jimmyjames napsal/a:
Jinak argument vlastníků větších keší, že je lidi postupně vykrádají a oni tam MUSÍ doplňovat předměty na výměnu, je podle mne nesmyslný. Pokud tam ty předměty nechce doplňovat, tak ať to prostě nedoplňuje. Snad se najde nějaký kačer, který do keše dá něco hodnotnějšího, aniž by si musel vzít něco podobné hodnoty (věřím tomu,že tací ještě existují).
Především, podle mne je pořád lepší prázdná větší keš, do které může člověk něco dát či vyměnit TB/GC/CWG, než mikro, kam nikdo nic dát nemůže. Snad nikde není psáno, že ten prostor musí být za každou cenu vždy využití. Důležité je, že tam ten prostor je a někdo ho může využít.
mno trosku ti poopravim predstavu

marklova statistika to celkem vystihuje 30% mikro 70 % small a regular. a to ma samozrejme naloveno hodne doma v brne, v praze, ve vidni, kde mestskych miker je logicky velka cast a tim padem to vyrazne ovlivnuje. ja osobne si nevybavuju, ze bych mel nejaky problem umistit tb (pokud to nebyl triceticentimetrovy plysak)/gc - takze vyrabet z komara dinosaura fakt nemusime

a pokud chces ulozit tb, nebehej po centru mesta
no par lidi sem tam existuje, co si reknou "chudera keska" a doplni tam neco hezkeho i bez vymeny. bohuzel druhy den prijde jinych pet, kteri to spolehlive vyberou. takze techto vstricnych lidi otrvavenych timto dejem ubyva a ubyva a kesi a kaceru pribyva a pribyva .... a kdyby meli jen chodit doplnovat cizi kese, tak by si museli pozadat o grant do bruselu

takze sve naivni predstve never
no tak mikra vznikaji a co? radsi si odlovim magnetku v zabradli nez psy pochcanou krabici v rohu za patnikem. a ty hezky skatulky, s kteryma si hraje treba michals v plzni - no lahoda. deti si chteji vymenovat, to je jasne, ale ty asi na lov po centru brna/prahy/plzne apod nevezmu. posledni roky mikra vznikaji vic a samozrejme k tomu z razantni casti prispel pribytek kesi v praze a brne radove o tisicovky. sem tam nekdo praskne mikro tam, kde by mohla byt vetsi (treba my na havrance

) ale tady jsem dbal hlavne o bezpeci a nehodlal upozornovat davy lidi, chodicich sem, nejakou kamennou pyramidou, maskujici velkou pixlu. na plzensku je zase nase nevyfoukla petka - mame to daleko a k dedovi na navstevu nejezdime 3x mesicne, abych vzdy procistil bordel a nerikal si, ze obsahem nam dela kes ostudu.