Přejít na obsah

Fotka

Stator 1.1.3

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
521 odpovědí na toto téma

#401 trojmax

trojmax

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2014 - 20:57

Zdravím, potřebuji poradit. Používám stator a mám problém ve statistice s uspořádáním nálezů. Nálezy v jednom dni se řadí jinak než by měly a nevím jak nastavit správné řazení. Jde o to, že v jednom dni odlovím keše v pořadí A-B-C-D, ale stator mi je řadí jako D-A-C-B. Co s tím?

• 0

#402 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2014 - 21:14

Stator řadí vlastní nálezy podle nastavení, jak tu právě intenzivně diskutujeme. Otázky tedy zní:

1. Jak máš nastaveno řazení v Hlavním nastavení?
  2. Máš u (všech) nálezů čas?
  3. Loguješ striktně v pořadí nálezů?

• 0

#403 trojmax

trojmax

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2014 - 11:09

U nalezených keší mám datum a čas shodný 00:00 (loguju doma u PC přímo na geicaching.com). Loguju striktně v pořadí nálezů, ale tady mi pak vychází zmatky (třeba: keš Chrudim - keš Třebíč - keš Chrudim). Při použití autostatu tento problém nebyl, tam se do statistky přenesly nálezy přesně v pořadí jak bylo logováno.

Vyzkoušel jsem v hlavním nastavení všechny tři možné varianty, ale nic z toho mi nepomohlo.

• 0

#404 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2014 - 11:16

Pochopitelne nevylucuju problem ve Statoru. Dej mi sem odkaz na 2-3 prohozene logy a spravne poradi, v jakem maji byt. Zkontroluju algoritmus.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#405 Zagloba

Zagloba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2014 - 13:24

U nalezených keší mám datum a čas shodný 00:00 (loguju doma u PC přímo na geicaching.com). Loguju striktně v pořadí nálezů, ale tady mi pak vychází zmatky (třeba: keš Chrudim - keš Třebíč - keš Chrudim). Při použití autostatu tento problém nebyl, tam se do statistky přenesly nálezy přesně v pořadí jak bylo logováno.

Vyzkoušel jsem v hlavním nastavení všechny tři možné varianty, ale nic z toho mi nepomohlo.

Já loguji stejně a musel jsem nastavit ve Statoru Hlavní nastavení - Seřadit nálezy podle - Datum a čas nálezu, Id logu. Pak to začlo řadit stejně jako Autostat.

• 0

#406 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2014 - 14:10

Trojmax ale pise, ze vyzkousel vsechny tri moznosti razeni, a ani jedna mu nedava spravne vysledky. Proto potrebuji k odhaleni zavady vedet, kterych logu se to tyka a jak maji byt spravne serazeny.

• 0

GeoGet:

#407 Bubaczech Gang

Bubaczech Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2014 - 22:39

Ve statistice vlastních keší bych rád měl tabulku se všema založenejma, zkoušel jsem CustomizedTable a vybrat keše podle tagu, ale nějak mi to neukazuje co má, tak bych rád poprosil o radu jak to jednoduše udělat, díky.

• 0

#408 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2014 - 23:41

S modulem CustomizedTable to jde celkem jednoduše. Nastav u něj parametr FoundOnly na No. Přidej pole Author a k němu jednu z následujících podmínek:

• Operátor = a hodnotu jako 'Bubazcech Gang'.
  • Operátor LIKE a hodnotu '%Bubazcech Gang%' nebo třeba jen '%Bubazcech%' - podle toho, co máš uvedeno v údaji o autorovi v listingách.
  • Operátor IN a hodnotu 'Bubazcech Gang', 'další nick', 'ještě jeden nick'.
  • Operátor IN a hodnotu %OwnedAuthorsForInPhrase% (bacha, tady bez apostrofů!).

Možnosti 1 až 3 mají hodnoty v apostrofech. Sloupec Author pak můžeš skrýt (ikonkou křížku). U možnosti 4 musíš mít v nastavení Statoru (Různé - Nicky pro vlastní keše) zadán seznam všech hodnot ownerů, přesně jak je máš v listingu vlastních keší.

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 12 říjen 2014 - 9:17

• 0

#409 Bubaczech Gang

Bubaczech Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 8:01

Tak děkuji, člověk se stále učí.

• 0

#410 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 9:15

Ještě jsem zapomněl napsat, že v CustomizedTable si musíš nastavit parametr FoundOnly na No. Dopíšu to raději i do včerejšího příspěvku...

• 0

#411 Bubaczech Gang

Bubaczech Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 10:27

Ještě jsem zapomněl napsat, že v CustomizedTable si musíš nastavit parametr FoundOnly na No. Dopíšu to raději i do včerejšího příspěvku...

To jediný jsem nastavil dobře  :D .

• 0

#412 lupa.cb

lupa.cb

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 15:29

Měl bych jeden dotaz:

- zjistil jsem menší rozdíl v mapě Rakouska, jiný počet nálezů ve spolkových zemích v "MapGenSwitchCountries" a jiný počet v "MapGenSwitchRegions", nějak mi to nevadí, jen by mě zajímalo jestli obě dvě mapy berou informace ze stejných zdrojů?

• 0

#413 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 16:49

Měl bych jeden dotaz:
- zjistil jsem menší rozdíl v mapě Rakouska, jiný počet nálezů ve spolkových zemích v "MapGenSwitchCountries" a jiný počet v "MapGenSwitchRegions", nějak mi to nevadí, jen by mě zajímalo jestli obě dvě mapy berou informace ze stejných zdrojů?

Neberou. MapGenSwitchCountries je modul, který automaticky poskládá všechny dostupné mapy zemí, kde máš nějaký úlovek. Bere přitom v úvahu členění na nižší správní celky podle údaje v listingu keše. To by teoreticky měl mít Groundspeak u všech keší. Jenže to dost fláká. S výjimkou několika zemí, kde to pracovití revieweři dali do kupy (třeba u nás - zas a znova velké díky) v tom není extra pořádek. Především u starších keší. Oproti tomu MapGenSwitchRegions je určen na přepínání vyšších a nižších správních celku a bere členění podle polygonů Divideru, resp. jím vytvořených tagů. Bohužel polygony nemá Divider pro všechny země a proto se tento přístup nedá použít univerzálně.

Proto se mohou oba údaje lišit. Bylo by fajn, kdyby tomu tak nebylo, ale opravovat autorům po celém světe listingu bohužel nejde...

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 12 říjen 2014 - 17:19

• 0

#414 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 18:37

Ve statistice vlastních keší bych rád měl tabulku se všema založenejma, zkoušel jsem CustomizedTable a vybrat keše podle tagu, ale nějak mi to neukazuje co má, tak bych rád poprosil o radu jak to jednoduše udělat, díky.

Ta otazka neni uplne jasne definovana. Ale naprosto univerzalni je pouziti SQLTable, tam si muzes udelat tabulku naprosto jakoukoli.

• 0

GeoGet:

#415 Bubaczech Gang

Bubaczech Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 19:42

Ta otazka neni uplne jasne definovana. Ale naprosto univerzalni je pouziti SQLTable, tam si muzes udelat tabulku naprosto jakoukoli.

Jak jednoduše udělat tabulku se založenýma kešema ? Co tam není jasného ?

Samozřejmě jsem dlouho přemýšlel jak otázku položit, abych nedostal čočku, že se neumím zeptat, nebo že nečtu předchozí příspěvky, atd.

Ale prostě tomu nerozumím, nejsem programátor, ani myslitel, jen bych chtěl mít statistiky.

Jsem samozřejmě moc rád, že jste tu vy a že ztrácíte tolik času aby jste ty statistiky vymakali. Na druhou stranu si hodně rozmýšlím, než se na něco zeptám, protože prostě nechci být za vola.

Odpověď kiReGPS mi přišla dost dobrá a jsem s ní spokojen.

SQL Table mě napadlo, ale když jsem se podíval o co jde, tak jsem to zase radši zavřel.

• 0

#416 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 20:01

Napriklad vubec neni jasne, co ta tabulka ma obsahovat, jak ma vypadat, podle ceho a jak maji byt kese serazeny. Pises, ze chces vsechny sve zalozene a pritom pises, ze je vybiras podle tagu. To si trochu odporuje. Pises, ze to neukazuje to co ma, ale nepises, co tio to ukazu a co ti to ma ukazovat a jak jsi nastavil parametry.

Rad ti pomohu, ale kdyz nevim na co se ptas, tak to opravdu neumim. KireGPS je zrejme schopen z tveho dotazu vycist vic nez ja. Nevylucuju to. Vim o sobe, ze se neumim vzit do mysli ostatnich a nedokazu moc domyslet to, co chteli rict a nerekli. Takze pokud ti jeho odpoved staci a uspokojuje te, je to dobre. Ale jeho odpoved pro me odpovida na neco jineho nez na co jsi se ptal (nebo co si myslim, ze ses ptal).

• 0

GeoGet:

#417 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 20:07

Bubaczku, z toho si nic nedelej. Gord byl takovej vzdycky :) Obecny dotazy "jak neco udelat" proste nema rad. My vsichni ostatni normalni lidi (tzn. nemyslici jen programatorsky), jsme tvuj dotaz pochopili :D (Tak a ted se gord ozene, ze je taky normalni... :D)

• 1

#418 Bubaczech Gang

Bubaczech Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 20:37

:D

• 0

#419 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 20:44

Ale jiste, jsem normalni. (Znate nekoho, kdo o sobe prohlasi opak?) :) A petulinka mi jiste zodpovi ty otazky, ktere jsem ve sve pripomince napsal, kdy ji ten dotaz stacil k tomu, aby vedela jak odpovedet. :) Na druhou stranu priznavam, ze obcas mi neco z otazky unikne. Ale tady je toho opravdu mnoho, co mi unika.

Ja to v zadnem pripade nemyslel jako kritiku. Opravdu mam dobrou vuli pomahat a odpovidat (ne chranit, to maji v popisu prace jini).

• 0

GeoGet:

#420 Bubaczech Gang

Bubaczech Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 20:44

Napriklad vubec neni jasne, co ta tabulka ma obsahovat, jak ma vypadat, podle ceho a jak maji byt kese serazeny....

Rozumím, prostě všechno musí být jasně definováno, zkusím se polepšit.

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama