Já jsem se ze zvědavosti do Triphoodu registroval a taky jsem se vyptával na podrobnosti.
S tím placením se to má tak:
Po registraci dostane každý 50 kreditů zdarma jako bonus. Další kredity může získat jedním ze tří způsobů: nákupem, za to, že pozvete někoho, kdo se zaregistruje, nebo za to, že si někdo stáhne jím vytvořený výlet.
Nákup vypadá tak, že 1 kredit stojí 1,21 Kč s DPH (a koupit si je můžete v balíku po 100, 200, 500 - cena za 1 kredit je pořád stejná).
Za každého nového zaregistrovaného na vaši pozvánku získáte 50 kreditů.
Pokud vytvoříte výlet, musíte stanovit jeho cenu v rozmezí 20 až 50 kreditů (defaultní hodnota je 27). Z každého stažení byste měli inkasovat polovinu ceny vy.
Jinými slovy: Jeden výlet vás může přijít na 24,20 Kč až 60,50 Kč podle uvážení jeho autora. Polovina z této částky je refundována na kreditní účet autora.
Takže na začátku po registraci máte kredit tak na 1 - 2 výlety. Zbylé kredity už musíte nabrat jedním ze tří výše uvedených způsobů.
Já osobně jsem se rozhodl, že dva výlety vyzkouším, abych viděl, jaké to je. Pak taky možná zkusím nějaký založit. A uvidíme. Zatím těžko soudit, jestli to bude pro ostatní atraktivní a kolik lidí bude ochotno platit výše uvedené částky za stažení výletů. Bude asi záležet na tom, jaké ty výlety budou. Ale co jsem koukal, tak asi jediná interakce je možnost odpovídat na nějaké otázky. Než si to odehraju, nechci to nijak hodnotit.