****** Přiznám se dobrovolně, že mám takovou zvláštní úchylku – tak, jako si někteří z nás před spaním čtou knížky, nebo časopisy, tak já si velmi často čtu mapy. Prostě jen tak listuji mapami a zkoumám, co je kde zajímavého, kam by to stálo zato zajet si na vandr, nebo jen tak na výlet. Dělám to tak už roky, pořád mě to baví a dokážu tím trávit celé hodiny.***** Citace z Kapsava článku
Máš moc pěknou a zajímavou "úchylku".
Díky za moc pěkné počtení a za skvělý tip. Ráda chodím ve "Tvých stopách" , vypadá to zajímavě.
Díky a opravdu doporučuju, zejména pokud si chceš užít klid a pohodu, tam totiž žádný nával fakt nehrozí.
Chvíli jsem si pěkně četl, pak jsem klikl do fotogalerie a opět mi web začal vracet Formulář pro výběr novinek. Když ho pomocí X zruším, vyskočí za sekundu zpět. Zatím se, Kapso, tvému správci webu nepodařilo vypátrat, čím to?
EDIT: odstranění všech cookies pomůže, ovšem do doby, než tam kliknu na něco jiného. Od té doby formulář neodbytně vyskakuje.
Vyřiď správci, že na něj v nedobrém vzpomínám už i proto, že i k těm cookies se musím dostávat přes menu Nástroje > Informace o stránce (FF 43), protože z kdovíjakého frikulínského důvodu disabloval na tvém webu pravé tlačítko.
Myslím, že by to mohlo být tím, že máš anonymní procházení webu a tím pádem si prohlížeč "nepamatuje", že okno už jednou zobrazeno bylo.
Je to nastaveno tak, že by se to každému mělo zobrazit jen dvakrát a to rozhodně ne v jeden den.
Už jsem tuto oblast navštívil a bylo tam pěkně jako u všech řek na čáre od Kostelce nad Černými lesy po Golčův Jeníkov. Mně osobně z této oblasti nejvíc zaujala řička Klejnárka u obce Hraběšín. Je tam takové hluboké zaříznuté údolí se zbytky turistické značky a nikde ani človiček.
Ta čára procházi Hornosázavskou pahorkatinou a asi tu bude nějaky zemský zlom, neb všechny řeky se tu zařezávají do terénu. Když se človek podívá do mapy, tak ho terén moc nezaujme, vpodstatě zemědělská krajina, vesnice a jinak nic, ale u tech řek se to dramaticky mění a pří prvním náhledu není patrné, že by tam člověka mohlo něco zaujmout.
Vzpomínám se, jak jsem při jedně z výprav do tohoto kraje vystupoval na želeniční stanici Bykáň, která ani nebyla zanesena ve vyhledávačích ČD. Vystoupil jsem sám z jednoho vagonku, vagonek se rozjel, pakrát se zhoupl a zmizel v obilném poli a já tu v tom obilí zůstal sám. Dalšího člověka jsem potkal až v Golčově Jeníkově a mezitím byla jen přiroda s těmí udolíčkami.
Pravdu díš, je to tam zajímavej terén a s tím vláčkem, tak to jsem přesně zažil v Kouřimi (je to i v tom článku), jen já a strojvedoucí. Viz: Sám ve vlaku
Jinak díky za tip, ta Klejnárka vypadá fakt dost zajímavě, jdu to studovat v mapě.