Přejít na obsah

Fotka

Zlatý fond českých keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
410 odpovědí na toto téma

#261 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 12:41

Dain a Olik napsal/a:
praha je v tomhle nesmerodatna - staci aby to byla lehce dostupna kes s mirne nadprumernym zpracovanim krabicky a vzhledem k tomu velikemu poctu navstev ji ty body hodne naskacou.

Ne nadarmo se zobrazuje také kolik % z PM dalo cachi bod, což je přece jenom směrodadnější.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#262 hexteam

hexteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 349 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 13:24

Jo podle toho procenta favorites/found it, tedy kolik % nalezcu priradilo bod, se podle me da celkem objektivne sestavit zebricek zajimavych nebo alespon oblibenych kesek.

Takhle nejak to vypada pak pro Stredocesky kraj, ale je to pouze 40 kesek s nejvetsim poctem fav bodu, takze pokud by se to delalo ze vsech kesek asi by ten zebricek byl uplne jiny, takze jen pro zajimavost:

Vložený obrázek
  • 0

#263 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 645 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 13:28

To ale nemuzes pocitat procenta ze vsech nalezu, protoze pak by byly PM only kese zvyhodneny. U normalnich kesi to totiz BM nalezci rozmelnuji. Praveze ono procento u listingu je brano z PM uzivatelu, ale netusim jak jednoduseho tento udaj ziskat pro velky objem dat.
  • 0

#264 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 13:37

marram napsal/a:
To ale nemuzes pocitat procenta ze vsech nalezu, protoze pak by byly PM only kese zvyhodneny. U normalnich kesi to totiz BM nalezci rozmelnuji. Praveze ono procento u listingu je brano z PM uzivatelu, ale netusim jak jednoduseho tento udaj ziskat pro velky objem dat.

Ještě by se musel přepočítat poměr podle věkovitosti keše, protože opravdu staré keše mají nálezy z doby, kdy favorites body nebyly a ne každý je ohodnotil zpětně.

Už v té tabulce je vidět, že část opravdu pěkných keší z Českého ráje je za Vlečkou ....
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#265 fireman.cz

fireman.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 14:03

Podle mě se žádné takové žebříčky sestavovat nedají už z toho důvodu, že je velká spousta lidí, kteří zatím FP udělovat nemohou a když si poté PM pořídí, tak zpátečně FP neudělují a tím se degraduje i procento FP. Druhou věcí je, že minimálně 1/3 z PM neuděluje favorite vůbec. Beru to z vlastního pozorování Dalším problémem je nerovnoměrnost udělování. V praze 1FP člověk získá po pár krocích a proto mu není líto ho udělit za nějakou lepší zaokapovku. Tím že nejsem vyznavačem PT a krabičky lovím a vyrábím pro radost si svoje FP šetřím na opravdu něco extra. A neposlední věcí je Powertrail. Což je kapitola sama o sobě. CO se oceňuje na Powertrailu? Vzhled kešek, ztvárnění, listing, nebo pouze spousta bodů, za dá se říct minimální námahu? Jediná serie na které jsem byl je knoflík. Knoflík jsem ocenil 1 FP, protože je to pěkná procházka v lese, a oceňuji i vzhled, velikost a čístotu krabiček. Originalita úkrytů je všude stejná, ale co taky vymýšlet u obrazců. Toť můj názor. Proto shledávám nějaké takové hodnocení za zbytečné. Až budou moc udělovat favorite body i BM, tak to bude teprve dávat nějaký smysl.
  • 0

#266 hexteam

hexteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 349 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 14:06

marram, kolombo: pravda, pravda, muselo by se vytahnout to jejich procento nebo jen PM logy a jeste oddelit logy pred a po zavedeni favorites, coz nevim zda to jejich udane procento to strari zohlednuje. Ale jestli se da v ramci toho jejich API rozlisit PM log to netusim.
  • 0

#267 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 14:20

Já si zase myslím, že nemá cenu se v tom tak babrat. Nikdy to nebude "přesně spravedlivé" porovnání. Ale aby byly "oblíbené" keše jasně poznat hned z listingu, aby šly odfiltrovat by bylo super! Osobně si hledám tipy v Legendách, Nočních a tááák... Označení "razítkem Legendy" je super a je škoda, že už se v tom nepokračuje:-(( A jestli některá konkrétně není , nebo je a na kterém místě, v seznamu není stěžejní. Když se kácí les, létají třísky:-))) Víc pak napoví listing, případně logy. Ale to prvotní upozornění "tohle asi bude parádní keš" je supééér! Stejně pro někoho bude super, nejvíc, nejlepší keš, ale jiný napíše Dík:-)))
  • 0

#268 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 645 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 15:00

kolombo napsal/a:

marram napsal/a:

Ještě by se musel přepočítat poměr podle věkovitosti keše, protože opravdu staré keše mají nálezy z doby, kdy favorites body nebyly a ne každý je ohodnotil zpětně.

Už v té tabulce je vidět, že část opravdu pěkných keší z Českého ráje je za Vlečkou ....

V tomto mas samozrejme pravdu, ale dokonale reseni stejne neexistuje. V tomto bych to bral tak, ze stare kese mely sanci dostat se do "starych" legend a kdyz se nedostaly, tak to bude zrejme tim, ze ani tehdy nebyly tak dobre.

Kdyby se do toho nekdo pustil, tak si myslim, ze vysledek vytvoreny jen z tech groudnspeakovskych procent je dobry, jen kdo a jak to udela?
  • 0

#269 hexteam

hexteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 349 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 15:27

Souhlasim, nikdy to nebude dokonale, ostane to by asi nikdo o jakekoliv statistice ani tvrdit nemohl :) Dneska uz to asi jinak nejde nez to prohnat robotem pres nejake, klidne jednoduche, kriterium. Osobne bych si nepredstaloval, ze tem na prvnich prickach je treba rozdelvat medaile, spise by to mohlo slouzit k tomu, ze pokud nekam jedu an vikend, na dovolenou, tak si clovek rekne, jo tuhle a tuhle bych urcite nemel vynechat. Kesky v okoli domova stejnak drive nebo pozdeji clovek odlovi vsechny, tak nejak nezavisle na jejich kvalite :)
  • 0

#270 ran55

ran55

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 16:57

Zlatý fond českých keší, pro mě vodítko když někam vyjíždím na co se podívat, abych něco hezkého nepřehlédl. Tabulka od hexteamu - je tam už spousta co mám odloveno a většinou mohu říci stálo to pro něco za návštevu.
  • 0

#271 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 16:06

Taky mě moc mrzí, že už se neuděluje ocenění Zlatý fond českých keší (to samé na Slovensku). I když z některých legend už jsou jen trosky, tak je to prostě legenda. Kdyby se udělovaly třeba keším, které mají od návštěvníků 50% FP... Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.
  • 0

#272 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 17:28

Smrk napsal/a:
Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.

Mrkni sem http://www.geocachin...ort=&rowstart=0 , mohlo by tě zajímat.
  • 0

#273 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 18:21

marram napsal/a:

kolombo napsal/a:

V tomto mas samozrejme pravdu, ale dokonale reseni stejne neexistuje. V tomto bych to bral tak, ze stare kese mely sanci dostat se do "starych" legend a kdyz se nedostaly, tak to bude zrejme tim, ze ani tehdy nebyly tak dobre.

Už tenkrát se projevovaly rozdíly v návštěvnosti podle polohy keše a náročnosti odlovu.

Dnes by to bylo ještě křiklavější a naprostá většina START a END z PT bude mít víc favorite bodů, než výstavní keš v horách, už prostě proto, že se tam spousta bodů nasbíralo, tak se tam taky přidělí.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#274 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 18:59

Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.[/quote] Obávám se, že tento systém výběru vede pouze ke krabkám T5, protože návštěvnost bude malá. Chtělo by to nějaký přepočet k obtížnosti. Taky ne každý zvládne T5, takže jde o hodnocení pouze určité skupiny a hezké krabky s nižší obtížností mají větší návštěvnost, ale v porovnání s FP bude procento výrazně nižší.
  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

#275 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 20:32

[quote]perchCZ napsal/a:
Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.[/quote]

hezké krabky s nižší obtížností mají větší návštěvnost, ale v porovnání s FP bude procento výrazně nižší.[/quote]

Když dá každý PM bod, tak bude mít 100% a pro mě je legendou :-)
  • 0

#276 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 20:33

MedoMys napsal/a:

Smrk napsal/a:
Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.

Mrkni sem http://www.geocachin...ort=&rowstart=0 , mohlo by tě zajímat.

Díky moc, to je přesně ono :-) Jen kdyby se z toho zase daly udělat legendy, nevím, proč se zrušilo něco tak pěkného a nostalgického. Každý dobrý owner by měl mít snahu dostat se do legend...
  • 0

#277 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 20:54

Existuje vůbec nějaká keš, která má 100% FP (tedy kromě nějaké čerstvě založené, na které je jen pár logů)?
Kromě toho se to procento u každé keše může změnit s každou další návštěvou PM, takže za pár měsíců už klidně může mít o pár desítek procent míň.
  • 0

#278 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 21:00

hrabosata napsal/a:

Existuje vůbec nějaká keš, která má 100% FP (tedy kromě nějaké čerstvě založené, na které je jen pár logů)?
Kromě toho se to procento u každé keše může změnit s každou další návštěvou PM, takže za pár měsíců už klidně může mít o pár desítek procent míň.

100% asi nemá, protože jsou PM, kteří body vůbec nepoužívají. A body se určitě budou měnit, ale i tak se z toho marastu dají vytahat pěkné keše. Většinou bývají hezké už ty s deseti PM.
  • 0

#279 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 21:14

Smrk napsal/a:
[100% asi nemá, protože jsou PM, kteří body vůbec nepoužívají. A body se určitě budou měnit, ale i tak se z toho marastu dají vytahat pěkné keše. Většinou bývají hezké už ty s deseti PM.

To je pravda, ale takových je (naštěstí :)) dost, takže případný seznam by zřejmě postrádal smysl.
Trochu mi na systému favorite bodů vadí, že má člověk jen jeden na deset keší. Doslova nutí lidi lovit i nezajímavé keše, aby nasbírali body na ty pěkné. My se snažíme lovit převážně ty pěkné, a pak nemáme dost bodíků k jejich ocenění.
  • 0

#280 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2012 - 21:23

[quote]Smrk napsal/a:
[quote]perchCZ napsal/a:
Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.[/quote]

hezké krabky s nižší obtížností mají větší návštěvnost, ale v porovnání s FP bude procento výrazně nižší.[/quote]

Když dá každý PM bod, tak bude mít 100% a pro mě je legendou :-)[/quote]

To je právě ten matematický kámen úrazu. Pokud při návštěve 20 kačerů je FP 10 je to 50%. No jenže tím, že každý kačer má na přiznání FP jiný názor se to při lehčím jak T5 rozmělní. Ti co loví přednostně T5 budou mít na lehčí krabku i jiný názor, takže dají méně FP. No abychom to dopočítali, tak při 50% a návštěvě třeba 300 musíš mít 150FP a to prostě není seriózní porovnání. Musel by jsi aplikovat nějaký výpočet extrému nebo více proměných a selektovat rozdílné skupiny posuzujících, stejně jako při výpočtu průzkumů.
  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama