Minulý víkend jsem v rámci kešování navštívil dvě stage jedné multiny. Souřadnice stagí se u ní počítají postupně, tak jsem si všechny stage připravil v Geogetu s nulovými souřadnicemi a vzorci. Asi to tak dělá i mnoho z vás. V terénu jsem několik indicií pozjišťoval a u dvou stagí nastavil správné souřadnice. Zbytek přijde na řadu někdy jindy.
Jenže - včera jsem si na tuto cache náhodou vzpomněl. Kouknu do ní, jestli se mi ty dva získané waypointy synchronizací aDrakeSync přenesly. Jak tušíte, nepřenesly, stále nulové souřadnice. Je to v podstatě očekávaný jev, protože uživatelský vytvořené waypointy mají defaultně zaškrtnuto "Nepřepisovat při importu". Těm dvěma jsem toto zaškrtnutí v GG zrušil a opakovaná synchronizace pomocí aDrakeSync je už v pořádku přenesla.
Tak přemýšlím, jestli jsem už o informace přidané do waypointů takto v minulosti přišel (no moc jich nebude), ale jak to nejlépe ošetřit? Nejspíše je na to třeba myslet při jejich vytváření a zaškrtávátko "Nepřepisovat při importu" zrušit (no ale myslete na to). A hlavně si to pohlídat při návratu z terénu a po synchronizaci.
Máte na to jinou metodu?