OpenWIG - wherigo v Javovém telefonu
Publikováno 16 duben 2008 - 15:35
Publikováno 16 duben 2008 - 16:03
Publikováno 16 duben 2008 - 16:13
Publikováno 16 duben 2008 - 18:25
Publikováno 17 duben 2008 - 10:06
Publikováno 17 duben 2008 - 11:08
Přesně tohle se mi stalo před 14 dny při hraní Dělové koule na PDA :-(, takže to nejspíš nebude chyba OpenWIGu. Přesně jak popisuješ, prostě se po splnění posledního úkolu neobjevila žádná nová zóna ani dotaz.Autacek napsal/a:
Tak jsem zkoušel OpenWIG na keši Dělová koule v Brně, vše vypadalo moc moc skvěle, až na koncovku, kdy po splnění všech úkolů to neudělalo nic :-( prostě vše odfajfknuté, jako že splněno, ale žádný další posun... tak nevím.
Publikováno 17 duben 2008 - 14:08
Publikováno 18 duben 2008 - 4:55
Je to tady, dámy a pánové, OpenWIG umí navigovat. Zatím hodně zjednodušeně - žádná šipka, jenom "542 m severozápadně" ... ale co tomu předcházelo, aby jen tohle fungovalo! ;e))
Plus k tomu samozřejmě fungují věci jako OnDistant a OnProximity eventy, takže už by s tím mělo být možné hrát většinu "obyčejných" cartridgí.
ke stažení na obvyklém místě
Tentokrát mě zajímá asi nejvíc to, jak rychlé to je - tedy jestli to mobily stíhají upočítat. Ten můj ano, ale to ještě celkem nic neznamená.
poznámka k navigaci: ukazuje to směr a vzdálenost (k nejbližšímu bodu na obvodu), i když jste uvnitř zóny. nemusíte si toho všímat, já jsem to tam zatím nechal, protože se mi to tam celkem hodilo
poznámka k zone eventům: používám tam "pomalou hysterezi" - to znamená, že vám hra uvěří, že jste v zóně, teprve když tam vydržíte pět vteřin.
v této verzi to bohužel platí i pro ruční zadávání souřadnic, čili po zadání je potřeba 5 vteřin počkat na to, co se odehraje.
poznámka k chybám: chyby tam určitě jsou a určitě jich je spousta. pokud nějakou najdete a budete mít náladu ji oznámit, tak to prosím pište na bugtracker - je to pro mě jednodušší, protože tam se ty chyby neztrácí - takže je pravděpodobnější, že tam nahlášená chyba bude opravena.
poznámka k tutorial cartridge: opravil jsem několik chyb, které v ní byly, ale zůstal jsem viset na PlayAnywhere funkcích - oni to totiž soudruzi z USA udělali s PlayAnywhere jinak než já, a místo aby to byla součást přehrávače, je to naprogramované do cartridgí.
takže oficiální PlayAnywhere cartridge nefungují, alespoň zatím. zatímco tlačítko "reposition", které z normální cartridge udělá PlayAnywhere, pořád funguje ;e)
no, co k tomu ještě ... jak už Mimon avízoval, vyrobil webovou aplikaci, kam se dá nahrát normální gwc cartridge a udělá to z ní už připravený OpenWIG.jar. Zatím tam je verze 0.2.3, ale předpokládal bych, že tam 0.2.4 dá hned jakmile se o tom dočte.
Publikováno 18 duben 2008 - 5:02
FHonzo, díky za informace. na kód se určitě rád podívám, ozvu se ti někdy příští týden
Sutechu, tak když je to takhle ... to celkem mění situaci. Ale taky by asi bylo pěkné, kdyby to probíhalo nějak veřejněji ... ačkoliv na druhou stranu, kdyby to probíhalo veřejněji, nejspíš bych se do tohohle nikdy nepustil ;e) Tak já se tomu Destilovi ozvu.
(a co se týká jména, to bych se vůbec nedivil, kdyby to měl Destil pojmenované lépe. já jsem potřeboval rychle pojmenovat zdrojové soubory a potom googlecode projekt, tak jsem dal první co mě napadlo no .e) )
a správcům webu se taky ozvu, ale všem se budu ozývat příští týden, neboť teď odjíždím na víkend pryč. takže se tu mějte pěkně a dobrou noc...
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep
Publikováno 18 duben 2008 - 8:41
Jo jo, už to generuje JAR s aktuální verzí (0.2.4).matejcik napsal/a:
no, co k tomu ještě ... jak už Mimon avízoval, vyrobil webovou aplikaci, kam se dá nahrát normální gwc cartridge a udělá to z ní už připravený OpenWIG.jar. Zatím tam je verze 0.2.3, ale předpokládal bych, že tam 0.2.4 dá hned jakmile se o tom dočte.
Publikováno 18 duben 2008 - 9:17
Publikováno 18 duben 2008 - 10:23
Publikováno 18 duben 2008 - 10:57
Publikováno 18 duben 2008 - 15:15
Publikováno 21 duben 2008 - 18:21
...ukazuje obrázky.
link ke stažení dávat nebudu, protože poslední dobou už k ničemu moc není (zájemci naleznou na domovské stránce); místo toho si stáhněte verzi s vloženou cartridgí z Mimonova cartridge optimizeru.
mám takovou neblahou předtuchu, že se zobrazováním obrázků na různých telefonech budou různé problémy, takže opět odkazuji na bug tracker
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep
Publikováno 21 duben 2008 - 20:11
Publikováno 22 duben 2008 - 7:37
Publikováno 23 duben 2008 - 15:06
Navigace je tam jak jsem pochopil jen sever, jih, západ, východ... takže mám vyrazit na hledání ještě s kompasem?loupeznici napsal/a:
V nove verzi uz navigaci vidim a tak to pujdu brzo otestovat snad uz s uspechem. Diky za super praci.
Publikováno 23 duben 2008 - 15:30
Nejen s kompasem. Můžeš vyrazit i se sluníčkem na obloze . BTW: ta navigace je sice zatím hodně jednoduchá, ale ukazuje chybějící vzdálenost k zóně, takže i když člověk neví kde je zrovna sever, dá se řídit aspoň tím jestli vzdálenost klesá pomalu, rychle, nebo jestli se vzdaluji. A nebo si můžeš souřadnice cílového bodu přeťuknout do GPS.sobikovi napsal/a:
Navigace je tam jak jsem pochopil jen sever, jih, západ, východ... takže mám vyrazit na hledání ještě s kompasem?
Publikováno 23 duben 2008 - 17:59
A ted poznatek o OpenWIG. Obrázky fungují pěkně, webový konvektor je bezva.
Ještě jsem se nedostal poblíž k fungující cartrige, snad se dostanu na Mimonovu Davli. Z toho co jsem zkoušel: nešlo mě rolovat v textu, pokud v něm byl obrázek a souřadnice.
Ohledně navigační šipky asi ještě chvilku počkáme, určitě bude, že.
AnyWhere cartrige asi nefungujou? Zkoušel jsem tutoriál, ale chtěl po mě abych šel asi 9763349.521 m daleko :-) tak jsem tam nešel.
V Praze zkouším zapnout Mimonovu Davli. Zapnu GPS a najdu svou pozici. Pak spustím Cartrige a ukáže se chybová hláška "java.lang. RuntimeExeption: attenmpted index of non-tablestack trace: at @E:/webtempfiles/890a6ba7-41ea-4464-b5f2-e68977bb05ca/Davle-new.enc:1360"
Pak se normáně dostanu ke hraní, ale výchozí pozice je zamčená dokud se do ní nedostanu. Tuším že dole pod obrázkem je napsáno jakým směrem ta pozice je a jak je daleko a snad i souřadnice, ale mě se tam nepodaří display narolovat, prostě se vytrvale drží zarovnaný nahoře.
To je asi jediný problém který jsem měl šanci zjistit. Snad mé poznatky pomohou při vývoji.
(to vše při použití Nokie N70 + GPSmodul LD-4W)
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů