Vista Hcx vs Colorado
Publikováno 29 duben 2008 - 10:49
Publikováno 29 duben 2008 - 11:10
Publikováno 29 duben 2008 - 11:24
Publikováno 29 duben 2008 - 14:12
tady jsou mareklovy recenze i treba srovnavaci test 60 a col.
http://navigovat.mob...&sart=&ssec=1,2
Publikováno 29 duben 2008 - 20:50
Dzejkoubek napsal/a:
má nějáký větší mouchy?
Jo, několik masařek kolem Colorada poletuje. Přečti si vlákno "Colorado" a "Colorado a Voda". Doporučuji hodně zvážit, pěkný zevnějšek není vše a 60Csx a série HCx jsou na tom v lecčems lépe.
Publikováno 30 duben 2008 - 11:18
Publikováno 30 duben 2008 - 11:45
Podle toho co jsem zatim slysel o Coloradu a dle mych zkusenosti s Vista HCx, bych ti doporucil urcite Vistu. A usetrene tisicovky investuj do nejakeho pekneho geovyletu..
Jo to je relativní. Například ze svých zkuseností s Coloradem, bych já doporučil Coloredo. Ale záleží na rozhodovateli, jaký funkce chce a jaké využije.
Publikováno 30 duben 2008 - 12:19
Hledatchi napsal/a:
Podle toho co jsem zatim slysel o Coloradu a dle mych zkusenosti s Vista HCx, bych ti doporucil urcite Vistu.
never vsemu, co nekde slysis
jinak nezapominejme na prima odlepovaci gumu u legendu/vist c,cx,hcx.
edit: tak jsem se kousl a zacal vymyslet + a -, jak na me pusobily gpsky, vsechny pristroje jsem dlouhodobe pouzival ci pouzivam
vista
+ cena
+ velikost (pokud je pro vas dulezita, da se celkem nenapadne nosit v pouzdru na opasku)
- odlepovaci guma
- maly displej (holt dan za malou velikost)
colorado
+ super displej, jen se driv musi podsvitit nez u 60ky
+ wig
+ profil autonavigace
+ listingy (ty si ja osobne nemuzu vynachvalit, ne kvuli multinam, ale kvuli tomu, ze si precteme popis na miste, nebo cestou k nemu, aniz bych vytahoval mda)
+ moznost vypnout prednastavene POI a nechat zapnute jen custom POI - nahrane kese-nemataji se zaplavy ostatnich bodu mezi keskama
- nedoladeny firmware (neprumeruje pri zamerovani, nerozdeleni dennich tras, horsi prace s tras. body, absence vytrazneho pipnuti pri blizeni k bodu... - konkretne viz navigovat.cz ...)
- vodotesnost s velkym otaznikem? - husty dest rozhodne vydrzi. nekdo v diskuzi psal, ze s nim i plaval - ok. oproti tomu ted tu nekdo psal, ze pri plavani prusvih. a ja to na sobe zkouset nebudu
60csx
+ dobry displej, vetsi uz ma jen colorado
+ prijemne rychle ovladani
+ jednoduse receno - profesionalni nastroj geocachera
- mne by uz ted chybely listingy
- nema wig? (to je otazka, jestli to nekdy rozjede natolik, ze to fakt bude velike minus)
jinak zakladni vec a to navigaci zvladaji vsechny s podobnou presnosti i silou signalu. jen nekdy se mi zda reakce sipky na 60csx rychlejsi nez treba na coloradu.
Publikováno 30 duben 2008 - 12:29
Dain & Olik napsal/a:
jinak nezapominejme na prima odlepovaci gumu u legendu/vist c,cx,hcx.
To neni takovy problem jak vypada. Je to prakticky naklad cca 200,- za rok pri intenzivnim pouzivani, s tim, ze prvni dva roky mas zdarma, nebot zaruka.
Navic s kazdou vymenou gumy ziskavas takovou malou generalky GPSky, vypada pak jako nova!
A ted si spocti, kolik let bys musel menit tu gumu, nez by ses dostal na cenu drazsich modelu GPSek...
Publikováno 30 duben 2008 - 12:43
HaLuMa napsal/a:
A ted si spocti, kolik let bys musel menit tu gumu, nez by ses dostal na cenu drazsich modelu GPSek...
no me tady nejde o cenu, ale o ten opruz dojizdet do pikodasu kazdeho pul roku na vymenu. tohle si od pristroje nepredstavuju. a za tu cenu navic dostavam hlavne lepsi displej a v pripade 60ky mnohem prijemnejsi ovladani.
Publikováno 30 duben 2008 - 13:10
Publikováno 30 duben 2008 - 13:16
Jsem již dlouhodobým majitelem 60CSx, předtím jsem měl vistu, no a teď jsem i chvilku uvažoval o Coloradu a výsledek? Šedesátku nedám z ruky.Dzejkoubek napsal/a:
Mám dva dotazy:
1. do které z těchto dvou mám jít?
2. kde je podle vás nejlevnější koupit Colorado s Topo ČR a na splátky?
Najednou tuhle sumu asi fakt nedám:D
Vista: Dainem proklamovaná guma je opruz, ovládání čulibrkem také nic moc. Malej displey
60CSx: Neumí Wherigo, ale kolik jich je?
Colorado: Chvilku jsem uvažoval o koupi (protože každá novinka mi není cizí), ale když jsem zjistil, jak se tam třeba dávají baterky a dokonce, že Milancerovi se tam ani některé nevešly a další nemoci, tak jsem zvolnil. Držák na kolo taky prímovej, prostě 60 je 60 a zatím bych určitě neměnil. Asi ještě pár měsíců počkat, až pánové za louží trochu vychytaj mouchy. Teda letadla.
Publikováno 30 duben 2008 - 13:46
HaLuMa napsal/a:
... zatimco kvuli Coloradu jeste nikdo do Picodasu jezdit nemusel? Vzdyt co tu vidim v diskuzich, tak jej lidi reklamuji a reklamuji... To si od pristroje za deset klacku zase nepredstavuji ja. Myslim, ze Garmin ma jeste mnoho veci na vychytavani a otazka je, jestli jim za ty prachy chce clovek delat betatestera.
ja musim zaklepat na vsechno mozny, ja tam s col jeste nebyl. (a myslim, ze vetsina majitelu col taky ne. on taky do diskuze nenapise nikdo "koupil jsem colorado a jeste jsem ho nereklamoval" ale naopak
ano, sem tam nekdo reklamoval zasekavaci colorado. ovsem tu vistu kupuju uz s predstavou, ze se za pul roku na 80-100% uvidime ...
Publikováno 30 duben 2008 - 14:42
Publikováno 30 duben 2008 - 18:10
Publikováno 30 duben 2008 - 19:56
Publikováno 30 duben 2008 - 20:57
ProKesTom napsal/a:
Ta odlepující guma je fakt horor A není to jen 2x za rok, ale 4x za rok do Picodasu (vlastně GPScentra). Na počkání ti ji nevymění.
Ono v realu ta vymena gumy je na deset minut (ale nestopoval jsem jim to... ). Ze to bezne na pockani nedelaji je dano tim, ze servis ma jinou pracovni dobu nez prodejna a take ze asi musi vyrizovat veci co jim tam lezi... kdyby vyrizovali vsechno na pockani, tak by slozitejsi opravy nestihli vubec udelat.
Me prvni guma na legendu vydrzela rok a ctvrt. Druha zatim drzi uz od prosince.
Jinak osobne si myslim, ze guma u eTrexu je maly problem. Mnohem vetsi problem je blbnouci displej ci nereagujici joystick - oboje zpusobene nevhodne resenymi kontakty mezi horni casti pristroje a zakladni deskou.
Proste do GPSky zezhora prudceji klepnes a obraz zmizi, nebo se zblazni... klepnes znova a obraz je zpet. Nebo ti prestane reagovat nejaky smer na joysticku... klepnes do pristroje a najednou to funguje. Cim starsi pristroj, tim spise ti to zacne delat.
Z tohoto hlediska jsou ty sedesatky zatim asi nejvydarenejsi. Nemaji tyto stare problemy eTrexu, a zase nema destske nemoci Colorad.
Publikováno 30 duben 2008 - 21:05
Leroj napsal/a:
Nelíbí se mi:
tmavý displej, nízká odolnost, ovládání /to se časem podá/, blbá práce s ...
Ono je to bohuzel nevyhnutelne... cim ma displej vetsi rozliseni, tim je logicky tmavsi. Bunky, kterymi sviti svetlo jsou mensi a vetsi procento plochy zabira prostor pro vodice k jednotlivym bunkam, kterych je tam mnohem vice. Takze celkova plocha na prostup svetla je mensi. Dalo by se to kompenzovat intenzivnejsim podvetlenim, ale to zase sezere mnohem vice energie.
Publikováno 30 duben 2008 - 21:16
Dzejkoubek napsal/a:
Ani jsem nad ní moc neuvažoval...asi půjdu do toho Colorada i bez splátek, jsi s ním spokojenej hodně?má nějáký větší mouchy?
Já měl Vistu Hcx a byl jsem s ní nadšenej, pak mě kolega uvrtal do Colorada a bylo to o zvykání si na něco trochu jiného a z určitého pohledu i na něco trochu bezdůvodně ořezaného (výstražné body, průměrování...) ale pak jsem si rychle zvykl na supr. displej a taky se začal v rámci kondičních cyklovýletů zajímat o geocaching. Colorado je generačně o něčem jiném a kdo se rozhoduje nyní je to asi správná volba bez kompromisů. Samo si firma nechala něco, čím zaujme další půlrok...
Publikováno 02 květen 2008 - 7:07
Leroj napsal/a:
Tady to vypadá jak na fotofóru, akorát že tam se hádají příznivci značek Canon a Nikon:)....
Mám z toho podobný pocit, nevím proč posuzují lidé něco co nemají. Já taky nekritizuji 60-ku, sice jsem ji držel v ruce, ale nemohu soudit, když s ní nemám hodiny zkušeností. Mám Colorado cca 3 týdny a zatím naprostá spokojenost. Pořizoval jsem ho na geocaching a na toto je podpora jednoznačně nejlepší. Ukažte mi jiný přístroj na trhu do kterého velmi jednoduše nahraji soubor kešek a pak už jen stačí zapnout, najít nejbližší, přečít listing, zápisy hledačů přede mnou a popřípadě i hint. Jediné co nestahuje jsou fotky, to pozor pokud jsou potřeba.
Závěr? Pokud pořizujete novou navigaci nyní, tak je myslím volba jasná. A jestli se rozjede Wherigo, tak máme o zábavu postaráno:)
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů