Přejít na obsah

Fotka

Nový OziExplorer 2.0 pro PDA!!!

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
303 odpovědí na toto téma

#181 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 13:44

Máte někdo zkušenost s poslední verzí OZI CE (2.25d) ? V této verzi mně nefunguje zoom mapy, přesněji dělá toto: načte se mi poslední mapa, přiblížená dejme tomu na 25%. Když ji chci zvětšit na 50%, chvilku to trvá, ale nakonec se podaří. Když ji chci zvětšit dál (75%), už se nezvětší, vše se zpomalí, s mapou nelze manipulovat, a jediná šance, co udělat, je ukončit aplikaci. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo vám funguje normálně ? Pozn.: zkoušel jsem to na základní mapě 1:10000, ale i jiné mapy se chovají obdobně.
  • 0

#182 Sutech

Sutech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 197 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 13:54

Tak já jsem ještě neměl šanci poslední verzi zkusit v terénu, nicméně teď jsem si to zapnul a problémy to nedělá...
  • 0

#183 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 14:04

Joj, máš pravdu. Jen tak jsem zkusil provést restart PDA a teď už vše OK. Přitom předtím OZI 2.19 fungoval a 2.25 ne. Mám 64 MB RAM, a vypadá to, že asi bylo míň volné paměti pro OZIho. Takže tato nová verze má větší paměťové nároky :( Dík.
  • 0

#184 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 14:54

Používám verzi 2.25d ve zkušebním provozu necelý týden s tím, že ji zapínám při cestě do práce a z práce. Kromě pomalejšího startu nepozoruju žádné "špatnosti". V rámci testování mám nahrány navíc i *.hgt výšková data (SRTM) a testuju, jak moc se při pohybu liší od těch změřených. V pozadí dále běží minimálně jedna automobilová navigace, abych přístroj pořádně zatížil a nemám problémy. Domněnka o paměti bude nejspíše správná.
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#185 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 15:25

Já mám také 64 MB RAM a oziho používám najednou s několika dalšími aplikacemi a úplně bez problémů. Žádných větších nároků nebo zpomalení systému jsem si nevšiml. Mimochodem, teď jsem to měřil a 2.25d mi nabíhá přesně o dvě vteřiny rychleji než 2.19.
  • 0

#186 Misha kulicka

Misha kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 11:53

Mám problém s Ozim a načítáním waypointů při startu. Vždycky napíše hlášku "the waypoint file may be corrupted" a načtou se jen ty waypointy, které jsem z menu načetl jako první. Příklad: načtu tradiční keše, multiny, vypnu Oziho a když ho znovu zapnu, napíše tu hlášku a zůstanou načtené jenom tradiční. Přitom nezáleží na velikosti waypointu, když načtu jako první třeba earth keše, kterých je podstatně míň, zůstanou po startu zase jenom ty. Verze 2.19 fungovala ok a pak to z ničeho nic začala dělat, tak jsem vyzkoušel verzi 2.25d a ta to dělá taky. Nevíte, co s tím?
  • 0

#187 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 15:39

Ahoj, možná by se vám mohl hodit můj soubor s nakonfigurovanými stránkami v OZI CE. Tento soubor nakopírujete do PDA do adresáře OziExplorer 2. Soubor je určen pro zobrazení na výšku a pro PDA o rozlišení displeje 240x320 nebo 480x640 (testováno na VGA). Jediné, co tam zatím tuším není dotaženo do konce je stránka Compass 2, respektive přesně nevím, co je Steer, ETE Wp a Route ETA. Chci tam mít třeba odklon WP od mého směru a přibližný čas než dojedu k WP. Nepodařilo se mi ale přesně vygooglit zkratky ETA a ETE.
  • 0

#188 Numira

Numira

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 15:43

ETA: Estimated time of arrival - očekávaný čas dosažení cíle ETE: Estimated time En route - předpokládaný časový úsek potřebný k dosažení cíle při konstantní rychlosti
  • 0

#189 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 17:09

takže: ETA: kolik bude hodin, až budu v cíli? ETE: kolik času potřebuju na cestu? A ví někdo Steer?
  • 0

#190 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 19:45

PedroKV napsal/a:

A ví někdo Steer?

Nesouvisí to spíše s námořními GPS? Viz http://classic.pocke...il.asp?id=17519 - tam se ten pojem vyskytuje v souvislosti s řízením rychlosti a směru v proudech "Course to Steer". Něco najdeš i tady -http://paul.readingl...ges/navc2s.html nebo tady http://www.sailingus...se_to_steer.htm - pokud se tedy nemýlím, nejsem námořník..:-))
  • 0

#191 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 19:56

steer = kormidlovat, ridit lod, plout, smerovat, ale taky jet, letet. proste neco ve smyslu smerovat nekam, vetsinou necim - lod, kolo.... taky "i can steer you" - muzu te nasmerovat. ale vetsinou je to ten smysl sledovat kurz na necem pohyblivem
  • 0

#192 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 20:24

PedroKV napsal/a:
Ahoj, možná by se vám mohl hodit můj soubor s nakonfigurovanými stránkami v OZI CE.

Tak jsem ten tvůj konfigurák u sebe na zkoušku spustil a objevil objevené - ani jsem netušil, že nová verze umí noční režim - ta stránka "Car display-night" se hodí...
  • 0

#193 rsc_cz

rsc_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 736 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 21:29

steer = směr nejkratší cesty na cílový bod. Podle všeho úhel o který máš uhnout od svého aktuálního směru pohybu (5° do prava, 8° do leva a tak)
  • 0

#194 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2009 - 22:06

aha, tak je to to co chci.. :-) Wendabr: no, noční režim umí jen ztlumením podsvícení, tohle je jednodušše okopírovaná předchozí stránka do nové a změněny barvy - černý podklad místo bílého a šedé písmo místo černého (bílá by rvala oči).
  • 0

#195 Vojcek 1986

Vojcek 1986

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2009 - 8:52

Misha Kulicka zde psal o chybnem provedeni nacitani Waipointu pri spousteni aplikace. Taky se mi to stava, respektive stavalo. U verze 2.19 se tento bug neprojevoval. Nyni u me prestala tato chyba nastesti a prozatim fungovat. Cim je to zpusobeno? Pokud mas jeste nekde schovanou verzi 2.19, zkus downgradovat a pak zpet na vyssi. K verzi 2.25. Mel jsem moznost ji zkouset na PDA v nedeli. Vysledek? Ozi se choval velice podivne, satelity nasel, chytl se. Avsak pak na me vybafla novinka, tak se ptam, zda existuje. Jedna se o to, ze kdyz jsem se blizil k WP, na nejz jsem se nechal vest, tak v jeho blizkosti se mi najednou z pristroje spustilo neco jake nemecke varovani za WW2 :ALARM! ALARM! Uznate, ze takto hledat ve meste, nebudu zrovna 2x nenapadny :-) Potkala vas takove zvukove upozorneni? V nasteveni jsem neco hledal, ale nasel maximalne vypnuti hlasky "GPS fix O.K" . Spise to pricitam celumu PDA, jelikoz i net byl takovy "zamrzly" a ani Soft reset v terenu nepomohl. Zaloha jiz ano.
  • 0

Vojcek 1986

#196 energit

energit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 163 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2009 - 10:22

Vojcek 1986 napsal/a: Jedna se o to, ze kdyz jsem se blizil k WP, na nejz jsem se nechal vest, tak v jeho blizkosti se mi najednou z pristroje spustilo neco jake nemecke varovani za WW2 :ALARM! ALARM!

nepouzivas nahodou mozigo? tam je totiz nove tato moznost upozorneni implementovana, tam by jsi to mel byt schopen vypnout, aby se to nenahravalo, ale kde se to nastavi v OZIm nevim...
  • 0
GARMIN NUVI 550 ACER DX900 E-TEN M700

#197 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2009 - 10:42

Přesně tak. Je to záležitost .wpt souboru, ve kterém se dá u každého bodu nadefinovat zóna, do které když se dostaneš, tak tě OZI upozorňuje. Toto bylo tak před měsícem implementováno i v MoZiGu pro exporty do .wpt, takže jestli používáš to, a nechceš toto upozornění, nastav si tuto zónu na 0 (Nastavení/Obecné). V OZIm se mi to zatím vypnout, ztlumit ani přiřadit jiný zvuk zatím nepodařilo.
  • 0

#198 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2009 - 11:06

Vojcek 1986 napsal/a:
....kdyz jsem se blizil k WP, na nejz jsem se nechal vest, tak v jeho blizkosti se mi najednou z pristroje spustilo neco jake nemecke varovani za WW2 :ALARM! ALARM! .....

jo neco jako v commandos? :D
  • 0

#199 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2009 - 9:11

[quote]Dain a Olik napsal/a:
[quote]Vojcek 1986 napsal/a:
....kdyz jsem se blizil k WP, na nejz jsem se nechal vest, tak v jeho blizkosti se mi najednou z pristroje spustilo neco jake nemecke varovani za WW2 :ALARM! ALARM! .....[/quote]

Zatím jedu na verzi 2.19 a upozorňování na přiblížení k WP včetně nastavení vzdálenosti v metrech nastavuji (respektive vypínám) v menu "Waypoints set list" tlačítkem "Alert". (viz příloha)
Ve verzi 2.25 nic takového není?
  • 0

#200 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2009 - 11:07

- - - odpovím si sám: Je to tam. Právě jsem 2.25 spustil, vyšel před barák, abych se mohl pokochat 3D pohledem (no nevím, zda to budu používat) a vturánu začal kvákat WP - přestože jsem to měl v 2.19 vypnuto. Takže File -> Waypointy -> Wapoint Set List - Alert... vypnout a je klid.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama