Kostičkový šumák? Pamatuji jen v malých sáčcích, v kostičkách byla Lipa, dva druhy - pokud si to vybavím, tak za 20 a 25 haléřů? Vitacit býval za 1,50, pekla se i nějaká buchta, kde se z něj dělala vrstva nahoru - vím, že ho známá sháněla, občas se dá ještě koupit v Drogerii nebo Jednotě. Po letech jsem ochutnala a vzpomínala, jak jsme od něj byli vždycky zmazaní. Citronový byl nejlepší, další novější příchutě už byly o něčem jiném.
Po starých ovocných Si-Sinkách se mi stýská, ty nesměly chybět při žádném školním výletě.
Recept z burizonů a karamel si vybavuji, párkrát jsem patlala. Myslím, že se tam přidávalo máslo a dávalo se to ztuhnout na alobal.
Turecký med testuje pravidelně stejně jako kokosové suky juniorka. Mají to stejně rádi s jejím tatínkem a jak jsou někde, kde je šance něco ochutnat, navzájem se zásobují. Já jsem spíš přes žužu, ale ani to už není, co bývalo. Alespoň, že jsou Vexty.
Nešlo by téma rozšířit třeba ještě trochu víc? Pamatuji si, jak jsem jako hodně malá milovala, když jsme se při nedělní dopolední procházce zastavili v automatu ( jediné otevřené místo - sortiment od chlebíčků přes zákusky po nápoje ) pro zákusky a dostala jsem do ruky dlouhatánského gumového hada, snad tehdy za kačku. Bývali červení a zelení, zelený chutnal líp. U oběda byly samozřejmě problémy a údiv, proč to dítě nejí.
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 28 March 2014 - 9:55