Publikováno 23 srpen 2007 - 12:02
Hmm, tak SmartMaps jsem vyzkoušel (čti ukradl), a velmi rychle zase zahodil (čti smazal), právě z uvedených důvodů (plus jim ani nefungoval routing, při pokusu o spočítání trasy dával nic neříkající chybovou hlášku).
Ovšem nesouhlasím s tím, že co chybí jsou "kompas, šipka a vzdálenost". Při dohledávání se chodí relativně málo, takže heading z GPS (pokud nemá magnetický kompas) je naprosto nepoužitelný. U Beeline to bohužel nejde vypnout (a zobrazovat pouze bearing, který se mění mnohem méně), takže se jde řídit jen podle slepé mapy (která se bohužel zaneřádí tracklogem, který přirozeně také nejde vypnout,). Mě by pro GC úplně stačila možnost zoomu na cca 10x10m, Směr a vzdálenost k cíli je z mapy implicitní, a netřeba ji zobrazovat- mě je fakt jedno jestli zbývá 15 nebo 20 metrů.
Pokud jsem alespoň 100m od nejbližší silnice, je pro GC překvapivě dobře použitelný TomTom, protože pak konečně přestane používat ten automatický nevypínatený snap pozice na silnici (grr). Při maximálním zoomu (který by pravda mohl být ještě krapet větší) není problém při překrytí šipky s POI realizovat přesnost přiblížení cca 2-3 metry. Jistě, ta POI nejde editovat, takže pro multicache nepoužitelné, ale jinak fajn náhrada za zbytečnostmi přeplácanou beeline.