Publikováno 03 červenec 2008 - 8:29
Publikováno 03 červenec 2008 - 8:43
Publikováno 03 červenec 2008 - 16:19
A jeste lesní techniky:DLaLu Team napsal/a:
Navrhuji okamžitě zahájit odstřel divočáků a kačerů, ketří neustále rozryvají zem v leesích a lukách
Publikováno 03 červenec 2008 - 18:08
chemic77 napsal/a:
...Ale když už někdo chce dělat nějakou originální skrýš se zavěšením na stromě, tak je přeci natolik schopný aby ji mohl dát na strom, aniž by do něj musel něco tlouct. Ať už za pomocí provázku, či drátku, vždy se dá najít řešení...
Publikováno 03 červenec 2008 - 21:00
Publikováno 04 červenec 2008 - 23:09
Publikováno 11 červenec 2008 - 10:13
haggaeus napsal/a:
Mimochodem - dotaz pro Geohorse - souhlas vlastnika pozemku byval trumfem, ktery prebijel tuhle guideline, plati to jeste? To by se vztahovalo na tu rakev s kostlivcem drzicim ammobox z tve galerie Cool Cache Containers, a vybavuju si, ze jsem par zakopanych cachi publikoval po vysvetleni jako "pozemek patri me babicce a ta nema proti zpusobu umisteni zadne namitky".
Publikováno 11 červenec 2008 - 11:19
Publikováno 11 červenec 2008 - 14:36
MedoMys napsal/a:
Omlouvám se, nechal jsem se trochu unést. Já vím, že reviewer musí dohlížet na dodržování pravidel dané GC.
Potíž je ale v tom, že na sobě v posledních letech až příliš při svých činnostech pociťuji, jak se na mě valí všemožné omezování co se týká přírody (a v drtivé většine nesmyslných, ale to by bylo na delší diskuzi). A poslední kapkou bylo, když jsi ještě přitvrdil a ve svém příspěvku napsal, že přitlučení kešky na strom nebo lezení na strom poškozuje přírodu, to mě trochu vytočilo. To přeci není pravda, i to tu v příspěvcích zaznělo.
.......
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 11 červenec 2008 - 16:50
Publikováno 11 červenec 2008 - 20:35
Myškin napsal/a:
Zdravim
Jak jsem si výše přečetl,dělám nejspíš chybu,když se snažím keš důkladně zamaskovat.Poraď te mi tedy jak keš nejlépe vrátit zpět tak,aby mudla ji nenašel a kačer ji viděl.To se mi zdá nemožné.Jestliže "svítí" už na mě zdálky nebo je na místě které si to vyžaduje,nelze postupovat jinak.
K tématu keší ve stromě.Setkal jsem se s keší která visela na hřebíku ve stromě.Ale ten hřebík byl špatně přidělaný a neustále vypadával.Muselo tedy docházet k tomu,že byl opakovaně vrážen do dřeva,ale pokaždé na jiném místě.Pokud tam keš je,měl by být uchycený na pevno.
Myškin
Publikováno 13 červenec 2008 - 7:09
A to je přesně to,co mě vadí. Takovéto argumenty typu "představ si" a "co kdyby". Já ti uvedu konkrétní příklady. Už jsem se setkal s množstvím lezeckých cest, kde se část musí lézt po stromě. Jsou to oblíbené cesty a za víkend přes ně minimálně desítka lidí přeleze. A ani po těch desítkách let, co přes ně přelezlo tisíce lidí, nejeví známky poškození. Další příklad: je obrovské množství cest, ze kterých musíš slaňovat za strom. Což znamená, že pak docela nešetrně brousíš strom při stahování. A myslíš, že je ve stromu probroušená díra ? Není. Zkus si lanem pokusně přeříznout kus dřeva. Řekl bych, že po pár hodinách to znechuceně vzdáš. Zkus do nějakého stromu (který se časem bude kácet, aby se neřeklo), zatlouct stovku hřebíků a sděl po pár letech výsledek, jak se stromu daří. Jsem si jistý, že naprosto normálně. Že se při lezení na strom strhl mech ? A to je na škodu ? Přijeď se podívat do Moravského Krasu. Bývalo to příjemné místo, ale od té doby, co se díky ochranářům nesmí šáhnout na nic, je to nepříjemné vlhké místo zarostlé kopřivami, bezem, mechem atd. plné komárů. Zajeď se podívat do Alp, kde se běžně do hor vypouští krávy a řekni mi, jestli jsou louky zničené. A srovnej třeba s Tatrama, kde to ochranáři nedovolí. Velký rozdíl.kolombo napsal/a:
Ono je to složité, představ si, že uděláš keš, kde bude nutné vylézt na strom a kam přijde 300 lidí.
On je drobný rozdíl vylézt na strom a nebo dát tam keš, za kterou poleze nahoru několik desítek lidí :-(
Publikováno 13 červenec 2008 - 8:42
MedoMys napsal/a:
A to je přesně to,co mě vadí. Takovéto argumenty typu "představ si" a "co kdyby". Já ti uvedu konkrétní příklady. Už jsem se setkal s množstvím lezeckých cest, kde se část musí lézt po stromě. Jsou to oblíbené cesty a za víkend přes ně minimálně desítka lidí přeleze. A ani po těch desítkách let, co přes ně přelezlo tisíce lidí, nejeví známky poškození. Další příklad: je obrovské množství cest, ze kterých musíš slaňovat za strom. Což znamená, že pak docela nešetrně brousíš strom při stahování. A myslíš, že je ve stromu probroušená díra ? Není. Zkus si lanem pokusně přeříznout kus dřeva. Řekl bych, že po pár hodinách to znechuceně vzdáš. Zkus do nějakého stromu (který se časem bude kácet, aby se neřeklo), zatlouct stovku hřebíků a sděl po pár letech výsledek, jak se stromu daří. Jsem si jistý, že naprosto normálně. Že se při lezení na strom strhl mech ? A to je na škodu ? Přijeď se podívat do Moravského Krasu. Bývalo to příjemné místo, ale od té doby, co se díky ochranářům nesmí šáhnout na nic, je to nepříjemné vlhké místo zarostlé kopřivami, bezem, mechem atd. plné komárů. Zajeď se podívat do Alp, kde se běžně do hor vypouští krávy a řekni mi, jestli jsou louky zničené. A srovnej třeba s Tatrama, kde to ochranáři nedovolí. Velký rozdíl.kolombo napsal/a:
Ono je to složité, představ si, že uděláš keš, kde bude nutné vylézt na strom a kam přijde 300 lidí.
On je drobný rozdíl vylézt na strom a nebo dát tam keš, za kterou poleze nahoru několik desítek lidí :-(
Ano, taky říkám přírodu chránit, ale s rozumem a nepřehánět. Pak to může mít paradoxně i opačný efekt. Spousta věcí jsou naprosté banality bez nějakého vlivu.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 13 červenec 2008 - 9:17
Je. Místo úkrytu je hned jasné jako facka.MedoMys napsal/a:
Že se při lezení na strom strhl mech ? A to je na škodu ?
Publikováno 13 červenec 2008 - 9:34
Publikováno 19 červenec 2008 - 18:40
Geohorse Reviewer napsal/a:
Přátelé, začíná se nám rozmáhat móda zakopávaných cache.
Upozorňuji, že i přes to všechno o co "skvělého" díky nepuštění cache kačeři přijdou, nehodlám již nadále takovéto praktiky ukrývání cache podporovat.
Publikováno 19 červenec 2008 - 22:20
Publikováno 22 červenec 2008 - 12:45
JuCaKe napsal/a:
Dovolím si nesouhlasit. Kopřivy rostou hlavně na půdách bohatých na dusík, takže můžou růst i tam, kam člověk nezabrousí, jak je rok dlouhej. Samozřejmě člověk znečišťováním vrací dusík do půdy, tak tam rostou, ale není to pravidlo.
Publikováno 22 červenec 2008 - 12:48
NeciXZY napsal/a:
To co je podzemí už není vlastníka pozemku ale státu.Takže bychom měli žádat o svolení stát když chcem něco zakopat ne?:D:D
Publikováno 22 červenec 2008 - 13:15
Robert-Antonio von Barrandoff napsal/a:
NeciXZY napsal/a:
To co je podzemí už není vlastníka pozemku ale státu.Takže bychom měli žádat o svolení stát když chcem něco zakopat ne?:D:D
Stát vlastní podzemí až od hloubky tří metrů
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů