STOP Mikrománii
Publikováno 29 January 2008 - 13:18
Publikováno 29 January 2008 - 13:51

Publikováno 29 January 2008 - 14:10

Publikováno 29 January 2008 - 14:14
100% souhlasím, v Praze mám vždycky obavu, zda jsme byli dost nenápadní (ono dva dospělí a dvě děti už je docela dav...).Když bude na exponovaném místě regular nbeo small, tak to bude pro TB a GC možná ještě horší...
Publikováno 29 January 2008 - 14:40

Publikováno 29 January 2008 - 15:23
jimmyjames napsal/a:
Možná by bylo lepší, kdyby ses nad tím, co píšu, někdy zamyslel a nebral to jako "zlou kritiku od nějakého dementa co ještě nemá ani vlastní keš". Jenže zřejmě tu většina lidí nedokáže přijmout cizí názor, natožpak se nad něčím zamyslet, že? Pak mě tu furt jen někdo bude nadávat, že pořád jen kritizuju. Význam diskuze vám tu zřejmě většině nic neříká. Tady je zřejmě většina lidí jen tupé ovce, které jdou se stádem a nedovolí si říci nějaký "non-mainstreamový" názor. Bohužel to je dneska v "módě", tak čemu se vlastně divím, že. Za chvíli tu budema jako v Amíkově, který se sice chlubí "demokracií", ale jakmile si tam někdo dovolí říct jiný názor, tak je automaticky považovaný za podezřelého, jestli náhodou není terorista. Takže lidi radši mlčí, nechávají se ovládat medii a jdou se stádem. Krásná to představa, fakt.
Ja myslim, ze problem je uplne jinde mnoha z nas jiz pred nejakym casem bylo 16,18,20. Myslim, ze i mnoho z nas v te dobe nemelo prilis pochopeni pro to co delaji Ti starsi a zkusenejsi. Nebyly nam vzdalene extremni nazory a vedeli jsme jak vse delat aniz jsme to zkusili. Ted si muzes rict, ze uz nas spolecnost, ostatni a ja nevimkdo jeste semlel, ze jsme stejni jako Ti pred nami. Neco na tom bude. Ale pro me zni mnohem verohodneji kritika od nekoho kdo ma neco za sebou, i kdyz vetsinou nebyva tak ostra jako ta "panicka", ale nemyslim si, ze by tim byla horsi. Dokonce si myslim, ze casto je tomu naopak. Nechci uplne zobecnovat myslim, ze nove nazory se objevuji, ale mnohem casteji jde nez o nove nazory o opakovani starych chyb. Presto si myslim, ze je spravne naslouchat i Tvemu hlasu, ale Ty by jsi mel delat to same.
Publikováno 29 January 2008 - 15:31
Dain & Olik napsal/a:
od kdy se kvalita kese odviji od velikosti schranky?
No, moje slova, velikost schránky její kvalitu nedělá. Skoro bych řekl naopak. Mám dvě large cache, dal jsem si s nimi práci, ale mohu říci, že na některé promakané micro, které jsou k vidění tady v Plzni, naprosto nemají. A viděl jsem profi udělané small nebo micro i jinde a mohu tady všem "proti micro" diskutujícím říci, že ne každá micro je filmovka zahozená někde ve křoví, takže prosím neházejte všechny micro do jednoho pytle.
Nejpropracovanější cache, ty které mají speciální schránky, bývají drtivou většinou velikosti small nebo micro, takové mám rád a jsem šťastnej, že se takové typy micro tady kolem Plzně se stávají standartem.
Pokud má s klasickými filmovkami někdo problém, může začít vyrábět zrovna takové, i když už je nebude chtít zakládat sám, tak je může nabídnout (tak jako jsem to udělal já) ostatním, kteří třeba nemají možnosti vlastní výroby takovýchto schránek, ale mají chuť a nápad pro zakládání.
Dovolil bych si pár obrázků pro inspiraci a ty, co micro paušálně odsuzují:

Publikováno 29 January 2008 - 15:53
Publikováno 29 January 2008 - 16:03
Publikováno 29 January 2008 - 16:19

Jimmyho bych hned tak neodsuzoval, že si rýpl tu a tam do někoho, kdo je zvyklý být považován za GC modlu, nemůže přece tak vadit. Snad nebyl ani tak sprostý ani tak drzý. Určitě měl v některých věcech pravdu a jinde zase mluvila nezkušenost.
Chtěl jsem, aby zazněly různé názory a autoři (a budoucí autoři) kešek je nasákli do podvědomí a přihlédli k nim, až budou dělat dálší keš. To se snad povedlo.
Zásadně souhlasím s tím, že kvalita má předcházet kvantitě, což se často neděje a nejčastěji si myslím že to je v případě mikro kešek, které prostě nevyžadují tolik pečlivosti (ikdyž jsou právě vyjímky) a připravenosti co se provedení týče.
Taky si myslím že velká (regular apd.) propracovaná keš je pro nálezce větší odměna než tři odlovená mikra, kde sotva vytáhne tužku a srolovaný rádoby logbook (spíš logpaper). Odměnou v regular je už samotná velikost logbooku, kde se vejde víc než razítko a datum a dá se pohodlně psát. Jasně, spousta z vás zaždne argumentovat tím a tím. Popravdě je mi to jedno. Jen jsem chtěl aby se tenhle názor ozval a rozumní zakládači k němu třeba přihlédnou. Takže stop mikru kde může být regular

podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html
Publikováno 29 January 2008 - 16:22
Publikováno 29 January 2008 - 16:26
chipoliny napsal/a:
Takže stop mikru kde může být regular
Kristova noho,

Publikováno 29 January 2008 - 16:26
kontrolni otazka: a hacek je kde? uplne nekde jindec.jirin napsal/a:

oni si nestezuji, ze maji velke naklady, oni vysvetluji sve prefernce zduvodnenim velkych nakladu.
Publikováno 29 January 2008 - 16:44
chipoliny napsal/a:
Taky si myslím že velká (regular apd.) propracovaná keš je pro nálezce větší odměna než tři odlovená mikra, kde sotva vytáhne tužku a srolovaný rádoby logbook (spíš logpaper). Odměnou v regular je už samotná velikost logbooku, kde se vejde víc než razítko a datum a dá se pohodlně psát.
To je právě čistě subjektivní věc a zdaleka není na místě ji brát jako obecnou pravdu.
Mně je úplně jedno, jak je krabice velká, já geocaching nedělám kvůli těm pixlím, ale kvůli zážitkům. Našel jsem mnoho špatných regulárek a mnoho skvělých mikroušů. Jedna z nejlepších keší, co jsem kdy abslovoval je již zmíněná Mission Impossible, která má na konci mikro a bohatě stačí napsat datum a podepsat se, to nejdůležitější totiž vůbec nesouvisí se schránkou nebo logbookem.
A to není zdaleka jediná, další příklady jsou vynikající průvodci městy např. v Zurichu nebo Lipníku nad Bečvou, které taky končí mikrovkou a přesto ještě dlouho hřejou u srdce

Publikováno 29 January 2008 - 16:52

Publikováno 29 January 2008 - 17:06
Díky za duchaplný příspěvek. Už jsem měl obavy, že se diskuze strhne zas jen v neodůvodněné nadávání na mne, překrucování mých příspěvků atd.kapitola napsal/a:
jimmyjames napsal/a:
Ja myslim, ze problem je uplne jinde mnoha z nas jiz pred nejakym casem bylo 16,18,20. Myslim, ze i mnoho z nas v te dobe nemelo prilis pochopeni pro to co delaji Ti starsi a zkusenejsi. Nebyly nam vzdalene extremni nazory a vedeli jsme jak vse delat aniz jsme to zkusili. Ted si muzes rict, ze uz nas spolecnost, ostatni a ja nevimkdo jeste semlel, ze jsme stejni jako Ti pred nami. Neco na tom bude. Ale pro me zni mnohem verohodneji kritika od nekoho kdo ma neco za sebou, i kdyz vetsinou nebyva tak ostra jako ta "panicka", ale nemyslim si, ze by tim byla horsi. Dokonce si myslim, ze casto je tomu naopak. Nechci uplne zobecnovat myslim, ze nove nazory se objevuji, ale mnohem casteji jde nez o nove nazory o opakovani starych chyb. Presto si myslim, ze je spravne naslouchat i Tvemu hlasu, ale Ty by jsi mel delat to same.
Díky. Trochu drzý a rýpavý už jsem pak začal být, ovšem až poté, co se do mne jistý člověk začal osobně napadat.chipoliny napsal/a:
Jimmyho bych hned tak neodsuzoval, že si rýpl tu a tam do někoho, kdo je zvyklý být považován za GC modlu, nemůže přece tak vadit. Snad nebyl ani tak sprostý ani tak drzý. Určitě měl v některých věcech pravdu a jinde zase mluvila nezkušenost.
Tak ani jednom mi moc blízké neníabakus napsal/a:
jj: člověče, na to jak jsi mladej, jsi docela hustej... (nejen v tomto vlákně) - v tomto ohledu tě tipuju na budoucího politika nebo anarchistu

To je zcela jistě pravda. Ovšem v téhle debatě nešlo (jen) o zkušenosti. Jsem si vědom toho, že se 72 nálezy nemám ani zdaleka tak velké zkušenosti jako někdo s 2000+ nálezy.Proti pravidlům protestovat můžeš, proti zkušenostem ti to asi půjde špatně.
Ono Plzeň je kapitola sama pro sebe. Pravidelné geoeventy každý měsíc, vlastní web na vysoké úrovni a hlavně opravdu vysoká kvalita a především originalita tamních keší, především mysterek... kam se na to ostatní hrabou.Ponik napsal/a:
No, moje slova, velikost schránky její kvalitu nedělá. Skoro bych řekl naopak. Mám dvě large cache, dal jsem si s nimi práci, ale mohu říci, že na některé promakané micro, které jsou k vidění tady v Plzni, naprosto nemají. A viděl jsem profi udělané small nebo micro i jinde a mohu tady všem "proti micro" diskutujícím říci, že ne každá micro je filmovka zahozená někde ve křoví, takže prosím neházejte všechny micro do jednoho pytle.....
....Dovolil bych si pár obrázků pro inspiraci a ty, co micro paušálně odsuzují:
Proti kvalitně vyřešené, jako třeba na Poníkových ukázkách, samozřejmě vůbec nic nemám. Ovšem většinou jsem narazil spíše na obyčejné mikrofilmovky bez nápadu.
Taktéž nemám nic obecně proti mikro, ale přesně jak napsal
...jen bych ještě doplnil "....nebo zajímavě/originálně řešená mikro".chipoliny napsal/a:
Takže stop mikru kde může být regular
Jinak nedávno jsem lovil mysterku Školní poklad GC181B7. Velice pěkná šifra, která mi dala dost zabrat, ale o to více jsem byl zklamaný, když jsem na místě místo "školního pokladu" objevil jen naprosto obyčejnou mikrofilmovku

Publikováno 29 January 2008 - 17:19
Jinak nedávno jsem lovil mysterku Školní poklad GC181B7. Velice pěkná šifra, která mi dala dost zabrat, ale o to více jsem byl zklamaný, když jsem na místě místo "školního pokladu" objevil jen naprosto obyčejnou mikrofilmovku
Prostě už ten název "školní poklad" vyvozuje dojem, že tam skutečně bude "něco jako poklad". No na začátku tam údajně skutečně byl, ale bohužel ho někdo vykradl, takže pak se autor uchýlil k řešení mikrokešky.
My FTF a STF lovci víme, jaká krabička tam byla na začátku. Dlouho nevydržela. Golem se hodně snažil, tímto mu moc děkuji. Ale o tom, to je....když tam vrazíš filmovku, tak je to jednodušší a levnější.
Publikováno 29 January 2008 - 19:35

Publikováno 29 January 2008 - 20:02
Ne, tenhle web vůbec neznám. Vypadá to zajímavě, až bude čas, to pročtu. Je tam snad někde uvedená moje přezdívka nebo jak tě napadlo mě s tím slučovat?Trauma_Zero napsal/a:
mimochodem Jimmy James = JJ z D-fense ? (http://www.dfens-cz.com/). Jestli jo, hodně věcí se mi ozřejmuje
P.S.: V rychlosti jsem si pročetl pár článků a je to fakt sranda

Publikováno 29 January 2008 - 21:24
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů