Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 5 Hlasů

Silvestrovský/novoroční a:Drake

android

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
532 odpovědí na toto téma

#241 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 19:57

Dobré turistické online mapy jsou hiking.waymarkedtrails.org, které taky vycházejí z OSM a jsou rychle aktualizovaný. Ví někdo jak je přidat?

To bych taky rád věděl. Asi to půjde, protože při experimentování mi server vrátil text:

Jen nevím, jak to použít.

Request Method: GET Request URL: http://tile.waymarke...l=0&route=0.875

Using the URLconf defined in tileserv.urls, Django tried these URL patterns, in this order:

1. skating/(?P<zoom>\d+)/(?P<tilex>\d+)/(?P<tiley>\d+).png
  2. mtb/(?P<zoom>\d+)/(?P<tilex>\d+)/(?P<tiley>\d+).png
  3. cycling/(?P<zoom>\d+)/(?P<tilex>\d+)/(?P<tiley>\d+).png
  4. slopemap/(?P<zoom>\d+)/(?P<tilex>\d+)/(?P<tiley>\d+).png
  5. hiking/(?P<zoom>\d+)/(?P<tilex>\d+)/(?P<tiley>\d+).png

1.  

Tento příspěvek byl upraven od ProKesTom: 12 březen 2014 - 19:58

• 0

#242 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 771 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2014 - 22:26

Shocart přidávat nebudu, nemám zájem o nějaké licenční spory.

MTB mapu přidám, tam doufám problémy nebudou.

Pokud jde o waymarkedtrail, je to celkem prosté, akorát ty překryvné vrstvy ve 4.18 nebudou fungovat, je tam chyba, která bude opravená ve 4.19. Základní vrstva je běžná OSM, takže ji lze sdílet se stávající OSM mapou. Pozor - překryvné vrstvy mohou být maximálně 3.

<MapSource>
    <type>Google</type>
    <name>Waymarked Trails</name>
    <storage>database</storage>
    <MapType mode="basic">
      <name>Map</name>
      <file>osm/mapnik</file>
      <url>http://a.tile.openstreetmap.org/{z}/{x}/{y}.png</url>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
    <MapType mode="overlay">
      <name>Hiking</name>
      <file>wmt/hiking</file>
      <url>http://tile.waymarkedtrails.org/hiking/{z}/{x}/{y}.png</url>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
    <MapType mode="overlay">
      <name>Cycling</name>
      <file>wmt/cycling</file>
      <url>http://tile.waymarkedtrails.org/cycling/{z}/{x}/{y}.png</url>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
    <MapType mode="overlay">
      <name>MTB</name>
      <file>wmt/mtb</file>
      <url>http://tile.waymarkedtrails.org/mtb/{z}/{x}/{y}.png</url>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
  </MapSource>

• 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
PocketDrake - vše potřebné pro (offline) geocaching na PDA (WindowsMobile)

#243 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2014 - 12:39

Luďku, bylo by možné zrušit zapamatovávání si typu logu v logovací záložce? (popř. dát do nastavení checkbox "Pamatovat si minulý typ logu?")

Myslím, že typický log, který nejčastěji píšeme a měl by naskočit jako výchozí, je Found it. Ostatní jsou více či méně vyjímečné. Zřejmě nemá smysl mi po minulém DNF nabídnout opět DNF log - pravděpodobnější je, že následující kešku najdu a budu chtít psát Found it.

• 1

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#244 Malej_viktor

Malej_viktor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2014 - 13:40

Luďku, bylo by možné zrušit zapamatovávání si typu logu v logovací záložce? (popř. dát do nastavení checkbox "Pamatovat si minulý typ logu?")

Myslím, že typický log, který nejčastěji píšeme a měl by naskočit jako výchozí, je Found it. Ostatní jsou více či méně vyjímečné. Zřejmě nemá smysl mi po minulém DNF nabídnout opět DNF log - pravděpodobnější je, že následující kešku najdu a budu chtít psát Found it.

Možná bych se přikláněl k tomu aby nebyl předvyplněn žádný typ logu a uživatel ho musel vybrat. Už se mi několikrát stalo, že jsem typ nezměnil a poslal F místo DNF.

• -1

#245 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2014 - 17:37

potvrzuji stejné chování jako předtím: 42 logů, opět po 30 rovnou chyba [140] bez okna s timeoutem (žádné čekání), tentokrát bez chybějícíh logů.

a:drake 4.17

Samsung Galaxy S2, android 4.1.2

připojení přes WiFi (rychlé)

Tak v aktuální verzi konečně chodí, jak má. Po 30 keších konečně poprvé naskočilo čekání, celkem 3x 30 s pauza, pak pokračuje bez chyby dál. Dík

• 0

#246 Sindy_a_Lenas

Sindy_a_Lenas

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2014 - 16:11

Pročítal jsem toto vlákno a někde to bylo nastíněno, ale nějak jsem tomu nerozuměl nebo nebylo zodpovězeno...

0. chválím tuto aplikaci, používal jsem ji již na windows mobile, ale minulý rok jsem konečně zainvestoval i do Plus verze, klidně jednou za čas pošlu Luďkovi i nějakej příspěvěk přes Paypal, nebo převodem...., na týto aplikaci udělal kus práce, stále ji vylepšuje, reaguje na názory ostatních, atd.., fakt super  a díky za to....

1. Poslední dobou se mi párkrát stalo, že jsem postupně nacházel některé keše a když jsem se pak přepnul např. na další keš, nebo jsem se vrátil abych se podíval na hint, tak se mi stalo, že jsem byl přepnut an některou z minulých keší, že se to vrátilo na nějakou předtím..., takže jsem chtělo v aDrake logovat a koukám, že už tam log mám, protože se to přepnulo na některou z keší nalezenou např. před hodinou...

2. Co se týká těch logů přátel, už to tu bylo zmíněno, Haluma tu myslím zmiňoval nějaké přiřazení dle GG, kde se přátele přířadí, jestli je to možné, tak prosím o nějaké upřesnění, každý není v GG na takové úrovni..., a pak jak je tedy zobrazit v aDraku, mám na mysli jako je tonapř. v C:geu, kde je možné se podívat na několik posledních logů a na další obrazovce na logy pouze těch, které máte v GC ve složce přátel....  (BTW je možné nastavit kolik logů zpětně je u keše vidět? mohlo by jich být více...)

3. Tohle možná v aDrake jde, ale nějak to nemohu nalézt, respektive když vyfiltruji nějaké keše z GC live přímo v mobilu, mohu pak tyto keše uložit do nějaké nově vytvořené databáze a pokračovat již poté s touto databází?

4. Nejde v A:drake načíst nejbližší keše přímo v mapě přes GClive? Jako že na mapě vidím, kde se zrovna nacházím a načtu všechny nebo jen nenalezené keše kolem této lokality? např. jen určitý počet keší, nebo dle poloměru od toho místa kde jsem apod? Pro mne by to bylo super, že bych se podíval na mapu a z gclive by se začali načítat nejbližší keše co jsou okolo a já bych si vybral, které si např. uložím do nové databáze, kterou bych si uložil např. dle dané lokality a pak už se přepnul na DB a pracoval s ní...

Děkuji a přeji hodně zdaru

Tento příspěvek byl upraven od Sindy_a_Lenas: 16 březen 2014 - 16:15

• 0

#247 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2014 - 16:40

K te ctyrce - to mam pocit, ze umi uz davno, ne? Nastavim si filtr na hledani v okoli GPS souradnic, pak v kontextovem menu je volba "Hledat Live". Muzes si tam i nastavit jine souradnice, nez zrovna tvoji polohu.

• 0

#248 Sindy_a_Lenas

Sindy_a_Lenas

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2014 - 17:26

K te ctyrce - to mam pocit, ze umi uz davno, ne? Nastavim si filtr na hledani v okoli GPS souradnic, pak v kontextovem menu je volba "Hledat Live". Muzes si tam i nastavit jine souradnice, nez zrovna tvoji polohu.

Super díky, ale zakysnul jsem dále...

Když to chci uložit do nove databaze? takhle se mi to uložilo do té databáze, kterou jsem měl ve výběru předtím, ale když to budu chtít do nové? přes GPX import, nebo to také nepochodím?

Díky

• 0

#249 zzstan

zzstan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2014 - 17:55

Když to chci uložit do nove databaze? takhle se mi to uložilo do té databáze, kterou jsem měl ve výběru předtím, ale když to budu chtít do nové? přes GPX import, nebo to také nepochodím?

U bodu 3. a 4. preci staci si pred hledanim Live nejdrive zalozit novou databazi, potom uz si v ni muzes promazavat kesky, ktere nechces.

• 0

#250 spelda

spelda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2014 - 11:01

Ahoj,

kontextove menu pres filtr jsem nikdy nepouzil, prepinal jsem se v nastaveni, diky za tip a usetreni kliku.

Bylo by hodne slozite pro toto menu (nebo to dat nekam jinam) porovnat stazene kese s kesema v databazi, myslim tim zobrazit pro mne v tomto okamziku pouze nove kese?

Vyuziti vidim pri "priprave" v terenu, kdy jsem na wifi a nepotrebuji stahovat listing všech kesi co mam jiz v databazi, ale nez se hnu nekam od wifi, rad bych si stahnul listing pouze tech novych. Navic, pokud na novy kesii primo nesedim, tak bude treba az na 5., 6. obrazovce a prijdou cekaci restrikce...Dale samozrejme musim vedet, co hledam (nazev) a to skoro nikdy nevim. Dnes stahuji vse do pozadovane vzdalenosti a pak jeste vsechny listingy... Nekdy to trva dele nez saha trpelivost me zeny :D.

Da se bez toho zit, jenom kdyby to nesezralo moc casu.

Diky

• 0

#251 Sindy_a_Lenas

Sindy_a_Lenas

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2014 - 0:09

Zdravim,

tak jsem si hrál s importem z GC. live a pro testovací pokusy použil cachedb.db3 a totálně se mi rozhodili nálezy v jiných databázích, respektive keše, které byly jako nalezené, teď nalezené nejsou!!!

ta cachedb.db3 je nějaká special databáze, kde jsou uloženy informace z ostatních databází? nemohu to nikde nějak dohledat..., ale tohle mě teda štve....

:(

Není někde nějaká záloha?

Tento příspěvek byl upraven od Sindy_a_Lenas: 20 březen 2014 - 0:19

• 0

#252 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 771 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 13:47

To je nějaké zmatené. Co to znamená "v jiných databázích"?  Pokud se bavíme o databázi keší, a:Drake použivá v daném okamžiku vždy právě jednu, takže ti nemůže ovlivnit obsah jiných databází, které případně v telefonu máš. Nějak nechápu, co myslíš tím množným číslem.

Zálohy a:Drake neřeší, o to se musíš postarat sám. Při doporučeném spojení s GeoGetem máš zálohu automaticky v PC.

Pokud máš v nastavení vyplněnou přezdívku, nálezy se automaticky poznají při importu (pokud je v datech tvůj log nebo je to přes GC Live, kde je nález označený). Pokud se přepneš na jinou databázi ve které nálezy označené nemáš, tak samořejmě a:Drake nemůže vědět, co jsi našel.

• 0

#253 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 14:06

Ludku, mela bych zase par "otravnejch" napadu a pripominek :D

Vcera jsme kesovali a hrala jsem si pri tom i s tabletem (na hledani je to teda k prdu, ale to resit nebudu). V mobilu jsem pritom jela pres gc.live, rovnou oznacovala nalezy... Jenze...

• mobil mi obcas odmital nacist kes pres gc.live. Ve filtru (ani jinde) pritom nebylo nastavenyho nic, co by nacteni melo branit. Stalo se mi to treba u OCLihovar, kde jsem stala na miste u kese, ale at jsem delala co jsem chtela, stejne mi ji telefon proste nenacet. Nakonec jsem ji musela najit pres prohlizec (protoze jsem nevedela ani nebylo kde zjistit GCkod) a pak uz jsem ji do adrake dostala. Ale bylo to pekne otravny teda :D
  • trochu se mi vymstilo nastaveni poctu nalezu mimo DB, ale to byla moje debilovina, spis chci pobavit - nejaky nalezy uz byly v DB, ale malo, a ja chtela, aby s emi to v logu spravne ocislovalo... no, jenze v nastaveni jsem mela cislo 1880, v DB o par nalezu navic, coz ve vysledku vytvorilo cislo pres 3 tisice a ja se hodinu vztekala, proc to blbne :D
  • co mi ale hodne vadilo, byl fakt, ze ve chvili, kdy jsem chtela nejak presunout posledni nalezy do tabletu, abych si k nim pak cestou pohodlne natukala logy, jsem nemohla exportovat GPXko primo z cekajicich logu (coz by pro me bylo zadouci, protoze bych tam mela jen to co chci - nektery kese v DB v tabletu nebyly). Ja vim, ze to je mozna trochu drbani pravou rukou za leym uchem, ale v tu chvili mi to prislo dost komplikujici situaci. Samotny FN mi totiz bylo k nicemu, kdyz ty kese nebyly v tabletu... Takze me napadlo, ze by mozna slo:
    • udelat export GPX i z cekajicich logu (filtrovat kese neprichazelo v uvahu, okruh byl moc velkej a pletly by se mi tam stary nalezy, coz se pak stalo - kdyby po vyfiltrovani kesi slo vybirat, ktery chci (radit podle data nalezu jdou), tak by to taky problem vyresilo), nebo
    • mit moznost si v adraku pridat novou kes (povinny zadani gckodu minimalne - dobry pro pripad, ze nemam net, ale vim GCkod), kde si bud pak budu uz moct oznacit nalez, nebo zavizt import FN :D
  • nakonec jsem situaci vyresila mozna trochu krkolomne pres filtrovani (kde byla tuna kesi, co jsem nechtela), odeslala GPX do tabletu a po importu zjistila, ze ackoliv datum nalezu bylo nastaveny na 22.3., v tabletu bylo vsechno 21.3. a jeste bez casu nalezu. 

Adrake beru jako "nahradu" za GG v telefonu/tabletu, takze minimalne to umely vytvoreni kese by bodlo :) Jeslti jsem to napsala moc komplikovane, tak dovysvetlim (obcas s tim bojuju no :D)

• 0

#254 HubdaTeam

HubdaTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 15:58

Já to používám při výletě, když se zvolna blížím a chci rychle kouknout, jak to je ještě daleko. Pokud vidím zelenou, je to daleko, pokud žlutou, už se blížím, pokud červenou odemykám telefon a hledám.

Ahoj Luďku,

tak me napadlo, kdyz si mluvil o tech kacenkach v liste, ze mam v mobilu cervenou a zelenou info diodu. Ta by mohla blikat a menit barvy podle vzdalenosti, stejne jako se meni kacenky.  :)  Cim blize ke kesce, tim blikat rychleji. Clovek by nemusel na kole ani zapinat display a za jizdy by vedel jak je na tom. Nejenom PowerOn tlacitko by ti bylo vdecne.

No popremyslej o tom.  :rolleyes: Díky

Tento příspěvek byl upraven od HubdaTeam: 24 březen 2014 - 15:58

• 0

#255 Rozic

Rozic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 17:46

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, zda by v nějaké nové budoucí verzi a:drake nešlo zařídit, aby čekající logy byly nějakým symbolem, popř. barevně odlišeny od "obyčejných" po ty, které si zaškrtnu jako "oblíbené".

Funkci můj log používám hlavně k zpětnému zjištění časů a datumů (pokud loguji zpětně) a občas si keš zaškrtnu jako oblíbenou. Problém je poté v om, že loguji doma již přes PC  a v samotném seznamu čekajících logů již nerozeznám, která keš dostala odemne mašli a která ne. :)

Díky.

• 0

#256 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 771 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 21:19

A proč si je nepošleš na web jako fieldnotes? Pokud je necháš rovnou publikovat, FP se přidělí automaticky, pokud je pošleš jen jako FN s tím, že je dopíšeš na PC, máš v textu logu napsané, že tu kešku chceš přidat do oblíbených.

Není důvod opisovat to ručně.

• 1

#257 napipy

napipy

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 12:13

Ahoj, mám dva dotazy (možná se to tu někdě už řešilo, ale těch vláken a příspěvků je tolik...)

Nešlo by v nastavení udělat volbu pro připojení externí gps přes bluetooth?

A druhý dotaz: mám trackovatelný předmět a chci ho při logování protáhnout keší. Jak jak to mám udělat?

Díky za odpovědi.

P.S.: A:Drake je fakt výborná aplikace. Vyzkoušela jsem kdeco, ale tahle aplikace mi vychází nejlíp. Především pro svoji přehlednost a jednoduchost.

Tento příspěvek byl upraven od napipy: 26 březen 2014 - 12:17

• 0

#258 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 12:25

Mor na vás s protahováním trackebles keší! Kdo to má pořád číst. :-) To je již jako teddy tour/hotel.

Když už je tady ale debata o nových fcích.

...

Luďku bránil by ses moc myšlence zadávání vlastních waypointů přímo v mapě nebo pomocí internetu zadáním adresy? Ruční vypisování souřadnic u vlastních waypointů je takové ... nepraktické. To už abych je tvořil rovnou v GeoGetu. :-(

• 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#259 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 771 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 12:37

Ahoj, mám dva dotazy (možná se to tu někdě už řešilo, ale těch vláken a příspěvků je tolik...)

Nešlo by v nastavení udělat volbu pro připojení externí gps přes bluetooth?

A druhý dotaz: mám trackovatelný předmět a chci ho při logování protáhnout keší. Jak jak to mám udělat?

Díky za odpovědi.

P.S.: A:Drake je fakt výborná aplikace. Vyzkoušela jsem kdeco, ale tahle aplikace mi vychází nejlíp. Především pro svoji přehlednost a jednoduchost.

BT GPS nemám, měl jsem za to, že to je záležitost systému, v programu se čte poloha pomocí standarních funkcí.

Při logování trackables máš možnost Dropped nebo Visited. To druhé je to, co chceš. Automaticky to nejde.

Luďku bránil by ses moc myšlence zadávání vlastních waypointů přímo v mapě nebo pomocí internetu zadáním adresy? Ruční vypisování souřadnic u vlastních waypointů je takové ... nepraktické. To už abych je tvořil rovnou v GeoGetu. :-(

Přemýšlel jsem o tom, ale není čas :(

• 0

#260 napipy

napipy

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 13:55

Když v mobilu vypnu GPS, připojím BT GPS, v a:drake se spustí automaticky GPS telefonu.

Toto byla jediná funkce, která mě v Locusu opravdu zaujala (jinak mě nezaujal právě pro svou složitost).

Uvítala bych ji i v a:Drake. Ale životně důležité to samozřejmě není.

Na GC vím, jak zalogovat trackables. Nevím, jak je připojit k logu v a:Drake.

• 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama