Trhac napsal/a:
Právě tahle citace mě ujišťuje v přesvědčení, že původní kospirační pojetí hry bylo miliónkrát lepší! Povolení správců rezervací, komuninkací, kanálů a vodovodů, skal a hnízd, letových drah, stavebních odborů, dálkových kabelů a bůhví čeho ještě ji s jistotou zabije! (Můj kamarád přestal vést skauty a organizovat tábory ve chvíli, kdy na to potřeboval víc razítek než za bolševika!)
Spolupracovat s ochránci přírody by mi tolik nevadilo, občas si sám říkám, že kešky jsou zasazeny často hodně necitlivě vůči okolí, ať už umístěním v přírodní rezervaci mimo cestu, přímo v chráněném stromu atp. Tady spíše vítám, když to někdo posoudí a přiměje autora ke změně a přesunutí krabičky o pár metrů dál k cestě atp. Samozřejmě pouze, když je to rozumné, pokud vede k nějaké skále s vyhlídkou cesta a ochranář bude požadovat, aby tam keška nebyla vůbec tak je to podle mě taky pitomost...
Ovšem spíše mi vadí ta zmínka o těch myslivcích, kteří chtějí vyhnat lidi z lesů. Alespoň tak mi to připadla ta zmínka o klidových zónách. Už dnes do lesů chodí hodně málo lidí. O víkendu jsem byl na výpravě v jednom údolí, kudy vede i červená turistická značka - od pátka do neděle jsme viděli projít kolem nás údolím 7 lidí...
A s tou zmínkou o těch povoleních a táborech - bohužel to s sebou přináší doba - ale potíže jsou od toho, aby se překonávali. Raději si oběhám pár úřadů a pojedu v létě s děcky na tábor, než abych seděl na zadku doma... Buď to můžeme vzdát a válet se u televize a nadávat na svět, nebo zakládat kešky na pěkných místech u cest mimo přírodní rezervace a dosah hnízd. Myslím si, že rozumný kompromis se dá většinou najít... I u těch ochránců přírody jsou rozumní lidé.