Tak první dopolední zkouška....
V menu View přibylo podmenu "Course Up" - se zatržítkem otáčí mapu - nikoli plynule, ale po určitém stupni (myslím, že 90). Zatím se mi nepodařilo rozchodit program ve spolupráci s výškovými daty SRTM.
odpolední EDIT: po 5km procházce v dešti s PDA mohu konstatovat, že všechno, co autor píše o nové verzi 2.20, je pravda. Mapa se otáčí - nemám to změřené přesně, ale subjektivně při otočce 45stupňů a více. Po otočení se snaží držet kurz nahoru, dokud zase o ten úhel nezměníte cestu.
Když jsem já trubka konečně přečetl pořádně poznámky od autora, kamže se to vlastně mají dávat SRTM data, tak jsem rozchodil i spolupráci s nimi. OziExplorerCE poslední verze opravdu čte SRTM data (ve formátu HGT) a rozumí jim! Vytvořil jsem si narychlo upravené menu, abych mohl při procházce porovnávat rozdíly mezi SRTM daty a údaji z GPS. (Viz obrázek v URL odkazu ). Pokud HDOP nepřekročilo 5, tak jsem se málokdy dostal k hodnotě rozdílu obou souřadnic více než 10 metrů, což se mi zdá uspokojivé.
Když to na závěr shrnu - OziExplorerCE v2.20 umí číst GPX soubory, kam už umíme "nastrkat" téměř všechno; otáčí mapy a rozumí SRTM datům. Myslím, že se příliš nemýlím, kdy řeknu, že v dalších verzích očekávám plánování cest na PDA s možností prohlížení výškového profilu.... Pro moje cestování na kole napříč Evropou hezká představa.
http://www.ilcik.cz/...t/srtm_data.jpg