Ne nadarmo se zobrazuje také kolik % z PM dalo cachi bod, což je přece jenom směrodadnější.Dain a Olik napsal/a:
praha je v tomhle nesmerodatna - staci aby to byla lehce dostupna kes s mirne nadprumernym zpracovanim krabicky a vzhledem k tomu velikemu poctu navstev ji ty body hodne naskacou.

Zlatý fond českých keší
Publikováno 27 prosinec 2011 - 12:41
Publikováno 27 prosinec 2011 - 13:24
Takhle nejak to vypada pak pro Stredocesky kraj, ale je to pouze 40 kesek s nejvetsim poctem fav bodu, takze pokud by se to delalo ze vsech kesek asi by ten zebricek byl uplne jiny, takze jen pro zajimavost:

Publikováno 27 prosinec 2011 - 13:28
Publikováno 27 prosinec 2011 - 13:37
marram napsal/a:
To ale nemuzes pocitat procenta ze vsech nalezu, protoze pak by byly PM only kese zvyhodneny. U normalnich kesi to totiz BM nalezci rozmelnuji. Praveze ono procento u listingu je brano z PM uzivatelu, ale netusim jak jednoduseho tento udaj ziskat pro velky objem dat.
Ještě by se musel přepočítat poměr podle věkovitosti keše, protože opravdu staré keše mají nálezy z doby, kdy favorites body nebyly a ne každý je ohodnotil zpětně.
Už v té tabulce je vidět, že část opravdu pěkných keší z Českého ráje je za Vlečkou ....
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 27 prosinec 2011 - 14:03
Publikováno 27 prosinec 2011 - 14:06
Publikováno 27 prosinec 2011 - 14:20
Publikováno 27 prosinec 2011 - 15:00
kolombo napsal/a:
marram napsal/a:
To ale nemuzes pocitat procenta ze vsech nalezu, protoze pak by byly PM only kese zvyhodneny. U normalnich kesi to totiz BM nalezci rozmelnuji. Praveze ono procento u listingu je brano z PM uzivatelu, ale netusim jak jednoduseho tento udaj ziskat pro velky objem dat.
Ještě by se musel přepočítat poměr podle věkovitosti keše, protože opravdu staré keše mají nálezy z doby, kdy favorites body nebyly a ne každý je ohodnotil zpětně.
Už v té tabulce je vidět, že část opravdu pěkných keší z Českého ráje je za Vlečkou ....
V tomto mas samozrejme pravdu, ale dokonale reseni stejne neexistuje. V tomto bych to bral tak, ze stare kese mely sanci dostat se do "starych" legend a kdyz se nedostaly, tak to bude zrejme tim, ze ani tehdy nebyly tak dobre.
Kdyby se do toho nekdo pustil, tak si myslim, ze vysledek vytvoreny jen z tech groudnspeakovskych procent je dobry, jen kdo a jak to udela?
Publikováno 27 prosinec 2011 - 15:27

Publikováno 27 prosinec 2011 - 16:57
Publikováno 12 leden 2012 - 16:06
Publikováno 12 leden 2012 - 17:28
Mrkni sem http://www.geocachin...ort=&rowstart=0 , mohlo by tě zajímat.Smrk napsal/a:
Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.
Publikováno 12 leden 2012 - 18:21
marram napsal/a:
kolombo napsal/a:
V tomto mas samozrejme pravdu, ale dokonale reseni stejne neexistuje. V tomto bych to bral tak, ze stare kese mely sanci dostat se do "starych" legend a kdyz se nedostaly, tak to bude zrejme tim, ze ani tehdy nebyly tak dobre.
Už tenkrát se projevovaly rozdíly v návštěvnosti podle polohy keše a náročnosti odlovu.
Dnes by to bylo ještě křiklavější a naprostá většina START a END z PT bude mít víc favorite bodů, než výstavní keš v horách, už prostě proto, že se tam spousta bodů nasbíralo, tak se tam taky přidělí.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 12 leden 2012 - 18:59
Publikováno 12 leden 2012 - 20:32
Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.[/quote]
hezké krabky s nižší obtížností mají větší návštěvnost, ale v porovnání s FP bude procento výrazně nižší.[/quote]
Když dá každý PM bod, tak bude mít 100% a pro mě je legendou :-)
Publikováno 12 leden 2012 - 20:33
MedoMys napsal/a:
Mrkni sem http://www.geocachin...ort=&rowstart=0 , mohlo by tě zajímat.Smrk napsal/a:
Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.
Díky moc, to je přesně ono :-) Jen kdyby se z toho zase daly udělat legendy, nevím, proč se zrušilo něco tak pěkného a nostalgického. Každý dobrý owner by měl mít snahu dostat se do legend...
Publikováno 12 leden 2012 - 20:54
Existuje vůbec nějaká keš, která má 100% FP (tedy kromě nějaké čerstvě založené, na které je jen pár logů)?Když dá každý PM bod, tak bude mít 100% a pro mě je legendou :-)
Kromě toho se to procento u každé keše může změnit s každou další návštěvou PM, takže za pár měsíců už klidně může mít o pár desítek procent míň.
Publikováno 12 leden 2012 - 21:00
hrabosata napsal/a:
Existuje vůbec nějaká keš, která má 100% FP (tedy kromě nějaké čerstvě založené, na které je jen pár logů)?Když dá každý PM bod, tak bude mít 100% a pro mě je legendou :-)
Kromě toho se to procento u každé keše může změnit s každou další návštěvou PM, takže za pár měsíců už klidně může mít o pár desítek procent míň.
100% asi nemá, protože jsou PM, kteří body vůbec nepoužívají. A body se určitě budou měnit, ale i tak se z toho marastu dají vytahat pěkné keše. Většinou bývají hezké už ty s deseti PM.
Publikováno 12 leden 2012 - 21:14
To je pravda, ale takových je (naštěstíSmrk napsal/a:
[100% asi nemá, protože jsou PM, kteří body vůbec nepoužívají. A body se určitě budou měnit, ale i tak se z toho marastu dají vytahat pěkné keše. Většinou bývají hezké už ty s deseti PM.

Trochu mi na systému favorite bodů vadí, že má člověk jen jeden na deset keší. Doslova nutí lidi lovit i nezajímavé keše, aby nasbírali body na ty pěkné. My se snažíme lovit převážně ty pěkné, a pak nemáme dost bodíků k jejich ocenění.
Publikováno 12 leden 2012 - 21:23
[quote]perchCZ napsal/a:
Mimochodem, nesestavuje někdo bookmark legend + současných legend s hromadou FP? Nějaký jsem našel, ale od roku 2009 neaktualizovaný.[/quote]
hezké krabky s nižší obtížností mají větší návštěvnost, ale v porovnání s FP bude procento výrazně nižší.[/quote]
Když dá každý PM bod, tak bude mít 100% a pro mě je legendou :-)[/quote]
To je právě ten matematický kámen úrazu. Pokud při návštěve 20 kačerů je FP 10 je to 50%. No jenže tím, že každý kačer má na přiznání FP jiný názor se to při lehčím jak T5 rozmělní. Ti co loví přednostně T5 budou mít na lehčí krabku i jiný názor, takže dají méně FP. No abychom to dopočítali, tak při 50% a návštěvě třeba 300 musíš mít 150FP a to prostě není seriózní porovnání. Musel by jsi aplikovat nějaký výpočet extrému nebo více proměných a selektovat rozdílné skupiny posuzujících, stejně jako při výpočtu průzkumů.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů