Ač jsem většinou v té mlčící většině, tentokrát mi to nedalo a musel jsem se ozvat, protože současná situace je pro mě už opravdu...
Chtěl jsem napsat nepochopitelná, ale to by byla pouze v případě, že by v pozadí nebyly PENÍZE. Protože bez nich to smysl nedává, s nimi dokonalý.
Bez nich by to totiž ukazovalo akorát na dokonalý diletantismus, česky řečeno neschopnost a kdo ví co ještě ze strany mapy.cz. A že by tam bylo až tolik neschopných lidí se mi věřit nechce.
Hlavní na co bych rád poukázal je to, že hra bez registrace na gc.com poněkud pozbývá funkcionality a degraduje se na jakýsi paskvil. Který ve výsledku otráví všechny. Už jen registrace na gc.com ukazuje aspoň jakýsi úmysl, snahu, hru hrát. Bez ní se dotyčný stává náhodným nálezcem, něco jako člověk, který u pokerové herny najde na zemi dvě karty a myslí si, že ho to opravňuje vlézt dovnitř, sednout si ke stolu a hrát. I v tomto připodobnění budou otráveni všichni. Dotyčný si nezahraje (nezná pravidla, není zaregistrován pro hru v této herně/nevložil povinný vklad, má sice karty patřící ke hře, ale již ne akceptovatelné v herně, a vůbec ne u stolu) a hráči jsou pouze rušeni jeho pokusy zapojit se do hry kterou nechápe a kterou se snaží hrát s dvěma donesenými kartami. Má sice stejné karty jako hráči u stolu, sedí u stejného stolu, všichni přišli z venku. Ale všem je nám asi jasné, že tady něco skřípe, i když. Dotyčný odchází otráven a více se nevrací, v horším případě sabotuje běh herny. Hráčí opouští hernu, kde je stále někdo vyrušuje, kazí hru i okolní prostředí. Snad je z toho pochopit, co tím chci říct. Sám jsem se ke geocachingu dostal náhodou, díky bráchovi a nevidím důvod nezprostředkovat tuto hru i ostatním. Ale na druhou stranu nevidím ani důvod ji masivně předhazovat, ve formě paskvilu ničícího funkcionalitu hry, nepoučeným davům.
Na facebook jsem napsal toto:
Píšete na gc.cz že to děláte pro geocaching a ne pro prachy. Tomu sice nevěřím, ale nemám Vám to za zlé. V zásadě. Ale Vaše dosavadní kroky zatím směřují spíš k opaku. Píšete, že z toho nic nemáte. Tak proč to děláte? Protože kačerská komunita z toho v téhle podobě nemá také nic, kromě více problémů. Pokud chce někdo dělat geocaching, má k tomu web geocaching.com. Bez něj tato hra není funkční (logování, trackables). Kdo chce hrát GC má být na gc.com. A pokud je to pro něj tak velká překážka se tam registrovat, tak jak moc to vlastně chce? Proto by měla být i u Vás tato funkcionalita provázána na registraci na gc.com. Protože jinak vidím v podstatě jen samé mínusy. Jak Vy píšete, proděláváte, nebo minimálně nevyděláváte, na tom a těm kdo GC provozují tento krok nic kladného nepřináší (nepřesné zaměření oproti gc mapám, ničení keší a okolí nepoučenými uživateli atd.). Pokud by to byla kombinace přesných informací pro registrované hráče, byla by to super záležitost a tleskal bych Vám. Takhle palec dolů
Tento příspěvek byl upraven od MK1977: 14 September 2015 - 11:42