GPX/current je jen záznam aktuální trasy. Ale když to pomohlo, je to dobře, myslím, že tím to nebylo.
Garmin Oregon nejde zapnout
Publikováno 24 listopad 2015 - 12:36
Oregon 300? A nemohlo to být třeba, vzhledem ke stáří tohoto modelu, vymačkanými kontakty u baterek? Ony baterky jsou dost často přeci jenom různě dlouhé (pořád ale v rámci dané normy) a pak tam některé kratší kusy nemusí sedět úplně dokonale. A pokud jsou ty kontakty už za ty roky zmordované...
Publikováno 24 listopad 2015 - 12:45
Tak GPS ožila! Vymazala jsem GPX/Current, dala nové baterky (nenabíjecí), vytáhla jsem SD kartu a rovnou i aktualizovala sw a Oregon naběhnul! Díky za rady!
Já myslím, že problém byl někde v datech nebo kontaktech u SD karty.
Po zkušenostech s O600 bych začal vymazáním dat tras, keší a POI bodů a vyndáním datové karty.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 24 listopad 2015 - 13:49
Když se udělá víc operací najednou, tak se pak těžko zjišťuje kde byla chyba Já bych sázel na špatné baterky, měl jsem ten samý problém.
Publikováno 24 listopad 2015 - 15:47
Je fakt, že ten přístroj má za šest let intenzivního používání leccos za sebou, takže kontakty můžou být trochu zhuntovaný. SD kartu jsem měla vytaženou už dřív a samo o sobě to nepomohlo. GPX/Current jsem vymazala spíš pro jistotu.
Problém se objevil, když jsem o víkendu chtěla GPS zapnout po delší době - cca měsíc ležela v šuplíku, nepoužívali jsme ji, ale uvnitř zůstaly nabíjecí baterky. Třeba to tomu nějak vadilo.
Každopádně s novými baterkami GPS naskočila. Pak jsem do ní zkusila dát SD kartu a vše je OK. A nakonec jsem vyzkoušela i ty původní nabíjecí baterky, se kterýma to předtím nešlo zapnout, no a teď to funguje i s nima. Jako kdyby nikdy žádný problém nebyl... Zajímavé.
Aspoň jsem si po dlouhé době aktualizovala software
jmeli
Náš tým = LooneyCZ (ona) + Czechbart (on) + JuniorZK (ono) + Oregon 300 (gps) + GASP (statistika)
Publikováno 25 listopad 2015 - 19:28
GPX/current je jen záznam aktuální trasy. Ale když to pomohlo, je to dobře, myslím, že tím to nebylo.
Myslím, že se pleteš.
Podle mě je to GPX s uložením bodu (trasy)?, ke kterému právě naviguješ.
Někam naviguješ, vypneš Oregona a uloží se ti tenhle soubor.
Neboli, když se poruší tenhle soubor, tak se Oregon po zapnutí pokusí soubor načíst, aby mohl pokračovat v navigaci ale nepovede se mu to a lehne.
Vymazáním tohoto souboru jsem opravil už asi 5 navigací, které se sekly přesně v momentu, kdy se měla objevit na displeji mapa.
Dokonce jsem i s touhle vadou jednoho koupil, kde prodávající tvrdil, že mu to vrátili z autorizovaného servisu jako neopravitelné. Za 1 minutu opraveno a plně funkční. Cena 800,- za O550T. A opravdu se ta popsaná závada projevovala bez ohledu na napájení Oregona.
Možná by to někdo se znalostí GPX a jejich struktury uměl nasimulovat. Já to tedy nejsem .
Tento příspěvek byl upraven od Fukar: 25 listopad 2015 - 19:38
Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.
Publikováno 25 listopad 2015 - 19:54
To si chce priste ten poskozeny soubor nekam zkopirovat...
Publikováno 25 listopad 2015 - 20:00
Jo, to jsem si vždycky uvědomil až po jeho smazání
Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.
Publikováno 25 listopad 2015 - 21:46
Já tedy, než začnu v GPS něco mazat, tak si vše zazálohuju do PC.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů