Kurník, kdyby se tu všichni řídili vašima úžasnejma zásadama, tak si takový individua jako já na stromě ani neškrtnou. Samozřejmě, že lidi, co na to mají dost peněz, si můžou dovolit investovat do kvalitního vybavení a nějakou korunu sem nebo tam nemusí řešit. Jsou ale i tací, kteří si to dovolit prostě nemůžou a přesto si to chtějí zkusit, nevim, proč by kvůli tomu měli bejt míň důvěryhodní. A kdyby se všichni zkušení lezci báli si na krk uvázat nějakýho nešikovnýho zelenáče, tak nelezu nejen já, ale polovina z vás tady. Každej na tom stromě byl jednou poprvé. Tak, prosim vás, trochu shovívavosti k nám začátečníkům, nemůže bejt každej tak geniální, šikovnej a zkušenej jako vy !
TeamSolaris: neztrácej odvahu, skutečně ostřílení T5 matadoři obvykle drahoty nedělají, naopak, mají radost z každýho, kdo projeví zájem, a jsou nesmírně vstřícní a trpěliví. Tuhle zkušenost jsem udělala už mockrát. To jen ti, co sami už vylezli prvních 5 stromů a cejtěj se proto jako mistři světa, ze sebe obvykle dělají "znalce". Věřím, že někdo, kdo by tě s sebou byl ochoten vzít na něco jednoduššího, co už třeba sám dávno má odloveno, se určitě najde. Pokud ve tvým okolí nejsou žádný eventy, tak bych si na tvým místě prošla okolní T5ky a podívala se, kdo je zakládá a kdo byl mezi prvníma několika lovcema. Je pravděpodobný, že tohle budou lidi, kteří se pohybují v okolí a na stromech/skalách to umí. Tak bych zkusila oslovit někoho z nich a zeptala se, jestli by mě nebyl ochoten např. vzít s sebou při údržbě. S nějakým nákupem vybavení máš opravdu času dost, až zjistíš, jestli ti to fakt stojí za to, si na to ušetřit. Já jsem na první strom po laně lezla cca před dvěma lety a od té doby už jsem dospěla tak daleko, že mám vlastní sedák a dvě smyce !