Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#741 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 13:55

Zed napsal/a:
Pokud nekdo provozujete v coloradu 4GB SD kartu muzete sem prosim napsat jakou presne znacku a typ pouzivate?

SDHC karty colorado asi moc nepodporuje, nebo se mylim?

Ahoj používám SDHC A-DATA 6-CLASS 8GB a OK. Mapy však z map source posílám na kartu pres USB čtečku páč USB 1.1 je tragické.

Navíc nevím proč ale v mapsource se mi mapoví podklad sestavuje i několik hodin a to jen třeba 1,5GB mapy anglie, nemáte někdo tucha proč?
  • 0

#742 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 15:05

marekl napsal/a:
Jestli je Topo Czech v paměti přístroje, lze mapu Polska nahrát na kartu. Nebo obráceně. Dohrát ale mapu do stejné paměti tak, aby v ní zůstala i původní mapa, není možné.

Staženou free Topo mapu Polska jsem si tedy pomocí staženého instalátoru nahrál na kartu,
Na kartě je nahrán adresář Garmin s podadresářem IMG.
Kartu jsem vložil do Colorada.
Nyní nemohu přijít na to, jak se přepnout do nahrané mapy Topo Polsko
  • 0

#743 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 15:16

Mion napsal/a:
Současné profily si dnes zatím neumí pamatovat nastavení zobrazení map ani samotný výběr map, nepamatují si ani nastavení kompasu. Což je mnohdy dost nepříjemné a tak mne to nutí po přepnutí profilu ještě občas něco donastavovat.

Je někde seznam (na wikicolorado bohužel ne) co všechno se dá v profilech nastavit a co je nastavení přes všechny profily? např. WAAS je universál, výběr map taky.
  • 0

#744 tomasCR

tomasCR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 15:42

Petr1868 napsal/a:

marekl napsal/a:
Jestli je Topo Czech v paměti přístroje, lze mapu Polska nahrát na kartu. Nebo obráceně. Dohrát ale mapu do stejné paměti tak, aby v ní zůstala i původní mapa, není možné.

Staženou free Topo mapu Polska jsem si tedy pomocí staženého instalátoru nahrál na kartu,

Kyž máš zobrazení mapy zmáčkni levé tlačítko a objeví se ti nabídka "výběr map" nebo tak něco a tam si aktivuješ zobrazení jednotlivejch map které colorado vidí.
  • 0

#745 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 15:48

Petr1868 napsal/a:

marekl napsal/a:

Mapa musí být přímo v adresáři Garmin, ne v podadresáři a musí se jmenovat gmapsupp.img
  • 0

#746 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 16:18

Mikecood napsal/a:

Petr1868 napsal/a:

marekl napsal/a:

Mapa musí být přímo v adresáři Garmin, ne v podadresáři a musí se jmenovat gmapsupp.img

Vytvořil jsem gmapsupp.img přejmenováním souboru Basemap1.img a přesunul jsem jej do adresáře Garmin

nyní mám na kartě po instalaci při nahlédnutí přes průzkumníka nahránu následující strukturu
m:\Garmin\Family_4807\IMG
v adresáři Garmin je soubor gmapsupp.img
v adresáři Family_4807 jsou soubory 100Topo jako BMB file, a několit textových souborů a další dva soubory s názvy object1.typ a product1.tbd
v adresáři IMG je 23 souborů s koncovkou IMG

Po spuštění colorada nastavení mapy lze klávesou volit příslušnou mapu
  • 0

#747 suplere

suplere

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 18:06

No tak takhle ti to URCITE fungovat nebude. ;) Do pristroje musis mapu nahrat bud pomoci: 1. Mapsource 2. IMG2GPS 3. Gmaptools Moznosti jsou srovnany podle obtiznosti. Doporucuji nainstalovat mapu nekam do PC, spustit Mapsource vybrat mapu a nahrat do GPS. Klidne se ozvi po ICQ.
  • 0

#748 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 18:35

suplere napsal/a:
No tak takhle ti to URCITE fungovat nebude. ;)

Do pristroje musis mapu nahrat bud pomoci:

1. Mapsource
2. IMG2GPS
3. Gmaptools

Moznosti jsou srovnany podle obtiznosti. Doporucuji nainstalovat mapu nekam do PC, spustit Mapsource vybrat mapu a nahrat do GPS.

Klidne se ozvi po ICQ.

ICQ bohužel nemám
Mapu jsem nainstaloval staženým instalátorem do adresáře Garmin/Family_4807
Když spustím mapsource, dám otevřít soubor a vyberu soubor basemap1.img z tohoto adresáře, tak mi to napíše, že se nejedná o platný soubor mapsource a soubor nelze otevřít
V coloradu se nějaká mapa blízkého polského pohraničí objevila a já jsem ji chtěl nainstalovat pouze proto, abych při krátkém přesunu za hranice neměl na coloradu bílou plochu.
Jinak se pohybuji v tuzemsku.
  • 0

#749 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 18:54

Připadá mi to celé nějak zbytečně komplikované. Já jsem prostě svoji mapu vytvořenou v MapEditu ve formátu *.mp zkonvertoval cgpsmapperem na gmapsupp.img a z PC nahrál na kartu do adresáře Garmin. Vše šlape jak hodinky...
  • 0

#750 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2008 - 18:57

Ale takhle se mapy v MapSource rozhodně neotvírají :o Ty se do něj musí nainstalovat buď instalačním programem samotné mapy, nebo na to existují různé utility. Otevřením jednotlivých IMG souborů to nejde... V nástrojové liště MS je rolovací nabídka s nainstalovanými mapami. Pokud tam tu požadovanou nevidíš, tak to tam nemáš správně instalované...
  • 0

#751 pk84

pk84

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2008 - 10:24

Na integraci libovolných souborů IMG do prostředí Mapsource doporučuji vyzkoušet utilitku Mapset toolkit http://cypherman1.googlepages.com/. Externě vyžaduje cgpsmapper, utilitka je jeho nadstavba.
  • 0

#752 dongizmo

dongizmo

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2008 - 16:15

Tak jsem dostal Colorado 300 jako darek s predinstalovanou ToPo Czech. Podle pokynu jsem si udelal membership a pak ze sveho okoli stahl pohym kliknutim na geocaching.com pozadovany cache do pristroje. Ten je hned zobrazil na mape s moznosti rozkliknout popisek. Pote co jsem cache nasel jsem si opet kliknutim na geocache.com stahl zaklad logu (datum, found) a dopsal textik a publikoval. Musim rict ze v porovnani s tim jak cache hledaji lidi co znam je to opravdu luxus. Ted par negativnich zkusenosti: - nekdy(ne vzdy) trva zamereni satelitu docela dlouho(nevim kolik ma trvat, ale 2-4 minuty uz mi prijde hodne) - zatim mam pocit ze pomerne hodne zere baterky, sice jsem tam dal nejaky Varta Superlife vydrzely cca 1-2 hodiny, coz mi prijde malo, ale zkusim nejaky kvalitnejsi, treba se bude drzet lip. - podarilo se mi ho zaseknout(urcitou sekvenci prikazu) I pres ty negativni zkusenosti jsem spokojenej, hlavne s tim stahovanim cache primo do pristroje.
  • 0

#753 JarMar

JarMar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 419 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2008 - 19:49

dongizmo napsal/a:
- zatim mam pocit ze pomerne hodne zere baterky, sice jsem tam dal nejaky Varta Superlife vydrzely cca 1-2 hodiny, coz mi prijde malo, ale

Mám podobné zkušenosti s alkalickými, ale potom mi na jednom elektro fóru bylo porazeno ať si pořídím nabíjecí SANYO ENELOP. Učinil jsem tak a jsem maximálně spokojen. Na jedno nabití kešuji celý den i se zapnutým osvětlením displeje.
  • 0

#754 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2008 - 19:56

Zdravím všechny, před nějakou dobou zde byla debata o tom, zda Colorado někde ukazuje verzi nainstalovaného softwaru. Jestli si to dobře pamatuji nemělo to nějaký kladný výsledek. Při brouzdání Coloredem se mi podařilo na tuhle infornmaci narazit. Najde se to v Nastavení - Systém - tlačítkem Volby aktivovat nabídku a druhá volba je Verze Software. Ukáže se Software Version (v mém případě 2.40) Identifikační číslo přístroje (desetimístné číslo) a Verze softwaru GPS ( v mém případě 2.60) Nenapadá mě, co ta poslední informace říká ? Jestli se to tu už řešilo tak se omlouvám.
  • 0

#755 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2008 - 20:46

hopa napsal/a:
Zdravím všechny, před nějakou dobou zde byla debata o tom, zda Colorado někde ukazuje verzi nainstalovaného softwaru. Jestli si to dobře pamatuji nemělo to nějaký kladný výsledek. Při brouzdání Coloredem se mi podařilo na tuhle infornmaci narazit..

ale melo, staci cist ;)
  • 0

#756 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 7:14

JarMar napsal/a:

dongizmo napsal/a:
- zatim mam pocit ze pomerne hodne zere baterky, sice jsem tam dal nejaky Varta Superlife vydrzely cca 1-2 hodiny, coz mi prijde malo, ale

Mám podobné zkušenosti s alkalickými, ale potom mi na jednom elektro fóru bylo porazeno ať si pořídím nabíjecí SANYO ENELOP. Učinil jsem tak a jsem maximálně spokojen. Na jedno nabití kešuji celý den i se zapnutým osvětlením displeje.

Jakou kapacitu mají ty baterky ?
  • 0

#757 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 8:34

hopa napsal/a:
Jakou kapacitu mají ty baterky ?

Eneloopy maji 2000mAh. Ale davat je do zarizeni, kde je behem jednoho dne vybijes, to mi prijde jako vyhazovani penez. Eneloopy maji vyrazne snizene samovybijeni, coz ocenis ve chvili kdy je das do zarizeni, ktere z nich pobezi dlouho, nebo pokud ti ty baterky nabite nekde delsi dobu lezi... delsi dobu mysleno treba mesic a vice.

Pokud ale baterky nabijes, nacpes do GPS, behem par dnu vyrazis na vylet, kde baterky zcela vybijes, a tak to delas dokolecka, pak vyhody Eneloopu nepocitis. V tu chvili by ti mely stejne poslouzit jakekoliv normalni NiMH akumulatory, akorat ze za stejne penize poridis znatelne vetsi kapacitu, treba 2700mAh.
  • 0

#758 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 841 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 17:37

Jen pro zajimavost.... Z databaze jsem do CO nahral i waypoint NP14VAB Pazitkovy Arctic GC14VAB - (ted uz na aktualnich strankach neni) ktery mel souradnice <wpt lat="90.000000" lon="0.000000">. CO si ho z nejakych duvodu prepsalo do Current.gpx jako <wpt lat="90.000003" lon="0.000000"> a pak pokus o nacteni dnesnich cest a ulozenych bodu do MapSource zkoncil fatalni chybou ze "90.000003" je vetsi nez 90.000000 a odmitl nacist trasy a ulozene body z CO. Musel jsem to rucne opravit na 90.0000 abych neprisel o ulozene trasy a body.
  • 0

#759 dongizmo

dongizmo

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 18:13

JarMar napsal/a:

dongizmo napsal/a:

Nabijeci taky koupim, akorat jeste nevim jaky, chce to nejaky ktery vydrzi hodne cyklu nabiti s rozumnou kapcitou.

Jinak dneska jsem z nouze koupil nejaky socka baterky z lidlu za 60kc celkem 6ks a drzi se solidne, 2,5h jsem cachoval a ukazuji 3/4.

Jinak jak tu nekdo psal, ze neni problem s verzi 2.5 beta tak nedoporucuji zadnou beta verzi instalovat, beta verze je vzdy urcena pro testovani, nikoliv ostry provoz...

BTW nevite nekdo jak vymazat jeden konkretni bod? v nabidce mam vzdy jen vymazat vsechny body :o prolezl jsem manual a no luck
  • 0

#760 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 18:21

dongizmo napsal/a:

BTW nevite nekdo jak vymazat jeden konkretni bod? v nabidce mam vzdy jen vymazat vsechny body :o prolezl jsem manual a no luck

pokud to je kes, ktera je nahrana jako gpx, tak vymazat nejde.

pokud je to waypoint: spravce bodu>vyberes ten bod prostrednim tlacitkem>leve horni tlacitko voleb>smazat trasovy bod
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama