Já bych se zase neoháněl pravidly. Ownerství je moje dobrá vůle. Můžu svoje keše poslat do archivu a víckrát nezaplatit PM.
Myslím si, že si pleteš (a nejen ty) dva odlišné pojmy: vlastnictví kešky (a jejího listingu) a právo ke zveřejnění obsahu, který jsi umístil na stránkách gc.com. Obojí jsi odsouhlasil při registraci a obojí je součástí pravidel, ačkoliv se jedná o dvě různé věci.
Pokusím se vysvětlit rozdíl: Z titulu vlastníka keše máš právo s ní nakládat, jak uznáš za vhodné (v rámci pravidel GS). Nikdo ti nemůže zakázat upravit listing*, hint, atributy, vyměnit krabičku za jinou, změnit na PMO, změnit z PMO na běžnou, ani žádná jiná práva, která z vlastnictví vyplývají.
* Zamknutí listingu reviewerem nepočítám, to nechápu jako nástroj ke znemožnění úprav v listingu, ale jako obranu proti jiným nepravostem, když ostatní možnosti selhaly.
Na druhou stranu jsi ale Groundspeaku udělil práva ke zveřejňování listingu a souřadnic, kde se jemu zamane. A to právě teď nastává např. na mapy.cz. Do toho zase nemůžeš ty nijak mluvit, protože jsi to tak odsouhlasil při registraci.
Jediným způsobem, jak můžeš vyjádřit svůj nesouhlas s postupem GS, je archivovat keš, krabičku odnést z terénu a vymazat listing. V tom ti zase GS nemůže nijak zabránit. A to z toho důvodu, že jsi vlastníkem keše a listingu. Ale nemůžeš zakázat GS, aby ty souřadnice zveřejnil, kde uzná za vhodné.
Ale většinu ownerů ani ve snu nenapadlo, že GS udělá to, že souřadnice jejich krabiček, dosud i jim utajované, jen tak "rozhází" mezi mudly.
Je to krok natolik proti logice hry, že s ním asi málokdo počítal.
Promiň, ale vždycky mě fascinují srdceryvné výlevy lidí v pořadech typu Černé ovce, kteří někde někomu něco podepsali, aniž by si pořádně přečetli všechny podmínky (a taky aniž by je správně pochopili), a pak brečí, když se firma, které se upsali, začne chovat důsledně podle toho. Toto je stejný případ, akorát s méně drastickými následky. Jistě, stát se to může, nikdo nejsme dokonalí a naletět může každý. Jen je potřeba mít odvahu si to přiznat a nezačít se ohánět tím, abychom se neoháněli pravidly.
Ono je totiž takové rčení: „Jeden myslel a ...“ (znám víc zakončení, doplňte si každý sám).