Přejít na obsah

Fotka

Nový OziExplorer 2.0 pro PDA!!!

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
303 odpovědí na toto téma

#141 ebik

ebik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2008 - 19:10

Ondraha napsal/a:
Dokáže, ale bohužel mám mapy 1:10 000 a jsou rozřezány na poměrně malé čtverce a při plánování cesty musím kupříklad pětkrát přehazovat na jiný čtverec, což mě docela irituje. Utilita Map Merge bohužel ozfx3 načíst neumí. Je to po zvážení divné. Exportuje soubor do formátu, který nedokáže načíst.

Pokud vím, tak musíš nejdřív ty ozfx3 exportovat do nějakého "rozumného" formátu. To se dá pokud vím jen s placenou verzí Oziho pro PC. Pak ještě nějací rusáci udělali utilitku na konverzi z ozf, ale nepamatuji si ze kterého. Vždy jsem měl možnost stáhnout zdroj v "normálním" formátu a konverzí z ozfx3 se nezabývat.
  • 0

#142 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3566 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2008 - 19:33

Priamo Ozi /ostra verzia/ma export do "save map to image file" z menu file - netreba hladat nejaky special soft. Tu je mozne zvolit bmp file, ktory uz v akomkolvek externom programe mozes pretransformovat napr do jpg...
  • 0

#143 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 25 July 2008 - 9:22

Na disku se mi válí asi 250kB soubor demapper, který by měl převádět z ozfx3 do png
  • 0

#144 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 14 September 2008 - 19:52

úplně to s tématem nesouvisí, ale: funguje vám někomu program MapBuilder? Program slouží pro stahování map z google a dělá automatickou kalibraci, žel bohu naposledy mi fungoval asi v červenci a teď ne a ne fachat.
  • 0

#145 bogi

bogi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 14 September 2008 - 20:15

Google pocas leta zvysil rozlisenie pre SK aj CZ a s tym sa zmenilo aj kodovanie html liniek. Vyskusaj program Googleak - ten autor aktualizoval. http://www.gpsforum....opic,974.0.html
  • 0

#146 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 14 September 2008 - 21:19

díky za tip, krkolomně, ale funguje..
  • 0

#147 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2008 - 12:30

Má někdo už zkušenosti s novou verzí 2.20? Jestli jsem to dobře pochopil, tak má snad umět otáčet s mapou a umožnit integrování výškových dat přímo do PDA. Neumím si nějak představit, jak se jednoduše otáčí rastrová mapa, aniž by to zatěžovalo procesor. Vyzkoušel to už někdo?
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#148 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2008 - 13:03

wendabr napsal/a:
Má někdo už zkušenosti s novou verzí 2.20? Jestli jsem to dobře pochopil, tak má snad umět otáčet s mapou a umožnit integrování výškových dat přímo do PDA. Neumím si nějak představit, jak se jednoduše otáčí rastrová mapa, aniž by to zatěžovalo procesor. Vyzkoušel to už někdo?

Díky za upozornění na novou verzi. O víkendu budu testovat :-)
  • 0

#149 Misha kulicka

Misha kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2008 - 13:10

Já teda na stránkách Oziho vidím pořád verzi 2.19 :|
  • 0

#150 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2008 - 13:20

Misha kulicka napsal/a:
Já teda na stránkách Oziho vidím pořád verzi 2.19 :|

Na hlavní stránce je vpravo nahoře pod What´s new odkaz na tuhle stránku:
http://www.oziexplor...nt_version.html
  • 0

#151 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2008 - 13:33

Pokud jsem to správně pochopil, tak se nejedná o volnou rotaci, ale jen otáčení o 90°.
  • 0

#152 krokodyl

krokodyl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2008 - 13:25

Kéž by byla umožněna rotace. byl jsem rozmazlený rotací na posledních verzích SmatComGps na symbian telefonech (a to už je rok) , které používají stejné mapy jako OZI jen v jiném formátu. Ani na N73 která nemá žádný zázračný procesor a už vůbec ne operační paměť, nebyl žádný problém a vše chodilo plynule.
  • 0
HTC EVO 3D, Locus Pro ...

#153 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2008 - 14:21

Tak první dopolední zkouška....
V menu View přibylo podmenu "Course Up" - se zatržítkem otáčí mapu - nikoli plynule, ale po určitém stupni (myslím, že 90). Zatím se mi nepodařilo rozchodit program ve spolupráci s výškovými daty SRTM.

odpolední EDIT: po 5km procházce v dešti s PDA mohu konstatovat, že všechno, co autor píše o nové verzi 2.20, je pravda. Mapa se otáčí - nemám to změřené přesně, ale subjektivně při otočce 45stupňů a více. Po otočení se snaží držet kurz nahoru, dokud zase o ten úhel nezměníte cestu.
Když jsem já trubka konečně přečetl pořádně poznámky od autora, kamže se to vlastně mají dávat SRTM data, tak jsem rozchodil i spolupráci s nimi. OziExplorerCE poslední verze opravdu čte SRTM data (ve formátu HGT) a rozumí jim! Vytvořil jsem si narychlo upravené menu, abych mohl při procházce porovnávat rozdíly mezi SRTM daty a údaji z GPS. (Viz obrázek v URL odkazu ). Pokud HDOP nepřekročilo 5, tak jsem se málokdy dostal k hodnotě rozdílu obou souřadnic více než 10 metrů, což se mi zdá uspokojivé.
Když to na závěr shrnu - OziExplorerCE v2.20 umí číst GPX soubory, kam už umíme "nastrkat" téměř všechno; otáčí mapy a rozumí SRTM datům. Myslím, že se příliš nemýlím, kdy řeknu, že v dalších verzích očekávám plánování cest na PDA s možností prohlížení výškového profilu.... Pro moje cestování na kole napříč Evropou hezká představa.
http://www.ilcik.cz/...t/srtm_data.jpg
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#154 krokodyl

krokodyl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2008 - 21:54

Tak jsem dnes odpoledne též otestoval otáčení. Sice to není ještě "opravdové" držení mapy ve směru pohybu, ale i tato změna je velmi příjemná.
  • 0
HTC EVO 3D, Locus Pro ...

#155 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2008 - 13:23

No, tak jsem o víkendu také trochu testoval a musím říci, že "otáčecí funkce" mě moc nenadchla. Mapa se otáčí po 90ti stupních (pohyboval jsem se kolem Vltavy, která teče přesně z jihu na sever) a pokud člověk trochu kličkuje (což v terénu nebo ve městě není žádná výjimka), tak je to přeskakování mapy značně matoucí... Ale možná je to tím, že jsem nikdy neměl tendenci otáčet si papírovou mapu abych věděl na kterou stranu mám zatočit :-)
  • 0

#156 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2008 - 13:37

ad Sodobar: jezdil jsem mnoho let s papírovou mapou, takže mám stejný názor, ale naštěstí je to pouze volitelná funkce, takže se dá vypnout :-) Daleko víc se mi líbí to, že konečně umí SRTM, což se dá v budoucnu použít buď na plánování profilů cesty nebo např. pro kontrolu trasy v okamžiku slabého signálu (hluboké a dlouhé údolí).
  • 0

#157 Sutech

Sutech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1197 příspěvků(y)

Publikováno 13 November 2008 - 12:19

Možná hloupý dotaz - lze nějak v Ozim přiřadit uživatelské ikonky k waypointům?
  • 0

#158 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 13 November 2008 - 14:39

To se mi zatím nepodařilo, momentálně bojuju vůbec s tím, abych dokázal změnit barvu waypointu, staženého jako součást GPX souboru. Ta jeho originální bílá barva se na světlé mapě ztrácí. Ale pokud na to přijdu, budu informovat.
  • 0

#159 ebik

ebik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2008 - 8:26

wendabr napsal/a:
To se mi zatím nepodařilo, momentálně bojuju vůbec s tím, abych dokázal změnit barvu waypointu, staženého jako součást GPX souboru. Ta jeho originální bílá barva se na světlé mapě ztrácí. Ale pokud na to přijdu, budu informovat.

Tady je popis formátu.

http://www.fermoll.d..._ce/formate.htm

Barvy (Foreground a Background color) jsou celá čísla, která se vypočtou tuším jako b*65536+g*256+r, kde b,g a r jsou barvy od 0 do 255. Možná jsem ty složky přeházel, ale to si snadno vyzkoušíte.
Pokud vím tak OziCE nemá, nebo alespoň ještě nedávno neměl podporu pro ikonu.
  • 0

#160 Sutech

Sutech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1197 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2008 - 10:56

Jinak zkušenost s novou verzí - "otáčení" mapy mi docela vyhovuje, zato však program pravidelně padá. Velice často se mi zobrazí hláška Program exception a celé PPC zamrzne, pomůže až soft reset...
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama