Přejít na obsah

Fotka

OpenWIG - wherigo v Javovém telefonu

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
712 odpovědí na toto téma

#421 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2009 - 19:40

Funguje už to ukládání hry potažmo načtení uložené hry? Já jen abych nespoléhal na to, že se dá uložit a pak bych to nemohl načíst.
  • 0

#422 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2009 - 9:35

Ukladani bude az ve verzi 0.3.92 takze jeste musime chvili vyckat. Jinak v sobotu bez problemu odehrana Truhla sileneho vedce a Plumlovska prehrada, Zamecky park v Cechach pod Kosirem s kombinaci Nokia E51/E85 zatim nehratelne. Log odeslan autorovi Zch..
  • 0

#423 akula.cz

akula.cz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2009 - 12:55

Zdravím, mám Mio A702 a rád bych si zahrál wherigo, ale bohužel se mi nedaří zprovoznit na tomto PDA Wherigo player a ani OpenWIG. Neporadíte mi někdo, zda to vůbec jde a jak na to? Díky za radu.
  • 0

#424 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2009 - 12:59

EmbreOnyx: ale ano, hratelné, akorát tu cartridge musíš znát :e)) v další verzi už bude ten problém vyřešen - ale šlo vpodstatě o to, že se postava sice přesunula, ale nezměnily se její souřadnice, takže navigovala někam, kde ve skutečnosti nebyla

akula.cz: to zkus trošku upřesnit :e) "nedaří se mi zprovoznit" znamená, že to můžeš nainstalovat a spustit, ale nefunguje to? nebo že to ani nemůžeš nainstalovat, případně spustit?
  • 0
<reklama>OpenWIG - Wherigo player pro mobilní telefony</reklama>
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep

#425 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2009 - 13:28

Vim ze ma venku Zch zdrojaky, ale nechtel jsem se ochudit o zazitek, jinak nevim jak by to mohlo jit odehrat, byl jsem i na miste kam to ma doopravdy navigovat a nic..., na blogu pises, ze makas na nove verzi jak to vypada? Kdy se muzu tesit na dalsi pruzkum bojem na Kosiri?
  • 0
HTC Desire S, c:Geo, WhereYou, Androzic, Locus, Nokie E52, Evolve GTraxx, GMobile XT, SmartComGPS, SmartGPX, HG Arcao edition, OpenWIG

#426 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2009 - 13:38

to je dost zvláštní, já jsem to v emulátoru testoval a pokračovalo to normálně jak mělo, když jsem tam došel. to pro jistotu zkontroluju ještě jednou :e) a jinak právě se chystám na blog napsat o tom, na čem teď makám a proč se to tak zdržuje: jak už mi funguje to ukládání a načítání, tak to chci teď napsat tak, aby to bylo pěkně strukturované a dávalo to smysl jak hlediska z uživatelského, tak z programátorského. a nejde o množství nutné práce, ale o to, že musím dostat ten správný nápad, kudy na to. takže deadline ti neřeknu - možná to dopíšu dneska během dne a možná se to o čtrnáct dní protáhne. záleží jak vyjde čas a nápady.
  • 0

#427 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2009 - 14:00

Sli jsme to 6x se tremi ruznymi verzemi OpenWIGu a dvema ruznymi telefony a vzdy to skoncilo na stejnem miste, predpokladam, ze te uz Zdenek kontaktoval, popsal jsem mu to dost presne co a jak, poridil jsem i videozaznam, muzu ho nekam hodit. Jinak se uz tesim, ZCH rikal ze v Kosirich je to nejhezci na podzim takze mas furu casu :-))
  • 0
HTC Desire S, c:Geo, WhereYou, Androzic, Locus, Nokie E52, Evolve GTraxx, GMobile XT, SmartComGPS, SmartGPX, HG Arcao edition, OpenWIG

#428 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2009 - 11:03

Tak mesic je pomalu pryc, za tyden na krku podzim, Kosir vola :-). Mas pro nas nejake pozitivni zpravy o nove verzi? Nezajima me az tak ukladani protoze mi nikdy OpenWIG nespadl ani nezatuhl, spis jak to vypada s tou opravou...
  • 0

#429 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2009 - 15:54

a zrovna jsem někomu sliboval, že dám verzi s ukládáním do konce týdne ;e) kdyžtak můžu udělat nějakou speciální verzi, kde je aktuální rozpracovaný stav a nefunkční ukládání, kdyby mi to nějak nevyšlo
  • 0

#430 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2009 - 17:34

Byl bych rad, za tyden je event v Olomouci tak bych mozna odskocil napred na ten Kosir, pokud uz mas nejakou verzi kde by to mohlo makat sem s ni :-)
  • 0

#431 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2009 - 19:56

verze 0.3.92 - codename "Your Personal Jesus"
because "Jesus saves!"

hlavní novinkou je ukládání a načítání hry.

stále je to v beta-stavu, takže bych tomu nesvěřoval lidské životy, ale při testování se to chovalo velmi obstojně.
nijak si to ale nekontroluje integritu uloženého souboru a s klidným svědomím to spadne, pokud je poškozený nebo pokud ho např. donutíte načíst savegame od jedné cartridge ke druhé. (tím, že save přejmenujete.)
taky pokud se nějak stalo, že se neuložil save celý, vyhodí to IOException a řekne, že "this is a bug". není. teda bug je v tom, že to tvrdí, že to je bug.

taky podporujem SetStatusText, což se využívá i u toho ukládání. v průběhu ukládání (je poměrně nepříjemně pomalé - a nejsem si jist, že jde nějak výrazně zrychlit) běží nahoře na obrazovce banner s nápisem "saving..."
dokud tam ten banner je, tak herní engine neběží.
to znamená, že si můžete prohlížet předměty a navigovat se k zónám, ale spuštění všech eventů, příkazů na itemech, skriptů za messageboxy a tak dál, to všechno se odkládá až do chvíle, kdy ukládání doběhne.

a to znamená, že pokud v průběhu ukládání budete stokrát klikat na nějakej příkaz, a divit se, že nefunguje, tak po skončení ukládání se ten příkaz stokrát spustí. takže pokud si nejste jisti, tak v průběhu ukládání radši neklikejte na nic.

kromě toho tahle verze obsahuje spoustu opravených chyb, mezi nimi tu EmbreOnyxovu

ke stažení na obvyklém místě
  • 0

#432 mtauf

mtauf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 648 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2009 - 20:47

Výborná zpráva! nainstaloval jsem - bez problémů načetl jsem cartdridge - bez problémů uložil jsem hru - díky upozornění, že to trvá déle, jsem čekal a čekal, ale banner stále běžel. Po dvaceti minutách jsem to už nervově nevydržel, kliknul na "back" a příkaz se provedl. Následně jsem zjistil, že hra se uložila téměř okamžitě, pouze banner zůstal viset. Takže zatím mě to trošku mate, ale uvidím, jak se s tím dá nebo nedá žít. načtení uložené hry - bez problémů Sonny Ericsson Xperia X1 WM 6.5 V-LITE Esmertec Jbed build ID: 20090216.5.1
  • 0

#433 Pe_Bo

Pe_Bo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 432 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2009 - 21:38

matejcik napsal/a:
because "Jesus saves!"

stále je to v beta-stavu, takže bych tomu nesvěřoval lidské životy, ale při testování se to chovalo velmi obstojně.
nijak si to ale nekontroluje integritu uloženého souboru a s klidným svědomím to spadne, pokud je poškozený nebo pokud ho např. donutíte načíst savegame od jedné cartridge ke druhé. (tím, že save přejmenujete.)
taky pokud se nějak stalo, že se neuložil save celý, vyhodí to IOException a řekne, že "this is a bug". není. teda bug je v tom, že to tvrdí, že to je bug.

taky podporujem SetStatusText, což se využívá i u toho ukládání. v průběhu ukládání (je poměrně nepříjemně pomalé - a nejsem si jist, že jde nějak výrazně zrychlit) běží nahoře na obrazovce banner s nápisem "saving..."
dokud tam ten banner je, tak herní engine neběží.
to znamená, že si můžete prohlížet předměty a navigovat se k zónám, ale spuštění všech eventů, příkazů na itemech, skriptů za messageboxy a tak dál, to všechno se odkládá až do chvíle, kdy ukládání doběhne.

a to znamená, že pokud v průběhu ukládání budete stokrát klikat na nějakej příkaz, a divit se, že nefunguje, tak po skončení ukládání se ten příkaz stokrát spustí. takže pokud si nejste jisti, tak v průběhu ukládání radši neklikejte na nic.

kromě toho tahle verze obsahuje spoustu opravených chyb, mezi nimi tu EmbreOnyxovu

Super! Zkusil jsem a zdá se, že to funguje. Díky, tohle je bomba!

Jinak mám ještě další problém: občas se stává (a stává se mi to v různých verzích, včetně této nejnovější; ve starší 0.3.90 se to nestávalo, pokud si dobře pamatuji), že po vlezení do zóny nebo po volbě v nějakém dialogu se najednou objeví čistá obrazovka (rolovat nic nelze), dole je jen tl. Ok nebo ani to ne a OpenWIG na nic nereaguje. Nezáleží na cartridge, stává se to v různých místech hry, nepravidelně. Mám Nokii N73.
  • 0

#434 hczech

hczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2009 - 23:50

matejcik napsal/a:
because "Jesus saves!"

Nic neřešící "WOW!" Už se těším, až otestuju!
  • 0
Hczech

#435 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2009 - 8:49

Diky, ja myslel ze uz to do soboty nestihnes, tak jsem zvedav jestli to konecne projdem cele...
  • 0

#436 Beranci

Beranci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2009 - 20:44

Zkousim rozhybat tuto cache ve svem telefonu. Z Wherigo jsem si cartridge stahnul ve verzi pro Garmin Colorado a zkopiroval do mobilu. Spusteni OpenWIG a nacteni cartridge probehlo bez problemu. Privita me to na Krizikove namesti (zkousim to doma) a objevi se 4 polozky: Locations (0) Inventory (0) You see (0) Tasks (0) Nevim, co tim dal mam delat, az budu v Tabore. Nejsou tam zadne pokyny, jak to resit.
  • 0

#437 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2009 - 6:33

Predpokladam, ze je to jako jinde a az budes na vychozich souradnichich ukaze se ti v polozce You see eventuelne Locations nejaka lokace odkud budes pokracovat dale.
  • 0

#438 mtauf

mtauf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 648 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2009 - 8:29

To Beranci - nenapsal jsi, jakou cartridge jsi stáhnul. Taky si myslím, že to bude normální chování. Zkus si stáhnout třeba Malešické piráty, tam by se Ti i mimo startovní zónu měly některé položky objevit. Pokud ne, zkus třeba verzi pro PDA, tady Ti neporadím, nevím, jak to funguje na mobilech. Já mám PDAčko a tam je volba jasná ;).
  • 0

#439 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2009 - 8:58

Psal o Husite v Tabore, je to v nadpisu..., jinak ja pro OpenWIG stahuju vzdy cartridge pro PDA a zatim to chodi jak ma.
  • 0

#440 Pe_Bo

Pe_Bo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 432 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2009 - 9:09

Beranci napsal/a:
Zkousim rozhybat tuto cache ve svem telefonu. Z Wherigo jsem si cartridge stahnul ve verzi pro Garmin Colorado a zkopiroval do mobilu. Spusteni OpenWIG a nacteni cartridge probehlo bez problemu. Privita me to na Krizikove namesti (zkousim to doma) a objevi se 4 polozky:
Locations (0)
Inventory (0)
You see (0)
Tasks (0)

Nevim, co tim dal mam delat, az budu v Tabore. Nejsou tam zadne pokyny, jak to resit.

Je to správně. Musíš se přiblížit k uvedenému místu, aby se ti ukázala zóna.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama