Ahoj , chtěl bych se zeptat , používáte mobilní telefon či gps zařízení ,
pokud používáte mobil hledát s offline nebo používáte data ? .. Popřípadě napište co používáte za mobil nebo gps , jakou aplikaci a jak jste s ní spokojeni
Publikováno 01 únor 2014 - 14:18
Ahoj , chtěl bych se zeptat , používáte mobilní telefon či gps zařízení ,
pokud používáte mobil hledát s offline nebo používáte data ? .. Popřípadě napište co používáte za mobil nebo gps , jakou aplikaci a jak jste s ní spokojeni
Lidi , je to jen hra ..
Sony xperia SOLA ( officiální aplikace ) ----> Právě hledám ..
Publikováno 01 únor 2014 - 14:22
Samsung B7610 (nekdy tez B761), v nem BeeLineGPS a do toho laduju data z Geogetu. Jako sw zaloha je nainstalovan PocketDrake a v nem kompletni databaze Geogetu. Spokojen velmi, uz dva roky. Zatim nevidim duvod ke zmene....
Publikováno 01 únor 2014 - 16:14
Lovím offline. Používám Geoget.
gpska: GPSMAP 62s PRO Lifetime
mobil: Samsung i8190 + GPS Status + a:Drake + Locus Pro + WhereYouGo + vektorová mapa od Speirse a stará mapa pro WhereYouGo
Radši lovím s gspkou. Mám v ní POI (kešky, waymarky, geospy, munzee a bunkry). Mobil používám na wheriga, munzee a čtení listingů. Z aplikací dávám přednost a:Drake, zdá se mi přehlednější. Locus používám kvůli složkám s body.
Publikováno 01 únor 2014 - 17:34
Ahoj
lovím pouze s garmin oregon 450 , wherigo má ale ještě jsem ho nepoužil
Publikováno 01 únor 2014 - 19:16
Přečti si několik vláken kde se to v poslední době řešilo.
Někdo nedá dopustit na outdoorové navigace, protože je můžou nechat spadnout ze skály nebo hodit do vody. A garminí mapy považují za to nejlepší co je.
Jiný zase nedá dopustit na ty takzvané "mobily" (ale do toho je nutno započítat i přístroje PDA a tablety). Tam je zase k dispozici inteligentní software, buď s online přístupem na keše a mapy, nebo offline a pak zase spolupracující s databází v počítači.
A pokud si nedokážeš představit, co ty pojmy znamenají (tj. například jak se loví s navigací bez mapy), tak se s někým zkušenějším domluv aby ti to ukázal v praxi. Ideálně zajdi na nějaký event., koná se jich po Česku plno.
Publikováno 01 únor 2014 - 20:22
Asi budu v menšině, když napíšu že já osobně používám mobil. V současné době je to Samsung Galaxy S2, v něm aplikace c:geo, se kterou jsem navýsost spokojený, samozřejmě, jsem online. Vyhovuje mi jednoduchost, dostupnost a nezavislost na PC a domácím zpracování dat. V mobilu mám pak dále nainstalovanou geniální appku TrekBuddy s off line mapama, dále Mapy os Seznamu a něco málo navíc. Nevýhodou bude možná vetší nepřesnost oproti outdoorovým GPSkám, nevím, nemám odzkoušeno, ale předpokládám to a dále pak vysoká spotřeba energie, kterou musím tak či tak řešit, takže používám záložní zdroj o kapacitě 15.000 mA, který mi dovoluje být v divočině i několik dní...
Pravdou je taky to, že mobil je náchylnější ke zraněním, u toho mého jsem rozflákal foťák asi po 6ti hodinách od koupě :-). Jinak toho ale zvládnul hodně a kdo mě zná, ví, že u mě mají mobily těžký život!
Publikováno 01 únor 2014 - 22:07
Publikováno 01 únor 2014 - 22:19
z 10% GPS nemapovou (etrexH - zejména v cizině při neplánovaném výskytu někde, kdy mi někdo z domova pošle v sms souřadnice a hint tradiček v okolí)
z 1% nechytrý mobil s Handy Geocaching (s připojením na skok, či jak se to jmenuje)
z 80% pamět v hlavě (kouknu doma na mapy.cz a pamatuju si to)
ze zbylých 9% papírové přípravy
cca...
Publikováno 01 únor 2014 - 22:52
Nexus 5 + Locus Pro. Přes plugin v něm mám geoget databázi s celou čr, případně si v terénu aktualizuji logy, či stáhnu novou keš pokud něco pípne. Když dlouho nemůže najít a je jasné že tam je, otevírám ještě c:geo, abych se podíval kdo z kamarádů má odloveno a zavolal si případně o radu. Mapy vektorové od Speirse
Publikováno 02 únor 2014 - 3:36
Garmin Oregon 400t, naprostá spokojenost. Jen musím předem stáhnout kešky a serou mě fotohinty. Výhoda do zahraničí, kde nemám internet a velká výdrž baterii.
Smartphone Samsung něco - když si náhodou vzpomenu, trošku horší GPS, ale v pohodě. Když si tím vybiju baterky, tak si nezavolám, což je dost blbý. Používám c:geo, kde případně stahuju do offline v zahraničí.
Tablet Nexus 7. Musím zapnout sdílení internetu na mobilu (vybiju ho) nebo si to stáhnout předem do offline. Taky c:geo.
Na c:geo se mi hodně líbí, že vidím přímo logy přátel, což v garminu bohužel není. Garmin má zas lepší filtry na kešky přímo v terénu (obtížnost, terén, typ, ..), ale stejně to moc nepoužívám.
Jinak všude jedu offline mapy OSM.
Tento příspěvek byl upraven od koudis: 02 únor 2014 - 3:38
Publikováno 02 únor 2014 - 6:50
Moji kamarádi na geocaching jsou:
1. Mozigo, kde si vše připravím i s finálními souřadnicemi, listigem a fotohintem.
2. Garmin Oregon 550 do kterého je stažen pouze jeden jediný soubor se vším z Moziga.
Publikováno 02 únor 2014 - 9:26
Používáme doma (teda venku):
1. Monterra
2. Oregon 600
3. Tactix
4. hrudní pás
5. tempe
Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
Tip na výlet: Kondracké farní muzeum
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Blackberry nejen na práci
Publikováno 02 únor 2014 - 11:24
Upraven nazev tematu - to, cos vybral, bylo nicnerikajici. Priste uz ti to opravovat nebudu a bude to za varovani.
Presun do spravny sekce - dotaz, co si polozil, nema v poradne co delat. Priste uz tak ynebudu tolerovat, neni to poprvy (ani jedno z toho)
Publikováno 02 únor 2014 - 11:30
Standardně používám Dakotu 10, do které jsem se před nedávnem naučil dostávat informace z GeoGetu - a musím říct, že je to lepší než "pouhé" GPX z GC.com.
Jako zálohu (nouzové řešení) jsem používal i Nokii C7 (v kombinaci s aplikací CacheMe), na které mi fungovalo i Wherigo (aplikace OpenWIG). Minulý čas používám schválně - bohužel, poslední měsíc mi mobil přestal chytat GPS signál a zatím netuším proč
Publikováno 02 únor 2014 - 11:39
Používám SE Xperia Ray, lovím offline, primárně program c:geo + Locus a WhereYouGo a nějaké doprovodné prográmky.
Sice po těch více jak dvou letech už telefon nevypadá nejnověji, ale pořád slouží více než dobře a to i přes četné pády, které si za ty dvě léta vytrpěl (přežil několikrát pád z kola i ruky na skálu). Však na těch škrábancích a různých defektech je to používání dost znát!
Publikováno 02 únor 2014 - 15:12
Publikováno 17 únor 2014 - 9:52
mobil s cgeo a převážně offline mapu.když jsem v úzkých použiju online satelitní mapu pro upřesnění. a když nejdu někam do lesa tak i jen po paměti když se kouknu doma na mapu.
Publikováno 17 únor 2014 - 10:17
Já telefon viz podpis, v něm a:Drake a v něm databázi z Geogetu. Tedy obvykle offline, ale když je potřeba, lze kešku aktualizovat v terénu. Vektorová mapa z osm.paws.cz, fotomapy online od Google.
A bluetooth modul s MTKII chipsetem, takže mi pozice nelítá ani v hustém lese nebo na svazích.
SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 17 únor 2014 - 11:01
Používám Oregon 550t a vlastní oči. Telefon používám jen v případě, kdy potřebuju požádat o radu někoho z předlovců.
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů