hitparada
Publikováno 21 duben 2008 - 16:17
Publikováno 21 duben 2008 - 16:32
dusivka napsal/a:
Mozna to tady uz x krat bylo, nenarazil jsem na kloudne zduvodneni.
Proc tady na strankach vlastne neni trvala anketa - hlasovani o nejlepsich cache? Chapu arguemnty neobjektivnosti, ruzneho vkusu atd., ale i tak mne osobne by to velice zajimalo:)
Kdyz bude mit nejaka cache treba 300hlasu oproti zaplave cachi s 1-3 hlasy asi too neco vypovidat bude.
No to jen tak k zamysleni.
T
Hlavně proto, že nejde srovnávat neporovnatelné.
Povedenou traditonálku v Praze uvidí daleko více lidí, než fantastickou multinu v horách.
Jizerské 1000 mají od července 2007 jen 8 nálezů, jak to chceš porovnávat s kešemi, kam přijde za den 5 lidí?
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 21 duben 2008 - 16:59
Publikováno 21 duben 2008 - 17:13
Predpokladam ze kazdy jesitny owner by si klikol ze ta jeho je najlepsia... a uz by to nesplnalo co od toho ocakavas :) A vzhladom k tomu, ako casto sa tu vedu takmer vrazedne spory o uplne blbosti, tak by to (IMHO) k uceleniu komunity rozhodne neviedlo.dusivka napsal/a:
Uz jen to ze se konkretni cache v takovem rebricku objevila...
No... ma zmysel robit nieco, co ma nulovu "vypovidaci" hodnotu?dusivka napsal/a:
no a vadi to? vypovidaci hodnota anket obecne je nulova - je to jen pro zajimavost a mne konkretne by to zajimalo.
Staci si otvorit GPXko z okolia prahy, vytiahnut hodnoty nalezov jednotlivych kesi, zotriedit a mas to :)
Publikováno 21 duben 2008 - 18:03

Publikováno 21 duben 2008 - 18:29
Publikováno 21 duben 2008 - 19:01
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 21 duben 2008 - 20:27
Publikováno 21 duben 2008 - 20:33
dusivka napsal/a:
no a vadi to? vypovidaci hodnota anket obecne je nulova - je to jen pro zajimavost a mne konkretne by to zajimalo. Bral bych to jako celkovy prehled "best of" konkretnich jednotlivců s celkovym poradim a to ze na spici budou prazske cache, to prece nicemu nevadi (i kdyz jsem brnak:)
Uz jen to ze se konkretni cache v takovem rebricku objevila...
Naprosty souhlas a navic koho to nezajima a nebo ho to nejak pohorsuje, tak at se na to proste nediva a je to ne? Me se ten napad osobne libi. Ty protiargumenty mi prijdou jako argumenty jesitnejch majitelu kesi, aby nahodou ta jejich kvuli tomu, ze neni v Praze nebyla treba horsi;)
Publikováno 21 duben 2008 - 20:33
nejblizsi okoli si clovek jeste taknak vohlida, ale pokud chce nekam vyjet, neni sance v tom spamu najit ten spravnej ham:D
hodnoceni musi byt hlavne transparentni - neco ve smyslu ebay - a klidne i anonymni - dam hlas, ten je na kesi, ale zaroven v mem profilu. jen tak lze zarucit objektivitu.
jsem docela zvedavej, co prinese gc v2. vypada to zajimave;)
kolombo napsal/a:
Hlavně proto, že nejde srovnávat neporovnatelné.
a proc by neslo ? za celodenni multi mas taky tentyz bod, jako kdyz zastavis na odpocivadle u dalnice na zachod a pri moceni u stromu na tebe vypadne logbook - brat s rezervou
to, ze tu zminenou tradicionalku ohodnoti treba 100x vic lidi nez ty 1000, jeste preci neznamena, ze bude mit lepsi rating;)
kolombo napsal/a:
Jizerské 1000 mají od července 2007 jen 8 nálezů, jak to chceš porovnávat s kešemi, kam přijde za den 5 lidí?
Miro, to je hodne nepovedenej primer:D pac ti, co nebyli na dovce zrovna v cervenci, na ni jeli v srpnu,a pokud to za zari ci rijen nestihli, musej cekat jeste ted, pac je tam porad snih

Publikováno 21 duben 2008 - 21:42
polerok napsal/a:
chjo... Pořád nějáké ocenění a ceny...... A přitom to má být o tom, vydat se na pěkné místo....
No právě, pěkné místo... to hodnocení ti to může částečně ukázat. Není to proto, aby kešeři soutěžili, která keš má nejvíc hvězdiček, jde o informace pro ty, kteří přijdou po nás. Asi těžko pojedu odněkud 50 km kvůli keši, která má o půl hvězdičky víc, ale když budu mít 2 multi blízko sebe, usnadní to výběr.
Hvězdičkový systém by se mi docela líbil, všimla jsem si ho na keších v Británii (třeba tady GCY9CR). Hodnotit může jen ten, kdo cache našel. Není to samozřejmě objektivní, navíc na keši nás může nadchnout ledacos - místo, provedení, úkryt, zajímavý úkol, všechno dohromady,... někdy těžko nacpat do hvězdiček, ale někdy to řekne víc než logy (kdo se tím má pročítat, nebo z toho TFTC TNLN něco vyčíst:)).
deathofrats.rajce.net
deathofrats13.blogspot.com
Publikováno 21 duben 2008 - 21:48
Publikováno 21 duben 2008 - 22:08
sobikovi napsal/a:
Svým způsobem jsem taky propagátor určitého hodnocení kešek od kačerů, ale bylo by nutné to trochu víc rozpracovat a připravit tomu tady nějakou podporu, což mám dojem, se nikomu moc nechce :-( i když by to možná tomuto webu prospělo, mít trošku další jiný obsah než jen diskusní forum a pseudo cache mapu co je na gc.com. Jinak na GC18P96 najdeš nějaké hodnocení nejlepších kešek a pak se to chce dívat na bookmarky od ostatníchkačerů...
Živě si dovedu představit ty stupidní diskuze a hádky o tom, že něčí keška dostává míň bodů než si zaslouží a že někdo někomu ubližuje. Z pohledu tohoto serveru nevidim žádný pozitivní přínos.
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 21 duben 2008 - 22:14
DeathOfRats napsal/a:
polerok napsal/a:
chjo... Pořád nějáké ocenění a ceny...... A přitom to má být o tom, vydat se na pěkné místo....
No právě, pěkné místo... to hodnocení ti to může částečně ukázat. Není to proto, aby kešeři soutěžili, která keš má nejvíc hvězdiček, jde o informace pro ty, kteří přijdou po nás. Asi těžko pojedu odněkud 50 km kvůli keši, která má o půl hvězdičky víc, ale když budu mít 2 multi blízko sebe, usnadní to výběr.
Hvězdičkový systém by se mi docela líbil, všimla jsem si ho na keších v Británii (třeba tady GCY9CR). Hodnotit může jen ten, kdo cache našel. Není to samozřejmě objektivní, navíc na keši nás může nadchnout ledacos - místo, provedení, úkryt, zajímavý úkol, všechno dohromady,... někdy těžko nacpat do hvězdiček, ale někdy to řekne víc než logy (kdo se tím má pročítat, nebo z toho TFTC TNLN něco vyčíst:)).
Tohle byla spíš reakce na
spisovatel logu atd.
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 21 duben 2008 - 22:55
Publikováno 21 duben 2008 - 23:39
Publikováno 22 duben 2008 - 0:23
sundialer napsal/a:
A co tedy zacit anketou "Chcete klasifikovat kesky?" ano / ne / je mi to jedno. (?) Ja jsem tedy jednoznacne pro.
alkes na to uz vlastne odpovedal...
alkes napsal/a:
Diskuzí už se o tom ale vedlo dost ...
... a vzhladom k tomu ze ludia necitaju stare vlakna, vzdy sa casom objavi niekto, kto chce vsetko rozoberat na novo s argumentom ze je novy a nechce sa mu prehrabovat v nejakej ohavnej historii :) Tak mam dojem ze okrem Colorada a par problemov s PDA je forum cyklicky plnene rovnakymi otazkami a odpovedami. Pre tych co nesuhlasia - kludne ma kamenujte, mam na oknach mreze :)
Publikováno 22 duben 2008 - 1:23
To je blabol. Navrhl jsem anketu, z ktere by by vyplynulo, jestli je o neco takoveho zajem nebo ne. To nijak nesouvisi s tim kolik diskuzi se tady o tom vedlo.drobik napsal/a:
alkes na to uz vlastne odpovedal...
alkes napsal/a:
Diskuzí už se o tom ale vedlo dost ...
K cemu mi bude precist si deset starsich diskuzi z kterych se dozvim, ze cast lidi o to ma zajem a druha se domniva, ze by to k nicemu dobremu nevedlo (opravdu racionalni argument proti jsem tu nezaznamenal). Ja vim jen tolik, ze na Youtube video s jednou hvezdickou nerozkliknu a o nic tim neprijdu. Proto si podrzim i svuj nazor, ze by hodnoceni kesi bylo dobre. Tobe pak ponecham Tvuj a zcela prost jakychkoli obav usetrim za mrize na oknech.

Publikováno 22 duben 2008 - 6:25
DeathOfRats napsal/a:
polerok napsal/a:
Souběžně tu běží vlákno s logy kačerů, co nenašli, ale na Internetu logovali. Myslím, že se najde pár jedinců, kteří celé bodování svojí stupiditou zboří a znehodnotí.
A na skutečně dobrých keších je v logu málokdy jen TFTC TNLN
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 22 duben 2008 - 7:57
No právě v těch starších diskuzích bys našel spoustu argumentů pro i proti, které ti chybí tady. Nikomu se to totiž nechce psát pořád znova.sundialer napsal/a:
K cemu mi bude precist si deset starsich diskuzi z kterych se dozvim, ze cast lidi o to ma zajem a druha se domniva, ze by to k nicemu dobremu nevedlo (opravdu racionalni argument proti jsem tu nezaznamenal).
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů