Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#761 suplere

suplere

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 18:36

dongizmo napsal/a:
Jinak jak tu nekdo psal, ze neni problem s verzi 2.5 beta tak nedoporucuji zadnou beta verzi instalovat, beta verze je vzdy urcena pro testovani, nikoliv ostry provoz...

Betu mam a v klidu s ni ostre lovim. Zatim jsem na zadny vyznamny problem nenarazil.... Ale zatim testuju jen tri dny....
  • 0

#762 JarMar

JarMar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 419 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 19:11

HaLuMa napsal/a:

hopa napsal/a:
Jakou kapacitu mají ty baterky ?

Pokud ale baterky nabijes, nacpes do GPS, behem par dnu vyrazis na vylet, kde baterky zcela vybijes, a tak to delas dokolecka, pak vyhody Eneloopu nepocitis. V tu chvili by ti mely stejne poslouzit jakekoliv normalni NiMH akumulatory,.

Tak s tím musím vřele nesouhlasit. Už jsem vyhodil nekolik obyčejných NiMH koupených někde v Tescu protože po pár nabíjecích cyklech nevydrželi krmit GPS ani dvě hodiny. U Enelop zatím nepozoruji žádnou změnu. A i kdyby klekly třeba za 3 měsíce, rozhodně to vyjde levněji než kupovat alkalické na každé kešování.
  • 0

#763 bertlak

bertlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 19:29

HaLuMa mel mozna na mysli treba Sanyo 2700 mAh NiMH. Stoji totiz stejne jako Sanyo ENELOOP a jejich kapacita je o 35% vyssi. ENELOOP baterie se asi opravdu vyplati treba do obcasne pouzivanych spotrebicu nebo jako zalozni baterie. Jejich samovybijeni i po velmi dlouhe dobe by melo byt minimalni.
  • 0

#764 JarMar

JarMar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 419 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 19:37

bertlak napsal/a:
Jejich samovybijeni i po velmi dlouhe dobe by melo byt minimalni.

Jo to je bezva, mám 2 nabité už nějakou dobu a zatím jsem je nepoužil protože pořád točím jen jedny. Dneska jsem je zkusmo přehodil a pohoda, normálně fachčili. To by obyčejné NiMH už byli mrtvé.
  • 0

#765 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 20:18

Je tu řeč o baterkách, ale ještě se nikdo nezmínil jak kdo baterky nabíjí. :| Jestli jen tak podle oka, nebo jestli je lepší použít nabíječku s indikací nabití. Osobně nabíjím baterky podle oka. Většinou je tam nechám večer než jdu spát a druhý den ráno je vytáhnu. Zatím to funguje dobře. Vždy mi vydržel jeden pár baterek (v Coloradu) na dva dopolední odlovy. :) Používám GP 2300 mAh
  • 0

#766 bertlak

bertlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2008 - 20:32

Myslim, ze jsme trochu odbocili. Nabijeni se podrobne venuje vlakno "nabijeni akumulatoru". Tam urcite najdes vse co hledas.
  • 0

#767 Vendetta Squad

Vendetta Squad

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 0:59

Nazdarek, tak jsem dnes prelouskal vsech tech krasnych 39 stranek o Coloradku a pravda, na par mych dotazu mi odpovedely, ale porad mi zustava par veci utajeno (mozna jsem jen prehledl), tak bych se moc rad optal: 1) k zaznamu o nalezeni cache (field notes) - podarilo se vam nekomu zeditovat onu poznamku (to co je pak v textaku v uvozovkach a samo se doplni do logu) primo v pristroji v terenu? 2) jak dostat vlastni ikonky k custom POI? nahravam je pres POI Loader a v pristroji pak maji vzdy symbol maleho sedeho kolecka i kdyz zrojovy GPX mel hezky ikonky.. 3) tak nejak jsem pochopil, ze tu nekdo psal, ze ho colorado naviguje k cachi po silnici.. prosim jak? :oD mam tam 2 profily, jeden prave na navigaci po silnici a druhy na cacheni, ale i v tom silnicnim kdyz dam Kam vest? -> schranky s pokladem -> naka cache, tak me to udela primou ruzovou caru a zobrazi vzdalenost vzdusnou carou... 4) no a posledni problem, asi nejzavaznejsi, je to vytuhavani... zaznamenal jsem 2 pripady, kdy mi GPS zamrzne.. jeden je hned pri "bootovani", kdy vytuhne jeste driv nez se zacnou obevovat ty male bile napisy dole (zacina "colorado 300 copyright cosi"), a druhy pri navigaci, proste zniceho nic, aniz bych cokoliv stiskl. Dalsim postrehem v tomto smeru je fakt, ze mi to celkem pravidelne tuhne kdyz mam zapnuty profil do auta, tak se nabizi myslenka, jestli to nemuze byt nejakou chybou ktera vznika pri roatovani po silnicich? pripadne chyba kera vznikne pri vykreslovani mapy pod "skosenym" uhlem (mam tuto funkci zapnutou) ? ma nekdo podobne zkusenosti? Asi zitra zavolam na picodas a optam se jak to resit, ale ze bych mel moc zajem byt mesic bez GPSky nez se to vyreklamuje se rict neda..:oDD Jinak firmware 2.40, baterky NiMH 2700 Sanyo (nastavene v systemu spravne). U tech baterek bych se zdrzel, nikdy jsem sice GPS nemel, Colorado je ma prvni, ale na jedno nabiti zminovanych Sanyo mi prijde ze vydrzi dlouho, napr vcera po 4 hodinach blbnuti po Praze ukzoval pristroj porad 4 carky, az dnes po dalsi hodine klesl na 3. Kdyz jsem ho koupil, tak cestou do Italie pres noc bylo zaple celou dobu a to na pocatku bylo nabito sotva do poloviny, takze tem 16 hodinam provozu bych tu veril... i kdyz teda docela setrim na osvetleni, to je pravda, naplno jsem nemel snad nikdy :oD No a ten test se "Spravnym casem po zapnuti" jsem zkousel a pristroj prosel.. dal uz nevim co zkusit. Jinak funguje moc krasne, mam z nej radost, jen to obcasne tuhnuti me stve (kdyby sel aspon reset jinak nez vyndanim baterek).. :// Myslite ze je to vazne duvod k reklamaci? Diky za jakekoliv odpovedi...
  • 0

#768 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 6:52

Me to takhle tuhlo taky, bez reci me ho vymenili a uz je to v pohode. Takze tuhnouci Colorado nebrat :)
  • 0
Přehled bookmarklistů a nejoblíbenějších keší v ČR

Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD

#769 kralik

kralik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 8:34

Vendetta Squad napsal/a:
4) no a posledni problem, asi nejzavaznejsi, je to vytuhavani... zaznamenal jsem 2 pripady, kdy mi GPS zamrzne.. jeden je hned pri "bootovani", kdy vytuhne jeste driv nez se zacnou obevovat ty male bile napisy dole (zacina "colorado 300 copyright cosi"), a druhy pri navigaci, proste zniceho nic, aniz bych cokoliv stiskl....

Nestyď se ho vyměnit, vždyť to stojí spoustu peněz! Viz http://www.geocachin...7458#post_77458
...zapli, vypli, vyměnili.
Teď trochu mimo - iniciativně jsem si na Colorado nasadil přiloženou karabinu. Je tu někdo, komu se povedla sundat? :P
  • 0

#770 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 8:45

Vendetta Squad napsal/a:
1) k zaznamu o nalezeni cache (field notes) - podarilo se vam nekomu zeditovat onu poznamku (to co je pak v textaku v uvozovkach a samo se doplni do logu) primo v pristroji v terenu?

2) jak dostat vlastni ikonky k custom POI? nahravam je pres POI Loader a v pristroji pak maji vzdy symbol maleho sedeho kolecka i kdyz zrojovy GPX mel hezky ikonky..

3) tak nejak jsem pochopil, ze tu nekdo psal, ze ho colorado naviguje k cachi po silnici.. prosim jak? :oD mam tam 2 profily, jeden prave na navigaci po silnici a druhy na cacheni, ale i v tom silnicnim kdyz dam Kam vest? -> schranky s pokladem -> naka cache, tak me to udela primou ruzovou caru a zobrazi vzdalenost vzdusnou carou...

4) no a posledni problem, asi nejzavaznejsi, je to vytuhavani... zaznamenal jsem 2 pripady, kdy mi GPS zamrzne.. jeden je hned pri "bootovani", kdy vytuhne jeste driv nez se zacnou obevovat ty male bile napisy dole (zacina "colorado 300 copyright cosi"), a druhy pri navigaci, proste zniceho nic, aniz bych cokoliv stiskl.
Dalsim postrehem v tomto smeru je fakt, ze mi to celkem pravidelne tuhne kdyz mam zapnuty profil do auta, tak se nabizi myslenka, jestli to nemuze byt nejakou chybou ktera vznika pri roatovani po silnicich? pripadne chyba kera vznikne pri vykreslovani mapy pod "skosenym" uhlem (mam tuto funkci zapnutou) ? ma nekdo podobne zkusenosti? Asi zitra zavolam na picodas a optam se jak to resit, ale ze bych mel moc zajem byt mesic bez GPSky nez se to vyreklamuje se rict neda..:oDD

Jinak firmware 2.40, baterky NiMH 2700 Sanyo (nastavene v systemu spravne). U tech baterek bych se zdrzel, nikdy jsem sice GPS nemel, Colorado je ma prvni, ale na jedno nabiti zminovanych Sanyo mi prijde ze vydrzi dlouho, napr vcera po 4 hodinach blbnuti po Praze ukzoval pristroj porad 4 carky, az dnes po dalsi hodine klesl na 3. Kdyz jsem ho koupil, tak cestou do Italie pres noc bylo zaple celou dobu a to na pocatku bylo nabito sotva do poloviny, takze tem 16 hodinam provozu bych tu veril... i kdyz teda docela setrim na osvetleni, to je pravda, naplno jsem nemel snad nikdy :oD
No a ten test se "Spravnym casem po zapnuti" jsem zkousel a pristroj prosel.. dal uz nevim co zkusit. Jinak funguje moc krasne, mam z nej radost, jen to obcasne tuhnuti me stve (kdyby sel aspon reset jinak nez vyndanim baterek).. :// Myslite ze je to vazne duvod k reklamaci?

Diky za jakekoliv odpovedi...

1) S aktualním firmware to nejde, ale nevím jestli bych to používal i kdyby to šlo. Přeci jenom 10 prstů a klávesnice je lepší než kolečko.
Stávající verze mi vyhovuje, zrychluje to logování.

2) Nepoužívám, neporadím.

3) Až uděláš to co děláš, ješte navíc levé tlačítko a "jít na pozici". Je to fakt supr na kešování s autem.

4) Občasné tuhnutí je daň za novinku. Cca jedno zapnutí z 20-25 by mělo zatuhnout, taky se mi to občas stane. Jestli to tuhnutí při provozu je nějak popsané na http://garmincolorad...com/Issues List tak ti nezbyde asi počkat na další firmware, jinak reklamuj.
  • 0

#771 Sinuhet

Sinuhet

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 260 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 8:52

kralik napsal/a:

Vendetta Squad napsal/a:
4) no a posledni problem, asi nejzavaznejsi, je to vytuhavani... zaznamenal jsem 2 pripady, kdy mi GPS zamrzne.. jeden je hned pri "bootovani", kdy vytuhne jeste driv nez se zacnou obevovat ty male bile napisy dole (zacina "colorado 300 copyright cosi"), a druhy pri navigaci, proste zniceho nic, aniz bych cokoliv stiskl....

Nestyď se ho vyměnit, vždyť to stojí spoustu peněz! Viz http://www.geocachin...7458#post_77458
...zapli, vypli, vyměnili.
Teď trochu mimo - iniciativně jsem si na Colorado nasadil přiloženou karabinu. Je tu někdo, komu se povedla sundat? :P

Ahoj kraliku, karabinu sundas zase tak, ze volny konec nadzvedavas a tlacis plastovy dil smerem dolu ve smeru tech lyzin ... snad pomuze
  • 0

#772 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 8:55

ad 2) Custom POI symboly do Colorada nahrát nejdou. Doufám, že zatím a že to v budoucnosti umožní. I když tento problém není tak palčivý, jako u 60ky protože POI na Coloradu základní sadu geo ikonek podporuje (traditional, multi, unknown, event,...). Takže stačí přes POI loader nahrát gpx keší např. z GSAKu a ikonky keší tam budou zobrazeny správně.
  • 0

#773 Vendetta Squad

Vendetta Squad

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 11:35

Vendetta Squad napsal/a:
1) k zaznamu o nalezeni cache (field notes) - podarilo se vam nekomu zeditovat onu poznamku (to co je pak v textaku v uvozovkach a samo se doplni do logu) primo v pristroji v terenu?

2) jak dostat vlastni ikonky k custom POI?

3) tak nejak jsem pochopil, ze tu nekdo psal, ze ho colorado naviguje k cachi po silnici.. prosim jak? :oD

4) no a posledni problem, asi nejzavaznejsi, je to vytuhavani...

Diky za jakekoliv odpovedi...

ad 1) jasny ze v terenu bych logy nepsal, ale treba poznamku o vlozenem TB, kerou takhle musim delat na papir (jinak zapomenu hned :oD ), ale treba to daj v nake stopadesate verzi FW :oD

ad 2) je to vazne vec kera je zanedbatelna, jen me napadla, ale co uz.. :oD

ad 3) diky moc za odpovedi, totohle sem si nikdy nevsiml! Ted snad uz pude hezky cachit z auta bez prepinani profilu! :oDD

ad 4) volal sem dnes na Picodas i na FONS v Brne, prakticky nezavisle me rekli, ze se s timhle jeste nesetkali (tak to sem cumel!) a ze mam pockat jestli neprinese nakou zmenu novy FW a kdyztak potom reklamovat, coz je asi postup kery se me zda nejrozumnejsi (pristroj se pozivat prakticky da), a uvidim....
  • 0

#774 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 13:15

ad 4) dělalo mi to přeně to samý - pravidelně po připojení ke compu. FW 2,51ß to vyřešila.
  • 0

#775 Zed-10360

Zed-10360

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 15:01

Medcin napsal/a:
ad 4) dělalo mi to přeně to samý - pravidelně po připojení ke compu. FW 2,51ß to vyřešila.

Tak ale bacha!!! Jak tady nekdo psal tak beta verze firmware se nepouzivaji protoze sou jenom pro testovani! (Samozrejmne je to naprosta blbost a verze 2,51beta vyresila mnoha lidem mnoho problemu)
  • 0

#776 pepin52

pepin52

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 19:35

Nekdo tu psal, ze se mu dari stahnout cache pomoci skrysotlace. Me se proste nezobrazi. Kdyz to udelam z GSAKu tak je vse OK, ale ze skrysotlace nic. Mam verzi firmware 2.4.
  • 0

#777 tomasCR

tomasCR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 20:26

pepin52 napsal/a:
Nekdo tu psal, ze se mu dari stahnout cache pomoci skrysotlace. Me se proste nezobrazi. Kdyz to udelam z GSAKu tak je vse OK, ale ze skrysotlace nic. Mam verzi firmware 2.4.

Taky mám verzi 2.4 a ze Skrýšotlače dám výběr uložit jako GPX (PQ) a mám tam listing hint i logy.
  • 0

#778 pepin52

pepin52

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 21:02

Dik, ja daval export GPX. Ted uy je take vidim:)
  • 0

#779 takerudavis

takerudavis

TakeruDavis

• Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2008 - 23:46

Dneska jsem konečně dostal Garmin Colorado, ale vůbec netušim jak do něj dostat kešky. Když je uložim jako trackovací body, tak mi je to ukáže, ale bez ničeho, nemam tam ani hint, popis,.. nic. A do módu geocaching se zas neukážou, ať se snažim, jak se snažim. Nikde jsem o tom ani nic nenašel. Jako soubory používam exportovaná data z Geogetu do gpx, případně ze skrýšotlače a dávám to do Garmin Colorado 300, verze software 2.50
  • 0

#780 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2008 - 6:20

Zkus prostudovat stránky garmincolorado.wikispaces.com.
Například zde - FAQ stránka pro Geocaching, případně informace o přenosu dat a souborů do colorada.

Prostě je potřeba nahrát správně vytvořený GPX (musí obsahovat potřebné informace) do složky \Garmin\GPX\

takerudavis napsal/a:
... ale vůbec netušim jak do něj dostat kešky. ...

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama