Sdružení geocaching.cz
Publikováno 07 únor 2008 - 10:26
Publikováno 07 únor 2008 - 11:20
Publikováno 07 únor 2008 - 15:25
série Filmová místa. Pomozte nám najít zajímavá místa natáčení
Publikováno 08 únor 2008 - 23:01
Publikováno 09 únor 2008 - 0:00
derilin napsal/a:
Jsem geozacatecnik, takze prominte par mozna trivialnich dotazu.
- Kdo je vlastnikem geocaching.cz? (ja vidim ze nejaky Michal Babec )
- Kdo tyhle stranky ted fakticky spravuje?
- Potrebujete obcanske sdruzeni (nebo jinou pravni formu) hlavne pro pokryti financovani nebo pro formalni komunikaci s mudlosvetem?
- Jestli to prvni, kolik radove cini naklady na provoz serveru?
Mozna se daji odpovedi nekde najit, ale nejak se mi nezadarilo.
Jeste jedna otazka - K cemu je vlaste potreba geaocaching.cz?
(Ne, jsem rad ze tu je, rad si tu obcas neco poctu) Porad mam pocit, ze podstatny je pouze geocaching.com a jestli si nekdo zalozi gc1.cz, gc2.cz, gc3.cz, ... tak to nicemu neublizi.
Geocaching uz mne par mesicu docela bavi, takze bych rad nejak prispel, ale sorry zatim se moc neorientuju.
Jak jsem to pochopil já, doména patří bůh ví komu, protože si ji historicky založil, je ovšem od té dobroty, poskytnout ji k užívání (jestli úplatně nebo bezúplatně netuším).
Stránky a konferenci tu provozují moderátoři, tedy Pepa z Počernic a jiní dobrovolníci,
aby to však nebylo tak jednoduché, to co smí a nesmí být na stránkách do toho jim někdo mluví, patrně někdo, kdo je úzce spojen z geoshopem.eu, či co. Toto propojení jsem moc nepochopil (ale dovedu si představit i směr, kdy geoshop.eu dává něco vlastníkovi za využití domény a proto má požadavky co tu chce a nechce..)
Právní subjektivita tady pro ten šaškec není až tak podstatná, dosud to vše funguje ..asi.. na čestné slovo...
No, já myslím, že úplně nejjednodušší je říct, za doménu platíme vlastníkovi tolik, za hostování platíme tomu a tomu tolik, ostatní výdaje jsou tolik a tolik, podtrženo sečteno, na rok to vychází v nákladech tak a tak. Daří se nám to dotovat z toho a toho tak a tak, vlastní práci a čas dáváme ze svého, peněz se dostává/nedostává.
Víc asi není co řešit, bohužel je to možná složitější, než se zdá.
A můj osobní pocit, jak říkáš ty, jestli (tato) konference (stránky) bude pod domenou gc.cz, gc1.cz, či jakoukoliv jinou je do funkčnosti zcela jedno, jedinou výhodu to má, že se ty stránky VŠEM lépe hledají a jsou jakože považovány za "české" oficiální stránky - právě kvůli názvu domény...
A jak to na mě působí ? Tato doména, byla-li by bez provozu, měla by mnohem menší návštěvnost, než když tady běží tyto stránky. Stránky, které sem v podstatě opakovaně svým obsahem, který tu sami svými příspěvky tvoříme, lákají ostatní kačery /_nejlepší_ potencionální_zájemce_ o geoprodukty v shopu/. Tím si vysvětluji tu jakousi simbiózu co tu je...
Publikováno 09 únor 2008 - 11:53
Publikováno 11 únor 2008 - 16:12
Chceš-li jít rychle, jdi sám.
Chceš-li dojít daleko, jdi s přáteli.
Publikováno 11 únor 2008 - 16:48
Publikováno 11 únor 2008 - 16:59
Tohle mi vlastně nedošlo, že GS kdyby chtěl, tak by mu nečinilo problém podle platných zákonů doménu geocaching.cz zablokovanou (patrně) ze spekulativních důvodů vyvlastnit pro sebe. I když pak by byla ve vlastnictví GS a celkem by se toho pro provoz tohoto serveru moc nezměnilo - snad jen ta jistota, že s doménou nikdo nebude dál spekulovat.mike1980cz napsal/a:
Pod hrou geocaching je podepsany Groundspeak, tzn. myslim ze on by mel teoreticky moznost ziskat domenu, pokud by chtel, jak ceskou tak treba i nemeckou....
Publikováno 11 únor 2008 - 17:44
Přečtěte si Mitakovy příspěvky s citací mailů od Honzy Bartovského v tomto vlákně: http://www.geocachin...7214#post_57214
edit: A nejlépe se podívejte také na wayback machine (webarchive) na stránky www.geocaching.cz a www.geocaching.globenet.cz
Publikováno 13 únor 2008 - 7:05
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů