Publikováno 06 January 2014 - 21:39
Mně se líbí jak každého hned setřete aniž byste četli celé věty. Jen jsem vyjádřil nesouhlas s nekorektní a ne kompletní odpovědí a také tam mám, ať se alespoň podívá, jestli ten les je státní. Tam se hon na čarodějnice nekoná. U nás se ten hon zrovna koná a je otázka jestli to utichne anebo pana Mansfelda to nová serie opět v jeho lese popudí. A proč zbytečně na sebe nějak upozorňovat ...
</br></br>
Takže pro kolegu Citecku a ty dva co mi dali palec dolů, aby měli klid upřesním.
</br></br>
GC praví:
•Did you seek permission from the land owner or manager? If you place a cache on private land, you must ask permission before hiding your cache. If you place it on public lands, contact the land manager to find out about any rules or restrictions.
</br></br>
Nikde není může a nemusí ... Navíc při publikaci zaškrtáváte, že povolení k umístění máte ...
</br></br>
Nebýt tolik nepopulárního zákona, tedy v tomto případě Lesního zákona, který definuje obecné užívání lesů, tak předchozí platí beze zbytku.
</br></br>
To k čemu tě ten zákon opravňuje je toto:
Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest (dříví do tloušťky 7 cm). Při tom je povinen les nepoškozovat, nenarušovat lesní prostředí a dbát pokynů vlastníků, popřípadě nájemců a správců lesa a jejich zaměstnanců.
</br></br>
K ničemu víc tě tento zákon neopravňuje (pomíjím právo včelařů a hromadné akce) a na druhou stranu zakazuje 15 činností, které si každý dokáže najít. Je pravda, že nová krabička odpadkem asi není, ale v brzku se stát může a také je pravda, že neohleduplný lovec může narušit půdní kryt.
</br></br>
Ano je to o rozumu ... slibuji, že už vám starým harcovníkům do toho kecat nebudu.