Tohle vlákno mě baví už od jeho vzniku, Kulíšku skvělý nápad.
Našla jsem tu řadu autorů a knížek, které jsem kdysi přečetla a líbily se mi. Přidala bych Betty McDonald a její Vejce a já. Pokračování se myslím jmenuje Co život dal a vzal, ale je to stejné jako u Šmídovy série Proč bychom ...., pokračování už není takové.
Další z autorů, kteří mi tu chybí je Gerald Durrell a především jeho O mé rodině a jiné zvířeně. Knížek jsem od něj četla sice celou řadu, ale tahle o dětství na Korfu se mi asi líbila nejvíc a vřele ji doporučuji. Jen Korfu jsem stále nenavštívila - možná bych byla zklamaná, jak dnes vypadá proti idyle z čtyřicátých let. Ale mám v plánu se tam stejně někdy mrknout a ostrov si podle knížky porovnat - Korfu mě prostě díky Durrellovi láká. Pozdější knížky už mi nepřijdou takové. Někteří jste možná viděli i dokumenty z jeho cest v TV.
A nejen pro nastávající rodiče bych doporučila Prevítem snadno a rychle + další od stejného autora, kterým jsem si nebyla jistá, ale je jím opravdu Simon Brett. Kdybych si ji přečetla včas, kdo ví, jestli bych dnes měla dceru.
Humoristických knížek se mi vybavuje víc, mám ráda anglický humor. Proto jsem byla trochu zklamaná, že knížka o geocachingu není od někoho z téhle oblasti a recesistická, ale detektivka. Sice je mám ráda, jednu dobu u mě převažovaly, Pět není špatná knížka, přestože v určitém momentě už má čtenář jasno jako asi u většiny detektivek, ale kdybych měla napsat knížku o GC, bude to spíš z hlediska popisu našich různých "specifik" a rozhodně humorně laděné.
Tak a abych nebyla jen u legrácek, tak se mi líbí různé knížky krásné literatury založené na historických faktech, zejména z oblasti starověkého Egypta.
Mám to asi jako většina z vás, v určitém období života mě bavily různé žánry a autoři, přečetla jsem dost z toho, co se ve vlákně vyskytuje, obvykle tak 4-5 knížek za měsíc, ale od té doby, co jsem poznala gc a řadu lidí kolem něj, je to se čtením horší. Dřív se mi nestávalo, abych do knihovny vracela nepřečtené knížky.....z jasného knihomola se stal tvor společenský a pravidelný návštěvník eventů i kačeřích akcí bez bodu.