hrabosata napsal/a:
Já bych to ani na ta procenta nevázal, myslím, že určitý počet FP bez ohledu na to, z kolika nálezů, by stačil. Jestli se nepletu, tak Legendy českých keší taky nebyly o žádných procentech, ale jen o počtu bookmarků. Vím, že to znevýhodňuje obtížnější a vzdálenější keše, ale pochybuju, že by se podařilo vymyslet nějaký lepší systém, který by nebyl nepřiměřeně složitý.
Tohle je právě podle mě úplná kravina, dávat to jen za počet... To se pak krásná úžasná keška, která má tu smůlu že je daleko od civilizace nikdy na tento seznam nedostane, ale naopak bonusovka kdejakého PT, nebo průměrná keška uprostřed Prahy bude mít těch FP daleko víc...
Samozřejmě - nic není nic úplně objektivní, každý z nás posuzuje kešky subjektivně. Někdo má raději T5, někdo má rád mysterky, já osobně raději kešky na pěkných místech a pěkně zpracované... Taky třeba souhlasím s tím, že FTFkaři často dávají FP body jen za to, že tam byli první - řekl bych, že to souhlasí s takovým tím "adrenalinem" z lovu... Ovšem řekl bych, že ty procenta jsou asi nejspravedlivější - od určitého počtu nálezů (řekněme od cca 20-ti...).
I když u těch procent jsou ještě dost v nevýhodě kešky, které vznikaly před zavedením FP. Řekl bych, že hodně PM neohodnotilo starší kešky, které našli předtím, než byly zavedeny FP, takže by to chtělo zavést ještě nějaký menší koeficient ;-)