Přejít na obsah

Fotka

Stator (betatest)

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1071 odpovědí na toto téma

#321 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 21:46

1. MyOwnStat má podrobnější graf - čára po dnech simuluje nárůst nálezů, u MyOwnCaches je to jen jedna hodnota pro 3 měsíce, což je velmi hrubé.

Řekl bych, že je to vlastnost... :) Google Image Chart API má omezenou délku URL grafu a u keší s tisíci nálezy je nutné použít nějakou techniku redukce množství údajů datových sérií. MyOwnStat používá techniku jinou, než MyOwnCaches. Protože tenhle problém se bude časem zhoršovat, redukuje MyOwnCaches detaily grafu na jednu hodnotu měsíčně. Není to tedy za 3 měsíce, s tímto intervalem se jen vypisují popisy měsíců.

Ten rozdíl, co máš na ukázce, je opravdu extrém. Nastane ale jen u velmi mladých keší a roztažení měřítka vodorovné osy na celou šířku grafu (Xscale=One). Vzhledem k tomu, že Google Image Chart API bude možná za rok zrušeno a všechny grafy bude nutné předělat, tak bych to teď nechal...

• 0

#322 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 21:56

Tohle trochu poopravím. Dělá to proto, že se vyskytuje nález ve State, který není v MapGenFromState.Abbrev.ini. Modul v tom případě pošle do mapgenerátoru kód státu '??' a ten je aktuálně netoleruje žádnou chybu. Oprava bude velmi jednoduchá...

Prošel jsem databázi a skutečně mám dvě nalezené cache, kde je jako stát uveden Liberecký kraj.

Zkusil jsem mezitím odmazat v daném skriptu a v dané proceduře všechno mezi Begin a end abych viděl aspoň nějaké statistiky a v sekci Všechny nálezy za sebou a Milníky to vidí jenom asi 60% toho co jsem našel (nic od září 2013!), přitom v ostatních statistikách to vypadá všechno v pořádku.

• 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#323 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 22:13

Seznam milníků máš jen výchozí ze vzorového obsahu betaverze...? Všechny nálezy za sebou končí ve stejný čas jako milníky...?

• 0

#324 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 8:29

Řekl bych, že je to vlastnost... :) Google Image Chart API má omezenou délku URL grafu a u keší s tisíci nálezy je nutné použít nějakou techniku redukce množství údajů datových sérií. MyOwnStat používá techniku jinou, než MyOwnCaches. Protože tenhle problém se bude časem zhoršovat, redukuje MyOwnCaches detaily grafu na jednu hodnotu měsíčně. Není to tedy za 3 měsíce, s tímto intervalem se jen vypisují popisy měsíců.

Ten rozdíl, co máš na ukázce, je opravdu extrém. Nastane ale jen u velmi mladých keší a roztažení měřítka vodorovné osy na celou šířku grafu (Xscale=One). Vzhledem k tomu, že Google Image Chart API bude možná za rok zrušeno a všechny grafy bude nutné předělat, tak bych to teď nechal...

:) mám ten problém taky u grafů zatím... je to jak píše kolega redukují se data u keší... (MUSÍ)

možná bude problém v tom, že původně to bylo udělaný trošku jinak, redukci dat jsem neměl nastavenou na pevno na jednu hodnotu měsíčně ale redukoval sem to plynule podle toho jak moc se lovilo takže ten graf se tolik nezdeformuje - je to dost složitý algoritmus zkusím se podívat jak to kolega dělá .. určitě jsou v tom rozdíly

• 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#325 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 9:22

Rozdily jsou v otm urcite, Erik tak trochu valil bulvy na MOS, kdyz sel dela grafy pro MOC :D

• 0

#326 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 9:29

:D noooooo ono to vznikalo postupně a náhodile takže ten výtvor nebyl, žádný programátorský zázrak... to na rovinu, že bych si to přišpendlil někam do vitríny tak to určitě ne... ale fungovalo to dobře..

nicméně chápu, že to je naprogramovaný složitě... dneska bych to dělal jinak :)

• 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#327 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 336 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 10:09

Diky za vysvetleni. Je mi jasne, ze idealni je dynamicka redukce hodnot nez ta natvrdo. Treba na to najdete cas. Kdyz ne, svet se nezbori.

Co se tyce bodu 2 a 3, tam je to asi jasne. U bodu 2 by se musel detekovat oddelovac a udelat odkazy jen na jednotlive nicky mezi oddelovaci.
  • 0

#328 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 10:12

Seznam milníků máš jen výchozí ze vzorového obsahu betaverze...? Všechny nálezy za sebou končí ve stejný čas jako milníky...?

Teď jsem koukal na to, čím se liší cache které jsou zahrnuty do výpočtu a které ne a zahrnuty jsou jenom ty, u kterých mám ve staženém listingu svůj log. To opravdu nestačí mít nastaven atribut nalezeno spolu s datumem a časem, tak jako to stačí pro jiné statistiky?

• 0

#329 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 11:01

Skutečně se do výpočtu milníků započítávají jenom cache, na kterých mám v GeoGetu svůj log. Otázka potom je, co mám jako běžný uživatel dělat s cachemi, které jsem si stáhl do databáze a které owner následně změnil na PMO. Takových případů mám asi tak pět.

• 0

#330 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 11:03

Stejné chování jsem už dříve reportoval u FindsInIcon. Já mám zase problém s tím že jsem v neustálém logovacím skluzu a tak prostě svoje logy v databázi nemám :)

• 0

#331 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 11:51

Otázka potom je, co mám jako běžný uživatel dělat s cachemi, které jsem si stáhl do databáze a které owner následně změnil na PMO. Takových případů mám asi tak pět.

Vyzkoušeno, stav cache mne to na PMO aktualizovat nenechá, stáhnout logy ano.

• 0

#332 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 16:30

Skutečně se do výpočtu milníků započítávají jenom cache, na kterých mám v GeoGetu svůj log. Otázka potom je, co mám jako běžný uživatel dělat s cachemi, které jsem si stáhl do databáze a které owner následně změnil na PMO. Takových případů mám asi tak pět.

Díky za prozkoumání okolností. Zapisuji na seznam problémů k vyřešení a poradíme se, co s tím uděláme...

• 0

#333 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2014 - 16:53

Teď jsem koukal na to, čím se liší cache které jsou zahrnuty do výpočtu a které ne a zahrnuty jsou jenom ty, u kterých mám ve staženém listingu svůj log. To opravdu nestačí mít nastaven atribut nalezeno spolu s datumem a časem, tak jako to stačí pro jiné statistiky?

Ještě na vysvětlenou. Stator vytváří modulům určité zázemí, aby jim šla práce pěkně od ruky. Kromě jiného zakládá do databáze dočasnou tabulku s pořadím nálezů, vzdáleností a azimutem od HC. Vzhledem k tomu, že pořadí je volitelně podle logid, tak (minimálně v tomto případě) je použita i tabulka s logy. A pokud log není, tak nebude ani záznam v dočasné tabulce o nálezu. Pak ale budou všem modulům, které získávají data pro svůj výstup za pomoci této dočasné tabulky, chybět nálezy, co nemají log. Tedy milníky, nálezy za sebou, moduly se vzdálenostmi a azimuty.

• 0

#334 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 6:58

Clovek si na par dni jde za zabavou a vy mu tu z toho delate spisovou sluzbu. Postupne se pokusim temi pribyvsimi strankami prokousat a budu odpovidat tak nejak nahodne a pokusim se jen na to, na co Petulinka nebo KiReGPS jeste neodpovedeli.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#335 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 7:09

Prošel jsem databázi a skutečně mám dvě nalezené cache, kde je jako stát uveden Liberecký kraj.

Zkusil jsem mezitím odmazat v daném skriptu a v dané proceduře všechno mezi Begin a end abych viděl aspoň nějaké statistiky a v sekci Všechny nálezy za sebou a Milníky to vidí jenom asi 60% toho co jsem našel (nic od září 2013!), přitom v ostatních statistikách to vypadá všechno v pořádku.

Erik tu sliboval toleranci generatoru k tem otaznickum - podle me to neni dobry napad, protoze ten binec v databazi ziustane. V kazdem pripade v souboru Stator.log je jmeno toho kraje/statu/..., ktery neni ve zkratkach k nalezeni. Da se tedy snadno dohledat v databazi. Mam vymyslenou metodu jak to davat vedet durazneji nez jen do logu, dokonce je to jiz v te vasi verzi pripraveno, ale jeste jsem niky nemel prilezitost to vyzkouset. Tak ten postup asi na tohle vyuziju.

Odmazat vsechno mezi begin a end mi pripada jako dost nestastny postup. Sahas do zdrojaku modulu, to nevidim prilis rad. Navic je to dost pracnejsi nez 2 x kliknout mysi :) - najdes ve stromecku modul, ktery to dela a kliknes na tlacitko Potlacit. Polozka ve stromecku zesedne a v tu chvilisje modul nebude zpracovavat. Pritom tam zustava vcetne vsech nastaveni, takze jeho navrat je podobne slozity jako jeho "odstraneni".

• 0

GeoGet:

#336 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 7:26

Ještě na vysvětlenou. Stator vytváří modulům určité zázemí, aby jim šla práce pěkně od ruky. Kromě jiného zakládá do databáze dočasnou tabulku s pořadím nálezů, vzdáleností a azimutem od HC. Vzhledem k tomu, že pořadí je volitelně podle logid, tak (minimálně v tomto případě) je použita i tabulka s logy. A pokud log není, tak nebude ani záznam v dočasné tabulce o nálezu. Pak ale budou všem modulům, které získávají data pro svůj výstup za pomoci této dočasné tabulky, chybět nálezy, co nemají log. Tedy milníky, nálezy za sebou, moduly se vzdálenostmi a azimuty.

Tady je to trochu horsi. Erik ma sice pravdu, ale ne tak uplne. Navic je v priprave te tabulky chyba. Vysvetlim:

V nastaveni si muzeste zvolit, podle ceho chcete radit sve nalezy. Podle teto volby se pak vytvari ta pracovni tabulka. Ovsem nejak se mi pomotaly indexy, takze zadna z voleb neprovadi spravne ten vyber, ktery jste si zvolili. Na priklad kdyz vyberete jen podle data a casu (implicitni hodnota, kterou petulinka rozumne nastavila do Default profilu), tak ve skutecnosti se to radi podle data, casu a logID. Tedy ackoli log podle vaseho zadani neni potreba, diky moji chybe se jeho pouziti vynuti.

Jina vec je, ze moc nerozumim tomu, proc bych nemel mit svuj vlastni log u kese. Pokud nemam zalogovano, nemam ani v GG nastaveny nalez, keska neni ve statistice. Predstava, ze si rucne nastavim nalez u kese, kterou nemam na gc.com zalogovanou, je pro me dost podivna a tento postup vytvari zmatek. Pominu-li konzistenci dat, tak treba v tom, ze pocet nalezu ve statistice je nesrovanatelny s poctem nalezu, ktery uvadi gc.com.

Ono to zrejme tak trochu vyplyva z toho, co tu jiz petulinka naznacila - mam asi dost jinou predstavu o tom, kdy ktera data ke kesim doplnovat.Z "datarskeho" pohledu je moje predstava vice nez rozumna, tak bych vam ji rad vnutil. Petulinka vsak moje plany hati a podporuje vas v pohybnych (podle me) navycich tim, ze pro vas udela davku ala Autostat - vse v jednom, takovy pekny geocachingovy gulasek.

• 0

GeoGet:

#337 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 7:39

Jina vec je, ze moc nerozumim tomu, proc bych nemel mit svuj vlastni log u kese. Pokud nemam zalogovano, nemam ani v GG nastaveny nalez, keska neni ve statistice. Predstava, ze si rucne nastavim nalez u kese, kterou nemam na gc.com zalogovanou, je pro me dost podivna a tento postup vytvari zmatek. Pominu-li konzistenci dat, tak treba v tom, ze pocet nalezu ve statistice je nesrovanatelny s poctem nalezu, ktery uvadi gc.com.

Tohle já třeba mám běžně, v gg jsou nálezy nastaveny importem fieldnotes, i když na gc.com ještě zalogováno nemám. Jsem totiž v tom logování trošku pomalejší, obzvlášť po návratu ze zahraničí mi dlouho trvá než se dokopu ke smolení logů v angličtině :)

A vím o dalších lidech kteří fungují podobně, takže až tak úchylné to asi není.

• 0

#338 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 7:43

Jina vec je, ze moc nerozumim tomu, proc bych nemel mit svuj vlastni log u kese. Pokud nemam zalogovano, nemam ani v GG nastaveny nalez, keska neni ve statistice.

... az na ty zatracene Lab cache!

• 0

#339 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 7:45

Njn, kdyz si z nas delaj pokusny kraliky, tak je to pak tezky.

• 0

#340 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2014 - 8:40

... az na ty zatracene Lab cache!

Jasne, tam vidim 2 moznosti. Budto si udelat nejaky log do databaze "rucne" nebo se na to vybodnout (jako to udelal gc.com). To je jedne z duvodu, proc mam razeni podle data a casu jako implicitni a mel by se log ignorovat - kdybych nedelal chyby, bylo by to tak. Drak casem vyda verzi odznacku pro Stator, ktera neexistujici log bude u lab kesi ignorovat. Pak uz by melo byt vse snad spravne.

Ono je toho docela dost, co je beznemu uzivateli skryto. Je otazka, jestli nebude zmaten, kdyz mu budu takoveto informace davat k dispozici, zda si s tim poradi.

• 0

GeoGet:

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama