Přejít na obsah

Fotka

Nový OziExplorer 2.0 pro PDA!!!

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
303 odpovědí na toto téma

#241 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 04 February 2009 - 16:30

wendabr napsal/a:
Myslím, že nemusíš nejdřív provést to ztmavení, stačí si zvolit jiné procentuální menu a přejde z mapy přímo do červené "night vision" s určitou úrovní jasu.
Tedy například vytvořit "Screen Brightness 50% + Red" a po kliknutí na něj do přejde do červené podoby s polovičním jasem.

Souhlasím, ale funkce "Screen Brightness XX% + Red" funguje v nové verzi. Ve 25d funguje jen základní "zčervenání" (bohužel).
  • 0

#242 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 04 February 2009 - 22:15

Sodobar napsal/a:

Naštěstí to funguje i ve verzi 25d, protože 26d mi funguje mnohem pomaleji. Nejen start, ale i chod je minimálně dvakrát pomalejší. Co u vás?

Totéž, ale naštěstí o 2 kB menší v2.27d to spravila...:-)
  • 0

#243 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 04 February 2009 - 23:21

Týjo, to jsou rychlíci! Už to šlape jak má.
  • 0

#244 bogi

bogi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2009 - 14:46

Sodobar napsal/a:
Mimochodem, používáte někdo Name Search?

Obcas ano, funguje dobre.
Co by si chcel vediet? :)

Napisal som ku tomu nieco v podstate ako manual:
http://www.gpsforum....pic,1006.0.html

suttorad z GPSfora napisal aplikaciu, ktora je mocnejsia, nez Name Search Creator zo stranok OziExplorera:
http://www.gpsforum....opic,992.0.html
  • 0

#245 Misha kulicka

Misha kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2009 - 19:10

Jak se vám u verze 2.27d překresluje při navigaci displej? Mně teda šíleně pomalu.
  • 0

#246 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2009 - 21:05

Misha kulicka napsal/a:
Jak se vám u verze 2.27d překresluje při navigaci displej? Mně teda šíleně pomalu.

Subjektivně bych řekl, že normálně. Rozhodně pracuje líp, jak 2.26.
  • 0

#247 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2009 - 21:03

bogi napsal/a:
Napisal som ku tomu nieco v podstate ako manual:
http://www.gpsforum....pic,1006.0.html

Teda Bogi, jsi rozený sepisovač manuálů! Dobrá práce, díky.
  • 0

#248 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2009 - 22:15

Od včerejška nová verze 2.28d (vývojová). Opět se jen přepisuje EXE, opět další více-méně kosmetické změny. Pro mě konečně možnost změny barvy waypointů přímo v Ozíkovi, takže jsou na mapovém podkladu čitelnější...
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#249 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2009 - 22:22

Na adrese http://www.oziexplor...nt_version.html se objevila nová dev-verze 2.28d.
A jedno z vylepšení mě moc potěšilo.

* The waypoint color can now be changed in the Waypoint editing dialog.

Celou dobu mně vadilo, že všechny waypointy, které vytvořím mají bílou barvu a nejde to změnit. Tak teď už to jde! :-)

EDIT: Já se s tím šiju a on to do mě našije... že se nestydíš, takhle mě předběhnout! :-)
  • 0

#250 Vojcek 1986

Vojcek 1986

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2009 - 22:48

Dekuji za aktualni zpravodajstvi ;)
  • 0

Vojcek 1986

#251 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 5:52

Sodobar napsal/a:

EDIT: Já se s tím šiju a on to do mě našije... že se nestydíš, takhle mě předběhnout! :-)

Nestydím :-) , ale kdyby mě nějaká dobrá duše chtěla vysvětlit, jak se pracuje s těmi sadami waypointů (Waypoint Sets), tak bych se vůbec nezlobil...
  • 0

#252 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 8:40

Od poslední série develop verzí jsem zaznamenal problém - nějakou dobu OZI funguje, jak má. Pak ale začne (nevím, řádově půlhodina/hodina ?) jakoby zaostávat s aktuální pozicí. Takže po chvíli jsem ve stavu, kdy několik minut stojím na místě a čekám, až šipka v OZIm postupně projde celou trasu, kterou jsem prošel už před chvílí, a dorazí na aktuální pozici. Nesetkal se s tím někdo a nezná řešení ? Zkusil jsem teď změnit vykreslování mapy z 1 s na 2 s, tak uvidím, jestli to pomůže ... Pozn.: mám MIO A701
  • 0

#253 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 8:47

Při pěším přesunu (pomalejší rychlost) jsem tuto vlastnost nezaznamenal. Problém se správnou pozicí šipky mám pouze tehdy, pokud při startu zapínám GPS v místě, kdy nevidí na satelity a ukazuje mi třeba, že jedu asi 30 metrů paralelně podél silnice. Ovšem po čase se "vzpamatuje" a ukazuje správně. Pokud je to na tvém přístroji setrvalý stav, je potřeba se podívat, jestli to není kombinací přístroje a programu.
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#254 Vojcek 1986

Vojcek 1986

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 10:00

Zachvilku jdu novou verzi vyzkouset. Podobny problem mam i ja. Jakmile pristroj najde vsechny satelity a tedy policko GPS zezelena, notnou chvili trva, nez se ukaze rychlost, sipka se zacne pohybovat a poradne merit vzdalenost. Rovnez zustava sipka jakoby fixovana, ackoliv clovek ujde i 50 metru. Nekdy pomuze prerusit GPS Tracking, jindy zase ne. Takove rostaciny stara, ale spolehliva 2.19 nedelala. Jinak deje se na HTC Touch Cruise.
  • 0

Vojcek 1986

#255 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 10:22

Vojcek: ano, to taky, o tom ani radši nepíšu. Často stačí jen ručně pohnout s mapou a vzpamatuje se to samo. :) (a není to statickou navigací, ta je vypnutá - prostě občas OZI kašle na to, že by měl hýbat s mapou) Wendabr: o odchylce při malém počtu satelitů nemluvím. Mluvím o tom, že v nových develop. verzích (poslední, co je OK, je 2.19, nebo 2.21) se jakoby akumuluje projitá trasa, když nestíhá hýbat s mapou, a postupně se vykresluje, ale pomaleji, než se já pohubuji. Jednoduše - nestíhá pracovat v realtime :( Prochází trasu, co už jsem prošel, ale čím dál víc zpožděně. Mám takový pocit, že to možná nějak souvisí s tou jejich novou funkcí "3D perspektiva" - pohled šikmo seshora na mapu. V menu ji sice nemám zatrženou, ale kdoví, co v algoritmech kolem toho všechno změnili ... Protože toto začne dělat až po nějaké době, co je zapnutá GPS dalo by se i hádat na něco, co souvisí s dobou chodu, tj. třeba záznam trasy, který narůstá a třeba ho pak už nestíhá při větší délce zpracovávat a zároveň posouvat mapu, takže se to pak začíná zpožďovat. Zkusím ještě vypnout záznam trasy, jestli to vůbec jde ...
  • 0

#256 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 12:13

MedoMys napsal/a:
Wendabr: o odchylce při malém počtu satelitů nemluvím. Mluvím o tom, že v nových develop. verzích (poslední, co je OK, je 2.19, nebo 2.21) se jakoby akumuluje projitá trasa, když nestíhá hýbat s mapou, a postupně se vykresluje, ale pomaleji, než se já pohubuji. Jednoduše - nestíhá pracovat v realtime :( Prochází trasu, co už jsem prošel, ale čím dál víc zpožděně.

Já ti rozumím, jenom jsem to u sebe zatím nepostřehnul. Po jaké době nebo po kolika kilometrech ti to začíná dělat? Zkusím si na to dát odpoledne pozor, mám momentálně tu 2.28d.
  • 0

#257 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 12:49

wendabr napsal/a:
Nestydím :-) , ale kdyby mě nějaká dobrá duše chtěla vysvětlit, jak se pracuje s těmi sadami waypointů (Waypoint Sets), tak bych se vůbec nezlobil...

Nevím, jestli mluvíme oba o tom samém, ale já pomocí WP sets načítám waypointy. Mám, dejme tomu, soubor Praha-multi.wpt a Praha-tradicional.wpt, v každém je 500 wp. Pomocí Import je načtu a mám načtené dvě "sady" waypointů, které se zobrazí na mapě, můžu je pak i smazat nebo pomocí List prohlížet seznam waypointů.
V okně Waypoint sets pak vidím, které wpt soubory mám načtené, kolik je v kterém z nich waypointů,...
  • 0

#258 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 13:11

Sodobar napsal/a:
Nevím, jestli mluvíme oba o tom samém, ale já pomocí WP sets načítám waypointy. ,...

Jo, jo, to je ono - mluvíme o tom samém. ta GPX sada mi ale nejde naimportovat. Chci to používat na ten samý účel jako ty. Čím ji vytváříš? Začínám tušit, že ty GPX ze Skrýšotlače ani tady nebudou to pravé ořechové a právě ony mi způsobují tu nemožnost importovat... Nebo se mýlím a je to něčím jiným?
  • 0

#259 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 13:25

GPX soubor jsem zkoušel načíst jen jednou a už před dlouhou dobou. Načítal se mnohem déle než WPT a jako název waypointu ukazoval kod keše. Já si při exportování wpt souboru (v Gsaku) navolím aby se waypoint jmenoval jak chci já. Takže by možná bylo řešení převést gpx na wpt.
  • 0

#260 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2009 - 14:56

Sodobar napsal/a:
GPX soubor jsem zkoušel načíst jen jednou a už před dlouhou dobou. Načítal se mnohem déle než WPT a jako název waypointu ukazoval kod keše. Já si při exportování wpt souboru (v Gsaku) navolím aby se waypoint jmenoval jak chci já. Takže by možná bylo řešení převést gpx na wpt.

Takže tomu začínám konečně rozumět - ono mi to při pokusu o import nabízí i GPX (mám je všechny ve stejném adresáři) a já jsem si naivně myslel, že je vezme a Ozík nic.... Vypadá to, že s WPT to bude průchozí. Taková blbost a já to zkouším už týden. Tak to vypadá, když je člověk zblblý těmi garminovskými GPX..:-) Manželka má Oregona, takže máme všechny výstupy v GPX, ale na Oziho WPT formát jsem úplně pozapoměl.
Konečně se mi budou kešky v Ozíkovi ukládat podle typu a teď nově i barvou.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama