mapě neexistuje. Místo kde by měla být vysleduju podle konce červené čáry ke keši a pak jsem si nastavil nouzově alespoň zobrazení kolečka přesnosti kolem aktuální pozice.

Tak, a teď co s tím ?

• 0

#276 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 17:19

Jo, ten druhej jev potvrzuju - taky mam v mape misto sipky jenom konec oranzovy cary.

• 0

#277 pjiy

pjiy

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 18:18

Petulinko, kdybych byl škodolibý, připomenu tvoje heslo Nejdřív hledat, pak se ptát  ;) (ale zase je pravda, že mi hledání v novém ksichtu fóra moc nejde. A ty se taky v podstatě neptáš, jenom konstatuješ). Řešení ztracené šipky v mapě jsem dostal v tomhle fóru od RenieraX 26.1.2014:  

"Ve vývojářských možnostech vypni vynucení vykreslování GPU. Kdysi s tím nefungoval ani kompas, to Luděk opravil, ale tady ten problém zůstal.          "

Dtto pro Arne1 a Nexus. Snad to bude ono, rozhodně to souvisí s používáním některých funkcí GPU. Ruzné romky androidů to by default nastavují každá jinak.

:)

• 0
Všechno je možný.

#278 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 18:22

pjiy: Narada ti kazim radost, ale vypnuty to vykreslovani mam. Takze mi nejak dosly napady :D

Pro Ludka: Xperia V, 4.3

• 0

#279 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:12

jdu hledat vývojářské nástroje....

• 0

#280 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2014 - 21:27

jdu hledat vývojářské nástroje....

Nastaveni -> Info o telefonu -> Cislo sestaveni (7x tuknes) a pak se ti vyvojarsky ukazou jako samostatna polozka nastaveni

• 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama